/spanien/barcelona/forum/16053.aspx/spanien/barcelona/forum/16053.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona ★Barca★
2010-01-13 15:09
Yaya är 10 gånger bättre än Busquet. Men nu spelar Busquet bättre än Yaya då får han starta. Fattar inte vad alla bråkar om?

Den som spelar bäst får starta så är det.
Barcelona Im back
2010-01-13 15:07
Det jag tror det handlar om, ang. Yaya, är att Pep är en rasist hatar alla afrikaner och försöker få bort dem ur laget. Se bara på Etoo!
Barcelona tarrak
2010-01-13 15:04
Ämne: Pau//

Så jag måst....
Att tro att Pep baserar sina laguttagningar på gamla vänskapsband, är inte bara patetiskt utan tyder på en uppenbar okunskap om vilken integritet och vinnarskalle Guardiola besitter. Att du inte bara behandlar dina hjärnspöken som ren spekulation, utan som den enda möjliga sanningen är minst sagt häpnadsväckande.
Barcelona tarrak
2010-01-13 14:58
Barcelonito

Nu blev det väl lite fel? Sol gick ju från Tottenham till Arsenal, inte tvärtom. :)
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-01-13 14:54
Fantastiskt att Sol Campbell återvänt till Arsenal efter hur supportrarna behandlade honom när han lämnade. Klart att det är känsligt att han bytte till Tottenham som är deras största rivaler men varför återvända just dit?

Vore lite som om Figo skulle återvända till Barca.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-01-13 14:27
Pau//

Så jag måste hålla med om allt Pep gör för att vara en sann barca supporter? Patetiskt!
Barcelona Jax12
2010-01-13 14:24
Vilken match Busquets gjorde mot Villarreal. Kanske den bästa i Barcatröjan för hans del!?

Angående Yaya och Busquets diskussionen så anser jag båda vara väldigt viktiga. Att Yaya behövs är för mig en självklarhet, då han är en av världens bästa defensiva mittfältare som många har varit inne på. Framförallt anser jag att han behövs mot mer fysiska lag, då Busquets väger lite lätt fortfarande. Sen tycker jag att Busquets i vissa fall löser svåra situationer på ett mer konstruktivt sätt än Toure som ofta väljer det enkla alternativet medan Busquet ibland tar mer risker, vilket också har resulterat i ett par baklängesmål.

Jag hoppas dock att båda stannar och att Busquets fortsätter att få chansen, då han kan blomma ut till en framtida världspelare. Samtidigt känns Yaya fortfarande som förstavalet. Vi behöver två duktiga spelare på denna position och båda dessa kan ju även kliva upp ett steg i mittfältet utifall det skulle behövas.
Barcelona westinho
2010-01-13 14:09
Ni som är Busquets-haters..kolla länktips
Barcelona Hetfield
2010-01-13 13:11
Jag ska inte bli alltför negativ, men I have a bad feeling om dagens match, idag gäller det att attackera och vara så offensiv som det bara går då vi måste bomba in minst 2 mål, och när man möter snabba spelare som Capel och Navas...det låter inte bra i mina öron, vi får hoppas att vi gör ett tidigt mål så att Sevilla får känna pressen
Barcelona Barcadinho.
2010-01-13 12:02
tarrak/

Nej, jag blandar inte ihop dessa herrar, utan båda två har kopplingar till de höger extrema i Italien. Men det är kanske inte så konstigt att det är så. Med den atmosfären som Berlusconi lyckats få i landet så är det inte alls unikt.
Barcelona Barcadinho.
2010-01-13 11:58
Det finns några dubbel signaler från Peps sida som kan tolkas in i Busqi-Yaya situation.

1) Att man inte ändrar drastiskt på ett vinnande lag – Yaya var en nyckel spelare förra säsongen. Detta kunde till och med en amatör se klart och tydligt.

2) Alla ska känna sig deltagande – tydligen inte. Inte bara Yaya känner så, utan Puyol i början på säsongen (små ”hot” att han vill lämna) och spelare som Hleb och Guddy förra säsongen.

3) Att ha tålamod med spelare som underpresterar på vissa matcher – ja, det stämmer med en mängd spelare i truppen som Chyg, Marquez, Henry, Iniesta, Keita på sistone, samt Busgi på en del matcher. Med dem ska man ha tålamod och se till att de får speltid tills formen är i topp. Och Yaya då?


Det finns dessutom olika typer av spelare och Pep bör känna till det efter alla år inom fotbollen.
Det finns spelare som Henke och Sylvinho som kan sitta på bänken många minuter och när de plötsligt kommer in så spelar dem som vanligt. Sådana spelare behöver inte en lång uppvärmning - och inkörning sträcka. Det är bara att klicka på ”knappen” och de är igång på direkten.

Men det finns andra typer av spelare som Yaya och Chyg som behöver betydligt längre tid att komma in i tempot. De kan inte hoppa in under en match och spela som vanligt. De behöver vara varma i kroppen under en längre period.

Oftast är det så att det hänger ihop med massan och vikten!
Stora muskulära spelare som Yaya, Chyg och Zlatan har inte den snabba switchen i kroppen. De är inte tillräckligt smidiga. De behöver hålla på och hålla på för att behålla sin form och timing.
Yaya på bänken är en förlorad Yaya.

Sätt Zlatan på bänken länge så får ni se hur han kommer omvandlas till en långsam och irriterad tank utan instinkter.

Ja, som ni förstår så är jag bland dessa som är kritisk till det som händer med Yaya.
Men det är Pep som bestämmer och laget står över de enskilda, så jag hoppas att laget Barca vinner och når framgångar, oavsett vem som spelar.
Barcelona ★Barca★
2010-01-13 11:33
Match idag fan va skönt. Kommer bli jävligt tufft!
Barcelona Joan Gamper 1899
2010-01-13 04:46
Ämne: jag vill inte provoc....
Pedro kom till klubben 2004 de vill säga som 16 åring. Raul är ingen Real produkt för han kom från Atletico vid samma ålder antar jag.


Snacket om Toure och De Rossi. Vill bara säga att de är pinsamt av personer som jämför Rossi med Yaya. Yaya var klart världens bästa defensiva mittfältare förra året (succé året) men i år har de gått dåligt. Dom bästa DM i världen är enligt mig så här.....


1. Essien

2. Toure

3. Mascherano

4. Senna

5. De Rossi
Barcelona Pau
2010-01-13 02:12
Rivaldo_gudarnas gud

Med den syn du har på Pep och Barça så är jag väldigt förvånad över att du ens håller på klubben.

För 200:e gånger: att utveckla talanger är en hög prioritet för Barcelona, Sergios framgång i år beror dock enbart på hans förmågor på planen, hur han lyfter laget spel. Hade Yaya hållt Busquets nivå under säsongen hade han startat dom viktiga matcherna.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-01-13 01:51
Hetfield//

Så jädra svårt kan det då inte va om man inte ens behöver vara bästa alternativet på sin possition för att få spela. Men visst för all del. Låt Busquets fortsätta starta matcherna och sälj Yaya till Man.C. Dra in en ersättare som inte heller han vill finna sig i att vara andrafiol bakom en sämre spelare. Låt även Bojan få speltid på Zlatans bekostnad nu i vår. kanske hinner vi även spela in Muniesa ist för Abidal? Skrattretande!
Barcelona Hetfield
2010-01-13 01:20
Rivaldo

Jag hade köpt det du har sagt OM Busquets hade varit extremt dålig, då kan man ifrågasätta Peps motiv när det gäller att spela en usel spelare gång på gång, men faktum kvarstår att Busquets är bra

Det är inte lätt att gå ifrån att spela division 3 fotboll, till att spela i världens bästa klubb, så mycket cred. måste man ge Busquets, och av det vi har sett hittills så pekar hans utvecklingskurva spikrakt uppåt
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-01-13 00:57
Rambla - El Barça de les Sis Copes!//

Klart det spelar in. Allt annat är ju otänkbart. Tänk själv om du haft din polares son att coacha över. Eller bättre upp. Föreställ dig istället att Yayas pappa va ex spelare för barca och vänn med Pep. Hur tror du då det sätt ut med speltiden. Busquets hade fått vänta lite till va;)? Men visst får man hoppas att det inte är så. Dock det ända jag kan komma på som får honom att ta ut Busi först.

Jag hoppas dock innerligt att han matchar Yaya från start i fortsättningen. Annars förlorar vi världens bästa dm till england. Och det vore förjävlaigt. Många här (hetfield) kommer nog som vanligt inte fatta vad som gott förlorat fören det dansar hem framgångar till andra lag. Personligen hoppas jag att arsenal isf kan roffa åt sig honom. Även om han nog med all sannolikhet väljer city vid en eventuell flytt.

Då kommer ju frågan. Vem skall vi ersätta Yaya med om han lämnar? En spelare som alltså skall aceptera att sitta på bänken för Busquets. Måste vara fullt av klassspelare som accepterat den rollen. Not!

Mascherano,Senna,Cambiasso,Essien,De Rossi? tror någon att dom skulle acceptera att sitta på bänken bakom Busquets? Skulle inte tro det. Ändå är hälften av dom inte ens i närheten av Yayas kaliber
Barcelona Rambla - El Barça de les Sis Copes!
2010-01-13 00:44
Rivaldo

Om du nu påstår att Pep, detta trots att du säkert inte har fog för det, låter Busi spela istället för Yaya bara för att han är vän med Carles Busquets, så anser jag att vi då borde göra oss av med Pep.

Fast jag kan inte i mina vildaste mardrömmar tro att Pep skulle göra något sådant. Han har sin filosofi klar för sig och den rubbar han inte för någon.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-01-13 00:42
Hetfield//

Byt dom gubbarna mot varann och du hade förstått hur mycket bättre Yaya är. Inte bara hade han förbättrat Roma defensivt. Han hade vart ett av deras främsta anfallsvapen också. Toure har inte ens kommit in i sina bästa år som fotbollspelare än och du pratar som om han vore påväg neråt i karriären. Han är bättre en Busquets nu och kommer vara det minst 4 år framåt. Jag som håller på arsenal har följt Yaya och hans karriär ända sedan han spelade i Beveren då han är kolos lillebrorsa. Han har fått ta den långa hårda vägen till framgång, men det är ingen tvekan om att han besitter en större talang än Busi. Busquets är en spelare som har glidit in på ett bannanskal med silversked i mun. Han har ett ex proffs till farsa som fixat in honom i sin ex klubb där han så klart fått fördelar och slagit igenom. Visst killen är talangfull och vi ska vara stolta att vi fått fram en sådan talang. Men lika bra som yaya har jag svårt att se honom bli. Sätt honom i Olympiakos och se om han likt Yaya hade rest sig över mängden. Jag har svårt att se det. Yaya är den klart bättre spelaren och överskuggas enbart av Essien isf. Om ens det.

Han har redan nu vunnit mer än Vieira gjort på klubblagsnivå så visst kan man jämföra. Lika fulländad som fotbollspelare är han också i många avseenden. Dock har Vieira ledaregenskaper som till det närmaste är omatchade i fotbollsvärlden. Det är det som främst skiljer dom åt.
Barcelona Mojito
2010-01-13 00:38
Hetfield

"Sen att en yngling som Busquets kan ta över rollen som def.mittfältare , och lyckas putta undan Toure säger väl en hel del?"

Jag tror det säger mer om Busi än om Yaya, men det är bara min teori - och förhopppning :-)
Barcelona Hetfield
2010-01-13 00:35
Criff

Givetvis, det jag försöker säga är att en yngling kan ta över Yaya och gör ett jävligt bra jobb om man tänker på att han är så ung
Barcelona Criff
2010-01-13 00:26
Hetfield, snälla säg inte att du jämför Romas trupp med Barcelonas.

Jag menar saknar Toure, så finns där kvalitetsspelare som kan täcka upp.

Har Roma det om De Rossi saknas? Knappast.
Barcelona Hetfield
2010-01-13 00:21
Rivaldo

Det du måste förstå är att ingen här inne påstår att Yaya är dålig, jag tror att alla här vet att när Yaya är bra, då är han JÄVLIGT bra

Men vissa tenderar att göra honom till nästa Viera, vilket han är långt ifrån att vara, till att börja med så är han får ojämn , och som någon sa så är det pga. ligan, han passar nog bättre i PL

De Rossi är lagkapten (!) efter Totti, och kommer att ta över rollen efter Totti, och han spelar i ett av världens bästa landslag, det gör honom enorm, men nu ska jag visa dig varför De Rossi är bättre/viktigare än Yaya:
När Yaya inte spelar så klarar vi oss, när De Rossi inte spelare så skiter det sig för Roma

Sen att en yngling som Busquets kan ta över rollen som def.mittfältare , och lyckas putta undan Toure säger väl en hel del?

Så nu kommer miljonfrågan, är det kanske dags att sälja Yaya? Ska vi verkligen behöva gå igenom att läsa varje vecka "Yaya nära Man C"?
Gynnar det kanske inte Yaya att han får spela i PL där man får röra varandra utan att domaren blåser?
Kanske kan vi locka hit Tevez om vi säljer Man C, men det är bara tankar.
I en perfekt värld så stannar Yaya kvar, men man vet aldrig
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-01-13 00:16
Rambla - El Barça de les Sis Copes!//

Diskuterar Busquets pga att det är han som är i direkt konkurans med Yaya om den positionen.

Jag tror inte ett skvatt på Peps omdöme i denna situationen. Busquets far och Pep skall vara goda vänner och Sergio får alldelles för mycket speltid sett till prestationerna han gjort på plan. Alla som följer fotboll och kan något om spelarna vet att Yaya är den bättre spelaren. Därför är det ett stort mysterium att Busquets helt plötsligt utan anledning gott före i rangordningen. Hur dom agerar på träningarna har jag ingen koll på. Men tror inte att det kan vara någon större skillnad mot hur det ser ut i matcherna. Att starta med Busi före Yaya är som om Chelsea skulle starta Mikel före Essien. Obegripligt

Ps: Om Yaya tar hand om uppspelen så är det någon annan som inte sköter sitt jobb. Det är inte hans roll i laget. Dock är uppspel något jag alltid tyckt Yay vart bra på. Både i landslaget och i klubblaget. Om det nu är så att han brustit på det denna säsongen så kan det enbart skyllas på att han inte fått kontinuerlig med speltid.
Barcelona Mojito
2010-01-13 00:14
Rambla

Ungefär som Vieira i Arsenal, han var ingen fan av domarna heller...
Och han försvann ju också...
Barcelona Rambla - El Barça de les Sis Copes!
2010-01-13 00:10
Mojito

Det är ungefär så jag också ser på det hela. Båda har varit ojämna i sina prestationer. Det hela handlade inte från min sida att jag anser Yaya vara en dålig spelare, tvärt om, utan det att han denna säsong varit ojämn. Personligen föredrar jag Yaya framför Busquets.

Annars kan jag förstå om Yaya tröttnat på fotbollen i Spanien. Hur ofta har vi inte sett honom tjafsa med domarna där han anser att han inte begått någon foul? Han får ju inte använda sina fysiska egenskaper eftersom domarna har en tendens att blåsa för minsta lilla kroppskontakt där spelare bara lägger sig ner. Jag förstår Yaya när han blir förbannad.
Barcelona Mojito
2010-01-13 00:05
Både Busi och Yaya har gjort okej insatser så här långt enligt mitt sätt att se på saken. Inte jättebra, men helt okej - på det stora hela.

Sen jämför man gärna dagens insatser med fjolårssäsongen då allt gick som på räls, och då eventuella misstag direkt suddades bort från näthinnan eftersom så mycket annat gick bra så ofta.
Nu blir det mycekt mer fokus på misstag när spelet inte går i lås, och pivoten har en utsatt roll i försvarsspelet och får ta mer skit än många andra positioner.

Det är heller inte förvånansvärt att, när båda spelarna inte nått upp till flolårsnivån, Pep väljer att spela Busi oftare eftersom det är han som ung talang som behöver utveckla sitt spel mest.
Det är nämligen Pep i ett nötskal, han väljer hellre den långsiktiga vägen än den som för stunden kanske är/verkar bäst.

Sen vill jag påstå att De Rossi är bra i Seria A, men Yaya är bra all over the universe!
Barcelona Rambla - El Barça de les Sis Copes!
2010-01-12 23:57
Rivaldo

Speltid förtjänar man. Om Pep anser att Yaya inte håller formen på träningar så får vi lita på Peps omdömme, eller hur? Jo, Yaya har stått för en hel del slarviga uppspel där bollen har hamnat hos motståndare och vi har fått snabba omställningar emot oss. Varför ta upp Busquets? Ja, även han har slarvat, gjort misstag och tagit felbeslut, jag påstår inget annat, men nu diskuterade vi inte honom.
Valencia rågi
2010-01-12 23:53
Ämne: Ämne: Ämne....
Den beror ju inte helt pga av åratal av vanvård. Det är tyvärr inte så enkelt. Detta hör dock inte hemma i detta forum och jag känner att denna diskussion kommer ta vid så småningom ändå.
Lite fel plats och fel tillfälle att diskutera i ramblan just nu.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-01-12 23:49
Rambla - El Barça de les Sis Copes!//

Du tror inte den halvtaskiga formen har att göra med den halvtaskiga speltiden han fått? Dock har jag då aldrig sett honom stå fel i possitionerna och ta felbeslut som du patar om. Inte så att du sett Busquets spela och sedan blandat ihop dom i efterhand?
Annons: