/spanien/barcelona/forum/16047.aspx/spanien/barcelona/forum/16047.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el julio
5/1/2010 15:50
Ämne: Några kommentarer fr....
Instämmer i berömmet. Väl skrivet Barcadinho.

el julio
Barcelona H.Alavi - Triangulo Magico!
5/1/2010 15:47
Barcadinho.

Perfekt skrivet, du är inne på precis samma detaljer som Rambla tog upp för en stund sedan. Kloka ord från kloka människor, det behövs fler av er här inne.
Barcelona Barcadinho.
5/1/2010 15:26
Några kommentarer från min sida om det som skrev nere.

1) Zlatan har inte gjort ett bra jobb mot Inter på CN – det stämmer väl. Det är därför han blev utbyt. Men jag tycker inte att man ska ta honom som syndabock. Hela laget utom Pique spelade uselt. Att påstå att en mer rörlig nia skulle bryta isär den tjocka muren kan jag inte heller vara så säker på. Vi kan ta Eto’o, eftersom han är det bästa exemplet att jämföras med.
Vi har mött tidigare riktigt rutinerade och tjocka mur på CN i CL. Vi mötte Liverpool, United och Chelsea på CN de senaste säsongerna. Lejonet var totalt osynlig på de här matcherna, Han gjorde absolut nada. Det fanns knappt några ytor för honom att röra sig i och samma sak för Z sist. Det skulle vara lättare för Z om Pique, Keita, Yaya och flera till i olika omgångar skulle våga löpa in i straffområdet. Man ska öppna ett tjockt försvar tillsammans med andra. Vi spelade fegt hela laget och vi vaknade för sent. Piques rörelser in i straffområdet gav ett resultat, men det var för sent.

2) Att gå och sälja Z redan nu är totalt galet. Den här säsongen kommer vi att vinna som max en titel, men det största ansvaret för det ligger i Guardiolas händer och inte Zlatan (men det är en annan femma).

3) Jag kan tänka mig att Villa hamnar i Barca till sommaren, eftersom Barca redan har försökt locka honom tidigare. Man har byggt grunden för en så svår transfer. Ungefär som Real och CR. Det var ett förarbete redan under Calderons tid. Men jag tror inte en skvätt på vad Marca skriver i alla fall. De vill förmodligen bara störa Barca med massa med påhitt. Kom ihåg att det är samma tidning som har drivit fram Villarato!

4) Att sälja Bojan är så löjligt att jag knappt vill kommentera skiten. Bojan är en viktig framtids figur i slogan ”Mes que un club”. Att man ger då och då en chans till spelare från ungdomsakademin att bli stora frontfigurer i a-laget. Kan hända att en ny president kommer att välja en annan väg, men den nya presidenten har inte blivit vald än. Än så länge är det fortfarande Laporta. Däremot kan jag tänka mig att Bojan får lånas ut ett eller par säsonger.
elbraco
5/1/2010 15:22
RvP till Barca är nog det sämsta ryktet på länge..
Barcelona Omarboy
5/1/2010 15:17
Pedrito

Men det var väl AS som kom med det ryktet? Kan mycket väl bara vara ett sätt att störa koncentrationen på spelarna.
Barcelona Pedrito
5/1/2010 15:04
Vilket svek det skulle bli om vi släppte unge bojan till valencia. Vilket otroligt svek! Han är väl den perfekta La masia spelaren. Uppväxt med att älska barcelona.
Varför ska vi värva Villa? Nu ryktas det om Van Persie?
Håller vi på att bli som Real?
Barcelona Hetfield
5/1/2010 15:04
"Det är normalt att Barcelona vill värva David Villa. De är en stor klubb och han är en bra spelare. Kommer han för att spela på Zlatans position så är det bättre att han stannar hemma. Men om han kommer till Barcelona så får han vara beredd att sitta på bänken."

Finns det en mer arrogant och dryg man? Mino Raiola borde lära sig att hålla käften
Silthrim
5/1/2010 14:53
Noissde:

Står i artikeln att "eftersom David Villa är på ingång" , en kul detalj .
Barcelona Rambla~
5/1/2010 14:51
Hetfield

Tyvärr så är det nog så hos många, de jämför en perfekt säsong med nuvarande lite hackande säsong.
Barcelona H.Alavi - Triangulo Magico!
5/1/2010 14:51
Dubbelpost.
Barcelona H.Alavi - Triangulo Magico!
5/1/2010 14:51
Nu har Mino Raiola sagt sitt ang. de senaste ryktena.
Real Madrid La madridista
5/1/2010 14:49
tano

Dom öppnar biljettluckorna två timmar innan matchstart.
Barcelona Hetfield
5/1/2010 14:44
Problemet är ju att alla i startelvan (förutom Zlatan och Maxwell) tillhör laget som vann trippeln. Trippeln i sin tur står för perfektion, när vi inte kan vinna trippeln längre så kommer folk att börja hitta fel

Så, slutsatsen blir att Zlatan tillhörde inte laget som vann trippeln, då måste han vara problemet? (tro mig, folk resonerar så)
Barcelona Noissde
5/1/2010 14:40
Senaste nytt..
elbraco
5/1/2010 14:37
Många klagar ju på Zlatan för att han inte har varit lika bra i Barca som i Inter. I Inter gjorde han bara snygga mål, i Barca är det mestadels petmål som många andra anfallare hade klarat.
Även om han gör mål så presterar han inte så mycket som han verkligen kan om han får rätt roll i laget. SÅ enkelt är det enligt mig...
Barcelona Rambla~
5/1/2010 14:31
bbbb

Det är klart det var flera spelare som inte gick att känna igen, så det är fel att bara skylla på Zlatan. Som du är inne på så har han haft flera jobbiga skador de senaste två månaderna. Han var ju heller inte helt fit i mötet på San Siro.

Dessutom, Pep kunde faktiskt ställt upp lite annorlunda på Camp Nou. Varför starta med en defensiv Milito ute till vänster istället för Maxwell tex? Milito är bra defensivt men knappast en spelare som breddar och överlappar ute på kanten i offensiven. Det finns många andra detaljer som inte fungerade i dubbelmötet, så att skylle enbart på Zlatan är orättvist och även okunnigt.
Barcelona tano
5/1/2010 14:29
Befinner mig för tillfället i Alicante i Spanien. Funderar på att fara över kvällen upp till Vilareal och försökte få biljetter till matchen.

Är det ngåon här med erfarenhet av liknande situationer? Är det möjligt att köpa biljetter på plats? (Till rimligt pris?) Kan inte hitta någon information på internet och turistinformationen var stängd här idag.
bbbb
5/1/2010 14:22
Jag håller med dig Rambla, att andra halvan inte har varit för bra, men den har också varit skadedrabbad halva. Det är så typiskt att Zlatan ska få ta så stor skit för att Barcelona inte lyckades avancera till final. Jag tycker många av Barcelonas spelar vek ner sig i båda matcherna, särskilt på mittfältet där matchen måste vinnas. Jag ogillar verkligen real madrid så hoppas ni krossar och vinner Ligan !
Barcelona Rambla~
5/1/2010 14:18
Ämne: Jag förstår inte var....
Zlatan kanske inte har floppat, men andra halvan av säsongen har varit allt annat än bra. Det kan ingen förneka. Han svek, enligt fansen nere i Barcelona åtminstone, när det gällde som mest i CL.

Personligen tycker jag att det var flera spelare som svek i senaste matchen.
Barcelona Barca4eva
5/1/2010 14:18
Jag förstår inte hur Ibra orkar så stilla...jag menar, t.o.m jag som inte spelar fotboll, har jävligt dålig kondition och inte spelar så värst bra rör mig mer än han.

Annars är han jäkligt grym...

bbbb

Håller med där..många överdriver näre gäller Ibra.
Barcelona Rambla~
5/1/2010 14:16
Varför tror alla att det är klart att Bojan ska ingå i en eventuell bytesaffär? Bara för att Marca påstår det eller vad har ni för andra "bevis"?

Han själv har sagt 100 ggr att han inte vill lämna. Det spelar ingen roll att han haft så liten speltid har han också sagt. Han älskar den här klubben och vill lyckas här, han har inte bråttom utan är lugn och vill utvecklas mera under Pep och de spelarna som finns i klubben.
bbbb
5/1/2010 14:16
Jag förstår inte varför ni pratar som att Zlatan floppat? Vad har ni för krav egentligen?
21 mål på 38 och en radda bra och snygga assists i ens första säsong i barcelona är inte godkänt?
Avgjorde el clasico......Ni barcafans är bortskämda(inte alla men ganska många).
bbbb
5/1/2010 14:16
Jag förstår inte varför ni pratar som att Zlatan floppat? Vad har ni för krav egentligen?
21 mål på 38 och en radda bra och snygga assists i ens första säsong i barcelona är inte godkänt?
Avgjorde el clasico......Ni barcafans är bortskämda(inte alla men ganska många).
Barcelona Libaax
5/1/2010 14:13
Jag tror Bojan har mognat,blivit bättre i år, det skulle vara kriminelt att sälja han.

Jag hoppas Pep ger han lika mycket chanser som Pedro får just nu. Ibra spelar inte bra då borde Bojan få chans.

Han kan lugnt bli en stor anfallare ala Villa. Hoppas han får spela mer och att ni inte beter er som Real när det gällar anfalls talanger som Bojan. Han behöver bara speltid, inte bänkas för en anfallare som är helt ur form,som inte passar in.

Hoppas Villa stannar i Valencia för jag tror på Bojan. Annars kommer han aldrig får en fair chans. Blir som Mata,Negrodo and co i real....
Barcelona Rambla~
5/1/2010 14:12
Hetfield

Jag vägrar att tro på att Villa är klar eller något sådant. Det är bara vanliga spekulationer och trams från Madrid just när Barca åkt ut ur CL. De försöker sätta press på Barca och bla Zlatan inför slutspurten av ligan.

Trots det, vad är det som säger att inte Zlatan, Messi och Villa kan ingå i Barcas spelartrupp? Tror du att vårt anfall alltid kommer att vara ett strikt 3 man på rad i ett 4-3-3, tex Villa - Zlatan - Messi? Den här säsongen om någon har väl visat att Pep har flera alternativ i skallen när han formerar laget? Varför skulle inte Villa och Zlatan kunna spela på topp, Villa med utgångsposition lite ut till vänster, och med Messi bakom båda? Peps 4-3-3 när det fungerar som han vill är ju verkligen inte ett system med statiska spelare som inte rör sig. Tvärtom snarare, där spelare hela tiden byter position.

Dessutom, Villa spelar väldigt mycket från vänsterkanten i landslaget.
Barcelona Hyder
5/1/2010 13:50
Dubbelpost.
Barcelona Hyder
5/1/2010 13:49
Vampíro

Håller med att Bojan har ett helt annat självförtroende idag om man jämför med innan juluppehållet exempelvis. Allt han gör nu, gör han bra. Han skjuter, passar och löper som en riktig striker.

Zlatan har väldigt bra egenskaper i sin styrka, sitt skott, spelförståelse och passningar. Men det han i dagsläget saknar är dem där klockrena löpningarna som öppnar upp för sina medspelare och ger dem goda passningsalternativ. Just den här egenskapen är otroligt viktig i vårt rörliga kortpassningsspel. Det räcker inte med att Zlatan ska springa utan han måste springa smart och rätt också. Sedan behöver han självfallet mer självförtroende för att höja upp sitt spel.

Ur den synvinkeln är Bojan ljusår bättre men det är förståeligt eftersom att han är fostrad i klubben och verkar ha dem där patenterade korta men smarta djupledslöpningarna i ryggmärgen.

Blir den lille katalanen starkare i kroppen ser jag inga hinder på att han blir vår egen David Villa. Deras spelstilar tycker jag påminner om varandra där båda är löpvilliga och målfarliga. Självklart är Villa i dagsläget 100 gånger bättre men med tanke på åldersskillnaden är det även normalt. Kommer David till Barcelona då hoppas jag att Bojan stannar och lär sig allt vad just Villa har att lära ut.

Jag är villig att ge Zlatan ett år till. Han kommer säkerligen att lära sig löpa rätt och smart, precis som Henry gjorde det. Då kommer vi förhoppningsvis få se ett bättre resultat och en god avkastning på de stora pengar vi lagt ut på svensken. Tålamod är ändå ett av Barças signum.
Barcelona DM1982
5/1/2010 13:47
@ stefan38

"jag vill komma fram till ATt ni också köper spelare för mycket pengar !"

Din slutledningsförmåga är magnifik, helt i klass med Sherlock Holmes. Det stämmer att vi köper spelare för mycket pengar, det är det väldigt många klubbar som gör. Däremot har vi något som ni saknar och det är ett förtroende för talangerna i vår plantskola. Vi kan ställa upp med ett lag som innehåller 8 egna produkter, det kan ni bara drömma om. Det gäller att både kunna köpa spelare men även att vårda de egna talangerna, det är ekonomiskt sunt.
Barcelona elyas.95
5/1/2010 13:40
henrys första säsong var inte heller så lyckat sen börja han leverera förra säsongen . Vi ska ha nog ha lite mer tålamod med zlatan det är trots allt hans första säsong men börjar han inte leverera nästa säsong borde han tacka för sig och lämna .

angående henry så tycker jag vi borde värva lavessi i napoli , snabb teknisk argentinare mycket lik messi i sin spelstil och är en bra avslutare . och är bara 25 år gammal
Barcelona Jonathan Dos Iniesta
5/1/2010 13:37
Fattar inte nånting när man säger att vi ska sälja Zlatan? Alla vet vad han kan och det är hans första säsong i La liga och Barcelona.
Det är helt naturligt att hamna i formsvaockor och sånt då.
Kolla bara på hans första säsong i Ajax, Juventus och Inter så förstår ni att Zlatans första säsong i Barca har varit bra.
Annons: