/spanien/barcelona/forum/1604.aspx/spanien/barcelona/forum/1604.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcelonistas
2016-01-31 13:30
LeoMessi - detta var den rätta vägen att gå efter en sån lång period av Tiki Taka så behövdes det något nytt. Pep hade inte kunnat utveckla mer det fanns inte mer göra liksom. Hade Pep varit kvar hade han varit tvungen att köra en liknande fotboll som vi spelar idag.


Hans två uttåg i Cl semifinalerna är inte någon slump direkt. Föra säsongen ställdes Peps modell mot Luchos och det blev en rejäl knockout.
Barcelona Barcelonistas
2016-01-31 13:25
LennyRomario - vrf tycker du inte det är positivt med Luchos fotboll? Inte nog med att det är otroligt framgångsrikt,( han har redan vunnit trippeln och kan vinna den igen om han spelar korten rätt) så är den också stundtals väldigt underhållande framför allt i dom största matcherna.Från att gå från ett fantasilöst spel som varken ledde till titlar eller ett fint spel till ett spel som leder till titlar och en mycket mer fartfylld fotboll.
Barcelona LeoMessi
2016-01-31 13:25
Alla som använder Peps fotboll som referens för underhållande fotboll kommer aldrig mer kunna njuta av fotboll. Vad är då syftet att kolla på Barcelona om det inte är Pep som tränar laget? För ingen kommer att kunna kopiera det. Och gör någon tränare det så kommer det klagas på att han försöker härma Pep utan att lyckas. Jag önskar att Pep hade stannat och försökt utveckla fotbollen hos oss. Men nu är han inte kvar och det är ingen idé att älta det för då kommer man aldrig njuta av Barca igen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2016-01-31 13:22
Publiken skanderar Lucho namn väldig ofta. Det är faktiskt rätt ovanligt fenomen. Jag kan inte komma på nån annan tränare som får höra sitt namn från läktarna så ofta . Och igår med. Det är inte ett bevis på att LR är bästa, men ett bevis att folk uppskattar honom hans fotboll. Igår nästan 100 000. Det där extrema tikitaka är inte den enda modellen att spela fotboll. Lucho är bättre än Pep på att kunna anpassa modellen till spel materialet. Xavi finns inte längre hos oss mm.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona LennyRomario
2016-01-31 13:19
@Barcelonistas:
Jag säger inte att du har fel, jag håller ju med om att Lucho spelar på hela pianot. Men jag förstår inte vad som skulle vara bra med det? Det är väl inget självändamål? Det är så jag menar med liknelsen med Ronaldo. Vem bryr sig om Ronaldo kan göra mål med både vänstern, högern. huvud, axlar, knä och tå, knä och tå? Det finns inget egenvärde i det. Jag håller mig dom att Barcelona spelar en mer mångsidig fotboll än på länge, men jag är inte alls med på att det per automatik är något positivt.
Barcelona Barcelonistas
2016-01-31 13:13
LennyRomario - återigen kom med argument som säger att jag har fel? Du menar att fotbollen vi spelar inte är komplett kom med nått som bevisar att jag har fel. Nu gick du ifrån själva ämnet som diskuterades...Leo Messi - jag gillar både Pep och Luchos fotboll, sen finns det andra som menar att Luchos fotboll är lika underhållande som Mourinhos fotboll.
Barcelona Kröjff
2016-01-31 13:10
@neymar JR:


Din första punkt handlade i huvudsak om att Lucho sammantaget inte alls har samma spelarmaterial att tillgå som Pep trots närvaron av Neymar och Luis Suárez. Samt att några av dom som finns kvar, inte längre håller samma höga jämna kvalitet längre. Jag har inget problem med det resonemanget eftersom det stämmer överens med min egen uppfattning.

Däremot har jag definitivt problem med att du påstår att jag "idiotförklarar" dig och andra, i det nu aktuella spörsmålet. Det är din tolkning och får helt stå för dig själv å din uppfattning.

Det är inte förenligt med vett och etikett att citera sig själv, men du ger mig med ovanstående inte mycket till val. Så, igår skrev jag bl a:

"Så fort Luchos Barca underpresterar med poängtapp som följd, så är många inte sena att genast kasta skit på enskilda spelare. Men får vi ändå med oss alla poäng trots dåligt spel, så är det Lucho som pekas på som räddaren i nöden av samma personer, snarare än närvaron av Neymar och Suárez istället för exempelvis Pedro och David Villa"

För såvitt jag vet är det det enda jag någonsin skrivit, som med ett visst mått av ansträngning, skulle kunna tolkas som att jag "idiotförklarar" dig/er. Men du vänder ju bara på det mynt som jag själv vände på innan dess i och med nyss nämnda. Eller? Och jag har då aldrig känt mig idiotförklarad när du eller någon annan hyllat Lucho efter vunnen match.

Däremot är det riktigt att jag igår kände ett visst behov av att skriva av mig om den dubbelmoral som du nu beskyller mig/oss att gå i bräschen för, genom att vända på myntet. Men så låt oss då fortsätta vrida och vända på det ett tag till. Hur kommer det sig att Lucho inte alls lyckade lika bra i Roma som i Barca?

Nu kommer du givetvis invända att det är en jävla skillnad på att ta över ett lag utan någon egentlig vinnarkultur, i en internt förhållandevis konkurrenskraftig liga som Serie A, mot att ta över trippelregerande mästarna Bayern Munchen inklusive nya "crackvärvningar" från konkurrerande lag i Bundesliga. Sant. Så vad bråkar vi då om? Egentligen.
Barcelona LeoMessi
2016-01-31 13:09
Ska det vara så jävla svårt att gilla både Peps och Luchos sätt att spela fotboll? Kan man inte hylla den ene utan att såga den andre? Peps fotboll var svårare och "vackrare" medan Luchos är mer oförutsägbar och rakare. Det är inte så att vi har gett upp bollinnehavet totalt. Hur många gånger har man inte klagat på att vi inte ger bort bollen och lockar upp motståndaren för att sedan utnyttja ytorna som dom lämnar efter sig? Det gör vi oftare med Lucho. Och innan Lucho kom så hade vi oerhört svårt mot Atletico medan under Lucho så har vi dom i ett jävla punggrepp. Det går att gilla både tränarna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-01-31 13:07
@Barcelonistas:
Liknelserna haltar. Självklart kan en fiskmås se det, dels för att deras flygförmåga ger de en bra överblick. Men framförallt för att de flesta fåglar har bättre syn än oss människor. Men Lucho och spela på hela pianot håller jag helt med om. Han använder pianots alla strängar, precis som vilken medioker lärare som helt på kommunala musikskolan.
Barcelona Barcelonistas
2016-01-31 12:58
LennyRomario - hur begränsade fotbollskunskaper får man ha? Barcelona under Lucho spelar på pianots alla strängar ( bollinnehav,långbollar,omställningar,kombinationer) tom en fiskmås kan se detta.


Dom i Puertan har mixat ihop " komplett spelare" med "komplett målskytt". Ronaldo är en komplett målskytt men inte en komplett spelare. Gäller och kunna förstå sig på vad barnen i de forumet menar.
Barca4life98 - fotbollen började tydligen 2008 och slutade 2012. Vart var samma människor under Frank Rijkaard? Det var knappast någon Pep Guardiola fotboll under Frank Rijkaard.
Barcelona Barca4life98
2016-01-31 12:49
Om Pep och hans överdrivna tiki-taka är så grym varför har han inte vunnit Champions League med Bayern? Spelar vi inte underhållande med Lucho? Ska vi börja med förra våren; • Man City • Atletico • PSG • Bayern (första mötet) Den här säsongen; • Atletico (på Calderon) • Roma • Real Madrid Kolla på dessa matcher/highlights eller vad som helst. Vi har spelar ut dessa lag totalt. Dom här lagen är inte lag på undre halvan, dom flesta är ligamästare. Men nej sorry, vi spelar inte "the Barca-way" med 80% bollinnehav. "The Barca way" är inte bara ifrån 2008-2012 så ni vet om det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2016-01-31 12:47
Haha Lucho väljer att vinna titlar med underhållande fotboll som förra säsongen samt den här säsongen. Vi har en trupp som inte kan jämföras med Bayern samt Real då de har många fler världsklass spelare och ersättare på alla positioner trots det har Lucho lyckats sänka bägga två lagen. Han har fått liv i Pique igen (som har varit urform i nästan 3 säsonger) genom att bänka honom. Han hitta en ny roll åt bosquets som börja riktgt trögt förra säsongen och anses nu vara världens bästa mittfältare. Alves som ansågs vara "död" under Tito och Tata har fått liv igen. Han gambla med Fabregas/rakitic såpan och det sluta med ett positivt transfer. Sen har vi MSN, som han lyckades hitta ett sätt att få alla tre spela som utomjordingar tillsammans. Han lyckades med att vinna borta mot Atletico, Real, City, PSG och dessutom vinna cl final med 3-1 mot Juventus. Kan någon berätta sist Barcelona mötte storklubb efter storklubb och lyckades vinna samt övertyga bortaplan? Minns att självaste Pep hade stora problem borta matcher i cl slutspel. Han har väl bara 2-3 borta vinster med Barcelona i slutspelet. Säger inte att Lucho är genom tidernas bästa tränare men Karl förtjänar verkligen att hyllas för att ha fått liv i Barcelona igen. 26 matcher utan förlust och ni har mage att såga spelet med denna trupp vi har.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-01-31 12:45
"Vi spelar komplett fotboll och kan göra mål på flera olika sätt?"

På fullt allvar är det samma mantra som de drar i Puertan när de ska förklara varför Ronaldo är bäst.
Barcelona Barcelonistas
2016-01-31 12:33
Jag undrar hur folk tänker när man inte alls vill att laget ska spela så som man nu gör under Lucho. Vill ni att laget ska spela enbart bollinnehav där man inte kmr någonstans samtidigt som man inte vinner titlar. Elr vill ni att Barca utvecklar går vidare och samtidigt vinner titlar varje säsong? Barca spelar idag en fantastiskt och väldigt komplett fotboll där man blandar Tiki Taka med snabba omställningar, avslut samt långbollar och vi gör mål på flera olika sätt.

Ingen människa på denna jord kan säga att fotbollen under Tata var underhållande. Den fotboll som spelades under Tata var ett Pep spel som hade imploderat totalt. Man ville bara gråta när man såg hur laget spelade under Tata Martino är det de folk vill tillbaka till?..

Folk tror detta bara handlar om Real Madrid matchen? det köper jag inte. Roma? Villarreal? och dom andra lagen vi mötte? vi spelade en bra och underhållande fotboll nästan två månader
Barcelona neymar JR
2016-01-31 12:33
Lennyromario Återigen är det så enkelt varför kan inte Pep ta sina idéer till Bayern? :) Hur kan Bayern se ut som rayo 90% av säsongen trots spelarna han förfogar över Istället för efterkloka kommentarer kom för engångs skull med något kreativt angående hur man ska gå till väga!!! :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-01-31 12:27
Tycker de allra flesta tolkar Real Madrid matchen helt fel. Det kom genast utrop i stil med: "Vad säger ni nu då? Var är alla Lucho-haters nu då, va?!" osv osv. Min fråga är snarare: "Så ni menar att Lucho är kapabel till sådan fantastik fotboll, men väljer av någon anledning att i stort sett aldrig spela så?". Då ogillar jag honom mer än någonsin. Det vore ju en sak om kunnandet inte fanns. Men de flesta som hyllar Lucho verkar mena att just så som vi spelade mot Real kan vi spela, om Lucho bara vill. Ja, då ska han ju ha en stor smäll för att han i 30-50% av alla matcher ändå väljer att spela medioker fotboll med tre genier på topp. Så i min värld ser det ut så här, det finns två alternativ. 1. Vi spelar briljant fotboll ibland för att spelarna på plan helt enkelt väljer det. 2. Lucho bestämmer hur vi ska spela, och han vill bara att vi ska spela briljant fotboll 3-4 ggr per säsong. Inget scenario bådar gott för Lucho. Real Madrid matchen gjorde inte saken bättre, det gjorde faktiskt saken sämre. Man fick en blick av det här laget faktiskt kan spela så. Förr menade många av Guardiolas kritiker att vem som helst hade kunnat vinna CL med det lag han förfogade över. De må vara möjligt (fast egentligen inte), men absolut ingen kunde göra det lika vackert. Det finns garanterat hundratals tränare som kan presterara spelmässigt vad Luchos lag gör. Det är säkert så att Lucho ska ha credit för att Messi, Suarez och Neymar verkar ha en helt konfliktfri relation. Men där tar det nog stopp.
Barcelona Barca4life98
2016-01-31 12:18
Barcelonistas Exakt! Folk som kallar Lucho tråkig kan ingenting om fotboll tycker jag. Vill ni att vi ska spela med 80% bollinnehav med MSN på plan? Det kommer säkert funka... NOT. Förresten hur bra har det gått för Pep med sin extrema tiki-taka? Vunnit tyska ligan varje säsong men i Europa då? Han har kunnat handplocka spelare dessutom. Den fotbollen som Pep spelade med oss kommer aldrig hända igen. Man måste förnya sig och göra ändringar. Som Barcelonistas skriver så kontrade vi mycket under Robaldinhos tid.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-01-31 12:05
Freeyourmind - tom Alves fick frågan om man kmr kunna hålla den här nivån efter Real matchen och han sa nej där han menade att laget brukar va lite nere under februari månad. Jag är inte speciellt orolig bara det att kunna slå ett lag som är top 5 i världen utan att ens va nära sin högsta nivå säger ganska så mycket.Neymar JR - det finns en gruppsupportrar som tror att Barca alltid spelat så som man gjorde under Pep. Men det är så sjukt fel under Ronaldinho eran va det rakare, och dom två sista säsongerna körde laget fast tills Pep kom in. Sen spelade man bollinnehavs fotboll under Tata och det gick ju inte så bra? Tata försökte ju faktiskt att få laget att spela rakare framför allt mot Rayo. Där vi vann med 0-4 borta och hade mindre boll än Rayo där laget efteråt fick kritik.Minns det var någon som ville få det till att Luchos Barca inte spelar underhållande, samtidigt som han satte Luchos Barca och Mourinhos alla tråkiga lag i samma grupp. För mig är det där en stor skandal och man skiter på allt jobb Lucho stått för.


Lyckas Lucho bara vinna två av dom tre titlar som vi slåss för den här säsongen så har han gjort det bättre rent titelmässigt än vad Pep gjorde på sina två första år som tränare i klubben.
Barcelona neymar JR
2016-01-31 12:04
Kröjff Jag tackar för tummen även om det skedde via misstag :) Det direkta problem jag har är att ni gör det så enkelt för er, fast bestämda på hur det ska/bör vara utan att reflektera helt hållet om det inte ens är möjligt. Det är det enda problemet jag har Att vi alla här inne strävar efter 08-2012 fotbollen borde vara en självklarhet. Det är inte bara det sättet Barcelona skall spela utan det är det sättet fotboll skall spelas Men nu är inte fallet så, det sker inte lika frekvent längre, vi får slita mer för vinsten och vi kan stundtals ta den enkla vägen. Men vem ska vi skylla det på? Lucho? Att vi inte har iniesta i sin prime? Att xavi inte spelar längre? Valdes saknas? Puyol saknas? Marqués saknas? Abidal saknas? Pep saknas? Det är väl en självklarhet att fotbollen vi spelar blir sämre när några av vår historias bästa spelare/tränare saknas. Dem växer minst sagt inte på träd! Visst vi förfogar över Messi, neymar och suarez. Men det räcker inte när vi har masken, rakitic, gammal iniesta, en Alves på sista versen osv Till andra punkten Du idiot förklarar oss när vi hyllar lucho fast det är MSN som briljerar men samtidigt sänker du lucho när MSN inte briljerar. Dubbelmoral eller bara hycklande för att få fram din poäng låter jag vara osagt Men 2 sidor av myntet men framför allt 2 helt olika tränare som inte kan jämföras vid varandra Eftersom du/ni kan göra det så jävla enkelt för er, hur kan inte Pep lyckas med Bayern likt hur han gjorde med Barcelona ? :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-01-31 11:48
@neymar JR:


Om jag nöjer mig att tala i egen sak och förhoppningsvis utan att framstå som överdrivet självcentrerad, vågar utgå från att jag omfattas av ovanstående, så såg jag till att avregistrera mig INNAN "totalfotbollens" till synes högst tillfälliga återkomst mot Real Madrid och fortsatte välja "utanförskapet" även tiden efter.

Detta eftersom jag inte fann nån anledning att skriva härinne längre (av skäl som klargjorde där och då). Och kände du inte "lukten", så kan det ju bero på att jag höll mig hel och ren, under tiden då du ägnade utrymme åt att indirekt backa upp en viss medlems "efterkloka" häcklande, med att det var upp till mig och inte andra att gå i clinch med honom och hans hånfulla personliga påhopp.

Visst, registrera mig igen och förväntansfullt avvakta ett helt dygn, för att mot bättre vetande och väl beprövad erfarenhet, än en gång ta mig tid att fortsätta bemöta barnsliga dumheter med ett vid för den aktuella tidpunkten fullständigt förutsägbart resultat.

För övrigt fick du en tumme upp nyss när jag i ivern missade citatfunktionen.

Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-01-31 11:47
Har tänkt på två saker som jag läste här inne igår efter matchen.

1. Det var någon som länkade hit den nya taktikern motståndarna mot Barca har anammat den här säsongen. Denna taktik går ut på att gå in guns blazing från sek 1 av matchen för att vinna bollen högt. När jag läste inlägget så kom jag ihåg att första laget som spelade så emot Barca var Sevilla under Supercup mötet när Pedro avgjorde och när vi förlorade mot dem på deras hemma plan. Kom ihåg också att Celta hade denna taktik mot Barca.

Ni kan räkna vidare vilka andra lag som har spelat så. Espanyol, Bilbao, Valencia listan är lång. Det har varit tuffa matcher för Barca när mittfältarna inte kunnat hjälpa försvaret att transportera bollen uppåt. Det då Messi oftast brukar gå ner på mittplan och hjälpa till. Det tråkiga har varit att Barca slår många mer felpassar än de brukar gör. Många har argumenterat att det är liten formsvacka och jag kan hålla med till en vis del. Man hoppas att spelarna hittar flödet igen.

2. Det andra jag har tänkt på är att om barca- spelarna börjar bli slitna?

Eller är det en ny taktik. Tänker på Deportivo matchen, Bilbao, Malaga och några matcher till. Så fort lagen tar ledning så värvar ner tempot. Jag kan fortfarande inte räkna ut om det är ny taktik från Lucho eller att spelarna själv känner nu lugnar vi oss för att vi har tuff spelschema.

Många nya frågor efter matchen igår.

Det som är skönt är att inga nya skador har dykt upp för att det har varit samma låt hela veckan. Så fort någon kom tillbaka från skada så åkte en ny spelare på den. Hoppas att vi slipper mer av den varan resten av säsongen.
Barcelona DM1982
2016-01-31 11:07
Smogen Barcelona möter Valencia upp cupen. Schemat är inte enkelt men det är hanterbart. Med vettiga rotationer (inte halva laget) så ska det ordna sig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2016-01-31 10:25
Tycker ni verkligen att spelschemat ser enkelt ut framöver? Av de 4a nästa ligamatcherna så är 3 på bortaplan . Sen ligger det också dubbelmöte mot Sevilla i cupen och bortamatch mot Arsenal i februari. För att inte glömma en hemmamatch mot Celta Vigo som ju spelade ut oss fullständigt i höstas. Av de 4a matcher Barcelona spelar i ligan under Mars är även här 3 av 4a på bortaplan., samt match mot Arsenal. Sen inleds april med el clasico. Nej, lätt känns det då inte.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-01-31 09:39
[QUOTE=neymar JR]Sen såg jag att dom flesta började gå på lucho direkt igår efter slutsignalen med tanke på det usla spelet Efter villareal, real och matcherna efter det så kunde man inte känna lukten av dem, men nu minsann trillar dom fram en efter en :) [/QUOTE] Med tanke på det tuffa spelschemat så är det svårt att vara missnöjd med tre poäng mot en toppkonkurrent. Oavsett hur spelet såg ut. MEN Det är slående hur ofta motståndarna är det lag som tar hand om taktpinnen nuförtiden. Lucho måste börja synka lagdelarna bättre och lägga mer krut på hur laget taktiskt ska inleda matcherna. Det kommer bara att bli jobbigare ju fler matcher vi tvingas jaga i och antalet minuter för nyckelspelarna kommer att öka i samma takt. Vi lär dock få se ännu fler matcher likt den igår under februari. Svårt att acceptera, men spelarna är lite slitna och bristen på rotationer, eller möjligheten till dem, under hösten har satt sina spår.
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2016-01-31 09:27
Tar Eto'o alla dagar i veckan....han var den perfekta strikern för Barcelona. För mig är han den bästa nr 9 som Barcelona någonsin har haft.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-01-31 09:05
Sen såg jag att dom flesta började gå på lucho direkt igår efter slutsignalen med tanke på det usla spelet Efter villareal, real och matcherna efter det så kunde man inte känna lukten av dem, men nu minsann trillar dom fram en efter en :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-01-31 09:03
Tacklingen Messi åker på igår är sinnessjuk, säg att neymar hade åkt på den han hade inte vågat spela fotboll på månader Messi går upp och spelar ännu bättre, satan vilken hög smärttröskel han har Pique var fantastisk igår, både rädda Alves och mascherano. Kan inte vara allt för lätt Rakitic var den som var bra matchen igenom och bäst på plan tillsammans med Messi Suarez må ha gjort målet men satan så förbannat trög han kan vara i spelet. Den balansen och speluppfattningen han visar upp i målet är briljant, men i det öppna spelet kan det se ut som en parodi ibland Neymar förvånansvärt blek och hade inget att jobba med. Kom av sig när han "skadade" sig i första Iniesta gjorde sin första dåliga match under säsongen Utvilade, friska och ligaledare trots en match tillgodo. Relativt nöjd med tanke på hur matchen började
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B-Guden
2016-01-31 03:08
@Davids3:


Eto avgjorde också en massa matcher...
Barcelona Barcelonistas
2016-01-31 02:30
Samuel levererade i flera säsonger Suarez har knappt spelat i två år i Barca. Just nu håller jag Eto före men om Suarez lyckas leverera så hör i 2-3 år till då kmr jag hålla han före Eto.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2016-01-31 02:27
@Davids3:


Måste faktiskt hålla med där (med all respekt till Samu)
Annons: