/spanien/barcelona/forum/160.aspx/spanien/barcelona/forum/160.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Bästelona y M3ssi y BernaLeo
6/14/2017 13:27
Säkert Ronaldinho dom pratar om
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
6/14/2017 13:19
Barcas egna instagram story(tror det heter så, wannabe snapchat grejen) la ut en bild där vi brukar fota nya spelare utanför. På bilden stod det "Guess who is coming" Kan man hoppas lite på nån skräll? Haha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca Barca
6/14/2017 13:12
@Gabriel:Du är inte den ända som reagerar på det. Jag har gett upp hoppet. Smålag, som var ett "billigare" köpcenter (om man kan uttrycka sig så), likt PSG var en gång i tiden när vi köpte Ronaldinho från dom, Deco från Porto, Eto'o från Mallorca, Nu har ALLA klubbar fått storhetsvansinne, spelarmarknaden är värre än bostadsmarknaden. Mbappe gjorde EN, läs noga, EN bra säsong, helt plötsligt kostar han 100€ miljoner, EN miljard, lika mycket som Cristiano Ronaldo kostade Real madrid, 4 gånger mer än Ronaldinho, detta är helt ofattbart. Vem klandrar man ? Jag har sagt det förr och säger det igen, sen olje pamparna började ta över klubbarna har en inflation blivit ett faktum. Chelsea med Abramovich är en av dom största bovarna.

Det räcker med att lag som Barcelona, Real Madrid, Man U, City, Juventus knackar på dörren, då trissas priset upp till dubbla och trippla i många fall, likt Osmane Dembele, 90€ miljoner, jösses, Dortmund får gärna behålla honom.
Barcelona Andresito
6/14/2017 12:52
[QUOTE=Soko]Han avstår semester i två veckor för att åka till Australien och sedan kan inte stanna i bara tre dagar till utan sticker iväg. Hade varit bäst att åka på semester direkt efter cup finalen och inte spela en match för att sedan hoppa över en annan. Otroligt dumt och skickar signaler på arrogans att en match mot Singapore är oviktigt. Fans som köpt biljetter och sett fram emot att de honom blev till slut arga och besvikna. [/QUOTE] Sampaoli: Messi has had a long season and played a lot of games so we felt it was best to let him go for this game.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
6/14/2017 12:39
Katalano

Ja men det är ju riktigt jävla uselt och värdelöst för de spanska klubbarna att det ska vara så. Inte alls rättvist. Varför ska klubbar som Monaco och Dortmund kunna kräva vilka summor de vill för deras spelare, eller PSG för den delen, medans de spanska lagen blir tvugna att sätta en utköpsklausul för deras spelare.

Vad hjälper det oss att vi har en utköpsklausul idag på Neymar för 200M€? Den summan verkade helt sjuk när den sattes och det var tom så att man satt och funderade om man kanske tom skulle överväga att sälja Neymar för den summan så att man skulle kunna köpa ett par andra grymma spelare. Så som marknaden är idag är den utköpsklausulen värd NOTHING. Vi kommer behöva höja våra spelares utköpsklausuler varenda säsong för att de ska kunna hjälpa oss så som marknaden håller på att utvecklar sig, och vi alla förstår ju redan nu att höjer man utköpsklausuler på en spelares kontrakt så kommer agenter och pappor att kräva högre lön. Det är en ond spiral som långt ifrån gynnar oss och de andra spanska lagen.

Förstår inte alls hur det kan fungera på det här sättet. Isånnafall borde det enbart vara spanska lag som får lov att utnyttja klausulerna från andra spanska lag. Inte fan ska klubbar från andra ligor få lov att utnyttja utköpsklausuler när de själva inte är tvungna att sätta de på sina egna spelare.

Fan, är det bara jag som reagerar på det här?
Barcelona Katalano
6/14/2017 12:33
Gabriel

I Spanien så är det som jag förstått det en lag att ha en utköpsklausul medan övriga ligor inte har denna lag. Det är förhandlingsvärde för spelaren och en säkerhet för dem antar jag.
Barcelona Gabriel
6/14/2017 12:30
En annan sak som jag tänkt på är att så som marknaden utvecklat sig, framför allt de senaste 2 somrarna, så lär vi se en helt ny strategi från spelare och agenterna när det kommer till att skriva på kontrakt. Så som det är nu ligger all makten hos klubbarna, de kan begära vilka galna summor som helst för deras spelare vilket praktiskt sett gör en övergång otroligt komplicerad för en spelare som vill byta klubb. Därför tror jag att spelare kommer att börja skriva på kontrakt som inte är lika långa, kanske max 2-3 säsonger. Jag menar, Nelson Semedo (underbar spelare som jag hade älskat att se hos oss) och Benfica kräver 50M€ för honom. Vad är det för galenskaper. Tror ni inte Semedo hade varit sjukt sugen på en flytt till Barcelona. Det är väl klart som fan att han är det, men vad ska han göra när Benfica kräver sånna summor av alla som vill köpa honom. Vilken klubb går med på de summorna för en högerback? Det sorgliga är att dessa sumor är "normalt" idag, marknaden blir fan värre för varje dag som går. Bellerin ryktas gå för samma summa och han är skit. Så vad fan gör vi?
Barcelona Gabriel
6/14/2017 12:27
Sitter och funderar över en sak, och det kan hända att jag har helt fel, då blir jag gärna rättad nu. Men jag undrar lite varför spanska klubbar måste sätta utköpsklausuler på sina spelare medans klubbar i andra ligor inte har det, exempelvis Premier League lag eller PSG.

Så som marknaden är idag, när klubbar som Monaco kräver 130M€ för spelare som Mbappe (visserligen grym talang men inte bevisat någonting) eller Dortmund 90M€ för Dembélé, så rubbar det i princip allt. Jag menar, Neymar har väl en utköpsklausul på 200M€, snart är vi ändå uppe i de summorna för spelare som är precis under toppen av Messi, Ronaldo, Neymar osv. Vad fan hjälper det oss då när vi har en klausul på Neymar för 200M€?

Borde inte alla klubbar vara tvugna att sätta utköpsklausuler på deras spelare precis som de spanska lagen är?

Hjälp mig att förstå det här någon.
Barcelona Kröjjff
6/14/2017 12:22
@Katalano:
Läs och lär. Och då avser jag inte bara slutsatsen i sig som jag oreserverat sällar mig till, utan hur den föregås av: "Jag tycker snarare". Nyckelordet är i kontexten "tycker".
Barcelona Deulofeu
6/14/2017 12:16
kollar man antal mål i u-21 har hela truppen gjort 21 st och Deulofeu exkluderad har gjort 16 st...samt 10 matcher mer än nummer två saul.

Just saying han kommer krossa i em tro mig.

Vi får se vem av homom och asensio som kliver fram mest.

Bsta målskytten i kvalet Munir är petad och istället är Mayoral med som gjort typ 5 matcher i bundesliga?

Hade varit kul att se Samper i detta fina lagetr men platserna är sådan konkurrens att det inte är klokt han krigar bla med Saul samt LLorente bara för att nämna några.

Spanien kommer vinna detta u-21 ingen tvekan ens.

Men vi kommer bjudas på en grym turnering Portugal,Tyskland,England, samt Italien har fina lag.
Barcelona El Messias
6/14/2017 12:09
Har läst lite rykte om Renato Sanches vad sägs om honom?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
6/14/2017 11:55
Ska vi värva ska det vara klass och unga spelare!

Jag är så trött på att vi köper gamlingar som är på väg nedför.

Spelare som tillåter en att drömma som är riktigt bra nu och kommer bli ännu bättre i framtiden.

Det verkar som om Messi kommer spela som nummer 10 då måste vi ha in en högeranfallare.Vi har Vidal som behärskar platsen och vi har Mboula som skulle kunna agera inhoppare med sin snabbhet.

Deulofeu är ett bra alternativ för 120 miljoner u-21 verkar avgöra hans framtid.
Dembele är ju bara underbar men närmare en miljon? Alla andra har råd men inte vi...

Martins i Sporting samt Costa är enligt mig bra alternativ.

Jag är riktigt kluven till vårt mittfält vi har så mycket spelare som förmodligen kommer att kriga om en halv plats i realiteten Busquets är ju given, Messi framför likaså och sedan har vi Iniesta...

Dessutom Alena som jag vill att vi får se en del av.
Jag säger Verratti eller ingen helst ingen tycker vi kan vänta ett år och låta Alena växa in i kostymen han vill spela till höger och borde spelas in där som inhoppare till Iniesta.S.Roberto duger som rotations spelare.

Mittbackarna ser bra ut

Umtiti växer hela tiden
Pique mer och mer av en ledare
Mascherano reserv till Umtiti på väg utför
Marlon har gjort allt rätt i a-laget och passar utmärkt ihop med Umtiti

Vänsrebacken låt Digne få en säsong till på sig och kriga med Alba den som vinner kampen får stanna.Platsen under ska Cucu få.Borde redan nu vara med och kriga i a-laget.

Högerbacken Semedo är enligt mig europas hetaste högerback men han kostar därefter inga svagheter alls och fins inspel.Bellerin är vi ju sugna på och han kommer bli bättre hos oss men besitter i dagsläget inte bättre defensiv än S.Roberto.

Enligt mig är det viktigaste att sälja av en hel del spelare och ge tydliga direktiv till ungdomsspelarna att de närmar sig.

Alena,Samper,Deulofeu,Cucu,Ruiz(u-17), Marlon samt Palencia hoppas jag alla vara i a-laget inom kort.

Mascherano sista säsongen?
Mathieau adjöss
Rakitic släpper jag gärna
D.Suarez samt Rafinha är jag kluven till ...

De spelare som kom förra sommaren får ett år till på sig.

Det viktigaste för mig är att talangerna börjar känna att vi tittar på dem igen hoppas verkligen Mboula stannar och att Deulofeu kommer hem där har vi högerytter lösningen och den kostar 120 miljoner...
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
6/14/2017 11:53
Media har inte en enda bild på Ronaldo i real tröjan när det gäller skattefusket haha. Maffiozo den här Perez haha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
6/14/2017 11:38
Suarez kom som en gåva från himlen :).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
6/14/2017 11:38
@FCB_Messi:


Alla dagar, timmar, minuter och sekunder framför Griezmann! Vem skulle inte vilja ha Dembele och Mbappe framför (Alexis Sanches versionen i At.Madird)?
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
6/14/2017 11:33
Blaugrana91

Herregud!
Gomes och Paco? Jag menar inte dessa medelmåttiga, mittenlagspelare, talanglösa spelare. Jag pratar om klass spelare!!

Jag vet att du gillar försvara den här ledningen men kom igen! Kolla bara på Bayen!!! Du hör sällan den klubben vilja någon. Allting är bang boom, bank boom klart!!!

Medan Barca har dragit benen tills det inte finns någon att värva längre. Jag vill minnas att under Laporta var det också snabba ryck. Bang boom!

Medan under den här juntan är det alltid någon om röstning, någon som fuskar med värvningar, korruption varje gång det ska värvas. Fakta, fakta och Fakta.
Barcelona Blaugrana91
6/14/2017 11:17
[QUOTE=^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^]Det är det som retar mig mest. Samma gäller för Psg, R Madrid, Chelsea. De värvar som stor klubb gör. På andra sidan har du Barca som går ner på knäna. Det är skillnad på ledningen och ledning [/QUOTE] Håller absolut inte med. Förra sommaren gick allt väldigt fort och värvningen av Gomes kom från ingenstans framför näsan på Real. Enda värvningen som tog tid var Paco, men då vi i slutändan lyckades få in värvningen ser jag inget problem..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
6/14/2017 09:59
Ni som skriver att Griezman är överskattad kan inte se många matcher med honom per säsong. Han är överallt på planen. Han sliter som ett djur i det defensiva, är med i speluppbyggnaden, förser medspelare med målchanser och nätar själv.
Han är en lagspelare som har en bra teknik, spelförståelse och även ett öga för målet. Han är en fantastisk spelare som skulle göra de flesta lagen bättre. Jag tycker snarare han är underskattad än överskattad. Det är bara att titta på era kommentarer för att förstå det.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
6/14/2017 09:42
@Davids3:


Det är det som retar mig mest.
Samma gäller för Psg, R Madrid, Chelsea. De värvar som stor klubb gör.
På andra sidan har du Barca som går ner på knäna. Det är skillnad på ledningen och ledning
Barcelona messiooooxavii
6/14/2017 09:32
Soko du din gamla maräng som iaf gjort att jag mindre och mindre orkar komma in hit och läsa och skriva här ska du få svara på en fråga. Du skriver att Messi borde spelat en jippomatch för att skaffa röster till ballon de politique. Annars får Ronaldo alla rösterna. Hör du sjölv hur löjligt det låter . Om nu skitguldbollen är så viktig borde den inte avgöras politiskt . Men du som trogen maräng är ju van vid politiska triumfer som dessa på senare år som DU firat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DizzLow
6/14/2017 09:28
@Meneysuarez91011:

Tycker inte att vi ska lägga såna summor på anfallare när vi redan har en ordinarie trio som funkar.
Det är dags att ledningen inser fakta å att det är osmart av klubben att konkurrera med Kina å Arabien om media hypade spelare.
Varför?
1. Vi går mer å mer ifrån vår värdegrund som Laporta så starkt återupplivade.
2. Konsekvenserna av såna överpris värvningar, kan bli förödande i framtiden.
3. Media hypade spelare a la Gabriel Barbosa lyckas inte till 75% av fallen motsvara förväntningarna.

Jag känner att ledningen behöver tänka om, tänka rätt när det kommer till vår värvningsfilosofi.
Inte att vi köper dyra stjärnvärvningar lr unga lovande spelare, utan köpa etablerade stjärnor till bra pris å utveckla unga lovande spelare istället.
Bra exempel på såna värvningar hade varit Edin Dzeko som Roma fick loss för 15, medan vi köper Paco för 30 :(
I årets transferfönster kan vi exempelvis ta in Nasri för en billig peng, men känner man ledningen rätt, blir det en dyr framtida flopp vi tar in.
Barcelona Davids3
6/14/2017 09:16
När det gäller Bayern så hör man inte vilka spelare som ryktas till de, man hör endastnär en värvning är i hamn. Det är så det ska vara!
Barcelona Meneysuarez91011
6/14/2017 07:02
Ni som är för en värvning av Dybala då? Är inte han mer överskattad än Griezmann? Aldrig sett ett sämre spöke i CL finalen, startade han ens? :-) Från det ena till det andra, verkar kört med Verratti? PSG är för rika helt enkelt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
6/14/2017 01:50
@Boa Hancock:

Griezmann är så otroligt överskattad, sex mål i EM mot blåbärsnationer säger mig ingenting. Wow han nätade mot oss och Bayern i ett slutspel, något som aldrig kommer ske igen. Om han nu är så bra som du tror, vart var han när det verkligen gällde dvs i både EM och CL finalen? Besitter en losermentalitet precis som Higuain eller tycker du även att Higuain inte är överskattad?
Barcelona gozo1
6/14/2017 01:49
Så hade min 11 sett ut Anfall: Messi, suarez ,neymar ,Paco, munir Mittfält: Rakitic ,iniesta ,veratti ,seri,gomes,Alena Defensiva mitt : busken,macherano, Rakitic som backup Backlinje: Alba,pique,umtiti, macherano ,Roberto ,Vidal ,marlon,digne Målvakt som vanlig :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona gozo1
6/14/2017 01:44
FCB clue master nej jag skrev att Sergio Roberto och Vidal ska vara högerbackar. Alena kan få lite speltid i cupen o träna med A laget. Men rafinha o denis suarez bör säljas tycker inte att dom tillför särkilt mycket. Och rafinha kommer inte och utvecklar mer än så han kan komma och bli smartare i spelstil men thats IT och han är skadad stup i kvarten.
Postat via SvenskaFans-appen
Boa Hancock
6/14/2017 00:02
@Soko:


Trams. Griezmann har gjort 6 mål under EM-slutspelet i förra sommaren, gjorde mål mot oss och Bayern Munchen samt gör konstant mål mot Real Madrid.
Barcelona Essienesque
6/13/2017 23:39
Soko -

Är du seriös? Matchen mot Singapore är totalt meningslös och det är också guldbollar. Allting handlar om prestationer på planen och det finns ingen anledning för Messi att slita på sin kropp för att spela en träningsmatch mot en blåbärsnation. Det är det absolut dummaste han skulle kunna göra och som Barca supporter kan jag inte förstå ö h t hur man tycker att Messi borde användas i jippomatcher. Det finns ingen anledning alls.

Han spelar fulla säsonger med 50+ matcher varje år. Varenda match spelar roll och därför bör man minimera antalet matcher så gott det går - vilket innebär att betydelselösa träningsmatcher hamnar i denna kategori. Dessutom är din kritik helt obefogad med tanke på att Messi normalt sett får tvingas att stå över matcher och vila. Killen vill ju spela varenda tävlingsminut och har varit så i över tio år nu.

Messi kommer inte kunna prestera på lika hög nivå i all framtid och han kommer, med all säkerhet, inte att kunna hålla sig skadefri i all framtid. Men att minska på arbetsbördan ser man i alla fall till så att han ges bästa möjliga förutsättningar att fortsätta vara skadefri och kunna prestera på högsta nivån.
Barcelona FCB_Messi
6/13/2017 23:29
Soko Håller med dig för en gång skull . Tycker också att Griezmann är överskattad. Vad är det han är så jävla bra på egentligen ? Tycker inte han sticker ut mer än någon annan på något sätt . Dembele och Mbappe före honom alla dagar i veckan .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Alvés - Por Que?
6/13/2017 23:06
Soko

Kan garantera dig nu att Griezmann startar nästa tävlingsmatch, Kom ihåg att detta var en träningsmatch för att Dembele och Mbappe ska få speltid speciellt den förstnämnde.
Annons: