/spanien/barcelona/forum/159.aspx/spanien/barcelona/forum/159.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El_Jefe
5/26/2017 13:05
Vi alla, more or less, hatar ju den här ledningen något fruktansvärt, men de lyckas ändå få stort stöd bland medlemmarna. Vill någon förklara hur detta kommer sig? Vad är det som medlemmarna vet som inte vi vet? Hur kan de ha sånt stöd?!
Barcelona Reymar
5/26/2017 12:13
Bernardo silva sägs i princip vara klar för City enligt Goal. Vilket lag Pep bygger!
Barcelona Ribohn Fan
5/26/2017 11:35
Man ska aldrig skylla på andra det är ingen bra egenskap!
Barcelona Visca el Barca 17
5/26/2017 11:21
Alla är så negativa vi skulle behöva en maskin likt frihetsgudinnan i Ghostbusters. Som slår sönder all den här Korruption sörjan som har härjat i ligan. Var kan vi hitta denna maskin som kan hjälpa oss??
Barcelona Katalano
5/26/2017 11:02
Ribohn Fan Samper är fortfarande ung. Det viktiga är att han är uppvuxen i La Masia och har vana av att spela det snabba passningsspel som vi gjort oss kända för kombinerat med sin spelförståelse. Han har även bevisat att han bemästrar detta på ett väldigt bra sätt. Som sagt, ge honom chansen att finnas med i truppen, på träningar och att spela vissa matcher också nästa säsong eller låna ut honom nästa år igen fast till något mer bollrullande lag som drar nytta av just hans kvalitéer. Alldeles för tidigt för att döma ut honom. Jag tycker att spelförståelse och beslutsförmåga är olika saker, men båda är lika viktiga. I fel omgivning så varken utvecklas eller bevisas dessa egenskaper dock. T o m Pogba ser ju halvt medelmåttig ut på Man Utds mittfält eftersom han får fel roll och har träben till mittfältspolare. De nyttjar inte hans främsta egenskaper alls. Samper har hamnat i en liknande situation i år där han lånats ut till helt fel lag.
Barcelona Ribohn Fan
5/26/2017 10:41
En spetskompetens är en spetskompens, kan gälla fysik, teknik o s v.
Samper har även brister i spelförståelsen enligt mig.
Har svårt att värdera risk momentet till sina egenskaper. Blir för mycket misstag!
Barcelona Katalano
5/26/2017 10:21
Ribohn Fan En spetskompetens behöver ju inte vara fysisk. Enbra grundläggande teknisk begåvning kombinerat med en fantastisk spelförståelse skulle innebära en exceptionell spelare. Skulle vilja säga att Samper har just spelförståelsen som sin spetskompetens för att svara på just den frågan. Sen om den räcker till för att ta en plats i Barca i framtiden är inte säkert. Men jag tycker att han ska få chansen att bevisa sig och utvecklas under Iniesta och Busquets. På tal om Busquets så är spelförståelse även hans spetsegenskap. Förutom en bra bollbehandling och ett bra passningsspel så är han helt fantastisk på att läsa spelet och placera sig rätt för att avbryta motståndarlagens anfall. Han är inte speciellt snabb eller stark men har ändå varit världens bästa på sin position fram tills i år.
Barcelona Katalano
5/26/2017 10:18
@Z_Z:Hehe, anade att du skulle kommentera det. har faktiskt sett båda 2 rapporteras så tror det är ett språkligt misstag från vissa medier :)
Barcelona Z_Z
5/26/2017 10:07
@Katalano:


Snarare sett att medier rapporterar att om han erkänner så sänks straffet med upp till 15 månader. Inte till 15 månader. Men ja, jag tror inte heller han kommer åka in i fängelse.
Barcelona Ribohn Fan
5/26/2017 10:02
Det här med egenutvecklade spelare, kontra köpa spelare. Vi måste bli bättre på att scouta spelare. Vilka egenskaper vill man ha och då måste söka efter spelare, som har det som sin spetskompetens. Detta är jätteviktigt! Ska man ha två defensiv balansspelare. Ja! Då söker man väl en med spetskompetens bollvinnare och en med spetsegenskapen bolltrygg/passningsäker. Ska man spela med en måste han ha båda egenskaperna o s v. Detta gäller även våra egna spelare från La Masia. Men där har klubben koll på vilka brister och spetskompetenser spelarna har. Dessa måste vägas mot varandra. T ex. Deulofeu har en stor spetskompetens i sin snabbhet, att kunna hota en backlinje. Men hans fotbollsintelligents där har det brustit. Därför har han fallit undan. Men med hans spetskompetens är han alltid aktuell. Vad vi gjorde inför denna säsong, var att köpa spelare, som inte har någon spetskompetens. De är halvbra på allt, då tillför dessa spelare inget till laget. Har Samper någon egenskap utöver det vanliga, jag är tveksam?
Barcelona Katalano
5/26/2017 09:33
@Z_Z:


Räkna inte med det. Finns säkert mycket mer än just beloppet som påverkar straffet. Sedan rapporterar medier att om Ronaldo erkänner och betalar tillbaka beloppet så sänks straffet till 15 månader och då slipper han definitivt fängelse.
Barcelona Z_Z
5/26/2017 09:16
@Katalano:


Fast hur allvarligt det är påverkar ju dock fängelsetiden. Mascherano fick ju exempelvis endast 12 månader och var inte mycket som skiljde mellan hans dom och Messis.

Så om Ronaldo befinns skyldig så ska straffet vara över 24 månader.
Barcelona Katalano
5/26/2017 08:56
@Soko:


Mm, nu får tidningarna äntligen skriva om det igen. Ronaldo kommer dock också slippa fängelsestraff liksom Messi. Även om summan är högre så är det samma brott så jag har svårt att se någon annan dom mot honom. Återstår att se om domstolen anser att bestraffningen ska återspegla beloppet istället för hur allvarligt själva brottet är förstås.
Barcelona Soko
5/26/2017 08:19
Om Skattefusk... Han gömde tre gånger så mycket som Messi..
Barcelona Katalano
5/26/2017 08:12
Fcb88

Tänkte bara behandla delar av det du skriver. Jag förstår din åsikt men är inte ense med dig.

1. Reklamfri tröja.
Visst det kanske är svårt att ha en reklamfri tröja nu när så stor del av en potentiell inkomst ligger just i detta. Problemet är sättet som Junta Rosell/Bartomeu motiverade detta till medlemmarna. De skyllde på att Laporta strulat med ekonomin vilket var ren lögn. Sen att vi fick stå där med Quatar av allting på tröjan kan det ju inte vara många som är nöjda med.

2. La Masia
Du skriver att man ska ha balans mellan egenuppfostrade och inköpta spelare. Jag håller med om detta, men det är just det jag saknar senaste åren i mitt kära Barca. Vi gör sos ju av med varenda talang och köper in spelare på just dessa positioner. Samper och Grimaldo skulle absolut kunna tagit rollerna som Gomes och Digne har idag och med största sannorlikhet även gjort det bättre.

3. Rosell/ Bartomeu generellt.
Som många andra varit inne på så är det stora problemet hur nuvarande ledningen sålt ut alt som har med barca att göra. Sådant som vi känner oss stolta över. La Masia har blivit ett sätt att få in extra pengar istället för att man satsar på spelarna. Tröjan fick Quatar över bröstet, Vi ser ingen Tiki Taka på planen och snart kanske vi har ett reklamnamn även på vår arena. Så som jag ser på framtiden så skulle det inte förvåna mig mycket om ledningen tycker att vi även ska byta färg på tröjorna. De har ingen heder, värdighet eller tradition i kroppen och det stör mig otroligt mycket. Sen har de inte gjort speciellt bra jobb med ekonomin istället. Utgifterna har ökat nästan lika mycket som inkomsterna. Vad ger det för vinst, egentligen?
Barcelona Reymar
5/26/2017 03:00
Barcelona are interested in Nice midfielder Jean Seri (25) and have already made contacts with the Ivorian's representatives. [nicematin]
Barcelona Fcb88
5/26/2017 01:00
Först vill jag poängtera att Bartomeu är verkligen inte min favorit heller, han har stor del i problemen som vi har nu.. men han får skulden för saker han även gjort bra, den ekonomiska biten. De är otroligt naivt att tro att vi ska kunna gå tillbaka till tiden med reklamfri tröja osv. Fotbollen har utvecklats och vi måste hänga med i utvecklingen.. tyvärr de är den bittra sanningen. Sen att vissa härinne sitter och skriver att man skulle vara nöjd med om vi spelar underhållande fotboll men vinner noll titlar på köpet.. löjligt sagt med tanke på hur kräsna folket härinne är på att vi ska vinna titlar? De ska vara trippel varje säsong helt enkelt. Jag har varit med sen den mörka tiden under Gasparts tid då vi inte vann ett smack, där hade klubben enorma problem.. så personerna härinne som klagar över hur allting ärnu kan knappast varit med under den perioden.. för då var de riktigt illa. Jag håller absolut med om att man ska satsa på La masia men de ska ändå finnas en balans med att spelare samtidigt köps in. Dessa spelare behöver verkligen inte vara klara världsstjärnor, utan unga spelare med stor potential Försöker se framåt.. även jag längtar tills de åter blir val och vi får en ny ledning, men just nu är de bara gilla läget helt enkelt. De kommer bli bra igen, tålamod är nyckelordet.. Visca Barca
Barcelona Reymar
5/25/2017 23:43
I dessa dystra tider där ledningen nedmonterar allt Barca står för så vill jag dela med mig när vi förnedrade vår största rival med alla sina dyra stjärnor mot våra egna produkter. Tiki taka när den var som bäst.
Barcelona Yellow cake
5/25/2017 23:21
@Bästelona y M3ssi y BernaLeo:

Haha..när verkligheten överträffar dikten! Det går inte att göra bättre!!
Barcelona Gio Style
5/25/2017 22:39
@Fcb88:
Ursäkta mig men många av oss har vart med tillräckligt länge för att se vad den nuvarande ledningen har för påverkan på vår kära klubb. Våra värderingar har spolats ner i avloppet, vi har sålt ut vår klubb till Qatar och vi använder våra talanger som brickor i spelet för att snygga till årsredovisningarna via försäljningar med buy back klausuler istället för att direkt låna ut dem eller varför inte utveckla dem. Och när vi väl väljer att låna ut dem så väljer vi sämsta tänkbara alternativ sett till spelarens utveckling. Ta Grimaldo och Halilovic situationer, eller varför tar vi inte och går tillbaka till fallet med Thiago? Där och då sätter man tonen för hur våra talanger kommer att hanteras. Vi spenderar pengar på avdankade eller färdiga spelare, vilket man kanske inte ska klaga på ändå egentligen med tanke på hur få chanser dem unga spelarna får av Luis Enrique. Vi pissar på klubblegendarer som Cruyff och våra ikoner (Valdes, Alves, Abidal, Puyol som ass. sportchef, Xavi) FLYR klubben illa kvickt. Iniesta överväger att inte avsluta sin karriär i klubben t.ex. Är det någon som på förhand hade kunnat gissa sig till dem utfallen? Nej, för spelarna är riktiga klubbikoner och de hyser en stor kärlek för klubben, men likväl lyckades vi få det så på något höger. Vi har gjort skumma övergångar (Douglas, Neymar) och tar felbeslut på i princip samtliga plan. Luis Enrique har ett stort ansvar men också ledningen. Tror ni inte Barcelonas ledning har något att säga till om kontra Luis Enrique? De har ALLT att säga till om. Jag blev så glad den dagen som det skulle bli omval och jag var helt förkrossad när medlemmarna valde Bartomeu och INGET de åstadkommit har ens rört min åsikt åt det bättre hållet ens en millimeter, snarare har mitt intryck blivit än sämre. Tillägg: Jag menar inte att du inte har följt Barcelona längre, om det tolkades på det sättet. Menar mer att kritiska röster höjs från många som följt klubben längre och sett vilken negativ trend klubben hamnat i kontra hur det har sett ut för bara ett par år sedan. Laporta var ingen ängel och det har inte alltid varit frid och fröjd i vår klubb. Men jag vet vad jag föredrar 10 x av 10 =)
Barcelona Iniesta.70
5/25/2017 22:26
Ett tips till alla som INTE förespråkar Mourinhos filosofi är att läsa William Edströms trevliga, träffsäkra krönika här på SvenskaFans. Ligger under Europa fliken med rubriken " United gjorde matchen tråkig".
Barcelona LennyRomario
5/25/2017 22:20
@Fcb88:

Inte ens trippeln gjorde mig glad, så vad kan hända nästa säsong som ska göra mig glad? Vi säljer flest matchtröjor i Asien? Vi ökar omsättningen med 17%? Snark!

Barcelona är ingen aktie jag supportar. Vi stod för nåt, en stil, ett beteende, en egen väg. Nu går vi precis samma väg som alla andra, men försöker tränga oss först i spåret. Eller enklare uttryckt, vi har gått helt jävla vilse.
Barcelona LennyRomario
5/25/2017 22:12
@Barcelonistas:
Du hade inga källor senast du drog detta, så utgår ifrån att du inte har några nu heller? Hur är det Laportas fel att nån stönar hans namn i en "låt" (kolla klippet på Youtube)? Det är som att anklaga Zlatan för Frans låt. Och vad ska vi säga om att alla i videon har Barcatröjor? Det är klubbens fel?
Barcelona FCB_Messi
5/25/2017 21:51
Ronaldos skattefusk uppmärksammades utav GP idag : I dag uppger flera spanska medier, däribland El Mundo, Marca och As, att även Real Madrids Cristiano Ronaldo, La ligas andra superstjärna, riskerar fängelsestraff. Och även i hans fall är det skattebrott som är anledningen. Portugisen misstänks för att avsiktligt ha undvikit att betala motsvarande 146 miljoner kronor genom att gömt undan pengarna i ett skalbolag på Brittiska Jungfruöarna under åren 2011-2014. Summan är betydligt högre än i Messis fall och detta ska enligt de spanska medierna betyda att Ronaldo riskerar ett hårdare straff.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
5/25/2017 21:48
el Flaco Laportas kampanj byggde mer på den själ jag efterfrågade än på nåt exakt projekt och x antal miljoner i omsättning. Därför såg hans manifest svagt ut. Men det var faktiskt starkt på sitt sätt och särskilt också med tanke på att han bestämde sig för att ställa upp rätt sent. Han hade Puyol och Masip vid sin sida och ville bygga sitt projekt kring Cruyff, la Masia och Unicef. S.J.Ä.L. Nuñistas var förblindade av trippeln, MSN och 1000 miljoner euro i omsättning och glömde bort vad som gjort klubben framgångsrik. Jag tror inte Barça klarar av ytterligare interna konflikter och vill därför se en helt ny ledning. Benedito är absolut ett alternativ, tror också att Victor Font kan ha bra saker att komma med även om han är rätt okänd för den stora massan. Freixa hat också börjat röra lite på sig, men han satt ju tillsammans med Barto/Rosell tidigare innan han "fick gå".
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bästelona y M3ssi y BernaLeo
5/25/2017 21:46
@Barcelonistas:

Kan ha varit den bästa stavningen på Louis Vuitton någonsin haha!
Barcelona Iniesta.70
5/25/2017 21:42
Fcb88 Jo, jag är en naiv dagdrömmare, så är det. Mumlar om La Masia hit o dit. Roberto som blivande kapten. Egna produkter klyschor upp o ner i mina sega mot strömmen inlägg. Eller hur? Men själv tycker jag att jag är den som står med fötterna på jorden om man ser sig runt om i fotbolls-världen. Globalt= lika med svindyra, budget spräckande, hypade spelare? Nää, inte i min värld. Finns helt klart andra vägar att gå, enligt mig. Ingen som reflekterat över att Ajax senast igår spelade final i den näst största turneringen i Europa med i stort sett ett juniorlag? Tänk om de grabbarna haft en Iniesta, Messi och Busken i laget? Med en Pique längst bak. Nån som tror att resultatet sett annorlunda ut? Själva har vi en stomme bestående av FEM tongivande spelare, ja, tongivande lirare i Spaniens U-17 landslag just nu. Som när de väl släppte på bromsen spelade hem en EM-guldmedalj. Ett par, tre av dom spår iallafall jag en hyfsat framtid. Kanske till och med en lysande framtid. Beroende på en del faktorer så klart. Själv var jag nära att gå bärsärkagång när jag fick reda på att Rakitic kritat på ett nytt fyraårs kontrakt !?! Vad i hel...??? Högre lön. Parodisk utköps klausul. Jisses, tog fram whiskey flaskan direkt. Inslussning av youngbloods och talanger står just nu på pause. Visst, folk kommer dunka Lucho i ryggen för att han gav Marlon "chansen", trots ett utsatt läge i ligan . Modigt av Lucho? Nää, han hade inget val. Matjöö var skadad. Roberto avstängd. Pique magsjuk. Masken skadade sig under uppvärmning. Kvar blev stackars Marlon. En nödlösning, enligt Lucho. MEN Marlon visade sig vara av det rätta virket. Två i stort sett fläck fria insatser i ett jäkligt utsatt läge i ligan av en rookie, som inte fått chansen tidigare under säsongen pga att mer rutinerade killar som bl a Matjöö stått i vägen för grabbens chanser till minuter i världens bästa lag. Men hade han varit en 350 miljoners värvning som Gomes, så kan jag lova dig att han debuterat tidigare och under andra premisser. Så ibland finns svaren närmare än vad man tror. Och billigare. Och bättre... Så hellre blåögd och naiv än identitetslös med en mainstream mentalitet och gamla presidenter som skakar galler. Vad tror du Cameroonians, finns det en roll i nästa "Prison break" säsong för Herr Rosell?
Barcelona el Flaco
5/25/2017 21:34
the cameroonians/

Jag är faktiskt en av de, hur få det än må existera, som inte hade haft något emot att se Laporta återvända. Tycker hur man än vrider och vänder på det var hans sejour som president den mest framgångsrikaste perioden i klubbens historia sett till identitet, spelfilosofi och titlar. Men även jag måste erkänna att jag blev besviken på hur han skötte sin kampanj i 2015. Förväntade mig en K.O. men det slutade med en antiklimax.

Benedito hade kunnat vara ett intressant namn och någon som hade kunnat bryta med nuñismen som för närvarande råder i klubben. Kan annars inte komma på ett annat realistisk namn som hade kunnat vinna ett presidentval.

Vill även tacka för all info om La Masia. Much obliged!
Barcelona the cameroonians
5/25/2017 21:16
el Flaco Ingen borgen pga risken att han ska lämna landet. Hans partner in crime Texeira gömmer ju sig i... Qatar... Alla vägar bär ju som bekant till Doha för vår förra, och sittande, ledning... Barcelonistas Snacka om att jämföra päron med äpplen. Nuñismo är värre än kolera... På ämnet så är det förmodligen inte så många, inklusive jag, som vill se Laporta som president igen. Dags att lägga gammalt groll till handlingarna, vilket jag skrev redan i samband med Rosells avgång.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
5/25/2017 21:08
On an other note. Barças Infantil A, alltså U14, har landat i Sverige för spel i Lennart Johanssons turnering. Här återfinns lirare som Navarro, Simmons, Mamadou och Fermin Lopez. Så grattis till er som bor i Stockholm och då Barcadinho i synnerhet som jag vet ser fram emot att få se talangerna. Andra nyheter i la Masia, om än inte lika trevliga, är att Infantil B-coachen Oscar Hernandez valt att lämna klubben. Och så till slut; Har ni tid och lust så slå på Eurosport 1 i morgon kl. 12.45. Då har ni möjlighet att se Paik och Lee i gruppfinalen mellan Sydkorea och England i U20-vm. Nya mål att vänta för 19-åringarna som båda gjort mål i de båda tidigare matcherna.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: