/spanien/barcelona/forum/15743.aspx/spanien/barcelona/forum/15743.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Qvirre
2010-03-07 10:45
Angående Zlatan och hans prestationer i barcatröjan än så länge så tycker jag folk får ta och lugna sig. När han som i början av säsongen producerade(gjorde mer mål) var det ingen som klagade, men nu på sista tiden när det gått lite tyngre vill folk helt plötsligt göra sig av med honom. Folk får ta och sansa sig anser jag. Zlatan är den han är, det vet alla(inklusive Pep Guardiola). Detta är inte första gången han tappar förståndet under en match och mycket av det har säkerligen att göra med det faktum att han känner att han inte får ut det han vill på planen. Det är förjävla dåligt och jag hoppas han ber om ursäkt för detta. Hur som helst anser jag att problemet inte enbart ligger hos Zlatan själv. Zlatan är ingen Etóo som jobbar och sliter kopiöst i defensiven. Han är inte heller någon som går i djupled lika mycket som Etóo. På så vis passar Etóo's spelstil så mycket bättre in i barcas spelsätt än vad Zlatan gör. Däremot är det även detta som varit/är barcas svaghet, dvs det finns ingen plan B. När spelet låser sig tar vi oss ingen vart. Detta tror jag var anledningen till att Pep ville ha Zlatan, så vi får möjlighet att dra en längre boll mot Zlatan istället för att såga sig igenom med kortpassningsspel. Dessa längre bollar mot Zlatan(som förmodligen är hans största styrka som fotbollsspelare) är inget som barca lyckats implementera i spelet. Självklart måste Zlatan anpassa sig till barca och inse att han är en i mängden och att han inte kan bete sig hur som helst på fotbollsplanen men laget barca måste bli FÖRJÄVLA mycket bättre på att samtidigt inlemma Zlatan i spelet. Enligt mitt sätt att se det har inte Zlatan visat 50% av sitt kunnande än. Det finns med andra ord ett sjukt stort sparkapital som inte blir utnyttjat i dagsläget och som barca måste lära sig att utnyttja. Annars kan vi precis som så många andra här inne säger skeppa iväg honom till Man City eller liknande och ta in Rade Prica eller någon på topp, då han som det ser ut just för tillfället, skulle göra ett lika bra jobb som Zlatan. Barca måste med andra ord lära sig att variera spelet i större utsträckning än vad som är fallet i nuläget. Vad är era åsikter/tycker ni?
Barcelona AzizWaysi
2010-03-07 10:42
El julio

Vi får se hur många mål etoo gör i ligan när säsongen är över. Etoo gjorde 24 ligamål när han debutera för barca 2004/2005 och lägg där till att laget var knappast lika bra som de är idag. Jag fattar fortfarande inte hur zlatan kan ba ha gjort 12mål i ligan med spelare som Iniesta, xavi och Alves bakom sig , och med alla målchanser som han får...
Barcelona el julio
2010-03-07 10:41
Ämne: Ämne: Ämne....
Absolut, bara att vänta och se. Skillnaden mellan Etoo och Ibra är att Etoo är en renodlad målskytt, en naturlig sådan. Det har aldrig Ibra varit utan tränat sig till. Jag tycker att det är fel att jämföra dessa två spelare rakt av och föreslår att vi lämnar detta ämne nu.

mvh

el julio
Barcelona AzizWaysi
2010-03-07 10:38
Ämne: Ämne: "E....
Om jag inte minns fel så har Etoo gjort 8mål i ligan och han har varit afrika också. Det är mycket kvar , vi får se hur många han gör när säsongen är över;)
Barcelona Port Olímpic.
2010-03-07 10:36
Real leder väl inte ligan som de skriver i sin matchrapport? Inbördes går väl fortfarande före?
Barcelona el julio
2010-03-07 10:35
::)) Calavera...

Tror du fuskade och slog upp den där statistiken...

Jag mindes uppenbarligen rätt:)

mvh

el julio
Barcelona el julio
2010-03-07 10:33
Skipptrips:

Väl skrivet, instämmer.

Calavera:

28 år ja, toppen är förstås inte passerad i den åldern om spelaren används på rätt sätt.

Aziz:

Och din poäng är exakt den jag nyss nämnde eller missade jag något? Har för mig att det blev 16 mål i debutsäsongen f ö i Juve...

el julio
Barcelona Visca Barca
2010-03-07 10:31
Det kommer ta tid innan Ibra kommer anpassa sig till barcas sätt att spela. Han är int dålig utan har bara slutat med att ta löppningar. Pep måste bara skälla ut honom lite och så är han kanske tillbaka mot stuttgart.
Barcelona Calavera
2010-03-07 10:30
Ämne: "Etoo gör för ö....
Zlatans debutsäsong i Juventus (2004/05) 35 matcher, 16 mål, 4 assists och betygssnitt 6,36.
Barcelona Skippstripps
2010-03-07 10:27
spelet: ingen energi, spelvändning eller djupledsspel

detta gör att Henry tappar sin funktion helt, hans senaste insatser har han tagit löpning på löpning men aldrig kommer djupledsbollen utan han får den tre pass senare och ska då dra sin back istället, inte hans grej.

Zlatan: när vi vänder spelet, slå en långboll som han enkelt tar ner och lägger en boll i djupet på löpande yttrar. Detta istället för att messi ska dribbla hela vägen från mitten till motståndarnas område.

Milito: positivt att se han slå lite djupare och längre pass i uppspelet. det behövs.

Pressen på motståndarnas planhalva när vi tappar boll: obefintlig.

Rubin och stuttgart visade tydligt att spelidén går i stå när men backar hem och täpper till ytor. Man blir nästan förbannad när bollinnehavet ligger på 80% för att man vägrar kontra utan ska dutta fram ända till mål.

Titta på spaniens landskamp, skillnaden är att man har två spjut där fram som sticker direkt i djup när läget finns.
Barcelona Calavera
2010-03-07 10:27
Ämne: Calavera:

Mitt si....
Naturligtvis kan vi gå vidare: vi har inget val. Men som jag sa: Zlatan behöver hjälp och klubben måste bistå honom med hjälp (utan att det kommer ut).

Om Zlatan får ut 80-90% av sin talang i st f 60-70% så är mycket vunnet. Men snubben är 28 år gammal...och frågan är om det inte är försent.

Skytteligatiteln var en fin merit, visst. Men som jag sagt flera gånger: att göra tre mål och två assists mot Chievo kan aldrig uppväga en osynliga-mannen-insats mot United eller Liverpool.
MF Doom
2010-03-07 10:26
Barcelona måste kämpa med förbundet, domaren utvisade systematiskt en viktig spelare utan någon riktig orsak.

Varför får aldrig Barcelona straffar eller utvisningar på motståndarna?

Det är tillåtet att sparka och stämpla Barcelona spelarna men det kommer inga utvisningar eller sällan en varning ens.

Zlatan är dålig, men vad hände med försvaret igår som var anledningen till det oavgjorda resultatet.

Poängtapp när Milito spelar med Puyol. Puyol känner sig väldig osäker med Milito. Det behövs Henry trots allt med sin rutin, han hjälper till att skapa chanser.

Sluta skriva om Eto, han är en vanlig måltjuv, som krävde 10,5 miljoner euro i 5 år. Det finns anledning till att Barca ville bli av med honom och ingen annan klubb köpte honom.

Eto spelar bra när hela laget är på spelhumör. Messi har slutat passa till medspelarna, han vill vinna guldskon igen. Han ser inte Pedro eller Zlatan.

Hoppas att vi vinner mot Valencia hemma.
Barcelona AzizWaysi
2010-03-07 10:25
"Etoo gör för övrigt ingen succesäsong i Inter, det tar tid att komma in i ett nytt lag och land."

Och hur bra var zlatan i hans debutsäsong i Juve och hur många mål gjorde han? exakt..
Barcelona el julio
2010-03-07 10:18
Calavera:

Mitt sista inlägg i tråden. Ibra vann skytteligan förra säsongen och valdes till årets spelare (igen). Året innan avgjorde han på egen hand ligan i sista omgången efter lååååångt skadeupphåll, två mål i andra halvlek. Hans brister meritmässigt är otvivelaktigen CL, men nedvärdera inte insatserna i ligan. Etoo gör för övrigt ingen succesäsong i Inter, det tar tid att komma in i ett nytt lag och land.

Kan vi gå vidare?

el julio
Barcelona Calavera
2010-03-07 10:09
el julio:
Zlatans titlar... Han vann titlar med Juventus under Calciopoliåren och han vann med Inter när all konkurrens var bortsopad efter Calciopoli. Men i Europa: noll, cero, zip, nada.

Zlatan har en enorm talang, men problemet är att inget krävt av honom att han ska mogna och bli en man. Han beter sig sig som problemfjortis när han är 28 år. Läs en intervju med honom någon gång, så inser du att han är ett stort barn.

Marknaden är osund javisst. Men ingen tvingade Barca att godta den vansinniga prislapp som Moratti satte på Zlatan. Moratti låtsades gråta när han sålde honom, men inombords gapflabbade han. Milito är lika bra - om inte bättre - och Eto'o får inte stora skälvan varje gång han hör Champions-signaturen. Moratti är den store vinnaren som det ser ut just nu.
Barcelona el julio
2010-03-07 10:00
Calavera

"Att skylla på "marknaden" är bara att göra det väldigt enkelt för sig själv."

När gjorde jag det? Jag skrev att marknaden är osund och då syftade jag till de abnorma priser som betalas för spelarövergångar OCH lönerna.

Du skriver vidare att Ibra är överskattad? I vissa fall ja, för de mesta nej. Att vinna så många ligaguld och dessutom ha med avgörandet att göra i många fall gör honom i min bok till en avgörande spelare för klubblaget. Men visst, vi kan väl alla börja med att bedöma spelare utifrån den senaste prestationen. Det ger oss säkert en nyanserad bild av en spelares kvalitet.

el julio
Barcelona AzizWaysi
2010-03-07 09:58
Calavera

Jag skulle intens byta Etoo mot Zlatan RAKT AV . Stackars Messi och Pedro som får göra allt själva av anfallarna.
Barcelona Calavera
2010-03-07 09:55
Ämne: Calavera

"vi....
Hela Eto'o-affären var sorglig. Varför förödmjuka en spelare som gjort så enormt mkt för klubben? Och varför ersätta honom med en kille som alla visste var omogen och obalanserad?

Visst, stjärnglans... Men mkt av "magin" kring Zlatan har ju uppstått även för hans "rebelliska" image. Men om vi talar om en rebel without a cause så är det Zlatan: ständigt överbetald, överreklamerad, fotslickad av massmedia och klubbpresidenter. Vad har Zlatan åstadkommit på internationell nivå? Ett uselt VM 2006, ett hyfsat EM 2008, ett enda mål i utslagsmatcher i CL (det i Stuttgart) och en massa matcher där han trollat bort sig själv. Mot den bakgrunden kunde han betinga ett pris på 30-40 milj euro, inte mer.

Att skylla på "marknaden" är bara att göra det väldigt enkelt för sig själv.
Barcelona el julio
2010-03-07 09:46
Calavera

"vi betalade ett fruktansvärt överpris"

Är marknaden sund? Är summorna i fotbollen rimlig? Där har du frågorna som skall ställas, inte om priset för en enskild spelare. Barca fick betala vad marknaden värdarde spelarna till i det givna läget. En skyttekung med utstrålning och absolut stjärnstatus i den Italienska ligan mot Etoo. Rätt eller fel, men så såg det ut vid transaktionstillfället.

el julio
Barcelona Calavera
2010-03-07 09:34
Barca har lagt ned en förmögenhet på Ibra, och det visar sig nu att vi betalade ett fruktansvärt överpris. Men det är ingen idé att gråta över det: gjort är gjort och nu är det bara att försöka att göra det bästa möjliga av situationen.

Utvisningen igår var felaktig, men det är ändå tydligt att någonting inte stämmer med Zlatan. Jag tror enda lösningen är att fixa en bra psykolog åt honom (utan att massmedia får nys om saken: tänk er Marcas o Aftonbladets rubriker!!!).

Zlatan har en 15-årings mognadsgrad och det är det som är problemet. Han tror att han kan ersätta riktigt självörtroende med något slags Stureplansattityd... Men det funkar bara inte: i fotbollen går det inte att bluffa: alltför många ögon ser vad som sker och vad som är galet.

Ingenting är naturligtvis förlorat ännu, men med Zlatan i nuvarande tillstånd ser det inte alls lovande ut. Klubben måste göra något, helt enkelt.
Barcelona AzizWaysi
2010-03-07 09:17
Rodriiguees
Jag håller med dig.Klart man har höga förväntningar på honom när vi har bytt ut honom mot ett lejon som spottade in mål år efter år ochså mycket pengar som vi la på honom gör inte saken bättre.

Barcelona el julio
2010-03-07 08:05
Angående utvisningen av Ibra och säsongen fram till idag.

Jag har tittat på situationen ett antal gånger nu och har svårt att se ett kort i någon färg. Ska vi ha den nivån bör det delas ut ytterligare en sju, åtta röda kort per match.

Nog om detta.

I höstas såg jag matchen Barca-Rubin Kazan live på Camp Nou. Jag satt ganska högt upp vilket är fördelaktigt för att se "de stora linjerna" i spelet, men mindre kul då närkontakten med spelarna går om intet. Den matchen sprang en viss Ibra konstant i öppna ytor och rörde sig mer än vad jag någonsin har sett tidigare. Väldigt få bollar gick dock fram i löpvägarna utan istället runt, runt... På plats såg jag hur väl han rörde sig. Frågan är om något har hänt efter jul? Visar tv-bilderna sanningen eller sker mycket rörelse "utanför" bild?

Jag anser att vi måste ge Ibra en säsong att blomma ut i Barcelona innan vi dömer. Om utfallet blir icke godkänd så är det inte på grund av att han inte är en av världens bästa fotbollsspelare, snarare att spelsystemet är som det är i Barcelona och helt enkelt inte stämmer överens med spelartypen som Ibrahimovic reprsenterar. Kanske landar vi i slutsatsen att Ibra passar bättre som centralgestalt i ett Inter, inte som "en i mängden" i ett stjärnspäckat Barcelona. Jag utvärderar klart efter säsongen, men idag tycker jag att Ibras kvaliteter används för lite i spelet.

mvh

el julio
Barcelona Ya habibi
2010-03-07 03:40
länktipset för matchhöjpunkter. zlatan är anledningen varför vi inte vinner ligan i år! miss you eto
Villarreal Grande Messi!
2010-03-07 03:33
Fusion eller nåt

Inse bara grabbar. Dom kan skriva i vårt forum, vi kan inte skriva i deras. Så fort dom får chansen tar dom den. Så fort Zlatan är kass, så påpekar dom det. Det är nåt vi får leva med så länge Les Rambles är öppet för alla, vilket är rätt.

Visca Barca y Visca Catalunya :)

Edit: Jag är full.
Barcelona Rodriiguees
2010-03-07 03:21
Det enda man kan göra är att skaka på huvudet.
Visste redan från början att Zlatan skulle sinka spelet helt.
Vår grundidé är förstörd i o med hans orörliga spel osv.
Detta kraschande plan kan inte ens Pep räta upp, im sorry to say.
Och alla som försvarar Zlatan för fullt..dags att vakna och inse.

bona nit.
Real Madrid Fusion
2010-03-07 02:29
Jag får väl hålla kvar tanken och avvakta tills slutet av säsongen. ;)
Only God Can Judge Me
2010-03-07 02:04
Fusion

Det är bara en formsvacka. Barca kan inte bara vinna och vinna hela tiden. Liksom spelarna är inte maskiner. Och fortfarande har vi bara en förlust i ligan på 25 spelade matcher. Med tanke på hur Barca spelar och hur formen ser ut. Men sådana matcher kommer och går. Det är bara och acceptera och se vad som händer framöver.

Förrsten någon som såg Fiorentina-Juve matchen idag?? Om Keirrison fick spela och hur det gick för honom??
Real Madrid Fusion
2010-03-07 02:04
Ämne:
Fusion
Hört talas....
Inte alls påstått att ni har en massa problem. Sen förstår jag inte varför det skulle vara pinsamt att ha förlorat mot er. Det är inte så att Barca spelar sjukhelsikes dåligt, utan bara att det skiljer sig markant från vanliga normala formen. Sen så kunde förra El Clasico mycket väl ha slutat i Real Madrids favör då det ändå var ganska jämnt under stora delar av matchen.

Jo självklart har jag hört talas om svacka. Det kunde man även anta i början av Rijkaards dåliga säsong, men inte var det problemet. Dock är det lite för tidigt att dra sådana kopplingar, men som sagt en tanke bara.
Gonzalo Il Pipita!!! - Hombre No Nombres
2010-03-07 01:56
Hur länge ska Ibras kvaliter spillas som sand?, att ibra inte används som target gör det mycket svårare för barca, de finns ingen variation i spelet just nu, zlatan kan inte ersätta Eto rakt av men han besitter andra kvaliter som eto kan drömma om, varför möter inte Ibra boll så ofta? man blir ju lessen som fotbollsälskare när en så stor spelares kvaliter "sparas".
Barcelona kallesiete
2010-03-07 01:51

Fusion
Hört talas om begreppet svacka? Tycker för övrigt vi är totalt överlägsna idag. Problemet är bara att Almeria gör 1-0 på en hörna och att Zlatan blir utvisad. Men visst, spelet har hackat emellanåt. Zlatan är inte helt inne i det än. Ingen gör en perfekt säsong första året.

Men om du tycker barca är dalande och vi har massa problem: Är det inte lite pinsamt att ha förlorat mot oss samt att inte ha mer poäng?
Annons: