/spanien/barcelona/forum/15730.aspx/spanien/barcelona/forum/15730.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona ★Sami★
6/1/2010 12:30
Jag hoppas verkligen inte vi köper Mata.
Barcelona Rambla~
6/1/2010 12:30
Jag anser att vi ska låta bli att värva fler spelare från Valencia. Hur kul blir ligan när de bästa spelarna hamnar hos Barcelona eller Real Madrid?

Nej, skit i Mata. Han tillför ingenting vi redan inte har i truppen. Se till och övertala Yaya att stanna istället.
Barcelona el Flaco - Nah Mean
6/1/2010 12:28
Hetfield/

Om vi värvar Cesc så tror jag inte att Silva kommer, oavsett vad som sker med Zlatan. Att döma av vad katalanska TV3 annonserade igår så är Mata ett mer realistiskt alternativ i såna fall.
Barcelona Hetfield
6/1/2010 12:24
Vem har inte underpresterat i Juventus? Den som såg hur Diego var i Werder Bremen vet hur bra han är

Jag tror att man i dagsläget har råd med Cesc, men jag syftar mer på att om man ska köpa Cesc OCH t.ex: Silva , då måste Zlatan försvinna
Delarocha
6/1/2010 12:01
Ja, en ny brasse i klass med Deco som underpresterat nåt ofantligt. Låter lockande.
Barcelona el Flaco - Nah Mean
6/1/2010 11:57
Ifall nu Cesc eller Silva tas in skulle jag gissa på att Zlatan försvinner. Därmed balanserar man laget och även böckerna i samma veva.

När man värvar spelare måste man även ha i åtanke den sociala biten. Att Villa är en av de bästa anfallarna i världen är ingen nyhet direkt, men det som övertygade mig att han var rätt person för Barça var hans goda relation med veteranerna i klubben, som Xavi och Puyol. Lägg även till det faktumet att Villa såg upp till Guardiola när han var ung och att hans idoler, Quini och Luis Enrique, tidigare hade spelat för Barcelona gjorde saken bara bättre.

Personligen är jag emot en hypotetisk värvning av Cesc Fabregas, men om han nu kommer så råder det inga tvivel om att han kommer bra överens med Barçaspelarna i landslaget och denna relation kommer bara stärkas ytterligare ifall Fabregas kommer till Barcelona.

Därmed ser man till att bibehålla sammanhållningen inom omklädningsrummet, en oerhört viktig aspekt för lagets fortsatta framgångar.
Barcelona Hetfield
6/1/2010 11:44
Frågan är om Barcelona har råd med ännu en storvärvning om nu Fabregas kommer (håller tummarna att det inte går igenom). Jag väljer personligen David Silva alla dagar i veckan då han fyller fler funktioner och behov i laget än att köpa en sämre kopia av Xavi

Förövrigt så ser det som att Juventus vill bli av med Diego, jag skulle inte tacka nej till att ge de Caceres plus lite pengar för att få Diego. Han påminner väldigt mycket om Deco och vore bra att ha när Xavi eller Iniesta behöver vila
Barcelona ★Sami★
6/1/2010 11:18
Jag skulle gärna vilja se Arshavin på kanten. Men det dåliga är väl att han är 30 år va? Annars en grym spelare som har visat 1000 gånger att han vill till Barca.
David Silva i Barca mäktigt. Men känns som Real Madrid kommer köpa Silva tyvärr.
Barcelona el Flaco - Nah Mean
6/1/2010 11:01
Juan Mata är en väldigt duktig spelare, men ingen som jag anser kunna tillföra något som inte redan finns tillgängligt i truppen. Jag ser hellre att vi fortsätter satsar på Don Pedro och även Jeffren istället för att värva in Mata.

Min drömvärvning hade i såna fall hellre varit David Silva då han kan spela på de flesta positionerna på mittfältet och anfallet och som dessutom har ett bra samspel med Xavi och Iniesta i landslaget.
Barcelona westinho
6/1/2010 10:50
"Mata är i grunden en bättre fotbollsspelare". Haha...

Pedro har haft en bättre säsong, som du säger. Alltså är Pedro bättre, du kan ju inte säga att Mata är bättre i grunden för att han var bättre för 1 år sedan, när Pedro inte fick någon speltid.

Det är som att jag säger att Henry är bättre än Pedro, men Pedro har haft en bra säsong. Men i grunden är som sagt Henry bättre. Nej, så kan man inte resonera.
Barcelona Rambla~
6/1/2010 10:25
Ämne: Westinho//

Mata ä....UrsäktA, men jag anser inte att han är en bättre fotbollsspelare, bara så där för att du anser det.

Vad är det som Mata är bättre på än Pedro? Pedro som är minst lika målfarlig som Mata trots att han tar ett mycket större defensivt ansvar än Mata någonsin kommer att göra. Pedro är snabbare, skjuter bättre med båda fötterna även om Matas vänsterfot är minst lika bra kanske tom lite bättre än Pedros bästa fot.

Så vad är det som gör Mata till en bättre fotbollsspelare? Upplys oss gärna.
Barcelona L.A.M Nr 10 - 2010/06/11
6/1/2010 08:27
Hyder

Håller med. Vi har nästan för många backar.
Kul för Botia att han får stanna i Sporting. Där har han ju redan en ordinarie plats medan han i Barca skulle få kämpa något enormt för den. Caceres vet jag inte hur det blir med. Är Juventus nöjda med honom? Henrique däremot har spelat bra i Racing och har även en ordinarie plats där. Jag rekommenderar att man säljer honom.

Sen har vi ju alla talangerna. Muniesa, Bartra, Fontas, Dalmau, Montoya. De båda sistnämnda är dock unga och lär spela i Barca Atletic några säsonger till.

I A-laget så måste Rafa bort. Hn kommer inte bli bättre än så här. Chyg vet jag inte riktigt. Jag vill gärna ge honom en chans till. Men frågan är om han kommer få så mycket mer speltid nästa säsong? Skulle inte tro det. Men han ska åtminstonde vara kvar en säsong till.
Estadio Santiago Bernabeu
6/1/2010 03:00
Westinho//

Mata är en bättre fotbollspelare än Pedro, Pedro har en bättre säsong, men Mata är i grunden en bättre fotbollspelare.

Barcelona basaric
6/1/2010 02:10
Äsch ni behöver vara oroliga, sport hade väl inte mycket att skriva idag så dom valde att gräva upp ett gammal rykte.
Barcelona Hyder
6/1/2010 02:01
Jag förstår förövrigt inte heller vad vi ska göra med Mata. Det känns som att Jefferen kan göra ett minst lika bra arbete som den gamla Real Madrid-talangen. Då ska man samtidigt komma ihåg att Pedro och Bojan enligt mig även är bättre alternativ som yttrar. Mata? Nej, tack!
Barcelona Hyder
6/1/2010 01:57
Både Marc Bartra och Marc Muniesa är i förstahand mittbackar. Den förstnämnda kan även spela till höger och den andra till vänster. Det är ju egentligen helt jävla perfekt inför framtiden om båda dessa skulle slå sig in i A-laget. Då ska man komma ihåg att Piqué redan finns där. Att han är född 1987 är väldigt svårt att tro med tanke på att han för det första ser ut att vara äldre men spelar även som om han vore 35 år. Den auktoriteten, viljan, kvalitéerna och framförallt kylan Gerard har är inte normalt för en 23-åring.

Sedan får vi se hur det blir med Dalmau och Montoya som båda är högerbackar, den förstnämnda är lite mer min smak av ytterback; teknisk och snabb. Botía ser ut att stanna i Sporting på permanent basis vilket är kul för honom och Fontás få vi se hur det blir med. Det är helt sjukt vilka backtalanger La Masía spottar fram nuförtiden.

Om man jämför med tidigt och mitten av 2000-talet med spelare som Antonio Lopez, Fernando Navarro, Oleguer och Rodrí så tror jag att den här nya generationen backar har mycket större potential. Vi får hoppas att jag för en gångs skull har rätt :-)
Barcelona westinho
6/1/2010 01:39
Förstår inte alls intresset för Mata (om det nu finns något). En ung ytterforward - precis som Pedro fast sämre. Hoppas inte han kommer då det inte finns plats för honom.
Barcelona tano
6/1/2010 01:26
Jag blev väldigt förvånad när jag läste Raiolas första uttalande, det om mentaljsjukhus etc. (vet inte ordagrant vad han sade, bara aftonblaskans version).
Hursomhelst verkar det konstigt när Zlatan alltid verkat hysa respekt för Pep och tackat honom. Precis som han gjorde i avlsutningstalen efter ligasegern. Om Z inte hade känt så skulle det inte funnits någon anledning att välja just det på de få meningar som talen innehöll.

Nu kan man ju läsa att Raiola backar och det tyder på att uttalandet var något han sa på eget bevåg. Nu när han såg konsekvenserna (eller kanske blivit tillsagd av Z?) så var han tvungen att krypa till korset. Men visst undrar man som alla andra varför Zlatan har kvar denna tvivelaktiga agent. Fast man får väl också förstå iof att det sökert inte är så lätt att göra sig av med någon som funnits där så länge i ens liv och karriär.
Barcelona Barcanist
6/1/2010 01:00
Pep the King

"Barça förhandlar om Mata"
"Barcelona är intresserade av Valencianistan Matas tjänster"
Barcelona basaric
6/1/2010 01:00
Pep The King

Enligt sport så förhandlar Barcelona med Valencia om Mata, men jag tror inte på detta trots att jag förut läst att Pep tycker att Mata skulle vara en bra spelare för Barcelona.
Barcelona Pep the King
6/1/2010 00:55
Vad står det. Ska vi köpa Mata?
Barcelona Jax12
6/1/2010 00:51
Ämne: Nej, han spelar vanl....
Ok, trodde han spela som högerback men där ser man.
Barcelona basaric
6/1/2010 00:47
Nej, han spelar vanligtvis som mittvback.
Barcelona Jax12
6/1/2010 00:45
Ämne: Ämne: Ämne....
Ja, det var fint att se Guardiolas stöd, då Muniesa tog utvisningen väldigt hårt! Men han spelar vanligtvis som vänsterback då eller?
Barcelona basaric
6/1/2010 00:42
Ämne: Ämne: Jax12
....
Marc kan agera som mittback, vänsterback och även som högerback..

Jag kommer ihåg hans debut.. han bidrog med en gangska ful tackling som ledde till rött kort, men det jag mest kommer ihåg är Pep Guardiolas stöd till Marc.. Han lovade honnom gång på gång att han skulle få fler chanser och att han inte skulle tänka på det som hänt.
Barcelona Jax12
6/1/2010 00:36
Ämne: Jax12

Det där med....
Kanke är jag som minns fel men har för mig att Muniesa gjorde sin debut som högerback där han också felaktigt enligt mitt tycke blev utvisad. Men kan i övrigt hålla med dig! Sen har vi ju alltid Puyol som kan spela vart som helst där bak.
Barcelona westinho
6/1/2010 00:35
Ämne: basaric
Håller med.....
Tror faktiskt inte det är någon som glömt honom, hehe.
Barcelona Hyder
6/1/2010 00:33
Jax12

Det där med att Muniesa skulle hoppa in som högerback om Alves skulle skada sig ser jag som föga troligt då han är vänsterfotad och kan spela både mittback och vänsterback. Jag ser gärna Marc Bartra som en back-up till Dani, en intressant spelare med en god fysik i längd och nickstyrka vilket står i kontrast mot brassen. Lite variation är alltid bra att ha i truppen.
Barcelona ★Sami★
6/1/2010 00:25
basaric
Håller med. Vi får för fan inte glömma Xavi. Han är så VIKTIG!
Barcelona basaric
6/1/2010 00:18
Busquets, Toure, Fabregas, Iniesta i all ära.. men Xavi Hernandez! Herregud vilken jävla spelare.. förlåt Messi men i mina ögon så är Xavi en större fotbollspelare.
Annons: