/spanien/barcelona/forum/15695.aspx/spanien/barcelona/forum/15695.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El Kaiser de Michoacán
5/29/2010 14:03
Se länk, Laporta uttalar sig återigen om att Zlatan kommer stanna. Man bör dock ta detta med en nypa salt. Laporta vet att priset kommer att sjunka om man säger att han är till salu och dessutom om Zlatan stannar kommer man att ha en missnöjd spelare om man nu går ut och säger att man vill attt han ska lämna.

Som det ser ut just nu så är det möjligt att ställa upp med Xavi-Iniesta bakom Messi-Zlatan-Villa men OM Cesc kommer så ser jag ingen annan möjlig uppställning än den som El Mundo Deportivo publicerade häromdagen: Xavi-Cesc bakom Messi-Villa-Iniesta.

Jag tror inte att Pep kommer att spela utan en defensivt skicklig pivote (förmodligen Busquets). Dessutom kan jag aldrig tänka mig att Cesc köps in för extremt mycket pengar (€50m-€60m) och sedan används som någon sorts lyx-reserv som det spekulerats i. Och Villa är väl alla överrens kommer att starta.

Kommer Cesc tror jag det är bye-bye Ibra...
Barcelona Barcadinho.
5/29/2010 13:31
Det finns ett problem som eventuellt kan dyka upp och störa laget med spelare som Yaya och Zlatan. Det är inte bra att ha spelare som gnäller på bänken. Oavsett om det är dem personligt eller agenterna. Det stör hela laget och tränaren.

På bänken ska det sitta duktiga spelare som antigen accepterar sitt underläge eller som väntar på ett tillfälle att visa upp sig igen.
Jag vill inte ha en riktigt duktig spelare som förstör för laget. Yayas agent har varit på hugget lite för länge för min smak.
Yaya själv spelade med hjärtat när han fick spela, men han såg inte särskilt glad på bänken.

Zlatan tog petningen av Bojan ganska bra, men inte säkert att han fortsätter vara tyst om han bänkas under en längre period. Risken är att han kommer att spela nonchalant när han ska in. Han är en humör spelare.
Jag gillade inte heller alla artiklar i höstas om att Zlatan och Messi inte gillade varandra. Det var nog en Marca smörja, men det fanns lite sura ansiktsuttryck och ”konstiga” mål firanden som gav lite bensin för rubrikmakarna i Madrid.
Jag vill helst se glädje och harmoni i laget när en i laget gör mål, ja, tom från bänken (Yaya såg sur ut efter vinsten i el clasico).

Det bästa är att hitta sådana som är NÄSTAN färdiga diamanter. De kommer att ge järnet för just den tränaren som kommer att ge dem chansen. Busquets, Pedro och Pique känner att de är skyldiga Guardiola en tjänst. Han gav dem chansen och de är stora spelare idag. De kommer att göra allt för honom. Han är deras gudfar i en sportslig mening.
Men det är inte alltid så lätt att hitta sådana.

För att sammanfatta poängen - bättre att ha på bänken lite sämre men taggade, än duktiga men slöa.
Barcelona F_C_B
5/29/2010 13:24
Konstigt av Eto'o att säga detta känns det som.

Questions have been raised as to whether Inter can continue the legacy post-Mourinho, and Eto'o says they can, only if they replace him with a top coach in Barcelona's Pep Guardiola.

"Pep is one of the best coaches in the world. [Massimo] Moratti would make a great choice if he brings him to Milan," he added
Barcelona serdelbarcaeselmillorquehiha
5/29/2010 13:21
Passar på att tacka Rambla för revistan från sky sports. Oerhört vänligt.
Barcelona Rambla~
5/29/2010 13:11
Hetfield

Pep är envis, det vet alla, även när det mesta talar för att han väljer fel alternativ så står han på sig och vägrar ändra sig. Den största anlednignen är att han retar sig på agentens uttalande, det och att Busquets faktiskt har fungerat väldigt bra i de stora matcherna som pivote förutom i dubbelmötena mot Inter. Fast där var knappast Busquets insatser avgörande för att vi ej gick vidare.

Jag gillar också Yayas mångsidighet. En fantastisk spelare att ha i en trupp. Synd bara att han kräver ständig startplats. Vad fan, en tränare måste ju få chansen att kunna spela med olika alternativ.

Jo, så dålig är Melo. Jag tycker att han är så överhypad. Jag fattar verkligen inte grejen med honom.
Barcelona Hetfield
5/29/2010 13:02
Rambla

Yaya har ju varit mer eller mindre nr.2 hela säsongen, så jag har svårt att se att agentens uttalande skulle göra detta

Jag tycker inte heller att Yaya som pivote är optimalt, men man måste komma ihåg hur mångsidig han är, det är ovärderligt. Han kan spela som mittback, som pivote, som balansspelare och offensiv mittfältare

Men snälla, så dålig är inte Melo, du börjar göra honom till Gago :P (och då är man riktigt, riktigt dålig)
Barcelona Rambla~
5/29/2010 12:55
Melo? Snälla han var en hyfsad bra spelare i Racing och inget mer. Sen gick han till Almeria och var väl helt okej där också. Där hittade Fiorentina honom. Han sprider bollar omrking sig värre än Sissoko. Pep hade blivit tokig på honom efter 10 min.

Hetfield:

Vid det här laget borde du veta vad Pep har emot Yaya. Han ogillar starkt när agenter eller spelare gnäller via pressen. Det spelar ingen roll om du heter Messi eller Yaya. Sen så tycker jag att många överskattar Yaya här på forumet, överskattar som defensiv mittfältare alltså. Sina bästa matcher har han gjort som mittback eller på Xavis plats som offensiv mittfältare. Skulle han bänka någon skulle det i så fall vara Keite när Iniesta har saknats. Okej, han var riktigt bra som DM säsongen när trippeln vanns det ska erkännas. Fast dena säsong har han varit väldigt blek på den positionen enligt mig.
Barcelona basaric
5/29/2010 12:53
Jag hoppas verkligen att Yaya Toure stannar kvar i Barcelona, det finns inte många bättre spelare på hans possition, frågan är ju om det ens finns nån?

Nä, nu åker jag ner till Stockholm för att se Bosnien - Sverige, ha det bra!
Barcelona Hetfield
5/29/2010 12:39
el Flaco

Det är visserligen sant, men det är inte Sissoko's roll att vara kreativ, han ska göra det smutsiga jobbet när Xavi och Co gör det fina. Han vore bra att slänga in i en match där man ska stänga till lite, men Busquets är fortfarande nr 1

Tyvärr så kryllar det inte av bra def.mittfältare ute i världen, vilket gör det otroligt svårt att ersätta Yaya.

Ang. Melo så var han ju en av Serie A:s bästa spelare i Fiorentina, han var även lysande i landslaget, men vem kan klandra honom för att vara så dålig i Juventus? Ingen i Juventus förutom Chiellini har gjort bra ifrån sig

Äh, det här är bara galet, helt galet. Jag förstår fortfarande inte vad Pep har emot Yaya, vem vet. När Pep ogillar en spelare så verkar han vara väldigt envis
Barcelona el Flaco - Nah Mean
5/29/2010 12:32
Hetfield/

"Jag gillar personligen Sissoko (Juventus), tycker han är sjukt underskattad. En galen tanke, varför inte köpa Melo?"

Personligen tycker jag att både Sissoko och Melo är alltför mediokra för att spela för oss. Sissokos bollbehandling är skrämmande och jag kan fortfarande inte förstå hur Juve kunde hosta upp så mycket pengar för Felipe Melo. Nej jag ser ingen av dessa som några potentiella förstärkningar ifall Touré lämnar.
Barcelona ★Sami★
5/29/2010 12:32
Hetfield
Jag vill också att Yaya lämnar han är för bra för att sitta pä bänken. Han förtjänar hur mycket speltid som helst. Han är så jävla bra!
Tänk om Yaya stannar i Barca? Tror ni han får starta istället för Busi. Nä. Guardiolas förstaval är Busi. Tyvärr! Inget kommer att ändras.
Skulle Yaya lämna så skulle jag vilja se Miguel veloso. Vad tycker ni om han?
Barcelona Hetfield
5/29/2010 12:25
Chelsea har ju under de senaste åren kört med rena betongmuren som mittfält, därför vore Yaya klippt och skuren för Chelsea nu när Ballack börjar bli skadebenägen och gammal

Yaya petar ju Fletcher och Scholes alla dagar i veckan, så han skulle vara mer eller mindre säkrad en plats där. Jag vet att folk kommer att bli sura nu, men en del av mig hoppas att Yaya försvinner , han är alldeles för bra för att bänkas, så enkelt är det

Jag gillar personligen Sissoko (Juventus), tycker han är sjukt underskattad. En galen tanke, varför inte köpa Melo? Ja visst, han är bedrövlig i Juventus men den som såg honom i Fiorentina och Brasilien vet att han är en bra spelare egentligen

Ang. Zlatan så börjar bli otroligt jobbigt, vore skönt om man bara en gång för alla sa hur det är. Ena dagen så är han nära Milan, andra dagen så trivs han i Barcelona
barcarobin
5/29/2010 12:23
mrn snälla fotbollspriser måste börja sänka om några år kommer 500 - 700 miljoner vara normalt det är äckligt mycket pengar dagens fotboll har tappat allt begrepp kring pengar fan man mår ju illa. 400milj kr är fantastiskt mycket jävla pengar verkar som alla på detta forum tycker det är okej med dessa summor, får vi 400 milj kr. på en kille som har taskig attityd och en agent som ställer till det och en kille som är 28 år utan att vinna något rikigt stort ska vi vara glada,

zlatan är som en bil. man har den ett litet tag och spelar ingen roll vad han gör priset går ner han blir äldre det kommer nya fotbolls spelare precis osm det kommer nya modeller på bilar. börja inse värdet av pengar det är fan äckligt, världen har haft ekonomisk kris och grekland var nära kk och här sitter vi o gnäller över 400 mijl kr för zlatan är lite, skitsamma vad han kostade när vi köpte honom han har gått ner i värde.
Barcelona el Maestro!
5/29/2010 12:22
Ämne: Jag tror att en över....Yaya Toure går anatgligen till Man City tillslut, även om agenten säger annat.
Om Ibra går så går han nog till Milan. Men jag tror som sagt att han stannar.
Barcelona Pep the King
5/29/2010 12:17
el Maestro!
Håller med. Så mycket det står om Zlatan varje dag. Känns bara att han kommer lämna snart. Inga tårar. Bara glädje tårar.
Bojan petade Zlatan några matcher. Och Zlatans agent blev juh galen. Och började öppna sin käft direkt.
Blir inte enklare för Zlatan när David Villa har kommit in.
Dags att lämna Zlatan! Good Bye
Barcelona Heywood Jablome - MaraVilla
5/29/2010 12:13
Jag tror att en övergång till Chelsea är väldigt minimal. Kom igen, de har ju Essien och Mikel i laget. Om Yaya skulle gå dit får Chelsea räkna med att alla deras defensiva mittfältare spelar Afrikanska mästerskapen.
Barcelona H.Alavi - Triangulo Magico!
5/29/2010 12:10
el Flaco

Gudfadern till Tourés barn? Mamma mia!

----

Cirkus Zlatan rullar vidare, jag får dubbla signaler från de katalanska tidningarna. Sport skriver att Zlatan är fast besluten på att stanna, enligt Raiola. Dock inget uttalande från Zlatan.

Bara minuter senare skriver EMD att Zlatan kan tänka sig att lämna då England kan vara en destination. Zlatan har själv sagt att han hatar regn.

Och att sänka priset från 500 till 400milj är fan reapris, dagens fotbollsvärld har förvandlats till Lidl.
Barcelona Heywood Jablome - MaraVilla
5/29/2010 12:09
Intressant! I David Villas kontrakt finns en anti-rasism-klausul. Oavsett om Villa är på plan eller utanför plan så får inte spelaren säga eller göra något som kan diskriminera någon.

Laporta säger att det är första gången klubben har gjort något sådant här, men ska fortsätta med det och skriva in klausulen i alla andra kontrakt.

Well done!

Leeds United hade behövt det här för några år sedan :-)
Barcelona el Maestro!
5/29/2010 12:07
Jag håller med angående Toure. Jag tror att han kommer att säljas, tyvärr. Han behöver mer speltid och det lär han inte få i Barca.
När det gäller Ibra så tror jag att han stannar. Han vill nog inte byta klubb efter en säsong för att säsongen efter kanske sedan se klubben han lämnade vinna Champions League igen, vilket inte är omöjligt för Barca som alltid är en kandidat till att vinna turneringen. Han vill vinna Champions League och det skulle innebära otur för honom igen och om samma händer.

Annars skulle jag faktiskt inte ha något emot 35 miljoner euro och Huntelaar i utbyte. Det spekulerades i media i veckan.
I ett anfall bestående av Villa, Bojan, Pedro och Messi skulle Huntelaar kunna vara en bra komplementspelare. Huntelaar har troligen inget emot att sitta på bänken och ta de chanserna han får. I och med att han är uppfostrad i Ajax och spelat där länge skulle han dessutom inte ha några problem med att anpassa sig i Barca spelsystem. Jag är övertygad om att han har potential att utvecklas till en riktig ”killer” i boxen om han får möjlighet och speltid i rätt klubb.
Tanken på vad Ibra och hans agent kan ställa till om han bänkas i nästa säsong skrämmer mig. Skulle han då säljas i säsongen efter när han har visat sitt rätta gnälliga attityd och dessutom suttit på bänken under långa perioder. Då kan man inte få ut av honom så mycket pengar. Då lär han gå på vrakpris i säsongen efter.

Edit: Huntelaar är inte uppfostrad i Ajax. Poängen är dock att han är uppfostrad i det system som man spelar i Holland. 4-3-3.
barcarobin
5/29/2010 11:52
så kul och kolla runt i olika forum när dom pratar om spelare som ska säljas ett exempel "om essien lämnar ska vi lätt ha minst 50milj pund" visst är han jävligt bra men folk numera förstår inte värdet i pengar. ser flera exmpel varje dag, och tyvär var det väl real som började med detta och nu höjs ju värdet på alla spela för vad osm egentligen är okej.
Barcelona Rambla~
5/29/2010 11:47
Sami

Jag hade ju inte protesterat precis men Yaya har haft denna Dmitri Seluk väldigt länge som både agent och mentor. Det lär nog inte ske inom den närmaste tiden.

Det som stör mig mest är att denna agent tror att Yaya kommer att få en garanterad startplats i Chelsea eller Man United. Det kommer aldrig att ske, utan han kommer att få rotera där precis som i Barça.
Barcelona el Flaco - Nah Mean
5/29/2010 11:47
"Dags kanske för Yaya att byta agent?"

Tyvärr lär detta förmodligen inte ske. Touré och Seluk är uppenbarligen väldigt goda vänner och jag har för mig att Seluk är t.o.m. gudfadern till ett av Tourés barn. De två lär knappast gå skilda vägar.

barcarobin
5/29/2010 11:45
jag tycker agenter ska sköta sin sak, dvs ta hand om spelaren när han vill flytta på sig och gå vidare.

agenter numera tror att dom är supersjärnor och kan säga och göra vad dom vill. tycker det bör blir striktare regler för agenter dom ska bara ta hand som sin klients behovs inget mer hatar dessa äckliga agenter.
Barcelona ★Sami★
5/29/2010 11:43
Rambla~
Dags kanske för Yaya att byta agent?
Zlatans agent Raiola måste vara den som har största käften i hela världen.
Barcelona Rambla~
5/29/2010 11:39
Yaya kan tacka sin pratglada agent att han får nöta så mycket bänk. Det är ingen hemlighet precis vad Pep anser om agenter och spelare som vädrar sina åsikter i pressen. Hamnade inte Ibra på bänken efter att Mino Raiola glappat i media?
barcarobin
5/29/2010 11:38
förra året i la - liga såg lika dant ut, året inna ndet med åch året innan det med.
la- liga har barcelona, real madrid. mer finns inte pl har liverpool,arsenal, man c (nu på senare år) man u, chelsea, mer utmaning o pl. men visst titteln där har väl delats mellan man u chelsea helt klart men mer spänning är det.
Barcelona Criff
5/29/2010 11:35
barcarobin, Just nu ja, men föregående år då? Titta tillbaks i historien så har La Liga varit jämnare än den Engelska.

Det var t.ex bara 2 år sen vi hamnade 3a i ligan.
Bara för att utvecklingen har spikat rakt upp under de 2 senaste åren säger väl inte det så mycket om hur ojämn ligan är, utan mer hur dåligt den utvecklats jämfört med den Engelska.
Men tv-avtalet ska ändras så de mindre klubbarna får mer samtidigt som utländska intressenter börjar få upp ögonen för Spanien.
Hoppas Malaga blir uppköpt av shejken så ska du se att små lagen bakom oss också kommer hänga med på den ekonomiska biten.
Det är där England ligger före.

Men Knappast att Engelska ligan genom åren varit jämnare än La Liga, United har fan dominerat där år in & år ut.
Här finns iaf 2 dominater i Real & Barca.
Barcelona ★Sami★
5/29/2010 11:33
Hoppas Yaya stannar i Barca. Men problemet är att Guardiola spelar med Busi som förstaval.
Toure ska starta tycker jag. Han är för bra för att sitta på bänken.
Lite av mig vill att han ska lämna så han kan få den spel tiden han förtjänar.
Delarocha
5/29/2010 11:29
barcarobin

Likväl är det bara två lag som vunnit ligan de 6 senaste åren i England. och 4 av 6 år har samma 4 lag slutat topp 4. Men sen visst, 30p är helt sorligt mycket och med tanke på hur Silly Season artar sig känns det inte trovärdigt att glappet minskar.

Ligan är ganska död och har varit så ett antal år, det är el clasico och ett par matcher till som gäller något. Sen är det CL och det känns mest som ett jävla lotteri.
Barcelona Capitán - El tiburón
5/29/2010 11:27
Okaj!

Lite smått roligt att sport.es och EMD båda fronterar med två helt motsatta nyheter angående Ibra.
Sport skriver att Zlatan inte har några planer på att flytta och trivs väldigt bra i Katalonien, medans EMD hävdar att hans dagar i Barca är räknade och att flera utländska klubbar slåss om Ibras signatur...

Vilken såpa!
Annons: