/spanien/barcelona/forum/15681.aspx/spanien/barcelona/forum/15681.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Spanien Elsafrånunderjorden
6/2/2010 19:04
el Flaco - Nah Mean: Att de lämnade under en kris hjälper ju inte direkt deras sak. Tycker du inte att han är en svikare så, gör det. Jag är tveksam till hur jag hade känt om jag som supporter hade upplevt en liknande situation.
Valencia rågi
6/2/2010 19:00
Ämne: rågi//

tror vi at....
El braco:

Istället för att förundras över ironin ni inte förstod i den meningen (vilket jag medger, ej gör sig bra i skriftspråk) kanske ni kan komma med synpunkter på inlägget i sin helhet. Alternativt låter ni det bara vara. Jag förväntar mig inget mer.
Blejs
6/2/2010 18:59
Hetfield: Visst en ägare som kan pumpa in pengar i klubben är ett alternativ. Men hur smart är du på en skala om du anser Arsenal ska byta tränare? Så den tränaren kan spendera mycket pengar? Arsenals ekonomi är om jag inte misstar mig bäst just nu i Engelska ligan(dock skulder fortfarande). Men titta på hur mycket pengar Arsenal spenderar på transfers, samt fått in på transfers. Det är ett mirakel mer eller mindre att Arsenal varit på den nivån de har nu varit på under detta generationsskifte.

Skulle varit intressant om RVP var hel föregående säsongen, eller om Chelsea / Man U var utan Drogba / Rooney lika lång tid som vi var utan RVP.
Barcelona el Flaco - Nah Mean
6/2/2010 18:57
Elsafrånunderjorden/

Ska jag var ärlig så är det ganska förstårligt att Cesc lämnade klubben sommaren 2003. Vi gick igenom en tung period, A-laget var en katastrof och sedan hölls presidentvalet.

Jag kan förstå att Cesc, Piqué och många andra tänkte på sitt eget bästa just då eftersom de inte visste hur deras framtid skulle se ut, eller vilka planer Laporta hade när han tog kommandot. Det var nästan ett mirakel att klubben hamnade på rätt köl så snabbt som man gjorde då, både sportsligt och ekonomiskt.

Naturligtvis var Fabregas ingen doldis på den tiden, alla inom klubben kände till honom och den dåvarande vicepresidenten Rosell hann t.o.m. skriva en klausul med Arsenal som innebar att om en annan klubb lade bud på Cesc skulle Barcelona få lov att matcha erbjudandet och komma först i kön när det gällde att förhandla om spelaren. Jag har för mig det åtminstone.

Men hur som helst så ser jag inte på Fabregas som någon ”svikare” direkt. Han fattade ett beslut och jag tror inte han ångrar sig. Men jag vill ändå inte att Barça ska köpa tillbaks honom.
Spanien Elsafrånunderjorden
6/2/2010 18:54
elbraco: Nej, det var det jag funderade lite påockså. Men fortfarande så tycker jag oväntat få är bitter. Det kanske är fler "riktiga" kataloner som tycker det, som upplevde det på ett annat sätt.
elbraco
6/2/2010 18:49
Ämne: Det jag förundras li....
Tror det är för att han lämnade när han var så ung, ingen som "brydde" sig riktigt.. och när man är så ung har man mer förståelse för att dom lämnar, som t.ex. speltid plus att han i arsenal fick proffskontrakt...om Gai hade lämnat nu hade ingen betraktat honom som svikare heller antar jag.
Barcelona Hetfield
6/2/2010 18:48
Öagunner/

Förlåt, men det är otroligt lustigt att ni inte vill ta in en rik oljeschejk eller rik amerikan, men ni har ett lag som kryllar av importer/utlänningar. Ni kan väl inte utesluta det ena för att det är "fult" medan ni har ett lag som inte har en enda engelsman i startelvan

Som utomstående så finns det bara två sätt för Arsenal att utmana Chelsea och Man U på allvar (och även lyckas i CL), antingen så tar man in en vinnare till tränare eller så behåller man Wenger men byter ägare så att man får in extremt mycket pengar
Sevilla Navasv2
6/2/2010 18:47
har cesc någonsin SJÄLV sagt att han vill spela i barca? kanske jag som är helt borta men kan inte minnas att jag hört/läst att han själv sagt att han vill spela där, bara rykten från "folk i hans närhet" som sagt att han vill tillbaka vilket kan klassas som rent skitsnack egentligen. Det enda jag vet att han sagt är att han vill flytta tillbaka till spanien EFTER karriären
elbraco
6/2/2010 18:46
rågi//

tror vi att barca är så pass dominanta för att de är katalaner? var finns logiken i den meningen?
det var det konstigaste jag hört på länge...
Spanien Elsafrånunderjorden
6/2/2010 18:46
Det jag förundras lite över är att det är så få som ser Cesc som en svikare. Lämna sin "moderklubb", utan att de får något, istället för att kämpa och försöka ta en plats och hedra "klubben i sitt hjärta".
Barcelona Rambla~
6/2/2010 18:45
Ämne: Om Arsenal vill så k....
Japp, klart de kan. Han har kontrakt till 2015. Det är det ingen som ifrågasätter. Frågan är vad han själv vill?
Blejs
6/2/2010 18:42
Om Arsenal vill så kan de få Cesc att stanna kvar till 2014 eller var det t.om 2015?
Valencia rågi
6/2/2010 18:38
Härlig diskussion här inne. Varför inte bara göra en transnationell superliga där Barca,RM, Man U, Chelsea och övriga kan delta. De är ju bara de klubbarna som kan vinna något. Sedan kan man spela fotboll i två akter istället för två halvlekar, det låter ju bättre.

Arsenal har gjort det som Valencia misslyckats med, nämligen att expandera och bli starkare. Visserligen genom lite andra strategier men nu står de där med en av ligans stabilaste ekonomier. Det verkar som att vissa härinne tror att Barca är så pass dominanta idag p.g.a. att de är katalaner eller liknande. Nej ni har gått samma väg som Arsenal och de kommer säkerligen att kunna utmana ordentligt i CL om 2-3 år.

Det är ekonomi som gör skillnaden i dagens fotboll. Barcelona är inget undantag. Det är eran ekonomi som lagt vägen för er framgång som för alla fotbollsklubbar i den moderna fotbollen. Tro inte att ni är för mer.
Barcelona el Flaco - Nah Mean
6/2/2010 18:38
Håller verkligen tummarna för att Hill-Wood inte ska vika ner sig angående Cesc, alternativt att Laporta nu väljer att lägga Fabregas åt sidan och istället fokuserar sig på annat som kan stärka laget inför nästa säsong.

Jag hoppas att Fabregas inte kommer till Barça, vare sig denna sommar, nästa år eller om fem år.
Spanien Elsafrånunderjorden
6/2/2010 18:37
elbraco: Snygg edit där.

Hetfield: För att det ska bli bättre med tiden? Eller det är väl i år det vänder om man ser till transferpengar. Det är inte tänkt att det ska vara som det varit de senaste åren för evigt.
Den nya stadion betydde lite sötebrödsdagar i några år, men många fler när den blir betald.
Barcelona el Maestro!
6/2/2010 18:34
Wenger hoppas på att kunna behålla Cesc en säsong till. Han kanske lyckas med det.
Men i slutändan så är det omöjligt att tvinga kvar en spelare som vill byta klubb. Det är realitet.

Jag tror att Cesc vill lämna. Gör han inte i denna säsong så gör han det i nästa säsong sur och irriterad likt Adebayor senast.
Barcelona Öagunner (1886)
6/2/2010 18:33
Hetfield//
Vi har 300- 400 miljoner att spendera i sommar. Mer än någonsin antar jag. Det vore helt idiotiskt av Wenger att inte använde dessa på en riktigt bra målvakt och en lång mittback (Vermaelen är ganska kort även om spänsten är bra;)) men det är ju långt kvar av silly.

Sen är ju Pools situation inte så lik egentligen men de har enorma skulder precis som vi hade för nåt år sedan men köpte ändå typ Robbie Keane för 200 miljoner kr.

Sen tror jag många Arsenal- fans vill ha ledningen som en referenspunkt för klubben efter som Emirates inte direkt har samma hjärta och historia som Highbury hade... och har vi alltid varit emot en arab eller jänk däruppe som lägger ut stora pengar som Roman te.x.

elbraco
6/2/2010 18:28
nvm, orkar inte diskutera :) puss å kram på alla trevliga arsenalfans helt enkelt.
Barcelona Hetfield
6/2/2010 18:27
Öagunner

Jag förstår inte poängen med att ha en stabil ekonomi om man inte kan göra något med det. Det är ungefär samma sak som att köpa en tårta när man inte kan äta den

Jag vet inte om man ska ha Liverpool som referenspunkt, de har idioter till ägare och en tråkmåns till tränare. Ge de en rik ägare så skulle de kunna utmana topplagen, pengar styr mycket här i världen
Spanien Elsafrånunderjorden
6/2/2010 18:23
elbraco: Det är inte diskussionerna jag anser som "låga" utan alla provokationer. Precis som du håller på nu.

★Sami★: Med tanke på hur mycket provokationer det kommer från ert håll så skulle jag säga att det verkar vara tvärtom.
Barcelona ★Sami★
6/2/2010 18:14
Verkar som alla Arsenal fans gråter här inne.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
6/2/2010 18:12
Angående budet på Cesc:

Om uppgifterna stämmer att budet var värt dryga 300 miljoner SEK tror jag inte att Barcelona förväntade sig att Arsenal skulle acceptera det. Känns väl mer som ett första bud som kommer att trappas upp.

I slutändan så kommer övergången förmodligen att avgöras av hur pass långt Cesc själv är villig att gå för att pressa Arsenal till att sälja. Är han villig att ta fighten med Arsenal tror jag han kommer gå men är han inte det så kommer Arsenal inte att sälja.
Barcelona Öagunner (1886)
6/2/2010 18:11
Hetfield//
Det klart vi hade kunnat värva stort trots Emirates bygget, men då hade vi legat i samma position som Liverpool gör just nu som har typ 5 miljoner pund att spendera max... istället blir bara ekonomin bättre och bättre och vi har råd med större värvningar kanske redan i år, och dessutom med helt egna pengar tillskillnad från vissa andra engelska lag.
elbraco
6/2/2010 18:07
Ämne: Ni verkar gilla att ....
Herregud, ingen har ju sagt någonting ni kan gråta över nu? Det verkar som att man måste ringa en medlare så fort det kommer ett arsenalfan hit så mycket som ni verkar ta illa upp.
Klart det blir diskussioner mellan arsenal- och barcafans nu när det är som det är och om man inte tål att argumentera så är det inget tvång, men jag förstår att du hellre hänger här in i North Bank.
Barcelona Pep the King
6/2/2010 18:06
Ok jag överdrev lite med 0 titlar. Men vill Arsenal inte släppa Fabregas så bryr jag mig inte. Tycker det är bara synd verkar som han själv vill lämna Arsenal och komma att spela med Xavi Pique Iniesta sina bästa vänner. Och vinna titlar! Inte stanna i Arsenal och komma varje år 3a i Ligan.
Barcelona basaric
6/2/2010 18:06
Clichy # 22

Varför investerar det så mycket pengar i fotbollen då? Kom gärna med en vettig förklaring.
Barcelona Hetfield
6/2/2010 18:05
Clichy #22

Vad går fotboll ut på då, dansa runt lägerelden och sjunga om fred tillsammans? Det är en sport, och det är meningen att man ska vinna

Jag är otroligt konfunderad och chockad över Arsenal fansen som nöjer sig med att komma på 4:e plats år efter år, sen dunkar ni varandra i ryggen över att ni har en stabil ekonomi när ni inte ens kan värva stort
Spanien Clichy #22
6/2/2010 18:02
Pep the King//

Ditt påstående att du börjat heja på Barcelona och därmed fotboll för längesen undergrävs en aning av att du verkar tro att Arsenal inte vunnit några titlar. Men surt sa räven om rönnbären..

Naturligtvis är det inte titlar som räknas i slutändan. Alla vill vinna titlar, men om det bara var titlarna som gällde så kunde 90% av alla fotbollsspelare lika gärna spela FM istället för att behöva stå ut med allt slit för en minimal chans att vinna titlar.
Barcelona ihefsu
6/2/2010 18:01
Ämne: Pep the King//
De s....
Sedan skulle jag väl vilja påstå att själva påståendet att "Arsenal = 0 titlar" faller i såväl logiska som matematiska och definitionsmässiga fallgropar.
Spanien Elsafrånunderjorden
6/2/2010 18:01
Ni verkar gilla att provocera Arsenalfans här inne. Försök att hålla lite högre nivå.

Ska bli väldigt intressant att följa den här historien i.a.f. Kommer Barcelona respektera Arsenal och inte lägga något mer bud tro? Eller är det bara den "officiella" versionen?
Time will tell.
Annons: