/spanien/barcelona/forum/15626.aspx/spanien/barcelona/forum/15626.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético addeh
2010-07-26 23:20
1.70-ligan.

Missförstå mig inte. Jag har inget emot att se Zlatan på bänken, snarare tvärtom. Tyckte "1.70-ligan" var helt otroliga i slutspurten av förra säsongen, framför allt Bojan.

Hade Eto'o dragit på sig en skada när han spelade i klubben, skulle han åtminstone fått speltid, även om han inte kliver rakt in i startelvan direkt. Det är bara vad jag tror.
Barcelona älskabarcelona
2010-07-26 23:20
Kul att se så många nya spelare få chansen i Brasilien . Men jag hoppas på att vi får se Ronaldinho spela i landslaget igen .
Barcelona 1.70-ligan.
2010-07-26 23:13
addeh,

Men å andra sidan, varför skulle man ändra på en anfallsuppsättning som producerade en sisådär 3-4 mål mer match?
Atlético addeh
2010-07-26 23:08
H.Alavi

Jag formulerade mig konstigt från början.

"När sedan både Bojan och framför allt Pedro började konkurrera med Ibra på allvar låste sig något."

Det jag menar är att Zlatan kändes hela hösten och en bit in på våren som det självklara andra valet bland anfallarna. I slutet av förra säsongen kändes det helt plötsligt som om han var nummer fyra.

När Ibra blev utbytt på Camp Nou mot Inter kändes det verkligen inte bra. Zlatan hade gjort en katastrofal insats, och blev enligt många utsedd som syndabocken i Barcelonas uttåg ut Champions League. Efter den matchen fick han knappt spela en minut av resterande matcher. Något sånt skulle aldrig ha hänt med Eto'o.

Barcelona Rambla~
2010-07-26 23:06
"The talks with Ozil are well-advanced. If the transfer of Cesc isn't closed in the coming days, a deal with Ozil can happen quickly. [md]"

Det låter ju lovande om det stämmer.
Barcelona petersays
2010-07-26 22:53
Plötsligt ser jag fram emot nästa match för Brasilien. Dungas avgång, det bästa som hänt fotbollsvärlden i år, efter vår seger i El Clasico och i ligan då förstås.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2010-07-26 22:52
addeh

Nej, skadorna förstörde inte HELT för Zlatan, visst har han eget ansvar och ta efter skadorna.

Men spelar man i en klubb som FCB så krävs det mycket för att ta tillbaks en startplats efter en skada när det finns andra topp spelare i truppen som kan ta över din position.

Zlatan behöver en skadefri period där han kan spela i lugn och ro, det gjorde han fram till den andra matchen mot Inter i gruppspelet då både han och Messi drog på sig skador inför matchen.

Lägg också till att Zlatan kan åstadkomma stora hål i motståndarnas backlinje, men de spanska domarna är små bebisar som blåser för allting.

Hur många gånger har vi sett Zlatan få domslut emot sig? Eller nej, den rätta frågan är hur många gånger har vi sett Zlatan få med sig ett domslut i Blaugrana tröjan?

Med Zlatans fysik så kan han åstadkomma stora hål. Tyvärr kan Blaugrana inte utnyttja den i La Liga.

Skulle inte bli förvånad om Zlatan råkar träffa en flyga med sin näsa och sedan åka på ett rött kort.

Zlatan var grym under hösten, men dålig under våren. 1-1. Om han spelar i FCB tröjan så får vi se vilken sida som tar ledningen, den dåliga formen eller den dödliga vänsterfoten som sänkte Madrid?
ch1ck_
2010-07-26 22:48
har biljetterna släppts till för försäljning för medlemmar och vanligt folk för säsongens matcher när spelschemat är släppt?
Atlético addeh
2010-07-26 22:47
H.Alavi

Kom inte här och påstå att skadorna förstörde helt för Zlatan. Det klart man inte kan behålla samma form när man kommer tillbaka från en skada, men Ibra fick sina chanser och tog inte vara på dem tillräckligt. Så ser jag på det.

Både Pedro & Bojan var mer än värda att spela till förmån för Zlatan.

Du har rätt i att Pedro var ordinarie innan Zlatans skadeproblem. Dock var det inte pga Iniesta, utan snarare den ständigt underpresterande Henry. Lägg där till att Bojan hade skadeproblem i början av säsongen vilket gjorde att allt lättare för Pedro att få chansen.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-07-26 22:46
Addeh,

Man kan direkt se att Zlatan inte skulle kunna ersätta Etoo, då de inte är alls samma anfallstyper. Zlatan den största anledningen till att han värvades var nog svarare, som du också sa, för att tillföra en ny demension i spelet. Jag kan inte säga att han lyckats bra med det, men visst har man sett ljusglimtar om man säger så. Det är trots allt en fantastisk spelare som enligt mig har ett större register än vad Etoo hade, men han blev aldrig riktigt inskolad i Barcas sätt att spela. Det är en stor skillnad från Inters spelsätt, där han var kung..

Jag tror vi får se mer av hans kvalitéer den kommande säsongen. Nu är den första svåra säsongen gjord och han kommer känna sig mer hemma i år. Dessutom finns nu David Villa.. HAN är en ersättare till Etoo! En riktig killer framför mål. Jag tror det dessutom kan öppna upp än mer för att få fram det bästa av Zlatan.

Dock vill jag självklart att både Pedro och Bojan ska få speltid. Men Pep gillar att rotera så det lär finnas speltid åt alla. Återigen, Zlatan måste acceptera att vara en av 5 klassanfallare. Då blir det riktigt bra! Men det kommer han ha insett om han stannar.
Barcelona Rambla~
2010-07-26 22:43
"Varken Zlatans eller någon annans makalösa fysik passar inte in på spansk ligafotboll, tyvärr."


Det stämmer tyvärr. Alla spelzre lägger ju sig ner vid minsta närkontakt och kvider. Det gäller dessvärre även våra spelare i vissa matcher.
Barcelona Rambla~
2010-07-26 22:39
Ganska lustigt då att Henrique blir uttagen i Brasiliens landslag. Den nya coachens första landslagsuttagning. Det verkar dock mest vara lovande spelare som är uttagna, inte så många etablerade förutom Dani Alves. Kul för Henrique i alla fall.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2010-07-26 22:36
addeh

"När sedan både Bojan och framför allt Pedro började konkurrera med Ibra på allvar låste sig något."

Hm, tja jag skulle inte säga att Pedro och Bojan stod i vägen för Zlatan, eller jo det gjorde de i slutet av säsongen. Men Zlatan var briljant tills då skadorna käkade upp hans ben.

Efter det så sjönk formen som en sten, Zlatan fick aldrig upp formen igen och då kom Bojan in i bilden och tog över center positionen.

Pedro var redan ordinarie från början då Iniesta var skadad i stort sett hela säsongen.

Varken Zlatans eller någon annans makalösa fysik passar inte in på spansk ligafotboll, tyvärr.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2010-07-26 22:34
Med tanke på vilka andra alternativ till Zlatan som fanns på marknaden så var köpet ändå inte så konstigt. Klubben satte sig ju själv i en svår situation när man utan pardon ville göra sig av med Eto´o samtidigt som man inte ville betala 45 mille för Villa. Då fanns i princip bara Zlatan kvar, och med tanke på att endast Bojan fanns kvar till platsen som nummer 9 behövdes en spelare som kunde gå rakt in i laget.

Samtidigt måste man sätta stora frågetecken kring hur de senaste transferna sett ut både förhandlingar, inköp och försäljningar.
Känns som en cirkus, mer eller mindre.
Tur att satsningen på la Masia gett så bra utslag.

Angående Pep tror jag mycket väl at han kan hantera motgångar. Det han har svårare för är enligt mig förmågan att arbeta i en grupp/klubb som inte drar åt samma håll. Hans ettårs-kontrakt tror jag också har att göra med att han är osäker på hur Rosell kommer sköta klubben och hur mycket arbetsro han kommer få. Däremot håller jag med Barcadinho om att om/när det börjar blåsa kommer Pep vara den första som ställer sin plats till förfogande. Inte för att han är rädd, men han älskar spelet och klubben för mycket för att vilja bli en bricka i ett spel där man letar syndabockar.
Atlético addeh
2010-07-26 22:31
1.70-ligan.

"Hans fysik och storlek bör kunna vara en stor fördel i vissa matcher"

Zlatan köptes inte till klubben för att sitta på bänken. Han köptes för att ersätta Eto'o, dessutom bidra med en ny dimension i Barcelonas spel. Samuel jobbade stenhårt i varje match, gick mycket i djupled och var en smart spelare.
Zlatan är en helt annan spelartyp, mycket mer fysisk. Barcelona ville variera sitt spel med att ha en kraftfull spelare som Ibrahimovic där framme som kunde ta emot och hålla kvar bollen.

Till en början gick allt som det skulle, Zlatan gjorde mål och många ansåg det vara en riktigt lyckad värvning. När sedan både Bojan och framför allt Pedro började konkurrera med Ibra på allvar låste sig något. Han fick 4/5 frisparkar emot sig när han skulle agera bollmottagare och missade kopiöst mycket.

Kort och gott det jag ville få sagt. Barcelona har inte haft någon nytta av Zlatans fysik för fem öre.
Barcelona Barcadinho.
2010-07-26 22:30
Hehe Hetfield –
Vucinic till Barca, Luca Toni till Genoa och Adriano till Roma.
Vilken säsong för romerna att se fram för sig, jösses, sämre än på länge.

Vucinic är fantastisk (lite för kaxig kanske) – men svårt för mig att se dem släpper honom.
De har redan gjort årets mest mystiska värvning.
Ha det bra.
Barcelona Barcadinho.
2010-07-26 22:19
Guardiola har vunnit trippeln och han har fyllt på säkerhetsmagasinet ordentligt. Men kritiken kommer att uppstå säkert, när laget kommer att prestera dåligt (sluta 2:e i ligan kan tom räcka).

Jag tror att folk omkring klubben och journalister som är nära klubben har förstått att Pep är mycket känslig för negativa vibrationer. Han kommer att packa sina saker på en gång, om han märker ett svagt missnöje omkring honom. Det är därför han skriver sådana korta kontrakt. Han tänker inte vara som Wegner, Fergie eller Benitez och stanna efter motgång. Det är hans stora brist som en tränare överhuvudtaget, tom i framtiden, om han hamnar någon annan stans. Man måste kunna hantera motgång och inte bara packa och rymma och gömma sig. Så är livet – en bergochdalbana.
Så det är också lite därför folk avvaktar med att skylla saker på honom (de som älskar klubben). De förstår att konsekvenserna kan vara snabba och drastiska.
Jag kommer ihåg en liten incident i våras när publiken buade Chyg. Dagen efter skrev Cruyff i sin kolumn att fansen bör akta sig. Han skrev något i stil med att – ”heja på laget istället för att bua ut spelarna, om ni vill att Pep ska stanna”.
En annan incident som visar om vilken respekt fansen har till Pep är i matchen i Zaragoza.- Barca hade matchen under kontroll (vi vann 2-4 tror jag), när plötsligt de 1000 culés på plats började skandera ”a sigunda ole”. Barcafansen satt precis bakom Barcasbänk.
Pep blev så irriterad att han gick fram till gruppen för att tysta ner allihopa. Och som en general som ger ett kommando så blev det tyst omedelbart.
Kan ni tänka er t ex Ranieri tystnar ner Romafansen så snabbt? Ingen chans.
Folk låter bli och kritisera, eftersom de vill att Guardiola ska stanna kvar.

På tal om något annat – en märklig känsla lite grant med Raul och Guti. De har varit med los blancos typ 15 år. Det måste kännas väldigt konstigt för alla maränger, men också för oss som har varit vana med dem under alla år. Jag hatade att se Raul firar med sin tjurdans efter varje mål. Han gjorde mig galen när han kaxade så. Och jag blev galen när Guti hoppade in och hade bra spelhumör och han hjälpte till att vända ett underläge.
Men så är det. Man vänjer sig snabbt.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-07-26 22:15
Rambla,

Håller med dig i vartenda ord ang. Zlatans affär. Tycker den var ganska onödig, minst sagt. Men nu är gjort gjort så att säga, och jag tycker vi ska ge Zlatan en chans. Kanske får Pep rätt i slutändan. Som jag ser det så kommer han bli en given succé om han bara anpassar sig lite mer till Barcas sätt att spela och accepterar att vara en av 5 världsanfallare som ska rotera där framme..

Hans fysik och storlek bör kunna vara en stor fördel i vissa matcher och det är guld värt att kunna slänga in en sådan spelare när 1.70 ligan där framme inte får till det. Även tvärtom, att slänga in 1.70 ligan när Zlatan har det svårt.

Återigen, Zlatan har inte gjort det dåligt i Barca. Han var fantastisk stundtals under hösten. Jag tror han kan bli ännu bättre den kommande säsongen. Tiden får utvisa om jag har rätt, men då måste man också ge Zlatan just lite tid ;)
Barcelona el Maestro!
2010-07-26 22:14
Ämne: Ämne: Henriqu....Rambla:
Jag förstår dina synpunkter, helt klart.
Men jag är bara inne på att jag hoppas innersta inne att Pep ska lyckas att få honom att prestera på toppen av sin förmåga i den kommande säsongen. Den tilltron har jag för Pep efter att han sett vad Eto’o åstadkom i sin sista säsong i Barca.
I så fall skulle Zlatan kunna bidra med att klubben vinner exempelvis dubbeln. Då blir det lättare att ta förlusterna om han nu går till Milan i säsongen efter.
Jag är säkert på att Zlatan kan prestera betydligt bättre än vad han gjorde i förra säsongen.
Barcelona patrik_fcb
2010-07-26 22:08
JAg söker ett klipp som jag inte hittar o frågar nu efter hjälp.

Jag vet inte om ni kommer ihåg det men fotbollskanalen hade för något år sen ett klipp på Guti när han spelade en match. Där såg man hans rörelsemönster och hur efter killen var i alla situationer. t.ex när real försvara så var han på offensiv plan halva och tvärt om..

Snälla hjälp mig hitta det, den var riktigt roligt :D
Barcelona Abdiii
2010-07-26 22:06
Typisk brittisk mittback? Definera.
Barcelona Frodo
2010-07-26 22:04
Den dagen Barca köper en typisk brittisk mittback är den dagen klubben börjar gå under.
Barcelona Abdiii
2010-07-26 22:03
Rambla

Micah Richard är bra, de två senaste säsongerna har inte varit hans bästa men inte dåliga heller och jag säger inte att Richards ska spela i startelvan direkt men hade varit en riktigt bra spelare när han väl fått chansen.
Barcelona Rambla~
2010-07-26 21:58
Abdiii

Du tycker att ett köp av träbenet Micah Richards hade varit bra? En spelare som antagligen har svårt att slå en sidledspassning på 2m till rätt adress. När Cáceres inte har Peps förtroende just pga bristen på bollbehandling så tror du att Richards hade fått det?

Jag ställer mig väldigt tveksam till det.
Barcelona Rambla~
2010-07-26 21:55
Ämne: Henriqué ska spela e....
el Maestro

Jag klagar inte på Zlatan som person (förutom hans korkade agent). Det jag ifrågasätter är värvningen av en så dyr spelare och bristen på tålamod efter det. Det är sinnesjukt att värva en sådan dyr spelare med hans lönestatus bara för att det var ett smidigt sätt att bli av med Eto'o. Speciellt när det blir allt tydligare att Villa hela tiden har varit huvudmålet.

Zlatan är inte en spelare man bara skeppar iväg som man behagar i någon bytesaffär. Hans agent är slug jävel som kommer ställa till problem för klubben när det väl blir dags för flytt. Med problem menar jag summan Barcelona kommer att inbringa, den låga summan vill säga.
Barcelona Abdiii
2010-07-26 21:47
Manchester City tvingas sälja 12 spelare bland dem ryktas det att Micah Richards, Robinho,De Jong, Stephen Ireland m.m. ska flytta för ett stort rea-pris eftersom man måste ha 25 spelare (nya regler i Premier League)

Jag tycker de skulle vara väldigt bra att köpa Micah Richards eftersom han är stark,bra på huvudet, bra en mot en och dessutom ung och kanske skulle vara våran mittbackslösning! eventuellt Robinho, men jag tror inte det skulle vara bra för Pedro som även han är en klass spelare eller vad säger ni?

Jag tycker även Zlatan Ibrahimovic borde säljas så att Pedro spelar i startelvan och utvecklas ännu mer, jag vet att Zlatan är motiverad och spelsugen inför den kommande säsongen, men jag är lite osäker på om det verkligen är bra för fc barcelona att bänka Pedro...
Pedro - Villa - Messi hade varit skitbra!

kolla länktips*
Deportivo Creus
2010-07-26 21:44
Allvarligt? Ska vi skänka bort Márquez? Vad är det för jävla trams?
Barcelona 1.70-ligan.
2010-07-26 21:41
el Maestro,

Precis. Man ska dessutom komma ihåg att Zlatan inte har gjort en hel dålig säsong. Bara en halv (på vilken han gjorde en riktigt bra match, Arsenal borta).
Det hade säkerligen varit andra tongångar hos många här inne Ibra hade avslutat säsongen med sitt bra halvår istället för tvärtom :)
Barcelona el Maestro!
2010-07-26 21:32
Ämne: Alltså, jag är verkl....Risken är väl kanske väldig stor att de som mest gnäller nu om att Zlatan ska bort kan vara de som kan komma att hylla honom mest när den kommande säsongen ska avslutas.

Zlatan kanske inte riktig passar Barca men han är en j*kla vinnerskalle.
Personligen avvaktar jag därför med min kritik innan han har fått lira i Barca en andra säsong.
Atlético addeh
2010-07-26 21:23
petersays

Vad händer då om någon åker på en skada? Då är dem helt plötsligt fyra stycken om tre platser. Det är alldeles för lite. Även om Iniesta kan spela ett steg upp i banan räcker det inte med fem anfallare.

Hetfield

Jag har också Roma som "andralag", om man nu kan säga så. I alla fall det laget jag år efter år helst ser tar hem scudetton. För min del var det mer att jag i tidig ålder hängde på en kompis, som har släkt i Rom.
Annons: