/spanien/barcelona/forum/15619.aspx/spanien/barcelona/forum/15619.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Abbe.
2010-07-27 16:34
Keko, 2-0. Vackert dessutom.
Barcelona tarrak
2010-07-27 16:28
Ämne: Jag förstår ingentin....
Då revisionen är gjord av Deloitte, som är en utomstående och pålitlig revisionsfirma, så finns det ingen anledning att misstro de nya siffrorna som presenterats. Tror inte för den skull att vi sitter i skiten, men en viss återhållsamhet, skulle nog göra klubben gott.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-07-27 16:24
Jag förstår ingenting nu. Vem talar sanning ang. ekonomin? Är det verkligen så att klubben är djupt nere i skiten? Och isåfall, hur i h-vete man förhandla om en spelare för 400-600 mille?
Atlético addeh
2010-07-27 16:15
1-0 Spanien. Pacheco gör sitt fjärde mål i turneringen. England är ordentligt tillbakapressade.
Barcelona Abbe.
2010-07-27 16:11
Goool de Dani Pacheco.
Atlético addeh
2010-07-27 16:03
Stream till Spanien mot England i U19-EM. Avspark 16:00. (länktips)
Barcelona Abbe.
2010-07-27 15:59
... Sänds på Eurosport.

Svensk domare också, dagen till ära.
Barcelona VizzlA^^
2010-07-27 15:57
låter obehagligt, minst sagt.
Barcelona tarrak
2010-07-27 15:35
Vill bara påminna om att Spaniens U-19, med sex Barcaspelare i startelvan, spelar semi mot England kl 16.
Barcelona tarrak
2010-07-27 14:53
Hetfield

Förstår inte riktigt vart du vill komma? Bland det bästa med Barcelona är väl att det finns en demokratisk process och till den tillhör att man inför ett val, diskuterar för- och nackdelar med de olika kandidaterna. Jag har varit väldigt negativ till Rosell innan valet och jag är det fortfarande, men det är inte detsamma som att jag inte ger honom en chans eller att jag är dubbelmoralisk om han lyckats överbevisa mig med sitt arbete. Ingen skulle bli gladare än jag om han lyckas göra ett bra jobb för klubben. Personlig prestige är ointressant.

Barcelona el Flaco
2010-07-27 14:52
Hetfield/

"Rosell är en opportunist? Vad grundar du det på (inte i en elak ton, utan bara nyfiken)?"


Ända sedan han lämnande Barça i 2005 så har han endast dykt upp när det har gått dåligt för laget för att det ska gynna honom.

Under våren 2006 gick han ut och publicerade sin bok, tillsammans med en grupp av ex-direktörer som satt i Gasparts styrelse, där han i samma veva passade på att kastade skit på Laporta, Cruyff och Txiki. Allt detta när hela säsongen skulle avgöras i såväl ligan som Champions League, något som störde arbetsron i Barcelona.

Ett annat exempel var att Rosell i 2007, efter att Real Madrid hade vunnit ligan på inbördesmöten, sade att han personligen hade sålt Ronaldinho efter Champions-finalen i Paris, ett uttalande som var ganska opportunistiskt i mina ögon med tanke på att brassen utsågs till en av syndabockarna och orsaken till den totala kollapsen som laget drabbades av under våren det året. Dessutom finner jag det lite märkligt att Rosell inte gick ut och sade ett ord om att klubben borde sälja Ronaldinho när Barça väl vann Champions League titeln 2006. Då sade han minsann inte ett skit.

Att han sedan under presidentvalet försökte sno åt sig äran för de sportsliga framgångarna de senaste åren tycker jag även det är lite märkligt, med tanke på att han inte hade något förtroende för varken Rijkaard eller Txiki. Visst, han låg bakom värvningarna på spelare som Ronaldinho och Deco, två viktiga pjäser i Rijkaards lagbygge, men klubbens framgångar är inte beroende på enskilda spelare, utan snarare en filosofi. En filosofi som Rosell inte var enig med.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-07-27 14:39
el Flaco

Man får tycka illa om Rosell som person, fine by me. Men folk (en hel del härinne), verkar ha hoppat på "jag-hatar-Rosell" tåget, utan någon som helst anledning eller tankegång.

Rosell är en opportunist? Vad grundar du det på (inte i en elak ton, utan bara nyfiken)?
Faktum är att klubbens ekonomi inte är så lysande som Laporta låtsades om, och Rosell påpekade bara det.
Sen let's face it, värvningarna som har skett under Laportas tid under den senaste perioden har varit rena tågolyckan: K9, Hleb, Henrique, Caceres, Zlatan, Chyg, Maxwell (inte så dålig, men visst kan man göra bättre).
Det är enorma summor vi pratar om nu.

Sen det mest idiotiska av allt är att man ville inte punga ut 45 miljoner för Villa, men man gav 50 miljoner + en enorm lön för Zlatan.
Och ja visst, man blev av med Eto'o på det sättet, men hur intelligent är det av Laporta att gå ut öppet och säga att man vill bli av med Eto'o? Sänker inte det hans värder med 10-20 miljoner redan där?

Hela hederpresidentiteln var bara en korkad grej av Laporta, varför sätter du Cruyff i den situationen till att börja med, utan att rösta om det eller något i den stilen?

Jag har sett och läst en hel del av det Rosell har sagt och skrivit, och han verkar vara en väldigt intelligent och jordnära person. Sen är han betydligt mer introvert än karismatiske Laporta, men det gör honom inte till en sämre person.
All I'm saying, ge Rosell en ärlig chans utan fördomar, om han då visar sig vara rutten, då får ni gärna klaga.
Barcelona Andreas (Aris/Brasilien Red.)
2010-07-27 14:19
Det visar sig ju nu att Barca har en mycket större skuld än vad Laporta & co sa innan valet. Efter att Rosell sagt att skulden var stor så gick ju Sala i Martin ut o sa att man gått plus och att skulden inte alls var så stor. Men nu visar det ju faktiskt sig att det var Laporta & co som ljög och att det var Rosell som talade sanning.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-07-27 14:19
Om Maicon kommer till Real finns det all anledning att oroa sig över vad Mourinho kan åstakomma med det defensiva materialet Real besitter..
Barcelona westinho
2010-07-27 14:14
Det sägs att Del Bosque inte kommer ta med de barcaspelarna från VM i träningsmatchen mot Mexiko. Däremot kommer Bojan kanske bli uttagen.
Barcelona Denyo
2010-07-27 13:50
Är det någon som ska ner och se joan gamper trohpy?

och när jag beställer biljetter via hemsidan det står att man kan skriva ut dem men hört från fler att den sidan försvinner snabbt så hur hämtar man ut dem? tack på förhand ...
Barcelona Barca4eva
2010-07-27 13:36
1.70-ligan.

Hmm..Fontas förlängde ju nyligen, kanske därför han ej togs upp...men ...vet inte =P
Barcelona 1.70-ligan.
2010-07-27 13:23
"Barcelona has rejected the request by Wenger to include B players Jonathan and Thiago in the transfer of Cesc"

Ursäkta för att ta upp det så sent, men var inte vid datorn innan.. det låter ju kanon, men vart hittade du detta?
Fontas nämns dock inte, hoppas det inte betyder nåt.
Barcelona el Flaco
2010-07-27 13:13
Hetfield/

Grejen är den att Rosell sade att han ville ena supportrarna när han tillträdde som president och lägga alla ”ismos” åt sidan, men all denna smutskastning mot Laporta gällande ekonomin och dåliga spelarköp bidrar just med att dra upp gammal groll upp till ytan igen. Knappt en månad in som president och Rosell känns redan motsägelsefull.

Sen så skrev du längre ner om ”dubbelmoral”. Jag skrev redan under presidentvalet att fördelen med Rosell som president är att han har många kontakter inom sportsvärlden och erfarenheter som förhandlare som hade kommit till nytta om han vann valet. Dessa två egenskaper såg vi inte minst både när det gällde värvningen av Adriano och försäljningen av Chygrynskiy. Anledningen till att jag inte ville att Rosell skulle vinna presidentvalet berodde mer på att han gav intrycket av att vara opportunist och det står jag för än idag. Tycker inte det faller under kategorin ”dubbelmoral”.

När det gäller Cruyff och bortagandet av hans titel som hederspresident så tycker jag att det var mer en blunder från Laportas sida än något annat. Alla såg rakt igenom den farsen som ett taktiskt grej att göra inför presidentvalet som backfired totalt. Med det sagt tycker jag även att Rosell borde ha skött ärendet lite bättre. Jag menar, redan under första dagen gick han in och tog bort Cruyffs hederstitel. Känns som att det fanns viktigare saker att göra på prioriteringslistan än det. Sen så håller jag med dig at detta var snarare en personlig sandlådegrej mellan Laporta och Rosell där Cruyff mer eller mindre blev förödmjukade när han lämnade tillbaks sin klubbsköld.
Barcelona Rambla~
2010-07-27 13:10
Dessutom, Cruijff var en drama queen i det här sammanhanget. Han spelade verkligen på att vara offret när han lämnade tillbaka utmärkelsen offentligt. Man kan tycka vad man vill om Cruijff men han framstår knappast som en ödmjuk eller jordnära person. :)
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-07-27 13:01
Rambla

Bra att vi är överens om första stycket i alla fall.
Problemet är inte att Rosell förödmjukade Cruyff, det är snarare att Cruyff hamnade i kläm. Det var snarare "the battle of the egos" mellan Laporta och Rosell, där Cruyff blev förloraren.

Som sagt, nu pratar vi om vuxna, rika och mäktiga män med enorma egon, det är klart att de är barnsliga. Laporta pratade ju en hel del strunt på diverse radioprogram och andra sammanhang, men ingen nämner det.
Barcelona Rambla~
2010-07-27 12:56
Hetfield

Ja, det var fel av Laporta att utse Cruijff till hederspresident för det hade han inte befogenhet till. Sådana ärenden måste tas upp och utses av "the assembly" (jag vet inte hur man enklast översätter det till svenska men rådgivande församling ligger väl nära till hands). Speciellt var tidpunkten Laporta gjorde det väldigt märklig, just innan pesidentvalet. Snacka om att försöka sno åt sig några extra "poäng" hos medlemmarna innan valet.

Oavsett vilket, så kan Rosell visa lite känsla och klass, Cruijffs status som legend i Barcelona är untouchable (märk väl att jag syftar på status som legend och ingenting annat). Han kunde ha fixat till detta ett bra tag efter sitt tillrädande som president, lite mer i det tysta så att säga. Nu blev Cruijff nästan lite förudmjukad när han tvingades lämna tillbaka sin klubbsköld till klubben.

Visst har Laporta snackat mycket skit om Rosell han också men det ska väl inte vägas in när man bedömer Rosell? Bara för att Laporta uppträder som en skit behöver väl inte Rosell göra det samma? Förstår du mitt resonemang? Rosell ska inte bedömmas efter Laportas kriterier utan helt frånskilt.
Barcelona BlueRed - I’m with Coco
2010-07-27 12:52
Hetfield

Jag håller om att det var fel när Laporta bara gav Cruyff titeln (även fast jag tycker att han förtjänar den). Dock så kunde Rosell sköta det lite mer respektfullt och inte bara gå in och ta titeln ifrån honom.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-07-27 12:43
Rambla

Jag anser att det var rätt av Rosell (även om han kanske hade personliga motiv), det är inte rätt av Laporta att bara ge honom den titeln bara för att han vill det.

Men tror du inte att det är en two way street här, Laporta har väl pratat minst lika mycket skit om Rosell.
Han "beaf" med Laporta är väl något personligt, vi vet ju inte hur de är bakom stängda dörrar.
Jag respekterar och tackar Laporta för mycket, men folk tror att Rosell är det onda trollet bara för att han saknar karisman som Laporta hade/har.

Jag är inte en Rosell fanatiker (om nu någon ska ta upp det), men jag tycker bara att han förtjänar en ärlig chans. Jag gillar hans sätt att sköta om saker, istället för Laporta som gillade att göra saker med dunder och brak.
Barcelona Rambla~
2010-07-27 12:40
Barcelona has rejected the request by Wenger to include B players Jonathan and Thiago in the transfer of Cesc. [el 9 esportiu]

Barca kommer inte att lyssna på det örat verkar det som.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-07-27 12:39
Hur mycket sanning tror ni det ligger bakom rykterna att en talang ska ingå i en ev. Fabregasaffär?

Jag menar, Fontas, Thiago och JDS har redan varit och nosat på Barcas A-lag och Pep verkar ha stort förtroende för dem. Och känns det inte som att Arsenal skulle göra bättre i att ta pengarna och köpa en fullvärdig ersättare istället?

Vad tror ni?
Barcelona Rambla~
2010-07-27 12:25
Hetfield

Jag anser tex att det var onödigt av Rosell att direkt ge sig på Cruijff när han tog över som president. Det kunde han ha skött snyggare. Sen så stör jag mig på hans "beaf" med Laporta. Okej, han behöver inte gilla Laporta men varför snacka så mycket skit om det som varit det första man gör när han tar över? Speciellt med tanke på hur han utklassade Laportas "efterträdare" i presidentvalet. Varför inte nöja sig med den tillfredställesen och istället bara stryka ett streck över det som har varit?
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-07-27 12:18
Ämne: Hetfield

Dubbelmo....Jag tycker bara att det är lustigt av folk att döma en person utan någon som helst grund för det (i alla fall om man tittar till de senaste åren) , eller bara för att det är "coolt".
Man kan väl vänta tills Rosell blir president, sen kan man klaga om Rosell misslyckas.

Ja, tidigare så har Rosell gjort många skumma saker, han var en av de som ville bli av med Rijkaard. Men jag väljer att se detta som en helt nytt kapitel, och då får man ge honom en ärlig chans. Noterbart är att det var han som fick Ronaldinho att gå till Barcelona, bara det är guld i mina ögon.
Barcelona Rambla~
2010-07-27 12:12
Hetfield

Dubbelmoral? Nej knappast. Det är väl skillnad över vad man anser om en persons värderingar och vissa uttalanden vid intervjuer, över hans sätt att sköta sitt arbete?

Du väljer att göra det väldigt enkelt med den kommentaren. Det är inte alltid antingen svart eller vitt.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-07-27 12:08
Ämne: Om EMD påstår att en....Vi får väl hoppas på att det du säger stämmer, hjärnan säger att Cesc stannar kvar, men magkänslan säger att Rosell håller på att förhandla i smyg.

Rätt så lustigt att de flesta kastade skit på Rosell (innan han hade börjat), och nu hyllar man honom för hans diskreta sätt att arbeta.
Dubbelmoral much?
Annons: