/spanien/barcelona/forum/15568.aspx/spanien/barcelona/forum/15568.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Flaco
2010-05-13 19:01
Gabriel/

Håller med dig, med största sannolikhet kommer Xavi inte få spela mot Valladolid, men vi ska klara det ändå.

Förresten, vad är din syn på det kommandet presidentvalet? Har du någon favorit i dagsläget?
Barcelona Forca_Blaugranas - Islam_Bosna
2010-05-13 18:57
Nu när ni väl nämner det så kan man konstatera att det ligger en hel del nostalgi i det kaoset som rådde i Barca innan. Inte för att det var bra, men en hel del nostalgi och lite annorlunda än vad det är nu.

Vem minns inte alla vita näsdukar som riktades mot Gaspart? Och så ser man honom sur på TV-en medan alla riktar vita näsdukar. Och folk buar åt ens eget lag för att man ska förlora och så att Van Gaal får sparken. Och Figo får grishuvuden riktade mot sig på Camp Nou, och med nöd och näppe blir man 6a i ligan tack vare Real Madrid som vann sin sista match mot det laget som då låg 6a i tabellen.

Laportas första år som president blir han mordhotad, man förlorar en bortamatch mot Malaga eller nåt sånt lag med 5-0 för att sedan matchen efter förlora el-clasico hemma mot Real Madrid.

Och sen till och med andra spelare ville inte komma till Barca eftersom man inte var bra då. David Beckham hade kunnat gå till Barca om han ville eftersom Laporta jagade honom men valde Madrid.

Något att minnas tillbaka på?
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-05-13 18:56
Tycker det är allmänt svårt att fastslå vem som ska räknas som egen produkt och vem inte är det eftersom olika spelare utvecklas olika fort och vid olika åldrar. Jag menar ta Puyol, han kom till Barça när han var 18 år men då som en väldigt okänd spelare. Är han Barça-produkt? Cesc däremot, var stjärna redan när han var 15-16 år. T.ex. vann han både bästa spelare och bästa målgörare (som mittfältare) vid U17-VM i Finland 2003 och tillbringade sex år i Barça. Är Cesc Barça-produkt? Jag svarar "Ja" på bägge frågorna fast det egentligen är väldigt motsägesfullt.

Detta resonomang rör inte bara Barcelona-spelare utan jag använde dem som exempel då jag har bäst koll på dem. Det jag vill säga är att det är svårt att generalisera spelare.
Barcelona Gabriel
2010-05-13 18:54
el Flaco

Både du och jag vet att Barças överklagande till disciplinnämnden inte kommer att ge resultat. Dessa två brukar oftast stå hand i hand och när det kommer till en Barça spelare spelar det knappast någon roll ens om kortet varit felaktigt, är det en Barçaspelare - förlåts han inte!
Barcelona Gabriel
2010-05-13 18:52
Nu är det klart. Xavi får inte spela mot Valladolid!

Någon som är förvånad?
Barcelona Messidinho_10
2010-05-13 18:52
Ge Arsenal Yaya+Kerrison+ 250mkr!!
Barcelona el Flaco
2010-05-13 18:50
Appellationskommittén har också avslagit Barça överklagan om det gula kortet Xavi fick i Sevilla. Barcelonas ska överklaga till disciplinnämnden, som ska ha ett möte nu på fredag, och det är klubbens sista hopp för att lyfta bort avstängningen på Xavi.
Barcelona RimuZ
2010-05-13 18:47
Vet inte men det är något hos Toure som verkar störa Guardiola av någon anledning. Ville inte han ha Mascherano?
Delarocha
2010-05-13 18:45
De ända som inte anser honom vara en La Masia produkt är du och din sekt på forumet där vinna mot Hull med 6-0 och ha 70% bollinnehav är en större bedrift än att vinna ligan.
Barcelona Gabriel
2010-05-13 18:41
För övrigt måsta jag bara hålla med dem här inne som anser det vara en "idiotaffär" att ge bort Yaya för att få Fabregas. Fabregas är en jätte bra spelare som hade kunnat ge oss väldigt mycket. Men att göra det bytet rakt av vore idiotiskt för balansen i laget, och då måste en ny defensiv mittfältare köpas in, en dum affär.

Är Barça villiga att lägga enbart pengar på Fabregas är det en annan sak, även om det lär kosta en hel del. Men lägg för helvete inte in Yaya i den affären!

Med det sagt, jag är för att köpa in Fabregas, men inte ifall Yaya offras.
Barcelona Oha789
2010-05-13 18:40
Hetfield


vadå puyol är inte Barcelona produkt?
Barcelona Messidinho_10
2010-05-13 18:38
Grabbar vad tror ni prislappen på Fabregas ligger? Jag tror vi måste ge Arsenal Yaya+någon till+ca$h för Fabregas.
Barcelona Gabriel
2010-05-13 18:37
patrickanderson85

"Faktum kvarstår att det måste ha varit något hos Fabregas som gjorde att Barcelona inte valde att anstränga sig nog (absolut inte menat som en provokation), och som Arsenal ansåg vara värt allt?"

Nej. Som jag redan sa. Klubben hade inga möjligheter att erbjuda killen ett liknande kontrakt av vad Arsenal kunde göra, pga regler i Spanien. Att Fabregas pappa sedan blev erbjudet ett jobb i london hjälpte säkert också en hel del.
Barcelona Hetfield
2010-05-13 18:36
patrickanderson

När Cesc valde att flytta till England så var det kaos, folk tror att Barcelona har varit så här stabila hela tiden. Innan Laporta tog över rodret så hade vi idioter som Gaspart och Nunez som presidenter osv.

När Cesc valde att lämna så var det som sagt kaos i klubben, Barcelona köpte mediokra spelare hela tiden som såldes i sin tur året efter osv. så jag förstår att Cesc valde att lämna klubben för att nå fram

MEN faktum kvarstår att Cesc är en Barcelona produkt för att det är vad La Masia har lärt honom som har gjort honom till den han är, sen att Arsenal har gjort honom till en stjärna är en helt annan femma

Förövrigt så är inte Puyol en Barcelona produkt, men jag älskar honom minst lika mycket som de andra La Masia spelarna
Barcelona patrickanderson85
2010-05-13 18:35
Ämne: patrickanderson85

....Vet jag inte om så är fallet, att de flesta anser honom vara det. Men vi får helt enkelt tycka olika på det här.

Till er övriga som jag fört den här diskussionen med, trevligt att det finns ställen man fortfarande kan prata om saker utan att det ska behöva spåra ur totalt. Vi har nog alla olika åsikter om det här, och annat. Tur är väl det, världen hade varit tråkig om vi alla tycker likadant.

Tack för mig och lycka till till helgen!
Barcelona Gabriel
2010-05-13 18:34
patrickanderson85

Du är välkommen att tycka hur du vill så länge du inte uttalar dig felaktigt om rena faktasaker, så som att Barça "kunde ha erbjudit honom", när klubben i självaste verket inte alls kunde erbjuda honom ett a-lagskontrakt vid den åldern.

Fabregas var välkommen att vänta på sin chans, precis som Xavi, Iniesta eller Messi exempelvis gjorde, men han valde att dra till Arsenal istället. Det i sin tur är inget jag klandrar honom för. Med resultat i hand kan man ju säga att han utvecklats till en rätt så hyffsad spelare, minst sagt.

Däremot kan jag garantera dig att de flesta anser Fabregas vara en Barçaprodukt, en produkt som Arsenal, väldigt klurigt valde att ta ifrån Barcelona då de visste om att Barça kunde inget göra. Att han sen utvecklats till den stjärnan han idag är, är en helt annan sak!
Barcelona Messias_10!!
2010-05-13 18:33
Hahaha ne det tror jag inte, med detta lag skulle vi vinna mycket!
Fabregas behöver inte starta varje match utan som alla vet så kommer Pep att rotera otroligt mycket.
Barcelona patrickanderson85
2010-05-13 18:32
Ämne: patrickanderson85
....
Ta det lugnt, jag menar inte att på något sätt göra dig arg.

Så Fabregas valde att lämna Barcelona därför menar du? Så är säkert fallet, men som jag skrev tidigare, allt sånt är OM, OM han hade blivit den han var om han stannat kvar i Barcelona. Faktum kvarstår att det måste ha varit något hos Fabregas som gjorde att Barcelona inte valde att anstränga sig nog (absolut inte menat som en provokation), och som Arsenal ansåg vara värt allt? För han spelade inte i A-laget på direkten när han kom, det var inte så det var tänkt om jag förstått det rätt.
Barcelona patrickanderson85
2010-05-13 18:29
Ämne: Patrikandersson 85//....
Antar vi tänker lite olika där. Om jag förstått det rätt har Fabregas tillhört tre klubbar i sitt liv.
hans moderklubb Mataró som han tillhörde tills dess att han var 10 år, Barcelona som han tillhörde mellan 10-16 och sen Arsenal mellan 16-23. Alla klubbar, i olika utsträckning, har haft betydelse för den spelare han är idag. Barcelona har helt klart haft en stor betydelse för den typ av fotbollsspelare han är idag, ingen tvekan. Barcelona har världens bästa akademi och har fostrat många av världens bästa spelare. För så är de avgörande åren för en spelare betydligt senare än 10-13 (då de i mina ögon fortfarande är barn) eller för den delen tom 14-15. För mig, och det är såklart en åsikt, så är det efter 16-17 som är de avgörande åldrarna till om spelaren blir en världsklassspelare eller en korpspelare. Det är den utveckling som följer mellan 15-20 som för mig är det som gör en fotbollsspelare. Som jag sa, därför anser jag att tex Puyol och Pedro barcelonaprodukter trots att de kom till Barcelona vid en senare ålder än Fabregas kom till arsenal.
Barcelona Messidinho_10
2010-05-13 18:29
Herregud jag kan inte fatta hur vissa av er här inne kan vara så negativa för att vi tar hem FABREGAS vakna förfan!! O

kej att Yaya toure blir såld men vad fan gör det när vi fixar Fabregas en egen La Masia pordukt!!

VISCA BARCA VISCA FABREGAS DU ÄR VÄLKOMMEN
Barcelona Sam
2010-05-13 18:26
Katastrof vi hade hamnat typ 6a i ligan.
Barcelona Messias_10!!
2010-05-13 18:25
V.Valdes
Alves, Puyol, Pique, Abidal
Xavi Fabregas
L.Messi Iniesta
D.Villa Z.Ibrahimovic


Otroligt offensiv 11:a
Bänken: Bojan,Pedro,Jeffren,Busquets,Keita,Milito,Maxwell,Pinto. Låna ut Chyg och ta tillbaka Caceres tycker jag.
Sen talangerna från B-Laget. OBS!!! Jag räknar med att Toure blir såld...

Va tycker ni om detta laget?
Barcelona Gabriel
2010-05-13 18:23
patrickanderson85

Han är en Barçaprodukt enligt mig eftersom allt spel han har i sina ben kommer i grund och botten från hans tid i la masia. Sånt lär man ynglingarna i Barcelona från tidig ålder, det är inget han lärt sig i Arsenal!

Att han sen växte ut till en stjärna i Arsenal är en HELT annan sak, men han är en ren och skär Barçaprodukt. Det finns en anledning till varför han spelar liknande av det Guardiola gjorde i sin tid och vad Xavi gör idag i Barcelona - och den anledningen stavas INTE 'Arsenal' utan Barcelona och det vet alla om, bortsett från du då verkar det som.
Barcelona Gabriel
2010-05-13 18:20
patrickanderson85

Men herregud, vettiga människa.

Så här ligger det till. Barcelona fick inte erbjud killen ett A-lagskontrakt vid den åldern eftersom det inte är tillåtet i Spanien, vad det däremot är i England.

Fanns inte en chans i världen att erbjuda honom ett liknande kontrakt som det Arsenal gjorde pga av REGLER!

Förstår du nu!?
Barcelona patrickanderson85
2010-05-13 18:19
Ämne: patrickanderson85
....
Så länge du kan argumentera för din sak med kommentarer som "allmänt dum" och "gräv vidare i sandlådan" så är det ju svårt att tro på dig?
Varför är Fabregas en barcelonaprodukt enligt dig?
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-05-13 18:19
Patrikandersson 85//

Arsenal gjorde cesc stor genom att tro på honom och ge honom chansen. Inget snack om det. Att hans skicklighet som spelare blivit förädlad i Barcelona finns där dock inget tvivel om. Eller du kanske kan nämna fler spelare från Arsenals akademi som som har en liknande spelstil som cesc. Typ t.Adams kanske? Pep,xavi iniesta alcantara arteta och cesc alla har dom snarlika spelstilar och alla är dom fostrade i Barca! att spela fotboll lärde sig cesc i Barca. Allt annat är bs. Därmed är han en Barca produkt.
Barcelona Gabriel
2010-05-13 18:17
patrickanderson85

Är Fabregas en Arsenalprodukt? Okej, du är ju inte ignorant, du är ju bara allmänt dum!

Gräv vidare i sandlådan efter egna talanger istället för att stjäla andras när klubben inte har ett skit att säga till om pga kontraktsregler i Spanien.

Ush, e så jävla trött på Arsenal och deras hycklare till tränare och fans och allt vad som har med den klubben o göra.

Var skönt som fan o ge dem en fotbollslektion :-)
Delarocha
2010-05-13 18:16
Band fast honom och tvingade honom att skriva på ett kontrakt? Vad snackar du om?
Barcelona patrickanderson85
2010-05-13 18:15
Ämne: patrickanderson85
....
Hur tar man en spelare? Man band fast honom, skeppade iväg honom och sen tvingade honom att skriva på ett kontrakt? På samma sätt som barcelona nu gör med honom?! Klubben kunde ha erbjudit honom det han ville, det var ett val ifrån eran sida och ifrån arsenals sida, framförallt från Fabregas sida. Det har också varit ett val ifrån hans sida att stanna kvar i Arsenal trots att varje silly season de senaste 2-3 åren har det sagts att han skulle till barcelona, varför "tar" ni inte honom bara då? Uppenbarligen är det väldigt enkelt..?
Barcelona patrickanderson85
2010-05-13 18:13
Ämne: patrickanderson85// ....
Jag förstår det, och vet om det, men fortfarande så säger det inget om den spelare Fabregas var då vs den spelare han är nu. Min poäng är den att Barcelona är antagligen den klubb han har tillhört kortast tid i sin karriär, helt klart hade barcelona en stor betydelse för hans karriär som fotbollsspelare men Fabregas är en Arsenalprodukt på samma sätt som Puyol, enligt mig är en Barcelonaprodukt, trots att han kom till barcelona när han var äldre än vad Fabregas var när han kom till Arsenal.
Annons: