/spanien/barcelona/forum/15555.aspx/spanien/barcelona/forum/15555.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barca o Mort!
2010-08-09 01:40
Hetfield

Mellan mittfältet och anfallet hoppas jag du menar? :)
elbraco
2010-08-09 01:09
Ämne: Om Zlatan ska lyckas....
Den kallas väl röda zonen..? ;)
Barcelona westinho
2010-08-09 01:03
Blev imponerad av Zlatans löpvilja och energi idag. Han kämpade hårt och hade bra självförtroende, gick ner i banan och agerade lite spelfördelare..rörde sig fritt precis som han vill.

Kändes också bra att se honom tända till på domaren så han fick varning i slutet.. "I have the fucking ball!!"

Keep it up, Ibra!
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-08-09 00:55
Om Zlatan ska lyckas i Barcelona så måste Pep sluta med att använda honom som en striker, det kommer aldrig att funka. Han har varken viljan att löpa eller snabbheten till att lyckas som striker i Barcelona.

Om Zlatan ska bli den gamla Zlatan så måste han ha en lite mer tillbakadragen roll i laget. Han måste vara strax bakom strikern, han ska vara i ytan mellan mittfältet och försvaret, den så kallade "gyllene zonen".

Jag vill att Zlatan ska stanna, men det är OM han används på rätt sätt, annars kan jag garantera att vi kommer att få se en sur Zlatan på bänken, och en fet pizzabagare till agent som ska skapa trubbel för klubben.

Vad ska man göra då? Man kan ju inte ändra på Cruyffs 4-3-3, så vad är alternativet? Möjligen att man har en liten diamantformad trio som anfallare i form av : Villa och strax bakom får Messi och Zlatan fiska. Men då tappar man ju kantspelet, det blir så centrerat.
Hmm, klurigt, men Pep får ju betalt för att lösa detta.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-08-09 00:09
godnatt!
Barcelona 1.70-ligan.
2010-08-08 23:52
Detta klippet är om inte gåshud, så tårarframkallande :)
Barcelona Davids3
2010-08-08 23:45
1.70-ligan, jag må hatar han, men hoppas ändå han smäller till nästa säsong, inte för hans skull men för barcas :)

Titta på videon jag länkade, den är inget för de som hatar att få gåshud =D
Barcelona 1.70-ligan.
2010-08-08 23:42
Davids3,

I detta klippet hittar i varje fall jag några tekniska godbitar.

Men du verkar redan bestämt dig för att Zlatan är är oteknisk och aldrig kommer göra någon nytta i Barca.
Jag är inte heller ett stort fan av Zlatan, MEN jag vet att det är en spelare i den absoluta världstoppen som borde kunna tillföra en hel del även i Barcelona. Inte som ensam stjärna , men som en av 5 stjärnor där uppe. Zlatan verkar ändå accepterat det och tror o hoppas vi får se lite mer ibracadabra den kommande säsongen

Edit: Såg ditt senaste inlägg efter jag skickat och jag avslutar också gärna diskussionen. Nu vet du vad jag tycker alla fall :)
Barcelona Davids3
2010-08-08 23:41
Låt oss avsluta zlatan diskussionen, nästa säsong kommer bevisa allt, så låt oss bara vänta och se.

Grabbar jag har undrat en sak länge, ser vi nu under åren historiens bästa fotboll och historiens bästa spelare eller är det inget jämfört förra tidens fotboll.
Jag får lite ångest, när jag hör äldre folk jämföra pele med maradona som de säger är de 2 bästa spelarna genom tiderna. jag önskar då att jag levde under den tiden och kunde se lite av deras matcher, eller zolas-tid, jag har sett lite på youtube, och den fotboll han spelar...den är inte ens släkt med dagens fotboll, han spelade så jävla vackert !
Vad tycker ni, pågår fotbollens bästa år just nu ?
Kanske om 50 år folk får ångest att de inte kunde följa messis matcher, vilket vi gör just nu :)
Barcelona Davids3
2010-08-08 23:33
kribba291

Jag har aldrig sagt att jag har följt zlatan, förutom senaste säsongen i barca där JAG tycker att han inte ens har visat lite teknik.
Jag har märkt att många definerar teknik långt ifrån vad andra gör, och jag tror att det kan vara anledningen till att vissa tycker han är mycket skicklig teknisk spelare, och andra som mig, inte tycker han har något med teknik o göra..

"Sedan så krävs det enorma tekniska kvaliteter för att kunna stå mitt emellan två stora starka mittbackar plocka ner en boll och spela den vidare. "

det är en exempel på hur man definerar "teknik" vilket jag inte håller med om den definitionen.
Den definitionen skulle jag tycka att han gör det med hjälp av sin längd styrka och storlek, vilken är större än många andras.
Jag tror att alla håller med om att robinho är en teknisk spelare, men jag tror knappast han kan puta bort 2 backar och kunna ta ner ett inlägg, men varför ??? han är ju teknisk :S ??
Barcelona 1.70-ligan.
2010-08-08 23:30
Lucho,

Precis. Jag är ganska säker på att han kommer göra en betydligt bättre andra säsong.. och man ska heller inte glömma bort hans höst. Den var mer än godkänd

FCB en Mi Corazón,

Om jag är en du syftar på så vill jag fördygliga att jag varken tror eller tycker att barca ska ändra sig efter Zlatan. Självklart ska han ändra sig efter Barca om han vill vara kvar där. Något annat finns inte för Pep och när han tar ut laget så väljer han de spelare på de postioner som han anser vara allra bäst för att vinna matchen. Om Zlatan spelar på som striker, kantspringare eller släpande är upp till Pep. Vart han än spelar tror jag han kommer göra det bättre än ifjol.

Sen kan det i vissa matcher vara lämpligt att sätta in en spelare och ändra spelet efter denne. Tänk att Barca ligger under med 0-1 borta mot Chelsea och 170 ligan där framme får inte till det och har svårt att komma loss mot chelseas betongmur. Då kan man sätta in stor-Zlatan och försöka få så mycket spela genom honom som möjligt, vilken skulle öppna ytor för de andra
Barcelona Kribba291
2010-08-08 23:27
Om man på fullt allvar påstår att Zlatan har dålig teknik visar man prov på både historielöshet och dåligt kunnande.
Har man överhuvudtaget alls följt fotboll i allmänhet och Zlatan i synnerhet då?
Det tog två sekunders sökning på youtube för att se att Ibra har kavalkader av snygga dribblingar osv där.(om man nu inte alls hängt med vill säga)
Sedan så krävs det enorma tekniska kvaliteter för att kunna stå mitt emellan två stora starka mittbackar plocka ner en boll och spela den vidare.
Nåja vissa har ju redan bestämt sig för vad de tycker om Zlatan och den åsikten kommer aldrig att förändras.
Barcelona Davids3
2010-08-08 23:26
Men Lucho, att en spelare behöver lång tid till att vänja sig till spansk fotboll ska vi fan inte sitta och vänta på honom, vi måste agera snabbt och hitta någon annan som kan vänja sig snabbare, men så som du sa, zlatan är svår att sälja och det är bara att gilla läget.

1.70-ligan, att kunna slå en fin passning förbi två spelare till en fri medspelare tycker jag det lutar sig mer åt spelförståelse och passskicklighet och att man är bra på att läsa spelet mer än vad det lutar sig åt själva tekniken, jag har inte jämfört honom med messi, tror inte det finns någon som är så dum som gör det, messi är i helt annan nivå.
Visa mig gärna hans "teknik" i barca, men det målet han gjorde i ajax har jag sett många gånger och den är fin :)
Barcelona basaric
2010-08-08 23:22
Jag står och jonglerar med smalbanet.. ser faktist roligt ut, haha.
Barcelona Lucho
2010-08-08 23:17
För vissa spelare som inte är vana vid spansk fotboll tar det uppenbarligen tid att vänja sig. Kolla bara på Henry, han hittade inte sin roll förrän efter en säsong. I och med att Zlatan är svår att sälja är det bara att gilla läget och hoppas att han kan betyda lika mycket som Henry gjorde för Barcelona under sin andra säsong...
Barcelona 1.70-ligan.
2010-08-08 23:16
Davids3,

För det första så är jag är inte ett dugg efterbliven. För det andra så har zlatan en god teknik. Okej om han inte varit som Leo Messi som kan göra 11 man om han så vill, men det är också världens bäste spelare och dessutom en annan spelartyp en Zlatan.

Men därmed inte sagt at Zlatan inte har teknik. Har du sett 45+ matcher med barca förra säsongen så har du säkert också sett Zlatan klacka förbi två Mallorcaspelare till en fri Pedro, eller Zlatans karatespark mot Xerez? Hösten bjöd på många guldglimtar av vad Zlatan är kapabel till.. att han hade svårt att göra sin gubbe vissa matcher under våren, berodde snarare på dålig form och självförtroende än brist på teknik..
Även Messi kan ibland misslyckas med sina dribblingar ibland när han inte har självförtroende. Men bara ibland.

Om du fortfarande inte anser att zlatan har teknik vill jag hänvisa till följande länktips. Du kan sedan söka vidare på youtube för mer tekniska nummer från svenskan :)
Barcelona el julio
2010-08-08 23:16
Ämne: el julio, jag ska in....
Men jag har sett honom i seria A och ja, där var han verkligen kung. Jag har även sett hur bra han var där, därav min lilla sorg.

Du kan möjligen ha en poäng i ditt resonemang om att hamna i en ny roll i ett nytt lag. Däremot har du käpprätt fel om spelarens kapacitet som är skyhög.

el julio
Barcelona Davids3
2010-08-08 23:12
el julio, jag ska inte prata om hur han va i inter, jag tittar inte på serie A. Men tänk på att där kände han sig som en kung i laget, han var mer bekväm i sin position och kände sig avslaponad och kunde göra vafan han ville. men här i barca finns xavi,messi,iniesta,puyol med mera som gör han så liten att han inte syns, det påverkar en spelare mycket och vissa kan helt enkelt inte komma över det, har man varit "kung" för länge är det svårt att inte vara det, därför måste vi agera snabbt, att ge honom en "andra chans" är bara slöseri på tid, titta bara nu på träningsmatchera, han har gjort mål 2 matcher i rad, med vem spelade han ? jo med b-spelare, han kände sig som något stort, titta bara på hans mål idag, titta på han stil att hälsa på spelarna när de kom firande till honom, han tittar inte ens dom i ögonen...
Barcelona el julio
2010-08-08 23:12
Ämne: el julio

Jag mena....
ok.

Tycker det är tråkigt om vi inte kan få se den riktiga Ibra i Barca. Kanske knyter det sig i den store Messis skugga. Vad vet jag...

el julio
Atlético FC Barcelona en Mi Corazón
2010-08-08 23:10
el julio

Jag menade inte dig
Barcelona el julio
2010-08-08 23:08
Ämne: Verkar som många har....
Har jag inte påstått... Vad jag menar är att jag inte sett hans kapacitet i Barca... Det kan vara så enkelt att han inte är en spelare för Barcas system men i så fall har Barca gjort ett felköp.

el julio
Atlético FC Barcelona en Mi Corazón
2010-08-08 23:07
Verkar som många har fått saker och ting om back foten, det är ibrahimovic som ska anpassa sig till Barcelonas spel, inte tvärtom. Varför ska han särbehandlas och tvinga klubben till att ändra på sin spel idé/spelsystem som man har haft i flera år nu
Barcelona el julio
2010-08-08 23:04
Ämne: 1.70-ligan

Man bo....
Davids3

Tänk sista säsongen med Inter så kanske du förstår vad Ibra KAN bidra med till Barcelon. Dock så vi väldigt lite av denne Ibra första året i Barca.

el julio
Barcelona thiago alcantara
2010-08-08 23:00
ser att det snackas om ibra jag skulle ge killen än chans till så att han visar vad han går för stället att vi säljer honom bara efter en säsong men om vi säljer honom efter 2 säsonger kommer världen förstå vrf
Barcelona Davids3
2010-08-08 22:59
1.70-ligan

Man borde studera en spelare och veta vad spelaren än bra på och veta var man ska utnyttja honom innan man ens köper honom. men kanske i zlatans-fall kan vi helt enkelt inte utnytja honom.

När jag hör folk säga att zlatan är teknisk spelare så börja jag undra om den personen som säger så är efterbliven eller att jag inte vet vad teknik betyder.
Jag har sett 45+ matcher med barca, med andra ord, förmodligen alla matcher där zlatan spelat, och ut av det så kan jag dra slutsatsen att zlatan är så långt ifrån en teknisk spelare man kan komma, har inte sett honom en enda gång dribblat förbi 1 spelare, han har försökt göra det många gånger, men lyckas aldrig. Så klart är teknik inte bara att dribbla, men jag tycker inte att zlatan har vissat någon form av teknik när han spelar.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-08-08 22:52
ang. Zlatan så kan han visst vara en stor tillgång, ja kanske rentav tillföra en dimension till i anfallspelet. Det finns ingen annan med den storleken och fysiken i Barcas offensiv. Lägg där till att killen är teknisk, har blick för spelet och ett tungt skott.. Han har absolut kvaliteer som gör Barca ännu bättre. Det gäller bara att hitta ett bättre sätt att utnyttja dem på..
Barcelona Davids3
2010-08-08 22:46
espanaboy

Ja det kunde jag men som tur va så är du så pass utvecklad att du förstog mig :)
Atlético addeh
2010-08-08 22:41
Imorgon kommer Andrés Iniesta genomgå de medicinska testarna. Resten utav de spanska VM-spelarna kommer resa direkt till Mexico för deras jippomatch mot nationen.

Hoppas Andrés tränat på egen hand under semestern så han är i hyfsat fysiskt skick. Han behövs minst sagt på lördag.
Barcelona Espanaboy
2010-08-08 22:35
Ämne: espanaboy

" ....
Davids3
Du skrev bara "det är alltid bra med fina resultat". Du kunde utveckla och skriva varför. Hur ska man annars förstå dig?
Barcelona Davids3
2010-08-08 22:29
Gonzalez_Barca

varför är jag pinsam, bara för att en spelare är en barca-spelare behöver jag inte avguda honom och säga att han är bäst, man måste erkänna lite brister också och inte blunda för ?
Jag tycker att zlatan är i helt fel klubb, han passar helt enkelt inte i barcelona, sen om du håller med eller inte är upp till dig
Annons: