/spanien/barcelona/forum/15504.aspx/spanien/barcelona/forum/15504.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Flaco - Nah Mean
2010-06-01 00:00
I Champions league finalen i Rom spelade C. Ronaldo mest centralt i första halvleken och då var det Busquets, Touré och Piqué som var närmast honom i markeringarna. Sedan i andra halvleken placerades Ronaldo ute på kanten efter att Tévez och Berbatov kommit in och då var det främst Puyol som markerade honom.
Barcelona Hetfield
2010-06-01 00:00
Basaric & Barcanist

Det var i el Clasico som Puyol stoppade allt C.Ronaldo gjorde, inte för att han var dålig mot Man U

I finalen så var det Busquets som fick radera C.Ronaldo eftersom att Ferguson valde att spela honom centralt (vet fortfarande inte varför)

Jag undrar vad vissa av er har rökt för att komma fram till att Busquets måste säljas, ni får gärna dela med er av det
Barcelona CuléAndrés99
2010-06-01 00:00
Ämne: Ämne: Mycket ....
Bra skrivit Barcanist. Kan hålla med dig om att han kommer tappa värde om han inte får spela. Därför anser jag, att vi behåller Touré och säljer Busquets. Honom kan vi säkert få en 20 milj för, om inte mer. Inget personligt mot honom som vissa nämner med filmningar osv. det gör många spelare i Barca och andra lag. Tycker bara inte han har det extra som Barcaspelare behöver. Styrka och spelsinnet framför allt som en defensiv mittfältare behöver a la Guardiola.

Keita och Touré som supplement till Xavi, Fabregas och Iniesta. Wow.

Sedan kan ju Iniesta spela som vänsterytter och rotera med Pedro, samtidigt som Touré eller Keita kan ta plats på mittfältet, eller någon annan yngling. Är det pengar barca är ute efter, är det därför vissa tycker vi ska sälja Touré? förstår din tankegång Barcanist. Då kan vi ju sälja Zlatan? klagar inte på hans första säsong, men han passar inte i Barca och det vet alla. När han gör en bra match gör Messi en dålig, och vice versa. Ut med Zlatan och in med Fabregas? Har ju redan köpt Villa. Okej Henry sticker väl också, men då kanske Bojan får fler matcher.

Visca el blaugrana!
Barcelona basaric
2010-05-31 23:58
Hetfield

Puyol agerade högerback i finalen.. och Ronaldo var oftast där men lyckades inte skapa speciellt mycket tack vare el capitano.

Jag har för mig att Puyol fick 9/10 i betyg den matchen eftersom han tog hand om Ronaldo så bra.
Barcelona Barcanist
2010-05-31 23:57
Rambla

Skrev så mycket, så förstod inte riktigt vad du menar :-P

Hetfield

Har för mig att Ronaldo fäktades ganska mycket med Puyol på vår högerkant. Kanske är det minnet som sviker, vet ej. Men Busquets var iallafall osynlig i finalen - enligt mig.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-05-31 23:57
1. På mindre än 2 år har Busquets tagit sig upp från div. 4 till Spaniens landslag. Världens bästa landslag.

2. Han har startat varenda stormatch och vi har förlorat bara 1 av dom. Mot Inter på bortaplan. Resten har Barca lyckats vinna eller spela oavgjort.

3. Busquets måste vara en helvetes kämpe och vinnare för att lyckas att ta sig upp trots att i flera år levt i skuggan av GDS, Thiago, Gai, Jeffren, Pedro, JDS, V. Sanchez osv.

4. Yaya har förutom i vissa enstaka matcher sett trög och ur form ut.

5. Man kan inte peta en spansk landslagsspelare i längden.

6. Hellre förlorar jag Yaya nu än att se Busquets utvecklas någon annanstans och bli ännu en "Fabregas". För det kommer han bli. Han kommer bli en riktigt stor spelare i framtiden.

7. Yaya firade inte Barcas seger mot Madrid med laget. Han gick direkt in i omklädningsrummet med huvudet nere när alla andra firade. Där borde han visat karaktär.
Barcelona basaric
2010-05-31 23:55
westinho

Jag tycker att det är fel att använda det där som en ursäkt.. det spelar ingen roll om han kommer från vår klubb, vi valde o inte satsa på Fabregas så nu får vi betala runt 50 miljoner för att få hem honnom.. och glöm inte att det är Arsenal som gjort honnom till den han är idag.

Jag tänker precis som du annars.. det är okej att värva dyra spelare så länge dom presterar och levererar tittlar, inget fel i det.. och precis som du säger, tittlar = pengar.
Barcelona Rambla~
2010-05-31 23:53
Barcanist

Gjorde vi? Jag vill minnas att Yaya spelade mittback i CL-finalen, CdR-finalen och semifinalen mot Chelsea.
Barcelona Hetfield
2010-05-31 23:52
Basaric

Men kära nån, C.Ronaldo spelade centralt vilket innebar att den som fick ta hand om honom (ofta) var Busquets
Barcelona westinho
2010-05-31 23:51
På kort sikt är 50 miljoner euro (eller 60 som Arsenal vill ha) ett sjukt pris för en spelare som kommer från vår klubb och som inte ens är garanterad en startplats.

Men om man tänker lite mer långsiktigt så är det värt pengarna. Det finns inte många där ute som kan spela på det sättet som Xavi, Iniesta och Cesc. Om vi värvar Cesc, så är det nästan en garanti på framgång de närmaste 8 åren i princip.

Alla vet att Xavi är den viktigaste spelaren i vårt lag (Messi får ursäkta), och om vi får Cesc kommer vi ha en Xavi typ i kanske 10 år framöver. För mig är det helt klart värt pengarna.

Vi värvar dyra spelare, men med dyra spelare kommer titlar (Real Madrid undantaget), och med titlar kommer pengar. You gotta spend money to make money.
Barcelona basaric
2010-05-31 23:49
Hetfield..

Det var inte Busquets som raderade Ronaldo, det var världens bästa kapten Puyol som gjorde det.
Real Madrid Radical - La Armada Blanca
2010-05-31 23:49
Ämne: Deadlinen för Fabreg....
HAHA, sista stycket var helt världsklass. RIP Chappelle's Show :(
Barcelona basaric
2010-05-31 23:48
"I never said that Guardiola should have to go to a mental hospital, because up until now, no one has said they have to sell Zlatan. There is no problem. What I wanted to say was that if you buy a painting by Van Gogh for 75 million, it is strange that at the end of two weeks you wouldn’t want to look at it. Perhaps I shouldn’t have said that about the mental hospital and it would have been more exact to say ‘strange.’

Of course, Ibra would like to win more titles. The triplete… He wanted to come for that. But although he hasn’t been able to achieve that, he is happy at Barça and with having decided to come to the club. Zlatan would have liked to win four or five titles… Of course, no player likes to be on the bench. We are pleased by the interest from Juventus and Manchester City and the other clubs that have wanted him, but that it not to say that Zlatan is interested in leaving. He wants to stay at Barça.

Zlatan is not afraid or worried about the arrival of Villa. What’s more, no one can be more motivated than Zlatan. He is motivated 100,000% and is not worried about Villa because he knows a great club always signs cracks and there is always competition. No great club guarantees that you will always start.

The injury that he had against Arsenal arrived at the worst possible time, but I insist, the idea of leaving has not crossed his mind."
Barcelona Hetfield
2010-05-31 23:48
Barcanist

Om man ska vara petig så spelade faktiskt Busquets i finalen, och det jag kommer ihåg är att han raderade C.Ronaldo

Bra debut va?
Barcelona Barcanist
2010-05-31 23:46
Oj, blev ett långt inlägg såg jag. Nåja.

Hetfield - Vi vann trippeln med Yaya på mittfältet kära du.
Barcelona Barcanist
2010-05-31 23:44
Får man minst 300 miljoner för Yaya Touré så bör man sälja, annars är det tjänstefel. Visst, Yaya är väldigt bra - men kom ihåg att han inte är ung, och får man ett så pass högt bud nu så bör man acceptera det då man inte kommer att få en sån chans igen eftersom att om han stannar så kommer han att få nöta lika mycket bänk som förra säsongen vilket gör honom sämre = värdet sjunker. Chelsea ligger väl och snokar vid det priset, så för rätt pris bör man sälja honom - annars, håll kvar vårt monster! Men, allting har sitt pris.

För pengarna (+ lite extra) bör man satsa på Fabregas. Tänk er hans och Xavis passningar till en blixtsnabb David Villa som springer i djupled, oj oj oj, det kan bara bli mål. Sedan får vi också en mycket bättre frisparksskytt i laget då jag tycker att Xavi har tappat ganska mycket när det gäller frisparkna de senaste åren.

Mot de små lagen i La Liga - Almeria, Getafe, Malaga, Real Madrid etc. så kan man spela med ett mittfält bestående av Xavi - Fabregas - Iniesta. Varför inte? Fabregas alternativt Xavi kan få en lite mer defensiv roll och inte gå för långt upp i banan för att hjälpa backarna, medan Fabregas/Xavi och Iniesta kör gasen i botten och sprutar in mål med Messi, Zlatan och Villa. Mot de större lagen i CL (Chelsea, Man Utd) så kan man spela mittfältet med Xavi/Fabregas - Busquets/Keita - Iniesta. Fabregas spelar om Xavi är skadad och hästen Keita spelar om Busquets blir skadad. Keita har visat att han har ett riktigt hjärta och springer som ett djur, så nog kan man använda honom som städgumma.

Vi blir mycket offensivare och vassare framåt om vi plockar in Fabregas och säljer Touré. Visst förlorar vi lite bakåt, men det tror jag ändå att Keita/Busquets klarar av - samt att Piqué håller på att växa till en spansk mur och att vi har krigaren Puyol där gör inte saken sämre.

Fabregas in, Yaya ut - JA TACK
Fabregas inte in, Yaya inte ut - JA TACK
Det spelar faktiskt ingen roll vad som händer!

In Pep We Trust! Visca Barca!
Barcelona Mojito
2010-05-31 23:41
"anfallande lag som Chelsea" - tillåt mig småle...

Värvningen av Cesc handlar nog om mer än att bara förstärka truppen, t ex har nog Laporta en egen agenda där han vill vara den som tar hem den "förlorade sonen".
Vidare kan man anta att man vill visa musklerna för Real och "tvinga" Perez att låna ännu mer cash och köpa ännu mer. Nu kommer väl detta att ske ändå då the Special One vill ha sin egna touch på laget - men ändå.

Till sist är det ändå så att för att utveckla laget ännu mer behövs spelare som kan göra skillnad, och det kan Cesc & Villa. Visst svider det att betala 50 mille för en spelare man haft i de egna leden tidigare, men betalar man 70 millar för Zlatan förstår man ju att andra (bättre) spelare kommer kosta mer.
Definitonen av köpelag handlar numera om enorma summor, men nog är det så att alla lag förstärker sin trupp med ett par spelare per år, men vad finns det för mening med att köpa spelare som inte tillför något och som dessutom har sämre potential än de som redan finns i B- och C-lagen?

Ska man förstärka Barca idag så handlar det om spelare på absolut högsta nivå, och priserna blir därefter. Särskilt efter förra sommarens galenskap.

Med Villa och Cesc (förutsatt att ingen lämnar) har Barca en komplett trupp med 8 backar, 6 mittfältare samt 7 anfallare. Lägg därtill 4-5 spelare från B-laget och truppen är fullständig.
Barcelona westinho
2010-05-31 23:40
Ämne: Mycket snack om Tour....
Sälja Busquets? You crazy?

" Prova sätta honom i ett annat lag, hade nog inte gått så bra för honom tror jag." Kanske inte, men det kvittar då han spelar bra i Barcelona och det är det som räknas.
Barcelona Hetfield
2010-05-31 23:39
Vad har Busquets gjort för att förtjäna hatet som han får? Ja visst, hans extrema filmningar är provocerande men det finns två sidor till varje person. Man får väga upp vad som är viktigare och i min bok så är hans hjärta och fina passningsspel viktigare än allt annat

Det är knappast tur att han har gått från C-laget till att bli ordinarie i Barcelona och landslaget, det är knappast tur att han petar en av världens bästa mittfältare i Toure, det är knappast tur att Pep föredrar honom och det är knappast tur att vi har vunnit trippeln med honom som pivote

Jag ska inte leka riddare, men förstår inte varför alla Yayanister ska göra honom till nästa Viera när han ser allmänt klumpig och seg ut när han väl får spela

Sluta upp med hatet, Busquets är vad han är
Barcelona basaric
2010-05-31 23:38
"Apa till agent tycker att han får lite speltid?"

Vad menar du med det? Jag och många andra tycker likadant... Toure är för bra för att agera som en bänk-värmare och han gör helt rätt om han lämmnar Barcelona för ett lag som ger honnom mer speltid.
Barcelona CuléAndrés99
2010-05-31 23:34
Mycket snack om Tourés vara eller inte vara. Jag tycker han har presterat bra samtidigt som hans apa till agent tycker han har för lite speltid. Busquets har presterat bra också, men vad jag minns från den gånga och föregångna säsongen är misstag som Busquets har begått, som bl.a. har resulterat i mål. Touré å andra sidan gör inte dessa misstag, vet inte ens om jag kommer ihåg ett endaste. Har Barca glömt förra säsongen, hur grym han var? cupfinalmålet? Jag är inte värdig att ifrågasätta Guardiolas beslut om vem som ska starta, men jag tycker Touré är den bättre utav de defensiva mittfältarna. OBS subjektiv åsikt!

Mitt tips. Sälj Busquets. Hjärta: ja. Akademispelare: ja. Framtidslöfte: ja, men. Men det är något med Busquets som jag saknar, han är ung, men jag ser inte honom som den defensiva mittfältare Barca behöver. Prova sätta honom i ett annat lag, hade nog inte gått så bra för honom tror jag.

Fabregas stack 7 år sen stämmer. Men Wenger har utvecklat honom till den han är. Att köpa tillbaka honom är inget fel. Han är perfekt för Barca och kan avlasta Iniesta och Xavi på mittfältet med ett rotationssystem med Touré som defensiv mittfältare. Finns spelare from Barca Athletic som kan rotera med Touré också. Bienvenido Cesc!
Barcelona basaric
2010-05-31 23:25
Även detta..
Barcelona basaric
2010-05-31 23:25
Nogo..

Njut av detta..
Barcelona NoGo™
2010-05-31 23:22
Gonzalez_Barca

Co-sign
Barcelona Heywood Jablome - MaraVilla
2010-05-31 23:20
Jag tycker att Busquets har visat en fin form den här säsongen. Det är inte tyngden vi behöver, det har vi visat med ett fint presspel. Kan vi fortsätta en press med hela laget behövs inte styrkan med Touré.

Det finns både för- och nackdelar med Touré och Busquets. Jag tror att Guardiolas fanatiska varenda-spelare-måste-kunna-spela-på-en-eller-två-touch-fantasi föredrar Busquets.

basaric.

Om Fabregas köps, hoppas jag att vi säljer Zlatan. Då finns det ingen plats för honom.
Barcelona Gonzalez_Barca
2010-05-31 23:19
Ämne: Jag tror inte att Fa....
/agreed

Min dröm är att värva en duktig mittfältare som accepterar bänken och behålla Toure.

Ni som spelar FM vet att Moutinho är riktigt bra. Och ja han är bra irl, sett honom spela flera gånger i CL och vissa matcher i Portuguisiska ligan. Gourcuff är en annan, dock vore han kanske lite för dyr för bänken men en perfekt ersättare till Iniesta om han skulle skada sig.

Tyvärr kommer detta aldrig ske utan hela Barca är kåta i Fabregas. Men visst, jag kommer säkert dras med strömmen och hylla Fabregas om han skulle komma hit. Men jag kommer fortfarande innerst inne att tycka att det är en onödig värvning, dåligt beslut, att betala över 40 miljoner euro för en spelare som spelade i laget för 7 år sedan är absurt, som jag sa här om dagen. Att dessutom släppa Toure på kuppen gör det hela ännu illa, kan bli ett lika stort fiasko som Reals beslut att sälja Makélélé.. Även fast Busquets har gjort ett bra jobb så behövs det en monster i mitten, och inte en vek pinne som spelar one touch fotboll med Xavi och Iniesta.

(vet att jag komer få skit för det här men det är mina åsikter, skönt att vi lever i ett yttrandesfrihet land :) )

Jaja, vi får helt enkelt vänta och se, kommer Fabregas, fine, excellent ersättare till Xavi. Kommer han inte, fine, vi har Thiago och JDS som står på porten till Camp Nou och väntar på att leka med de stora grabbarna.
Barcelona NoGo™
2010-05-31 23:19
basaric

Mja vi har andra spelare för det i Leo och Villa men en mittfältare som kan avlasta kanske kan vara bra men ett mittfält med Xavi, Cesc och Iniesta känns en aningen för obalanserat. Vi behöver en sån som Busquets som är lite mer defensiv spelar enkelt med få tillslag och står oftast rätt.

Är väldigt kluven till en värvning av Cesc, skulle inte bli besviken om han inte värvades och samma om han värvades. Vi får se vad som händer helt enkelt :)
Barcelona basaric
2010-05-31 23:17
Heywood

Ska vi verkligen spela så? Okej om vi väljer att släppa Zlatan.. men annars blir det svårt.

Han är för dyr för att bänkas, sen så får vi inte glömma bort en viss Pedrito som är för bra för att bänkas.
Barcelona ★Sami★
2010-05-31 23:15
Gonzalo Gerardo Higuaín
Jag håller med. Barca behöver Toures tyngd. Han är stor stark kraftig! Han behövs mot United eller Chelsea.
Det bästa vore att vänta med Fabregas. Han har själv sagt. Lämnar jag Arsenal vill jag till Barca.
Köp Fabregas när Xavi börjar komma upp till åldern.
Barcelona basaric
2010-05-31 23:12
NoGo

Jag vet inte om det är så onödigt att värva Fabregas, han gör något som våra mittfältare sällan gör.. det är mål.

Han gjorde 20-25 mål med Arsenal förra säsongen och minst lika många assists.
Annons: