/spanien/barcelona/forum/15453.aspx/spanien/barcelona/forum/15453.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-05-11 17:29
Messidinho_10

Alltså, bara 1 mittfältare på bänken. Jättebra tänkt. Vi lämnar Keita och Toure utanför truppen helt plötsligt och kör på Thiago. Du lyckas, dag efter dag.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-05-11 17:27
Grattis San Andrés Iniesta Luján på födelsedagen.
Barcelona Messidinho_10
2010-05-11 17:26
Nästa säsongs elva enligt mitt tycke då ser jag följande spelare.

Valdes

Alves Pique Puyol Abidal

Xavi Busqetes Fabregas

Messi Villa Iniesta


Bänken: Zlatan, Bojan, Pedro, Thiago, Maxwell, Muniesa, Marques/Milito.

PS
2010-05-11 17:20
Forca_Blaugranas - Islam_Bosna

kanske hade det gått bättre om Z startat på bänken jag håller med, men att Z var dålig förklarar på intet sätt de andras underprestationer. xavis insats var det svagaste jag sett honom göra på år och dar. samma med messi. dessutom var det tex Zs fel att Alves gick bort sig vid 1-1. Var det hans fel att Messi blev foulad och tappade boll vid 2-1 och 3-1 ska vi inte ens snacka om, för då kokar blodet på mig. du förenklar det hela när du baserar 11 spelares underprestationer både deff och off med att EN spelre var dålig.

att sedan bojan är i form nu innebär inte heller att han alltid kommer att vara given i startelvan. Han kan vara mkt ojämn, det vet vi sedan innan. vidare är pedro en fantastisk överraskning men jag väntar med att kalla honom en stor spelare föränn han upprepat sitt fina spel från iår i minst ett par säsonger till. alla spelare kan göra en kanon säsong men bara de bästa presterar år efter år.

sedan undrar jag varför vissa fått för sig att villa och zlatan inte kan spela ihop. av det jag set av valencia och spanska landslaget tycker jag att villa ofta börjar sina löpningar från vä och är därmed optimal att ersätta henry med. vidare tror jag på iden om en ännu friare roll för messi och villa-zlatan famför med xavi och iniesta som speldirigenter och busqi/yaya som pivote.

mest av allt hoppas jag på fabregas då jag hela tidn är orolig för att xavi eller iniesta går sönder. barca har det gott ställt på toppen men spelande mittfältare är det tunt med.
Barcelona Messidinho_10
2010-05-11 17:19
VizzlA^^

Fabregas måste och kommer komma in det är jag helt övertygad om.
Barcelonistas
2010-05-11 17:18
även om vi gör en bra säsong så har dena säsongens barca varit försvagat jämfört me trippel årets!

Henry gjorde 20+ mål föra säsongen, men dena säsong har han inte ens gjort 5 MÅL!!!. Yaya föra säsongen dominerade han för barca, ja höll han som världens bästa def mitt me essien. Men iår har han blivit petad av BUSQUETS HERREGUD bara de en stor försvagning!

Sen byttet me eto mot ibra den stora försvagningen enligt mig.. sen gör Vi kanske den bästa säsongen resultat mässigt i ligan men spelmässigt har vi inte alls enligt mig varit lika bra!

Nu får vi hoppas att villa blir klar!
Barcelona Gabriel
2010-05-11 17:15
Forca_Blaugranas - Islam_Bosna

Jag har ingen aning om vad Drogba gör utanför planen, så det har jag alltså heller ingen åsikt om. Jag är kritisk emot den spelaren pga hans agerande på planen. Men det har inget att göra med att han klagar på domarna (vem gör inte det?), däremot beter han sig som en ouppfostrad snorunge på fotbollsplanen när det inte går hans väg, eller när han inte får igenom sin vilja.

Det han gjorde mot Chelsea när de mötte Wigan var avskyvärt i min mening. Visst, han kan be om att få ta straffen för att vinna skytteligan, men om Lampard, som är första straffsparksläggare säger "nej" i ett läge där det fortfarande bara står 1-0, får man ju tamejfan respektera detta beslut utan att gå runt som en sur liten snorunge på plan utan att ens kämpa för laget.

Han var respektlös mot Lampard, mot sina lagkamrater, mot tränaren och mot Chelsea fansen. Det är nästan som att man börjar tro att Drogba anser att han är större än klubben, sånt betéende gör mig illamående. Var riktigt fånigt att Lampard faktiskt var tvungen att springa fram till Drogba efter straffen för att "trösta" honom - såg så otroligt fånigt ut. Drogba beter sig ofta som ett barn!

Samma sak när Xabi Alonso bad Ronaldo om att få ta en straff denna säsongen eftersom Xabi Alonso fortfarande inte hade gjort något mål för Real. Ronaldo gör exakt samma sak, går runt och ser allmänt tjurig ut och vägrar att fira när Alonso gjorde mål. Ännu en spelare som anser sig själv vara viktigare än laget!

Sen kan man jämföra dessa båda situationer. Lampard är första straffsparksskytt i Chelsea - Drogba har ingen rätt till att bli sur. Ronaldo är första straffsparksskytt i Real Madrid (?) - Ronaldo har ingen rätt att bli sur? Njae, fel. Chelsea spelade för ligaguld i en match där det fortfarande bara stod 1-0. Real Madrids seger i den matchen var i stort fall redan klar, annars hade Alonso aldrig begärt om att få ta straffen. Men detta spelar ingen roll för egoister som Ronaldo eller Drogba, dom båda vill göra så mycket mål som möjligt och är själva är mycket viktigare än vad laget är.

Sånna typer av spelare är spelare jag verkligen inte vill ha i Barça.

En annan sak om Drogba. Tycker självklart att han är en riktigt bra spelare, no doubts. Men när det går knackigt får Chelsea ser man återigen väldigt ofta hans negativa sidor. Blir ofta utvisad och sviker laget istället för att fortsätta att kriga. Champions League finalen mot Man U är bara ett litet exempel men det finns flera.

Aja, hoppas du förstår nu varför jag inte gillar Drogba?
Barcelona Gabriel
2010-05-11 16:57
PS

Du har rätt. Visst, ingen kan ta ifrån Zlatan det faktumet att han har varit med och bidragit till en eventuell ligatitel, agreed. Hans mål mot Real Madrid är en stor bidragande orsak till ligatiteln isånnafall, likaså hans mål borta mot Mallorca och med resultat i hand kan man självklart påstå att utan dessa två mål så hade vi inte varit i poleposition inför den sista ligaomgången. Detta är sant!

Men en sak då, visst, spekulationer kommer alltid att förbli spekulationer och att sätta spekulationer kontra fakta är egentligen helt fel, men ändå rätt så kul, inte sant? För i min mening och i mina spekulationer har jag väldigt svårt att se att David Villa inte hade gjort ett minst lika bra jobb som vad Zlatan har gjort, är även helt övertygad om att han hade gjort det väldigt mycket bättre, och då menar jag väldigt mycket bättre!

Jag menar, vad är det som säger att David Villa inte hade kunnat göra mål på Camp Nou mot Madrid? Visst, vi får aldrig veta, men det är knappast ett högt odds på att en anfallare som Villa går mållös, elrhur?

Sen har du ju faktiskt också själv sagt att du hoppas på att Barça köper David Villa, men främst för att ersätta Henry. Nåja, det är en helt annan fråga som jag inte tänker gå in på speciellt detaljerat, även om jag själv anser att Villa bör ersätta Zlatan och inte Henry. Sen vill jag att man ersätter Henry med en annan spelare också, får man lov att säga det utan att man skäppas iväg till FM-lirande?!

Har varit inne på det tidigare och som en envis, jobbig människa säger jag det igen. I min mening tar Zlatan upp 1 av 11 platser i laget, en plats där jag hällre ser en annan spelare! Varför?

*Zlatan är anfallare. Han är dock ingen anfallare som har sina starkaste sidor i att just göra mycket mål, hans styrkor ligger i annat. Barça bör sträva efter att 9:an är just en "9:a" - någon som gör mycket mål.

Vad är Zlatans styrkor?

*Fysiken - tyvärr har man inte kunnat dra fördel av hans otroliga fysik, något som hade kunnat ge oss en annan dimension i spelet. Domarna blåser alltför ofta emot honom. Detta är inte hans fel, men det är ändå ett faktum och jag kan inte tänka mig på att domarna kommer att börja ändra sig angående detta.

*Hans spelsinne - visst det har han. Men, vi har andra spelare med spelsinne i laget (Xavi, Iniesta, Messi). Detta är faktiskt en av Zlatans starkaste sidor. Barças 9:s starkasts sida borde vara just i att göra mål!

Så vad försöker jag komma fram till? Hmm, hur ska jag förklara det? Nej men alltså, jag har svårt att få in en roll i laget för Zlatan utan att "ta plats för andra" som hade kunnat göra det bättre än honom. Vad ska man göra om Zlatan stannar och Villa kommer, spela med båda, visst det kanske vi gör. Men då kommer man säkerligen att ställa upp med ett tvåmanna-anfall med Villa och Zlatan - jag ser hellre att vi hade spelat med en spelare på kanten som exempelvis David Silva eller Ribery.

Min poäng kvarstår. Zlatan är helt fel spelare för FC Barcelona, i min mening och ingen hade blivit mer glad än jag ifall man sålde honom, även om det självklart är väldigt osannolikt. Jag är HELT övertygad om att han inte gör oss till ett bättre lag, samtidigt som jag också är helt övertygad om att vi blir ett bättre lag utan honom (om vi köper in rätt spelare).

Med det här sagt sammanfattar jag. Ja, Zlatan har varit med och bidragit till en ligaseger. Men, om vi hade köpt in David Villa förra sommaren istället, tror åtminstonde jag på att vi fortfarande hade varit i poleposition i ligan och kanske även i final i CL (sen var det självklart väldigt små marginaler, domarmisstag etc som inte gjorde att vi spelar i finalen, och nej, Zlatan är inte ensamt ansvarig för att vi inte är i Madrid MEN VI ÄR ETT FARLIGARE LAG UTAN HONOM, enligt mig) - but this will always be speculations!

Tack för mig :-)
Barcelona VizzlA^^
2010-05-11 16:56
Silly Season 2010:

ut:Marquez (finns tillräcklig konkurans, Botía, Henriqué, Väntar...medans fontas,muniesa, och Bartra väntar underifrån)
Henry: Säljs till Red bulls eller liknande..(tar plats + hög lön)
Caceres lån går ut och jag tror inte Guardiola gillar hans spelstil..säljs till Juve för typ halva summan vi köpte honom för(hade kunnat tänka mig att ha Caceres som back-up till hela backlinjen (alves)
Henriqué stannar på lån i racing.
Botía fortsätter på lån i sporting.
Hleb få gärna ingå i en Villa affär eller liknande..inte nog med att han är dålig så gillar jag inte hans personlighet.

In: Marc bartra (flyttas upp till a-laget efter en grym försäsong), Mittfältet breddas med JDS och Thiago (vill inte att dom ska lessna och dra..håller hög klass), David Villa: ersätter Henry och spelar med Zlatan likt Torres i Landslaget (komplettera varandra bra) med Messi just bakom (ibland till höger)

Såhär vill jag att Silly`n ska se ut..Vet att ni har andra åsikter.

Visca el Barça!
Barcelona Yaya24
2010-05-11 16:56
länktips!
PS
2010-05-11 16:53
Salcini

du har helt rätt i din analys om Z positionspel. maktstrukturen skall inte underskattas. men jag tror att det är precis sådana situationer som löses upp av att man förblir i ett lag längre än en säsong då man lär sig varandras styrkor och svagheter. jag menar, titta bara på fasta situationer, vid olika positioner är det mer eller mindre förbestämt vem som ska slå bollen och var de andra ska stå. som ny är det inte lätt att gå fram och bara ta en frispark (även om Z har tagit flera i vä position). detsamma gäller skott och passningar under spel. De andra vet tex att messi ofta viker in för att avsluta med vä. därmed kan de ta löpningar för att öppna upp för honom så att det inte blir för grötigt i mitten. Jag tror Z inte riktigt spelar med ryggrad och då blir det att man tänker för mkt och allt går millisekunder långsammare och på den nivån märks det tydligt och i barca syns det ännu mer. Rollfördeling är något som ofta växer fram och kommer av att man känner sina medspelare.att anpassa sitt spel från italiens mer statiska spel till spaniens/barcas mer flytande spel är heller inte lätt.

sedan glömmer vi pep i sammanhanget. han är trots allt inte allvetande heller. även han måste lära känna sina spelares styrkor och svagheter och även det kommer med tiden. Xavi, messi, iniesta osv blev inte vad de blev över en natt, det verkar många glömma dock!
Barcelonistas
2010-05-11 16:51
Visca Barca

lol!
Barcelona ¡Barça! - Crèma Catalana
2010-05-11 16:50
Forca_Blaugranas

Det är bara naivt att tro att det berodde framför allt på Zlatan att vi åkte ut. Hela laget spelade riktigt dåligt, och Messi var minst lika dålig som Zlatan
Barcelona Forca_Blaugranas - Islam_Bosna
2010-05-11 16:50
Gabriel

Men kan du förklara vad exakt är ett som Drogba gör negativt utanför fotbollsplanen? Jag vet att han ofta klagar på domarna och sådant men detta kan bortförklaras med att detta sker i stridens hetta så att säga, man kan till och med se det positivt då man har en spelare med vinnarinstinkt i laget.

Sen så filmar han väl ibland men tror inte han gör det konstant. Är det kanske så att han klagar för mkt på lagkamraterna så att det förstör stämningen eller?
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-05-11 16:48
Visca Barca

Nej, det måste vi inte. En stark bollmottagare och passningsspelare och en snabb, rörlig djupledslöpare. Båda två av världsklass. Det är varje tränares drömanfall.

Kom med en argument istället för bara sån meningslös kommentar.
Barcelona Visca Barca
2010-05-11 16:46
Ska man köpa villa så måste vi sälja Zlatan.
Barcelona Forca_Blaugranas - Islam_Bosna
2010-05-11 16:45
PS

Faktum kvarstår att mycket av orsaken till att man åkte ur mot Inter berodde på Zlatan. I båda matcherna blev han utbytt efter 60 minuter. I första matchen spelade man mkt bättre utan honom och kunde ha fått ett 3-2 mål mot slutet. I matchen mot Inter hemma var det samma sak, allting gick bättre med Bojan.

Jag tror starkt att vi hade gått vidare om vi spelat med Bojan istället för Zlatan i dem matcherna. Sen att Zlatan kommer anpassa sig är en annan sak. Förhoppningsvis kommer han anpassa sig snabbt när han vet om att han har David Villa i laget. Dessutom har han ingen given plats nu med Pedro och Bojan i laget
Barcelona Salcini
2010-05-11 16:39
jag håller med PS om att Zlatan kan dra stor nytta av att få en försäsong i klubben. Inför förra säsongen kom han skadad och fick inte chansen till att träna in sig med laget, det funkade bra i en halv säsong då han körde mycket på inspiration. Sen när under andra halvan så har inspiration försvunnit mer och mer och då har han inte haft ett grundspel i Barca, som han kan, att falla tillbaka på. Jag tror att en försäsong med rätt träning efter barcas filosofi kommer göra honom gott.

Däremot är detta bara vad jag tror. Att man sedan skall våga chansa och tro på detta fullt ut är en fråga för ledningen att lösa. Jag ställer mig positiv till en värvning av Villa om Zlatan säljs, att ha båda tycker jag blir för mycket nu när Bojan visat att han faktiskt har kapacitet och Pedro som gjort det samma.

Anledningen till att Zlatan inte skjutit långskott tror jag har med två saker att göra. Den första är att han nu spelar längre upp i banan. Barcelonas sätt att anfalla gör att han trycks upp och han får inte bollen lika långt ner längre. Den andra anledningen tror jag har med status att göra. I Inter var han den som styrde anfallsspelet, han bestämde mer eller mindre. Därför kunde han ta ett långskott och missa utan att någon behövde kunde bli alldeles för sur. I Barca som i grunden vill passa in bollen i mål och du har Messi och Xavi som skall bestämma vad som ska ske blir det inte lika lätt om han skulle misslyckas med skottet.
Silthrim
2010-05-11 16:38
Som sagt väldigt skönt att se Andres Iniesta tillbaka i full träning idag,riktigt skönt.
PS
2010-05-11 16:28
Forca_Blaugranas - Islam_Bosna

Att komplettera laget är en sak men att komma med orättfärdig kritik är en annan. En blind kan se att Z har varit ur form på senare tid men ingen kan ifrågasätta hans bidrag till årets Barca. Något som också Cruyff är inne på.

Jag har sagt det tidigare och säger det igen, ligaseger (för det blir det väl :)) och ut i CL-semi är inte dåligt. Att slå RM i båda mötena på det sättet som Barca gjorde TROTS RM stora satsningar, att slå poängrekord, knappt släppt in några mål är strongt! Och hade inte man underskattat Inter och om inte domarn tabbat sig som han gjorde i den serien så hade det gått ännu bättre. Jag tror och hoppas på att Villa kommer för att ersätta Henry som har varit usel iår. Lägg till detta att Zs varit skadedrabbad ända sedan han kom till klubben och det har förstört ganska mkt. Jag är HELT övertygad om att Z kommer att göra mkt bättre ifrån sig nästa säsong då han kommer att känna laget och ligan bättre, anpassa sin fysik till det rörliga spel som krävs i Barca och de andra i laget kommer att lära känna honom bättre. Som flera har påpekat har Z inte kommit till sin rätta (exempelvis har jag inte sett honom ta skott utanför straffområdet en enda gång och han har en bra bössa, det vet de flesta). En spelare som Z behöver spela mkt för att komma i form, och detta såg man sista året i Inter då han spelade mest av alla i laget (inklusive julio cesar)och då gjorde han sin bästa säsong.
Barcelona Gabriel
2010-05-11 16:11
Forca_Blaugranas - Islam_Bosna

Sorry för sent svar.

Precis så är det. Jag hade inte blivit speciellt glad då jag anser att Barças spelare bör göra mycket mer än att bara spela bra fotboll, dem bör också representera någonting bra och positivt, något som Drogba knappast gör. Dessutom är han inte speciellt ung heller (vad är han, 31 år?) så nej, jag hade inte stöttat det valet alls.
Barcelona Forca_Blaugranas - Islam_Bosna
2010-05-11 16:07
PS

Jag tror inte folk har sådan inställning på forumet utan det är mer att man vill komplettera laget. Ta exempel när man idag ligger under i en viktig match. Vem är det då som styr spelet och är dem som avgör? Det är Puyol i försvaret, Xavi/Iniesta i mitten och Messi på topp. Detta kan du inte förvänta dig av Busquets, Pedro (förutom om han får bollar), Bojan, Keita, Maxwell osv...

Säger inte nu att Bojan inte kommer bli det i framtiden men jag skriver om situationen för tillfället. Vi såg för 2-3 år sen när vi inte vann något på 2 år. Då var Xavi, Messi, Iniesta, Etoo bra men det hjälpte inte då vi hade spelare som Zambrotta, Oleguer, Giovanni Dos Santos, Henry osv...

Och pengar har man så att komplettera laget med världspelare på dem positionen det behövs är inte för mycket att begära. Bara ta och jämför Drogba med Zlatan. Nu köper vi Villa, men vi kunde lika väl köpt Drogba som är en fantastisk fotbollspelare...

Eller jämför Ribery med Pedro. All respekt åt Pedro som varit hyfsad denna säsongen och gjort flera viktiga mål, men bara jämför deras spel. Ribery med Pedro.

Sen som jag påpekat tidigare, om man är tillräckligt bra från ungdomsleden så tar man plats även om man har konkurrans i Barca. Messi petade ju Giuly, Iniesta petade Deco osv...

Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-05-11 16:04
Ingen Ashley Cole i Englands VM-trupp, trots att han inte är skadad.

Edit, jo det är han, hemsidan jag tittade på hade bara missat honom. det var väl mer logiskt :)
PS
2010-05-11 15:58
Tror Cruyff har varit här och läst lite på forumet. Ta åt er ni som är snabba på att vilja sälja spelare till höger och vänster och har långtidsminne som en guldfisk!

"Att bara applådera de tre på topp i de senaste matcherna saknar respekt mot de övriga. Att lyfta fram att den här spelaren inte bidrar, att det inte duger, det är att ha väldigt kort minne."

"Dels prestationen mot Madrid, dels många tidigare ageranden, nu begravda under den eller den matchen. Jag nämner svensken för just nu är han mångas hackkyckling, samma personer som för en tid sedan applåderade hans mål i 1-0-matchen mot Madrid. Ett mål som, lite mer än en halv Liga senare, kan ge dem titeln", skriver Cruyff.

Tack Cruyff, dina sansade ord behövs i denna tid av mediastorm mot Z som tyvärr drivs på av medgångssupportrar.

Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-05-11 15:56
Hyder//

Att vi skall köpa in en ny DM ifall Yaya lämnar är en självklarhet. Vad hade hänt om usquets blir skadad i 6 månader? Skall vi förlita oss på Chygrinskyi där då dom månaderna? Knappast va? Nej en ny spelare skall isf och det borde va en spelare av yppersta klass. Då dms inte är så dyra samt att jag inte heller är fullt övertygad om att Busquets är ett förstaval i världens bästa fotbollsklubb. Han känns ju nu som den svagaste länken när vi startar dom flesta matcherna. Cambiasso hade vart perfekt!

Men förhoppningsvis s behåller vi Yaya och värvar in Fabregas,Villa och Azpilicueta i sommar. Det räcker så. Möjligtvs att vi kan buda på en mittback också om Pep inte tycker att dom nuvarande backarna håller. Luizao,Vidic och Subotic är några som är duktiga.
Barcelona Hetfield
2010-05-11 15:53
Ribery som ny Ronaldinho? Tillåt mig att skratta en aning, han är inte ens Ronaldinho's tånagel

Silthrim
2010-05-11 15:47
Läs länken!
Silthrim
2010-05-11 15:43
Pep the King :

Står i Marcan också , att Laporta vill presentera Villa som nyförvärv nästa vecka.
Barcelona Hyder
2010-05-11 15:41
Forca_Blaugranas

Om Ribery mot all förmodan skulle bli en "ny" Ronaldinho. Då är jag beredd att äta upp en skål med spikar, och jag bryter aldrig ett löfte. Det finns ingen som kan bli en "ny" Ronaldinho på samma sätt som ingen kan bli en "ny" Messí.

----------------------------------

Angående Silly Season så finns det väldigt mycket att diskutera även om jag brukar vara ganska sparsam vad det gäller just de samtalsämnena.

- Kommer Zlatan vara kvar?
- Kommer Yaya lämna för England?
- Hur pass integrerade kommer Thiago, dos Santos och Musiesa vara i nästa säsongs upplaga av Barça?
- Kommer det att komma en mittfältare som avbelastar kreatörerna Xavi och Iniesta eller ska de tidigare nämnda Thiago och Jonathan ta hand om denna roll?

Många frågor med många olika svar. Jag tänkte lite grann på hur man skulle agera om exempelvis Yaya lämnade laget (ta i trä). Ska man köpa in en ny Pivote? Nja, jag tycker att man kan prova att spela Chyg i den positionen. Han är i dagsläget en säkerhetsrisk som mittback på grund av hans slöhet och intetsägande positionsspel. Därför borde man kanske testa honom som Pivote där han får arbeta med defensiven samtidigt som han kommer ha en otrolig nytta för sin högerfot (den vi såg mot Getafe och Bilbao borta). Successivt kan han sedan ta steget tillbaka som mittback. Lite som Rafa gjorde även om han aldrig var lika bedrövlig som Chyg i början.

Piqué kan ju också spela som Pivote. Men finns det någon position killen inte skulle klara?Nej, till och med målvakt, om ni frågar mig..
Silthrim
2010-05-11 15:23
Härligt att Villa kanske snart är klar, härligt var också att se Iniesta tillbaka i träning igen .
Annons: