/spanien/barcelona/forum/154.aspx/spanien/barcelona/forum/154.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona the cameroonians
2017-03-28 20:09
Spaniens startelva ikväll; De Gea; Carvajal, Ramos, Piqué, Alba; Busquets, Koke, Iniesta; Isco, Morata, Pedro Ingen rast, ingen vila....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-28 19:39
Soko Klart han ska vara där då han spela mot Chile. Att resa dit är inte samma sak som att spela 90 min match i Bolivia, inte i närheten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-03-28 19:10
El Pistolero

Det hade gjort skillnad om nu Messi slapp resor till Sydamerika men han är ändå där nu. Dessutom är han som sagt avstängd och behöver inte spela match för Barca bara dagar efter att ha återvänt hem. Till hösten kommer han ändå att resa till Argentina och jag räknar med att hans straff reduceras så även om han missar första matchen mot Uruguay är han med för matchen mot Venezuela. Messi vill spela och att villa 10 dagar gör inte honom glad. Han blir bara frustrerad . Så att han är avstängd gynnar precis ingen och inte minst Messi som bara får stämpel på sig, det är extra allvarligt när det är riktad mot domare och att förolämpa hans mamma.
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-28 19:01
[QUOTE=Soko]Messi åkte ändå till Bolivia även om han inte spelar. Sen är han avstängd mot Granada så ingen match för honom på minst 10 dagar .Nästa match för Argentina är inte förrän till hösten. [/QUOTE] Vad vill du ha sagt med detta? Hade han spelat den matchen i Bolivia under hög höjd där det är svårt att andas o kroppen tar rejält med stryk så hade Messi kanske åkt på en framtida skada denna säsong. Senast Messi spela i Bolivia var våren 2013 o då åkte han på en muskelskada efter som sabba resten av säsongen. Upprepande muskelskada kom några månader senare i början på 13/14 säsongen. Så farligt är det. Att spela fotboll i Bolivia är verkligen inte bra för spelare som inte är födda där o således vana vid det. Skönt med en fräsch Messi nästa säsong under hösten också ;D
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-03-28 18:44
@El Pistolero #9:

Messi åkte ändå till Bolivia även om han inte spelar. Sen är han avstängd mot Granada så ingen match för honom på minst 10 dagar .Nästa match för Argentina är inte förrän till hösten.
Barcelona S.Eto'o
2017-03-28 18:44
Hahah oddset på Argentina vinst ikväll höjdes från 1.7 till 2.0 efter messis dom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-28 18:31
Ser det som bra nyheter att Messi inte kan spela för Argentina. Gynnar bara vår klubb mer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito | 94:39
2017-03-28 18:24
Domaren Sandro Ricci som dömde Argentina-Chile: "I didn't hear any bad language from Messi or anyone else towards myself, besides normal players' complains. If I had heard any offensive word,, I would have acted in according the rules of the game."
Barcelona Andresito | 94:39
2017-03-28 18:22
Känns som att fyra matcher ger stort utrymme att överklaga. Tvivlar starkt på att de fyra matcherna kommer stå kvar.

Finner det väldigt konstigt att det kan bli så pass många matchers avstängning, det var ju för fan inte ens domaren i fråga som anmälde Messi.

Det positiva är att vi får en maximalt utvilad Messi inför slutspurten. Nackdelen är att både Argentina och Barcelona med sitt osäkra spel riskerar att stöta på rejäla problem mot Bolivia respektive Granada.

Vinst ikväll för Argentina och seger mot Granada på söndag, samtidigt som Messis straff minskas till två matcher. Då är allt frid och fröjd.
Barcelona Gabriel
2017-03-28 18:03
"Idiot", "förlöjligad", "arrogant".

Jisses, snacka om att måla tavlan helt svart. Inte alls en enda kommentar ifrån Soko gällande huruvida straffet faktiskt är rättvist eller inte, nej istället läggs fokus helt på att kommentera Messis agerande med antal olika glåpord utan att ens försöka se saken sakligt.

Det kanske vore på sin plats att först och främst veta vad händelsen ifråga handlade om och motiven bakom Messis uppenbara frustration innan man skriker "fan", för även om Messi åtskilliga gånger fått oss att tvivla på ifall han ens är en människa ifrån den här planeten så är inte ens Messi himself felfri.

Sedan är jag också nyfiken på vilka fler händelser som tecknas in i "den senaste tiden" gällande Messis arrogans, men det kanske man kan få ett svar på. För övrigt så kommer Messis så kallade "arrogans" inte att kosta Barcelona nada, men om någon förtjänar att ha rätten att "kosta" Barcelona någonting så är det isånnafall Messi.
Barcelona Barca4life98
2017-03-28 17:44
Det känns som att Messi vill bevisa att han har passion för Argentina. Han vill visa extra mycket känslor när han spelar för dom nuförtiden. Oftast är han väldigt irriterad på domare, med all rätt ibland. Trots avstängningen så ska Argentina kunna klara av att åtminstone ta 9 poäng. Då kommer man vara i princip klara.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-28 17:40
[QUOTE=Katalano]El Pistolero #9 Jag blir så otroligt arg och besviken när jag läser sådana citat. hade jag haft förtroende för ledningen så hade jag antagligen viftat ryktena åt sidan, men i detta fall så tror jag på varenda ord. Vi släppte trots allt Grimaldo. Vi är många här inne som värdesätter La Masia, dess rykte att vara den bästa ungdomsakademin i världen och vår tradition att ge de mest talangfulla spelarna chansen i a-laget. Vi älskar också att diskutera nya talanger som kan tänkas bli nästa viktiga pjäs i vårt lag, men med denna ledning så försvinner all förhoppning och diskussionerna känns t o m meningslösa så länge ledningen sitter kvar. Patetiskt. Jag känner mig patetisk som ändå vägrar släppa mina förhoppningar också... [/QUOTE] Samma här. En av grejerna som fick mig att älska Barelona är att vi hade (och fortfarande har) en fantastisk ungdomsakademi och vi gav talangerna chanser i A-laget. Kommer ihåg hur man fullständigt njöt av att se nya lirare från egna leden få chanser, nu är det som bortblåst. Vem är bäst, Digne eller Grimaldo? Vad kosta mest, behålla Grimaldo eller köpa Digne? Ja sjukt. Känner inte igen klubben på många punkter längre...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2017-03-28 17:32
@Fuerza:

Det var idiotiskt, eftersom han vet vilka påföljder det blir. Messi är Messi, varje sak förstoras upp. Han förtjänar verkligen inte det, men man måste vara försiktig. Som du skriver gör alla som kan gynnas av att Messi inte spelar sitt yttersta för att han just inte ska spela.
Barcelona Soko
2017-03-28 17:30
Jag gillar Messi och för mig är han bäst och jag har alltid försvarat honom. Men det han gjorde var väldigt idiotisk och ska fördömas. Jag förstod redan direkt efter matchen att han tappade ansiktet, detta kom trots segern och dessutom han som matchhjälten. Obegripligt för en snart 30 åring som hela karriären hållit sig lugn nu börjat stämpla sig själv som en idiot. Hade han varit sån från början hade ingen höjt på ögonbrynen men att det kommer först nu . Han bara förstör för sig själv. Jag tittar på Argentina bara pga honom och såg äntligen en tidig match ikväll att se men så blir han borta. Han borde ha åkt med Mascherano hem till Barcelona redan efter Chile matchen. Men nu blev han själv förlöjligad genom att tvingas åka till Bolivia och få beskedet strax innan matchen. Detta är bara positivt att det inte hände i Barcelona tröja men hans arroganta beteende senaste tiden kommer snart kosta honom även i Barca. ps. Jag är övertygad om att straffet kommer att reduceras till 2 eller 3 matcher.
Barcelona DM1982
2017-03-28 17:29
Messi wil miss the next four games for Argentine: -Bolivia (A) -Uraguay (A) -Venzuela (H) -Peru (H) Matcherna som Messi missar är inte så blodiga. Uruguay borta är tuff men annars så bör de fixa matcherna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-03-28 17:05
Nog allt förtjänar Messi en avstängning för det han gjorde, allt annat hade jag personligen tyckt varit väldigt fel. Bara för att man heter Messi ska man inte undgå att få straff för ett sådant beteende. Men 4 matcher? Snacka om att överdriva, precis som Messi inte ska komma undan bestraffning enbart för att han heter Messi ska man inte heller överdriva straffet just enbart för att han heter Messi. Hade det varit en annan fotbollspelare hade det mer sannolika straffet varit på max 2 matchers avstängning. Om det stämmer att Jara enbart fick 3 matcher för att finger-anala Cavani så är det ju ett stort skämt. Det där måste ju ses som sexuellt övergrepp, inte fan hade jag velat ha någon idiot peta fingret i arslet på mig. Hur Messi kan få ett hårdare straff än Jaras 3 matchers avstängning säger ganska så mycket om hur uselt allt hanteras. Synd om Messi, där rök med största sannolikhet hans och Argentinas chanser till VM slutspel. Ni kan ju gissa på att media knappast kommer att stå på Messis sida och trycka på att det var en alldeles för hård bestraffning utifrån felet han gjorde, utan snarare kommer han att kritiseras ännu mer framför allt i argentinsk press och återigen vara den fula ankungen. Edit: Nu när jag dessutom kollade upp Jaras avstängning så hittade jag att hans straff reducerades från 3 matcher till 2 matchers avstängning. Den ni!
Barcelona yeezus
2017-03-28 16:56
Vad oväntat av FIFA...

hoppas Messi, likt Suarez, bojkottar allt som har med dem att göra
Barcelona Kung Messi
2017-03-28 16:52
Gonzalo Jara blev avstängd i 3 matcher för att ha stoppat fingret i Cavani's rövhål. Bara som en snabb påminnelse...
Barcelona DM1982
2017-03-28 16:49
Statuera exempel kallas det, maxstraffet på en stjärna ska skapa rättning i ledet. Jag utgår från att det from nu kommer delas ut hårda straff för alla som gjorde som Messi. Eller.....

Dåligt för Argentina, bra för Barça.

Det roliga var att det var Chile som skickade in bevisen till FIFA, allt för att öka sina chanser i kvalet.
Barcelona Fuerza
2017-03-28 16:47
@JUSSI BJÖRLING:


Lägg ned. 4(!) matcher för att ha sagt lite fula ord till domaren. Det finns spelare som sparkat sönder andra spelare och eller brutit skenbenen på motståndare och fått färre matcher i avstängning.

Snacka om att det luktar illa i CONMEBOL där alla lagen ser sin chans om Messi blir borta några matcher. Då är det nog en hel del kostymnissar och förbund som pushar för en avstängning utan dess like. Korruption.
Barcelona Kung Messi
2017-03-28 16:47
Direkt spärr. Sådan språk tolereras inte här!

/Mod.
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2017-03-28 16:45
Idiotiskt av Messi...
Barcelona Reymar
2017-03-28 16:42
Där rök Argentinas chanser att nå VM.. Tråkigt.
Barcelona Barca4life98
2017-03-28 16:35
Messi avstängd i 4(!) matcher trots att domaren sagt att han inte har hört något.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-03-28 16:30
El Pistolero #9

Jag blir så otroligt arg och besviken när jag läser sådana citat. hade jag haft förtroende för ledningen så hade jag antagligen viftat ryktena åt sidan, men i detta fall så tror jag på varenda ord. Vi släppte trots allt Grimaldo.

Vi är många här inne som värdesätter La Masia, dess rykte att vara den bästa ungdomsakademin i världen och vår tradition att ge de mest talangfulla spelarna chansen i a-laget. Vi älskar också att diskutera nya talanger som kan tänkas bli nästa viktiga pjäs i vårt lag, men med denna ledning så försvinner all förhoppning och diskussionerna känns t o m meningslösa så länge ledningen sitter kvar. Patetiskt. Jag känner mig patetisk som ändå vägrar släppa mina förhoppningar också...
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-28 16:19
Palencia is allowed to leave, despite being Barça B's best performing player (captain as well), while not getting any 1st team chances. Sigh Cucu's contract runs out in June, and Dortmund ( British clubs) are apparently showing formal interest. Barça B yet to offer a contract. So inside 1,5 years, Barça could in the end lose out on 3 great fullback talents: Grimaldo, Palencia and Cucu. It seems as though Barça are more focused on signing fullback backups in an average market for 10-20M instead of giving youth a chance.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-28 15:57
Stoke intresserade i Palencia och Dortmund i Cucurella. Säljer vi dom två så kan vi lika gärna stänga ner La Masia.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-03-28 15:38
Zidane har bett ledningen att sälja James Rodriguez. Det är kanske en av orsakerna att behålla Isco? Även om förnyat kontrakt med Isco beror mest på att stoppa honom att gå över till Barca och höja hans utköpsklausul.
Barcelona Gabriel
2017-03-28 15:28
El Pistolero Även om Isco kritar på ett nytt kontrakt för Real Madrid så är det mer ett sätt för honom att försäkra Real Madrid att de får in pengar för honom när de säljer honom i sommar, för i sommar försvinner han. Real Madrid ska ha sagt till Isco att resultatet av att han inte skriver ett nytt kontrakt blir att han sitter på läktaren tills hans kontrakt går ut. Det är knappast en bekväm situation för Isco. Han skriver på nytt kontrakt, och Real Madrid säljer honom för ca 50M€ i sommar till Manchester City. Det är min gissning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-03-28 15:19
Tydligen har Fifa inlett förundersökning mot Messi som.kommer i slutet av dagen. Alltså inför matchen samma dag. Man vill tydligt störa Argentinas uppladdning.
Argentinas förbund ska ha skickat svar till Fifa där man dementerar alla uppgifter. De brasilianska domarna har i rapporten skrivit att de aldrig hört verbala påhopp från Messi. Fifas paragraf 77 säger att spelare kan stängas av för verbala påhopp i efterhand om domarna missat det. En av medlemmarna i AFA Armando Peres tror att Messi ändå spelar ikväll.
Annons: