/spanien/barcelona/forum/1539.aspx/spanien/barcelona/forum/1539.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El Pistolero #9
2016-07-12 22:10
Bara jag som tycker Vidal bör ges en till chans? Han gjorde några bra insatser, några dåliga men han visa ändå att nivån finns där, något Arda inte gjorde. Man får tänka på att ett halvår utan fotbollsmatcher kan förstöra en hel del.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Visca el Barca 17
2016-07-12 22:01
Jag vill inte att klubben ska köpa spelare för 50€ Miljoner. Det ser jag som ett misslyckande av klubban varje gång det sker. Suarez köpet älskade jag däremot men han var billig. Jag tycker många är så oroliga för vi inte har pengar att köpa spelare med? Jag förstår inte detta Barca har en kultur som är priceless. Vi kan sätta dessa nya spelare i den miljön och de kmr växa för de har världens bästa spelare runt sig. Ni som vill ha pengar ni kan ju bara sälja alla kulturbärare i klubben till Kina. Sen bara köpa Marquinhos, Veratti och fler talanger utan klubbhjärta...Vi har flest titlar chilla!!
Barcelona El Pistolero #9
2016-07-12 21:58
[QUOTE=Barca Barca]Bara jag så får vibbar av att klubben är ute efter spelare som ingen annan storklubb i europa vill ha ? Umtiti var bra i dom matcherna han spelade, men det kändes som att bara barca var ute efter honom och ingen annan storklubb. Man ger sig på Digne och även där verkar det som att ingen annan vill ha honom. Rafael Guerreiro gjorde ett bra EM i mitt tycke, och säkert blev det för mycket för barca när Dortmund klev in i spelet. Att Dortmund lyckades spela ut oss från en värvning av Rafael Guerreiro dignitet skrämmer mig. Så med dagens styrelse kan ni inte förvänta er en Marquinhos som mittback eller en De Sciglio, utan det är bara spelare som liksom ingen annan vill ha. Lätta att förhandla med, klubben som spelaren spelar i kan ej ställa krav och hota med att andra klubbar e ute efter spelaren och trissa upp priset. Jag tror att fc barcelona som klubb blir totalt "förhandlings förlamade" när det är andra som är och nosar på samma spelare. Tyvärr, bara o vänja sig. Jag sågar inte Umtiti, men jag tror inte han hade hamnat hos oss om Man u/City/PSG/Real madrid hade varit på jakt efter honom. Där hade vi tur. [/QUOTE] Hahaha... Vilken spelare har vi förlorat senaste 5 åren som vi på riktigt velat ha? Vi är världens mest attraktiva klubb just nu. Vi tog Suarez framför ögonen på RM, Vi tog Rakitic framför ögonen på RM, vi tog Neymar framför ögonen på RM. Finns många fler exempel, är Barca på riktigt intresserade av en spelare så finns det ingen annan klubb som har en chans. It's a fact. Anledningen till varför Umtiti inte har fångat mångas ögon innan EM är för att ligue 1 lag som Lyon, Marseille o Lille får för lite uppmärksamhet, mycket pga PSGs överlägsenhet. Ett exempel; Payet gjorde en supersäsong i Marseille innan han gick till West Ham, men varför var det bara West Han som snappa upp honom? Kolla vilken spelare det är, men ingen visste hur jävla bra han var i Marseille. Det kom som en chock när folk såg denne Payet i West Ham. Exakt samma sak med Umtiti, gör sin andra landskamp i en EM-semi mot världsmästarna Tyskland o fullständigt lyser. Efter det sa alla villet otroligt köp Barca gjort, men saken är att Umtiti visa samma klass i Lyon med det såg ingen. Digne har gjort en grym säsong i Roma. PSG väljer hellre att satsa på Kurzawa som back-up till Maxwell. Digne kanske är mycket bättre än Kurzawa, kan va PSG som gör bort sig, vi får se.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-07-12 21:57
Barca Barca Självklart är det så, är därför vi värvade både Neymar och Suarez framför näsan på hela Europa...... Kan tänka mig att många klubbar var intresserade av Umtiti och än mer efter EM, men då var det försent. Däremot behöver vi som jag tidigare nämnt öka intäkterna än mer så vi kan matcha PL klubbarna vad gäller priser. Barcas attraktionskraft är det inget fel på, om en spelare hör att Barcelona är intresserade så är vi förstavalet för i princip alla spelare, problemet är ju oftast att den säljande klubben vill ha så mycket som möjligt, vilket bara är logiskt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Skurhink
2016-07-12 21:56
Barca Barca! Jag fårstår inte riktigt din poäng om jag ska vara ärlig? Värvningarna av Umititi och Digne är ju inte tänkta som startspelare iaf inte i år! Digne är ju enbart för att sätta press och hålla Alba på tårna! Alba är enligt mig världsklass! Vad är det vi ska vänja oss vid? I näringskedjan vad gäller transfers så är vi tveklöst i topp!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca Barca
2016-07-12 21:42
Bara jag så får vibbar av att klubben är ute efter spelare som ingen annan storklubb i europa vill ha ?

Umtiti var bra i dom matcherna han spelade, men det kändes som att bara barca var ute efter honom och ingen annan storklubb.

Man ger sig på Digne och även där verkar det som att ingen annan vill ha honom.

Rafael Guerreiro gjorde ett bra EM i mitt tycke, och säkert blev det för mycket för barca när Dortmund klev in i spelet. Att Dortmund lyckades spela ut oss från en värvning av Rafael Guerreiro dignitet skrämmer mig.

Så med dagens styrelse kan ni inte förvänta er en Marquinhos som mittback eller en De Sciglio, utan det är bara spelare som liksom ingen annan vill ha. Lätta att förhandla med, klubben som spelaren spelar i kan ej ställa krav och hota med att andra klubbar e ute efter spelaren och trissa upp priset. Jag tror att fc barcelona som klubb blir totalt "förhandlings förlamade" när det är andra som är och nosar på samma spelare. Tyvärr, bara o vänja sig.

Jag sågar inte Umtiti, men jag tror inte han hade hamnat hos oss om Man u/City/PSG/Real madrid hade varit på jakt efter honom. Där hade vi tur.
Barcelona the cameroonians
2016-07-12 21:30
El pistolero

Så kan man också se på saken.
Att Alba får konkurrens kan naturligtvis vara minst lika bra som att Umtiti får mer speltid.

Du måste dock inte ha en exakt karbon-kopia av en spelare, för frågan är varför Lucho då velat behålla Adriano. Går nästan aldrig på överlapp, passar bara bakåt osv.

Av det jag sett av Umtiti så verkan han läsa spelet bra och kan säkert fylla på offensivt och bidra med sitt fina passningsspel. La ju fler nyckelpassningar än Arda i EM t. ex...
Barcelona Rambla~
2016-07-12 21:19
@El Pistolero #9:
Det är ett förnuftigt resonemang från din sida. Fast om vi ser tillbaka på några av de ytterbackar/mittbackar vi haft de senaste åren, Abidal, Mathieu, Vermaelen (har säkert glömt någon), så är det ju väldigt vanligt att den här klubben ofta vill ha två spelare i en. De vill ha en mittback till vänster som även ska kunna nyttjas som vänsterback. Då menar jag de som oftast är andraval som mittbackar. Även om Abidal nog sågs som förstaval både som mittback och vänsterback många gånger.
Barcelona Rambla~
2016-07-12 21:15
@koeman92:


Kan jag också tycka, därför blir jag så förvånad över denna värvning om det nu stämmer.

När Grimaldo lämnade (var det under vinterfönstret?) berodde det väl mycket på att Lucho inte visade något som helst intresse för honom? Det sades vi hade redan Adriano och Mathieu som backup för Alba. Nu 6 månader senare värvar man in en, kan jag tycka, liknande spelartyp som Grimaldo i denna Digne. Liten, teknisk, snabb ytterback (Grimaldo kanske inte var supersnabb men hade bra lungor). Varför kunde man ha ett lite längre tänk i planeringen är det första som slår mig?
Barcelona El Pistolero #9
2016-07-12 21:14
[QUOTE=the cameroonians]Det kan man tycka, särskilt som de som kommer konkurrera om platsen efter Alves har spelat högerback i sådär 10-12 matcher vardera. Inte optimalt. Men Alba behöver konkurrens, hade dock hellre sett att Umtiti fått den speltiden, för risken är att han kommer nöta mycket bänk med tanke på att Mascherano är förstavalet och Mathieu är något av Luchos favorit. Annars är jag såklart lite inne på det Andresito skrev om Grimaldo, men det skeppet har seglat och kommer aldrig mer tillbaka. Men det är bara att välkomna Digne och hoppas att han övertygar! [/QUOTE] Du kan inte spela en mittback som ytterback i Barca, de är på tok för dåliga offensivt. Det har vi fått erfara med Mathieu redan. Risken hade varit att Umtiti spelar för dåligt som ytterback, Alba får ingen konkurrens och Umtiti får kasst självförtroende samt Culés som kommer hata sönder honom för evigt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-07-12 21:02
@koeman92:
Det kan man tycka, särskilt som de som kommer konkurrera om platsen efter Alves har spelat högerback i sådär 10-12 matcher vardera. Inte optimalt. Jag tror sportchef och ledning blev lite förvånade över att Alves valde att lämna redan nu, det finns nog ingen riktig plan för en ny högerback. Men Alba behöver konkurrens, hade dock hellre sett att Umtiti fått den speltiden, för risken är att han kommer nöta mycket bänk med tanke på att Mascherano är förstavalet och Mathieu är något av Luchos favorit. Annars är jag såklart lite inne på det Andresito skrev om Grimaldo, men det skeppet har seglat och kommer aldrig mer tillbaka. Men det är bara att välkomna Digne och hoppas att han övertygar!
Barcelona El Pistolero #9
2016-07-12 20:59
[QUOTE=Blaugrana91]Hade hellre sett att vi värvade en högerback i form av Hector Bellerin. [/QUOTE] Han kommer nästa säsong, rätt övertygad att vi kommer gå all in då.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-07-12 20:59
Jahapp, Lucas Digne för €16M. Till en början när jag läste bomben så blev jag lite förbannad, mycket pga för att han var rätt kass mot oss i CL förra säsongen. Men efter att ha läst många positiva kommentarer från Roma-fans på twitter så har jag ändrat mig, detta kan bli bra. Många beskrev honom som han har ett steg kvar till världsklass. Han är 22 år, snabb, teknisk, bra offensivt (tillskillnad från Marlboro). En bra back-up värvning. Nu fattas bara en mittfältare och en anfallare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-07-12 20:55
Hade hellre sett att vi värvade en högerback i form av Hector Bellerin.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-07-12 20:54
[QUOTE=Vampíro]Wow, nu har jag inte sett jättemycket av Digne men det är precis den profilen man ska gå efter. Ung, spännande och relativt billig. När blev man positivt överraskad senast? Well done ledning. [/QUOTE] När blev man positivt överraskad senast? Umtiti för fkn €25M :D
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca - Puyol
2016-07-12 20:51
Lucas Digne klar för Barca. För knappt 200 mille. 5 års kontrakt. Han kommer göra Alba bättre. Alltid bra för vår trupp att vår bänk ser bättre ut. Titta på Reals bänk helt sjukt. Vi måste tänka på att våra spelare kan skada sig då måste vi ha ersättare direkt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-07-12 20:34
Själv är man ju inte överraskad att det presenteras värvningar samma dag som protokollen från Neymar-pakten offentliggörs.I morgon kommer vi få höra hur "bra" ekonomin är. #nuñismo Barcelonas ledning har accepterat följande från åklagarsidan; 1. Att de första €40 miljonerna som gick till Neymars pappas företag 2011 och 2013 hade för avsikt att dölja den faktiska operationen. 2. Att de kontrakt som upprättades med Neymars pappa ifråga om scouting etc var simulerade och instrument för att gynna Neymar JR än mer ekonomiskt. Under sin presskonferens i samband med att denna pakt röstades igenom av styrlelsen, samt presskonferensen den 30:e juni talade Bartomeu om att detta handlade om "misstag i skatteplanering/redovisning", men faktum är att detta är helt och fullt medvetna brott. Följden är som bekant att klubben får ta på sig skulden för våra två senaste presidenters medvetna kontraktsfingering och är nu stämplad som kriminell. Till detta har klubben fått böter på €5,5 miljoner samt sedan tidigare fått betala över €14 miljoner i ytterligare skatt för affären. I vilken annan klubb som helst hade fingerade kontrakt lett till en omedelbar spark i röven av de ansvariga, men i FC Barcelona finns 25.000 medlemmar som ff inte förstått att denna junta är allt annat än "BoPelAlBarca" - dvs bra för Barcelona. Men vi vet alla hur det kommer att låta. "Vi fick Neymar, inte Real" - typ. Men hur var det nu, visst ville Neymar BARA spela för Barcelona, det handlade aldrig om pengar...väl... Nåja, ska inte besudla forumet mer i detta ämne.Allt i länktips (spanska) för eventuella intresserade.
Tiki-Taka
2016-07-12 20:31
Eller Tysklands VB Hector....Digne är högst medioker
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2016-07-12 20:03
Varför inte köpa Raphael från Portugal för 12 m euro!?!? Helt obegriplig!!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2016-07-12 19:53
Men vänta, är inte Digne vänsterback? Är det inte en högerback man bör gå efter i första hand?
Barcelona Rambla~
2016-07-12 19:51
El Barça pagarà 16 milions per Digne. El demana Luis Enrique, q vol competència per a Alba. Mathieu i Umtiti són centrals. Adriano marxarà. @xavicampos Var inte Rafael Guerreiro tillgänglig för €12m innan EM? I mitt tycke den bästa ytterbacken under EM.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Octopus of Badia
2016-07-12 19:40
Det verkar trots allt bli 16M vi betalar, och inte 20M.
Barcelona Andresito
2016-07-12 19:04
ter Stegen ryktas bli förstamålvakt på riktigt.
Umtiti och Digne kommer in medan Alves lämnar, samtidigt som Adriano, Vermaelen och Douglas troligtvis inte bär blåröda tröjor nästa säsong.
Denis Suárez värvas till mittfältet och Samper flyttas upp (även om han troligtvis lånas ut).
Och en yngre anfallare som exempelvis Vietto eftersöks.
Good stuff!

Men: Den påbörjade utrensningen och föryngringen börjar egentligen för sent. Många rutinerade spelare försvinner medan hungriga talangfulla spelare kommer in. Detta borde man ha gjort gradvis över flera år och inte i klump som det görs denna sommar.

Nu kommer man i alla fall att ha en trupp som endast innehåller spelare som antingen redan är bra (Mathieu är längst ner i detta fack) eller som har utrymme att utvecklas (Munir längst ner). En sådan trupp har vi inte haft på många år. Men det kan kosta oss att göra så många förändringar under en och samma sommar trots att startelvan är i princip orörd.

Gillar hursomhelst det långsiktiga tänket, något som har varit en brist sedan denna junta tog över.
Barcelona Vampíro
2016-07-12 18:27
Nu tror jag inte heller att Digne ska ta över platsen nästa säsong. Men det är aldrig fel att spetsa till truppen och få in lite konkurrens. Minns hur bra Abidal blev efter att vi tagit in Maxwell och Adriano. Kanske kan Jordi Alba få en liknande utveckling nästa år då han kändes ganska trött och skakig mot våren. Det är för mig rätt strategi att ta in yngre spelare för att konkurrera istället för ambitionslösa gamlingar som endast är glada över att vara på Barças bänk/läktare under sina sista år.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2016-07-12 18:16
[QUOTE=The Octopus of Badia]Ifall hans klausul nu verkligen är 16M, varför ryktas vi betala 20M? Förhandlingsförmågan är kanske inte den bästa. [/QUOTE] Det kallas dricks.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2016-07-12 18:14
En sak är säker, och det är att Alba inte kommer förlora sin startplats för så bra är inte Digne. Han är sämre än både Maxwell och Kurzawa, men han är som sagt bättre än både Mathieu och Adriano.

Hade hellre sett en spanjor ta den platsen. En plats som innebär anpassning till både land och spelidé med väldigt skral speltid, vilket inte blir lätt för fransosen. Hade ledningen och Lucho tänkt lite mer så hade vi kunnat spara dessa 12-20 miljonerna genom att behålla Grimaldo.

De positiva sakerna är ändå åldern och att han fått prova på spel i CL. Känns dock som en ganska stor chansning att slänga in när Alba är otillgänglig.
Barcelona Vampíro
2016-07-12 18:02
Wow, nu har jag inte sett jättemycket av Digne men det är precis den profilen man ska gå efter. Ung, spännande och relativt billig. När blev man positivt överraskad senast? Well done ledning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-07-12 17:44
Digne? I didn't see that coming. Högerback borde väl snarare prioriteras över vänsterback?
Barcelona The Octopus of Badia
2016-07-12 17:35
Ifall hans klausul nu verkligen är 16M, varför ryktas vi betala 20M? Förhandlingsförmågan är kanske inte den bästa.
Barcelona The Octopus of Badia
2016-07-12 17:23
-
Annons: