/spanien/barcelona/forum/1535.aspx/spanien/barcelona/forum/1535.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Vlom
2016-07-10 20:03
Tydligen så har även den spanska prinsessan (Cristina de Borbón) haft en liknande rättegång om skattebrott såsom Lionel Messi. Enligt hennes utsago, så litade hon fullt ut på sin make om vad som sker med skatterna i hennes företag. Åklagaren trodde på prinsessans utsago och att hon ej ska bli dömd.
Vlom
2016-07-10 20:03
@Blaugrana91:


Att denna pinsamma PR-kampanjen är smaklös (som Olof Lundh nämnde under gårdagen) är alldeles helt riktigt, något som t.o.m. flera culés har påpekat.

De allra flesta riktade sin uppmärksamhet mot den stundande EM-finalen (som ska spelas som ett par timmar), transferrykten och så valde man att återigen låta Messis rättegång om skattebrott hamna i strålkastarljuset.

Hade varit betydligt bättre om klubben eller åtminstone personer från Messis entourage kunde förklara detaljerna om rättegången och inkonsekvenserna kring det hela.
Barcelona LeoMessi
2016-07-10 19:39
El pistolero Du påminde mig om xavi och fan för dig som gjorde det! Tanken att han aldrig mer kommer att spela i Barcelona gör ont. När jag tänker på Barcelona så är det spelare som Puyol, iniesta, xavi och Messi som poppar upp i skalen på mig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-07-10 19:31
Idag kanske vi ser Xavi dela ut EM-bucklan till Ronaldo, lord have mercy...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-07-10 18:51
Fy fan vad sorgligt. Det här är andra gpngen det händer Real Madrid på kort tid. Sist var det Ruben de la Red och nu Lucas Silva. Önskar inte det någon, hoppas han får allt stöd han bara kan få av klubben och alla andra fotbollsspelare för den delen. Animo Lucas!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2016-07-10 17:55
Här kommer några rykten:

Valencia goalkeeper Diego Alves (31) is a possible replacement if Bravo or Ter Stegen leave. Barça are attentive to the situation [sd]
Barcelona Barclasico
2016-07-10 17:54
Barcelona turn down the chance of signing Liverpool right back Nathaniel Clyne (25) to replace Dani Alves [times]
Barcelona Barclasico
2016-07-10 17:37
OT. Real Madrid player Lucas Silva has been forced to retire from football at the age of 23 due to heart problems. ¡Ánimo Lucas!
Barcelona Himne del Barcelona
2016-07-10 17:15
[QUOTE=DM1982]Det är i och för sig ett tag kvar men hur tänker ni kring Barcelonas match på Friends? Är det något som tilltalar er? Motståndet är helt ok, engelska mästarna. Jag skulle tänka mig att gå, bor i Stockholm och det är väl inte ofta Barcelona kommer hit. Samtidigt är det rätt sega tillställningar det där. Kanske är de bästa inte med, Neymar är garanterat inte med. Det är mitt i deras fysträning och de har väldigt segt tempo i kropp och knopp. Priserna är vad de är. Jag tror att priserna kommer sänkas ju närmare matchen närmar sig för att i princip slumpas bort sista dagarna. [/QUOTE] Minns hur det var här inne när Barcelona skulle möta United i Göteborg för några år sedan. Folk var som tokiga och känslan var att de kunde betala vad som helst bara för att kunna se matchen på plats. Själv hade jag inte tänkt bry mig om matchen, men när det var några timmar kvar och det fanns biljetter kvar att köpa kunde jag inte låta bli. Barcelona skulle ju trots allt spela bara ett par mil bort. Och det blev ju faktiskt inte så illa som jag trodde - det blev ungefär 10 gånger värre och en av mina värsta fotbollsupplevelser någonsin. Allt började med att det stod en kille i mittcirkeln och skulle ta redo på vilka fans som kunde skrika högst. 1,2,3 skrik! Redan där skämdes jag och ville gå därifrån. Stannade dock och det hände ingenting på hela matchen förutom att Messi blixtrade till vid ett enstaka tillfälle. Matchen vann Barcelona på straffar och som kulmen på eländet sprutades konfetti medan en generad Iniesta tvingades gå fram och ta emot en pokal till We are the Champions. När fotboll inte är på riktigt är den ingenting värd. För mig var det ett smakprov på hur otäckt det kommer bli när de stora fotbollsligorna lägger en extra omgång på en annan kontinent. Men, men. Bara man går dit med rätt förväntningar till Friends kan det väl vara lite småtrevligt att se sina idoler på nära håll. Det viktiga är att man inte förväntar sig att få se en riktig fotbollsmatch. För man kan inte komma så mycket längre ifrån det än den här typen av jippo matcher.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2016-07-10 16:31
Det är i och för sig ett tag kvar men hur tänker ni kring Barcelonas match på Friends? Är det något som tilltalar er? Motståndet är helt ok, engelska mästarna.

Jag skulle tänka mig att gå, bor i Stockholm och det är väl inte ofta Barcelona kommer hit. Samtidigt är det rätt sega tillställningar det där. Kanske är de bästa inte med, Neymar är garanterat inte med. Det är mitt i deras fysträning och de har väldigt segt tempo i kropp och knopp.

Priserna är vad de är. Jag tror att priserna kommer sänkas ju närmare matchen närmar sig för att i princip slumpas bort sista dagarna.
Barcelona Kröjff
2016-07-10 15:28
@LennyRomario:


Det glädjer mig verkligen att LennyRomario synes bli både läst och gillad för vad han skriver i ovanstående inlägg; i vilket han åter refererar till Noam Chomsky. Och det "säger" jag alltså i egenskap av att vara en av dom kanske värsta syndarna över tid, när det väl kommer till att framhålla Messi som en betydligt bättre och långt mer komplett fotbollsspelare än Cristiano Ronaldo.

Ja, få saker råkar engagera mig lika mycket som denna icke-fråga, eftersom den enligt mitt sätt att se på den, aldrig borde behöva ställas. Och just därför "måste" besvaras med alla till buds stående medel, när ämnet ändå dyker upp som en smått outtröttlig spyfluga på naken hud nattetid och understundom förstör chanserna till en god sömn med sin blotta närvaro.

Vet inte om andemeningen i denna min metafor riktigt går fram, så som den var tänkt. För vad jag vill ha sagt först och främst är att jag håller med LennyRomario helt och fullt. Fotboll fungerar förvisso som en åskledare. Och vad Karl Marx sa om religionen, nämligen att den var ett opium för folket, passar väl in på den betydelse som fotbollen fått för "massorna" i dagens samhälle. MEN!

Med "få saker" menar jag själv uteslutande dom som rör fotboll. En sport till vilken jag råkar ha ett speciellt förhållande sen barnsben och som aldrig lär släppa taget helt och hållet, så länge jag nu är vid liv och kommer att vara någorlunda kognitivt fungerande. "Kontext" är nog ordet jag söker i sammanhanget.

För att gör en lång historia kort, är det kanske bättre att ta till en gammal sliten kliché som någon anglosaxisk fotbollscoach lär ha kläckt ur sig i en stund av klarsyn: "Av alla oviktiga saker i världen är fotboll den viktigaste".

Med utgångspunkt från nyss nämnda oneliner och inom ramen för vad forum av det här slaget är tänkta att i huvudsak avhandla, så vill jag mena att det finns fog för att resa sig ur soffan och skrika rakt ut av frustration om det skulle visa sig att Cristiano Ronaldo efter ännu en typiskt tillintetsägande insats i övrigt, slutligen får tillfälle att avgöra kvällens EM - final mot värdlandet Frankrike.

Det betyder inte att jag tycker europamästerskapen i fotboll är hela världens angelägenhet i kväll. Eller att det inte finns oerhört mycket viktigare händelser att uppröras och reflektera över i samma stund. Inte heller betyder det att jag anser Ronaldo vara den överlägset mest vedervärdiga människan som beträtt vår jord (ens i fotbollsskor). Nej det betyder att jag för en stund glömmer allt annat på gott och ont; i cirka 90 minuter eller mer om matchen skulle gå till förlängning och straffar.

Och det skäms jag inte för. Däremot skäms jag som en hund över att hålla på en klubb som nu kopplar ihop Messis skattebrott med morden på satirtidskriften Charlies tecknare i Paris. Som om han vore ett hatbrottsoffer för skoningslösa terrorister, snarare än ett rättsfall för myndigheter som anser att han inte står över spanska lagar bara för att han från skillnad till exempelvis en ambulanssjuksköterska är extremt duktig på fotboll, istället för att rädda människors liv till vardags med en lön som väl knappt räcker till en bra läktarplats på ett El Clásico; efter skatt..
Barcelona Visca el Barca 17
2016-07-10 15:00
OT: Svt sänder Street basket, vattenrugby, flygprecision, kanotfotboll och SM i orientering. Vart går pengarna till? De kommer ju aldrig ha OS igen deras budget borde vara större, satsa lite dom sänder inte ens EM finalen. Lägg annars pengarna på kulturprogram.
Barcelona Nesto
2016-07-10 14:55
Simple FCB fan.

"din tid kommer" ursäkta mig nu men det kan vara det absolut dummaste jag hört. Ska han bli en av de bästa MV i världen så kan han inte "spela in sig i laget" eller "vänta på sin tid" utan han måste spela vecka ut och vecka in.
ter Stegen är inte 17,18 år. Han är 24 år nu, spelar han inte mer nästa säsong så kommer jag aldrig kunna vara arg på honom om han väljer att lämna. Det ansvar bär endast Lucho.

Courtois har varit ordinarie mellan stolparna sedan han var 18 år.
De Gea sedan 20 års ålder.
Casillas sedan 18 års ålder.
Buffon sedan 18 års ålder.
Neuer sedan 20 års ålder.
Hart sedan 21 års ålder.
Valdés sedan 21 års ålder.

Så säg mig, varför ska han "vänta på sin tid"? Rutin kommer inte med ålder, rutin kommer med speltid.
Barcelona the cameroonians
2016-07-10 14:37
Nästa söndag, den 16:e juli, är det en intressant tillställning i Turkiet och Antlaya då Samuel Eto´o dragit igång en välgörenhetsmatch med ett antal stora nuvrarande och före detta stjärnor.

På tränarsidan finns namn som Capello, Maradona, Mourinho och Zenga.

På spelarsidan finns t. ex Zanetti, Drogba, Hazard, Benzema & Kanu men också ett antal Barcelonaspelare som ger deras förre lagkamrat en hjälpande hand.

Vad sägs om;
Valdés
Xavi
Puyol
Abidal
Deco
Arda Turan
Iniesta
Neymar
Messi

Något att se fram emot så här i sommarens fotbollstorka efter att EM tar slut ikväll.
Barcelona Simple FCB Fan
2016-07-10 14:29
@barcagurl:

Varför är åldern ett problem? Målvakter behöver rutin och är bäst när de är äldre! Bravo är grym och ter stegen har mycket att lära sig av honom! Ter stegens tid kommer, synd om han ska ha bråttom bort.. Som Håkan skulle säga: "Din tid kommer"
Barcelona barcagurl
2016-07-10 14:23
Ter stegen sägs tydligen va överens med City. Visst är silly igång det märker man ju, men samtidigt är han för bra för att vara andra målvakt.. Ser gärna ombytta roller med Bravo och Ter Stegen! Bravo är bra men åldern är ett hinder för mig, och jag tror verkligen att Ter stegen är vår framtida målvakt. Mur i mål. Vad säger ni angående våra målvakter? Sälja nån? Köpa in nån? Tror ni verkligen nån av dem kommer vara nöjd som andra målvakt nästkommande säsong?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-07-10 14:05
Gabriel Tack för att du tog dig tid att skriva det där, vet att det kan vara ganska jobbigt att skriva så pass mycket. Vill påpeka att jag knappast tycker vissa av dem åsikter jag kommit med är något som är kul, men kanske är dem nödvändiga? Exempelvis gillar inte jag heller att vi sponsras av Qatar Airways, men är det nödvändigt för Barca som klubb att få in intäkterna? Ja. Tycker jag att det hade varit kul att besöka Pepsi Camp Nou Stadium eller liknande? Verkligen inte, men det är nödvändigt för klubben för att dels kunna finansiera Espai Barca, men också för att kunna växa. Vill också säga att även jag har alltid tyckt om Barca extra mycket just för dess historia, men samtidigt ser fotbollsvärlden helt annorlunda ut idag och man måste anpassa sig efter det. Historian och dem val klubben tidigare gjort kommer ju alltid finnas kvar, visst ? Vi kan vara stolta över det. Ser folk säga att dem hellre ser oss vara ett mittenlag än att klubben utvecklas och visst så får man självklart tycka, men frågan är om man verkligen tänkt genom en sån kommentar? Att öka intäkterna handlar inte bara om att kunna köpa dem bästa spelarna utan också kunna behålla det vi faktiskt har. Spelare som Messi, Neymar och Suarez sitter på otroligt höga löner och i takt med att andra klubbar blir rikare och kan erbjuda ännu högre löner blir det svårare för oss att behålla dem. Lägg även till att La Masia knappast drivs gratis, klubben måste ju satsa pengar även där och i en tid när engelska klubbar kan erbjuda lukrativa kontrakt även till juniorspelare så blir även detta mer kostsamt att driva. Men okej låt oss dra in på all reklam, skrota Espai Barca, sälja våra största spelare, banta ner La Masia ännu mer, då kommer vi garanterat vara ett mittenlag men är det värt det? Det tycker inte jag, personligen tycker jag om bra fotboll och vill att vi ska ha dem bästa förutsättningarna för det, kräver verkligen inte titlar varje säsong men vi ska vara med däruppe. Nu blev det här inlägget väldigt mycket längre än vad jag hade tänkt, men försökte förklara lite mer varför jag tycker som jag gör. Blir ändå mitt sista inlägg här för ett tag, får se om jag kanske ångrar mig längre fram. Visca Barca!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-07-10 11:00
Inte mer än ett par dar sedan jag skrev ett inlägg om att Noam Chomsky må ha rätt, idrotten är ett utmärkt redskap för att få folk att inte lägga sig i saker som faktiskt betyder något. Vi slänger oss med ord som propaganda och orättvisor kring något så trivialt som Messi vs Ronaldo. Och sen går alltså Barto ut och gör något än värre än så. Om nu folk ska engagera sig, stötta något som betyder något, så är det väl fan inte support för en multimiljonär som blivit dömd (villkorligt dessutom ) för skattebrott. Weareallmessi? Som om han vore någon slags politisk flykting som kämpar för en friare och bättre värld, och vi måste alla visa världen att vi är förenade i hans kamp. Det här måste vara det mest meningslösa och dumma upprop jag någonsin hört talas om. Inte ens om Messi efter överklagan visar sig vara oskyldig rättfärdigar det uppropet. För vem är det riktat till? Vem ska bry sig, vem ska engagera sig i en multimiljonärs villkorliga straff för skattebrott? Patetiskt. Hela världen skrattar åt oss, med all rätt. Eftersom alla vill jämföra Ronaldo och Messi, tänk er att det varit tvärtom. Real gör ett upprop för Ronaldo...... Precis. Så jävla illa är det.
Barcelona Den vise mannen
2016-07-10 10:34
ZhzZhzhzzhzzoxxxtZhh
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Den vise mannen
2016-07-10 10:28
Zxp
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Den vise mannen
2016-07-10 10:27
O
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona petersays
2016-07-10 08:20
Väl skrivet Gabriel - håller med om allt! Och även jag riktar en ursäkt till Blaugrana91 för att det blir lite plumpt ibland. Alla culés är såklart lika välkomna här!
Barcelona Gabriel
2016-07-10 03:03
Sen vill jag även passa på att skicka en personlig hälsning till Blaugrana91 här inne. Jag är medveten om att jag gått åt väldigt hårt åt det du skrivit och det kan jag stå för, men jag vill att du ska veta att min intention aldrig var att du skulle känna dig ovälkommen på forumet (hur mycket jag nu har med det o göra, säkert en del i alla fall). Men det är som du själv säger, du är medveten om att det du skriver kommer att väcka reaktioner och du får du liksom ändå förvänta dig en del starka reaktioner från vissa när du resonerar som du gör. Du håller på Barcelona och Barcelona historiskt sett är världens kanske mest speciella fotbollsklubb att hålla på. Allt från ingen reklam på tröjorna, till att bli tagna av sin identitet under Franco tiderna till att vara medlemsägda är bara en liten del av vad majoriteten av culés runt om i världen uppskattar (eller ska jag säga uppskattat) och värdesätter kring klubben. Du har en väldigt ovanlig syn att se på saker och ting för att hålla på en klubb som Barcelona vilket gör att jag ibland undrar varför du ens håller på just Barça (utan att vilja vara respektlös), men det kanske helt enkelt var något sådär enkelt som att du fastnade för en spelare som lirade i klubben under en period och sen höll det i sig. Men för de flesta andra har man fastnat för mer än bara det sportsliga. Det finns redan så många fotbollsklubbar där ute och alla klubbar har sportsliga projekt, oavsett hur mycket de kan skilja sig från varandra. Men det finns inte många som har den kärnan av identitet och historia som just FC Barcelona har och det är ju det som varit det fantastiska och speciella inom klubben. Jag vill bara att du tänker på en sak. När Barcelona gick igenom sin största kris genom tiderna och inte vann titlar på flera år, förlorade på hemmaplan oftare än sällan mot mittenlag och krigade om kvalificering till CL-spel så var det knappast det sportsliga som culés föll tillbaka på, utan snarare känslan av att man trots allt var en speciell fotbollsklubb olikt alla andra. Nu vill jag inte att vi återgår till de tiderna när vi inte vann några titlar för precis som dig så vill även jag att Barcelona jämnt och ständigt står som herre på täppan, men min poäng är att framgångsperioder går i cyklar och rätt som det är kan vi vara nere i en ny svacka igen. Och när framgångseran når mot sitt slut och perioden rent sportsligt går lite sämre kommer fansen inte längre ha något att kunna luta sig tillbaka mot. Vi har inte längre den där speciella identiteten eller relationen till klubben, allt handlar bara om det sportsliga och uppriktigt talat - vill du verkligen ha det så? Är det sportsliga verkligen det enda du bryr dig om? Och isåfall, är det inte lite tråkigt att bara följa en fotbollsklubb - i synnerhet en sådan unik klubb som Barcelona (som har så mycket mer att erbjuda utöver det sportsliga) för bara sportsliga motiv? För mig blir det väldigt svårt att läsa sånna åsikter som du kommer med, och jag kan erkänna att det retar upp mig och jag blir hetsig. Det är helt enkelt svårt för mig att se en annan culé totalt skita i det som jag (och många andra) ser som något så otroligt viktigt för just FC Barcelona och jag kan helt enkelt inte förstå saker som när du vill att Barcelona signar/förlänger med Qatar "bara pengarna är de rätta" eller att klubben ska säljas och drivas likt ett företag. Jag blir så oerhört provocerad av det då det finns så många andra fotbollsklubbar där ute som man kan hålla på om det är något sånt man är ute efter. Men, med det sagt. Jag lovar att hedanefter försöka lugna ner mig och helt enkelt acceptera att du (och vissa andra här inne) inte bryr sig speciellt mycket om klubbens själ och identitet och att det helt enkelt finns 2 typer av cules där man resonerar och värdesätter olika saker på annorlunda sätt. Så om jag fått dig att känna dig illa bemött så ber jag om ursäkt, kände bara att jag ville give my 2 cents gällande saken och jag hoppas att det är no hard feelings. För som du själv sa, i slutet av dagen håller vi alla på samma klubb och vill klubben det bästa, vi vill det bara på olika sätt. Ha det bra hermano!
Barcelona Gabriel
2016-07-10 02:43
Att Barcelona som klubb visar sitt stöd åt Messi borde vara en självklarhet, problemet blir bara att det finns bättre sätt att göra det på. Att gå ut med en "todossomosleomessi" kampanj efter att han blivit dömd för skattebrott blir bara så otroligt smaklöst och även fel, för vi alla betalar skatt och har i det här fallet inget att relatera till med Messi och hans dom. Det enda det här gör är att sprida på hatet mot både Barcelona som klubb och till Messi som fotbollsspelare då Barcelona indirekt går ut med att det är "ok" att man skattefifflar. Klart effekten blir att det sticker folk i ögonen och att det istället vrids som något negativt i de sociala medierna. Jag försöker verkligen inte att kasta skit på ledningen bara för att det är just ledningen, utan sanningen är att det här agerandet är en brist på känsla av de som startat kampanjen. Att man inte kan förutspå vad som kommer att hända och vilken effekt det egentligen kommer att ta är dåligt. Vill man stötta Messi (vilket man borde göra utan att påstå att det är okej att inte betala sin skatt) så kan man istället göra det internt för Messi där man visar honom och berättar för honom att han har klubbens stöd och att man kommer att backa honom, det behövs ingen populistisk "stötta Messi"- kampanj. Sen undrar jag vad den riktiga agendan med det här egentligen är? Att Bartomeu visat sig vara en slug räv tidigare har knappast ungått någon, och att han tar varje tillfälle i akt både att agera offer samt att vinna popularitetsröster bland medlemmarna är ingen hemlighet. Men det är klart, att sätta sig på kontoret med Messi där man genuint och helhjärtat förklarar för honom att han kan räkna med klubbens stöd är inget som fansen får reda på i samma utsträckning som en kampanj på sociala medier där det sprids likt löpeld. Frågan är hur mkt stöd Messi verkligen känner av det här och hur glad han egentligen blev? Nej jag är ledsen, men det här blev tyvärr återigen ett fel av ledningen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar N11
2016-07-10 01:24
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-07-10 01:19
Nej, men andra ska komma undan med det? Exakt samma brott dessutom.
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2016-07-10 00:57
Varför ens komma ut med en stödjande kampanj för Messi!? Klubben stjälper istället för att hjälpa honom i dagsläget...media gör sig löjliga över detta samt att folk i princip hånar Messi och klubben. Ännu en gång visar klubben noll känsla. Låt Messi stå för det han har gjort....löjligt med denna kampanj....bara för att det är Messi så skall han inte komma undan med att betala skatt till staten!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-07-09 23:33
Neymar N11 Om du nu anser att det aktuella skattebrottet blivit en storm i ett vattenglas, så ska du väl skylla på Bartomeu och hans anhang snarare än "media", helt enkelt eftersom det är styrelsens utspel som fått det att blåsa som aldrig förr runt affären ifråga. Eller hur?
Barcelona El Pistolero #9
2016-07-09 23:32
Varför hatar brittisk media Messi så mycket? Liksom vad finns det att hata om Messi? Ingen arrogans, filmar aldrig, ödmjuk. Han är väldigt lätt att gilla enligt mig. Förstår verkligen inte.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-07-09 23:28
Kröjff

You nailed it. Tack.
Annons: