/spanien/barcelona/forum/15349.aspx/spanien/barcelona/forum/15349.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
8/3/2010 23:20
Oha789

Läs om, läs rätt.

Jag påstår inte att Özil är bättre än Thiago/JDS. Jag påstår att Özil har bevisat mer och har mer erfarenhet, that's it.

Kan Thiago och JDS bli bättre än Özil? Ja
Är det garanterat att Thiago och JDS kommer att bli några "hits"? Nej

Ser du skillnaden?
Du riktar dina argument och kritik åt helt fel håll.
Barcelona Messidinho_10
8/3/2010 23:19
Är matchen imorgon kl 13 eller har jag missuppfattat det hela?
Barcelona RimuZ
8/3/2010 23:19
Nu ska man inte direkt ha det här som första motiv vid en värvning men Özil kan köpas och säljas efter ett år till samma pris om inte ett bättre. Köper vi han nu så kommer han få speltid med tanke på våra matcher och jag tror han kommer klara sig bra i vårat system. Om vi nu vill ha Cesc nästa år eller om två år så är Özil fortfarande ung och har fått på sig värdefull erfarenhet från spel på den här nivån. Han skulle förmodligen kunna säljas till ett högre pris än vad vi köpte honom för.

Blir han dock en jätte succé så kanske ledningen och fansen inser att Cesc är överflödig och det är också bra för oss.

Win-win situation i båda fallen. Flopp risken tror jag är ganska liten och vi får minst samma pris för honom om vi säljer honom.

En tanke att leka med (=
Barcelona Frodo
8/3/2010 23:16
En sak som folk verkar glömma är Peps förtroende för Keita. Han är Peps favoritspelare och följer Peps instruktioner till punkt och pricka. Han kommer garanterat att få en hel del speltid.
Barcelona Oha789
8/3/2010 23:10
Hetfield- Megan Fox is a dude

Du vet ablsut inte vad du snackar om.

Özil behöver inte vara bättre än Thiago och JDS.
Det finns vissa spelare som med lungt och ro och med lite rädsla vänta in några år innan dom på riktgit vågar gå ut i det riktiga fotbollsvärlden.

För att få dig att fatta ska jag ta ett exempel.

Fabregas ville visa sina kvaliteter snabbt och ville komma med i fotbollsvärlden snabbare. Han gjorde det utan anpassnings problem med staden, Laget, Styrelsen, familj, taktik och Tränare.

Iniesta däremot. Som är bättre änn Fabregas fick vänta in sina kvaliter några år till innan han vågar komma in i fotbollsvärlden. Det gör han för att vara mentalt och fysiskt bered. Därför börjar alltid spelare från La Masia med inhop och få minuters spel tid.

Du kan inte säga att Özil har mer kvalite eller är bättre för att han slagit igenom tidigare änn andra spelare.

Det ger forfarande stor chans till att Thiago och JDS är bättre än Özil.
Barcelona Hyder
8/3/2010 22:57
Saken är den att man i klubbens organisation och framförallt Pep litar på dem egna produkterna. Köper man Özil kommer det att stanna upp någon av Thiago eller Jonathan (om inte båda). Det vore som att köpa Alexandre Pato istället för David Villa. Vilket slag för en spelare som Bojan. Nu säger jag inte att Thago och JDS ens är i närheten av vad Bojan är idag men man använder säkerligen samma tankemönster i värvningsfilosofin.

Skulle det visa sig att verken Alcantara eller Dos Santos blommar ut, då har vi en annan situation. Men chansen bör dem båda få och Özil skulle bara stå i vägen då. Oavsett hur duktig jag ändå tycker att tysken är.

Arteta är 28 och kommer säkert att dala perfekt för att kugghjulsprincipen ska falla på plats med ungtupparna.

EDIT: Sedan får vi inte glömma bort att vi även har en spelare som Sergi Roberto på uppgång vilket blir en till spelare som inte skulle må bra av att en ny ung talangfull mittfältare som Özil köps in.
Barcelona Hyder
8/3/2010 22:57
Dubbel
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
8/3/2010 22:47
All I'm saying is this:

Om man ska lägga 15-20 miljoner på Arteta som är 28 år, när man kan lägga samma summa på Özil så känns det givet för mig vem man ska köpa: Özil.

Sen kan man ju knappast jämföra Thiago/JDS med Özil. Özil har som 22 åring spelat VM och är kanske Werder Bremens viktigaste spelare. Om man ska sitta redan nu och göra Thiago/JDS till "the next hit" så lever man på hopp och löften.

Ja, de har all potential i världen att bli hur bra som helst, men återigen:
Potential garanterar inte att man blir en stjärna.

Jag vet att jag kommer att få en hel del skit nu, men jag är realistisk. La Masia är världens bästa fotbollsakademi, men jag tror inte att varje produkt som produceras är nästa Xavi eller Iniesta. Jag hoppas ju givetvis att Thiago blir bra.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
8/3/2010 22:35
Ang Özil;

Frågan är hur han fungerar i ett spelförande lag som Barcelona jämfört med ett Tyskland som är mer inställt på snabba omställningar?

Lite Hleb-varning kanske, även om de inte är helt snarlika i spelstil...Atlético addeh
8/3/2010 21:57
Pep Guardiola gick tidigare ut och sade att Messi inte skulle spela alls i morgondagens match mot K-League All Star. Nu verkar den gode spanjoren kommit på andra tankar, då Messi efter flera lyckade träningspass, verkar vara aktuell för spel ändå. Men det kommer bara bli några minuter.

Jag är nyfiken på om Hleb kommer få chansen imorgon, känns ypperst tveksamt.
Barcelona Messidinho_10
8/3/2010 21:53
Riiio!!

Ta Valencia matchen Villa mot sitt ex lag det kommer bli intressant. Ligg ute i god tid och köp biljett på hemsidan så är du säkrad.
Barcelona Xavi11
8/3/2010 21:48
Jag kommer skapa en hemsida som www.arsenal.se fast med Barcelona. Och jag undrar om några skulle vilja hjälpa till på den, med att skriva, vara bloggare, vara moderator på forumet, eller vara redaktör. Vi kommer även lotta ut lite priser då och då. Och vilka kommer vara aktiva på den?

Om ni vill hjälpa till på den, kontakta mig i PM:)
Barcelona Hyder
8/3/2010 21:46
Förstår bara inte varför man ska köpa in ett framtidslöfte på det offensiva mittfältet när man redan har två sådana i Thiago och JSD. Özil är bra men både Alcantara och Jonathan är säkrare kort. Dem vet exakt hur man ska spela, vart man ska stå, vart alla andra spelarna befinner sig och så vidare. Att dem sedan har en enorm potential gör bara saken bättre.

Titta bara på matchen mot Bilbao som "Oha789" syftar på. Dos Santos kommer in och spelar på ett tillslag hela tiden. Det är ett effektivt och underhållande spel han visar upp. En rutinerad spelare som Hleb hade exempelvis ingenting att sätta emot vid en jämförelse prestationsmässigt dem båda emellan.

Så länge det finns potential, kreativitet och kvalité i ungdomsleden säger jag att man ska satsa på just ungdomarna. Speciellt om det väger mellan ett ungt nyförvärv och en ung egen produkt.
Barcelona el Maestro!
8/3/2010 21:38
Ämne: Rambla

Det finns ....Det skulle vara en dröm att uppfylla för Arteta om han kan få spela för FC Barcelona. Det skulle dessutom öppna upp en dörr för honom att bli uttagen till landslagsspel i Spanien. Han har hittills inte haft en chans till det trots att han skulle kunna ta en plats i landslaget.
Kanske ännu en konkurrent till Alonso?
Barcelona Riiio!!
8/3/2010 21:35
Neeed Heelp!! =)

Står mellan andra omgången, hemmamatchen mot Hercules eller hemmamatchen mot Valencia lite senare.
Flyg är sak samma eftersom priserna är ungefär samma. Boende är tutto completto också så det skippar vi.

Det jag undrar är vad man väljer, Hercules för att det är första hemmamatchen (om det nu spelar nån roll?), att man förhoppningsvis kan få grymmt bra sittplatser på långsida nedre, målrik match, att ingen av spelarna förmodligen är skadade eller i alla fall avstängda och för att det helt utan problem går att köpa biljetter samma dag som matchen är eller dagen innan???

Eller tar man Valencia matchen som är ungefär en månad senare, kanske osäkert på det där med biljetterna och att någon/några spelare kanske missar matchen (va nere senast för-förra säsongen mot Malaga och missade Puyol för han va avstängd, förbannad som fan blev man haha).

Vad väljer man????
Barcelona Oha789
8/3/2010 21:20
Efter det Guardiola har sagt om b-Laget är jag väldigt motiverad till att se vad La masia kan bjuda och inte vad Özil eller andra kan bjuda.

Jag såg Föra året en match där JDS kom in i spel. Han spelade 15 minuter och killen visade verkliken hur man kan spela underhållande.

Han gav passningar på ett tillsag och inte två.
Han viste vart alla spelare var placerade och det gick riktigt snabbt. Det var som om han var en vägg och så fort man passa honnom så valade bollen vidare till nästa spelare.

Sedan har jag hört väldigt gott om Thiago och Soriano. Jag skulle vilja att dom får chansen är Özil.
Barcelonistas
8/3/2010 21:19
mascherano är den sista pyssel biten som fattas i barca nu när yaya har lämnat. för vi behöver nån som kan ersätta busi när han kanske blir skadad.
David_Villa 7
8/3/2010 21:19
men özil ser man som ett framtidslöfte får börja på bänken i några år, kan ju försöka erbjuda ett kontrakt som gör att han bli kvar i werder bremen i 2 år till.
Barcelona Rambla~
8/3/2010 21:19
Det tror fan att de flesta lockas av att värva Özil. Speciellt nu när han fått sitt genombrott i och med VM. Fast en klubb som Barcelona, som redan har sina offensiva och kreativa spelare på mittfältet som ingen spelare i världen för tillfället rubbar på är Özil nästan överflödig. Visst, han hade säkert kunna fungera hur bra som helst i Barcelona men jag har mer och mer insett att han behövs desto mer i andra klubbar som saknar dessa alternativ. Han måste få vara en spelare ett lag bygger mycket av sitt spel kring honom, något jag inte kan se Barca kommer att kunna göra i dagsläget eller den närmaste framtiden.
Atlético addeh
8/3/2010 21:16
Hetfield

En ersättare till Yaya måste köpas in. Värvar vi Özil måste vi fortfarande leta efter någon pivoté. Vid ett köp av Arteta får vi en spelare som kan spela överallt på mittfältet, då behöver vi inte värva mer. Pep har ju själv uttalat sig om att han tycker om att jobba med tunn trupp.
David_Villa 7
8/3/2010 21:13
Ämne: hur får man stjärna ....
helt ärligt så har jah ingen aning om hur man får stjärna ?? haha bara fått det konstigt nog
Barcelona Hyder
8/3/2010 21:11
Rambla~

Håller med dig. Jag tycker absolut inte att Özil skulle vara en bra värvning. För att han ska utvecklas ordentligt måste han spela och i dagsläget och förmodligen flera år framåt kommer Pedro och Iniesta ta hand om de positioner som Özil kan spela på. Det är lite väl optimistiskt att tro att Özil skulle kunna axla Xavis roll på ett tremannamittfält med ett sådant defensivt ansvar dessutom.

Thiago och Dos Santos finns självklart att tillgå och någon av dem kan till och med få ett mindre genombrott redan i år. Men att köpa en ung Özil vore bara väldigt, väldigt osmart för att det är inte så att Thiago och Dos Santos väntas blomma ut vid 27 års åldern utan de väntas blomma ut någorlunda inom 2-3 år. Då blir helt plötsligt Özil ännu mer överflödig.
Barcelona Rambla~
8/3/2010 21:02
Ämne: Rambla & addeh

Nj....
Jag tror att Pep har en annan syn när det gäller Thiago och JDS än du. De ska självklart slussas in försiktigt och inte brännas ut på direkten med för stort ansvar.

Özil ses också som ung och oerfaren fortfarande på högsta nivån trots sitt fina Vm. En bra turnering gör inte att du axlar ett stort ansvar i en storklubb per automatik.

Tror du att han vill vara en bänkis? Hans ambitioner är nog större än så. En bänkis lär han bli även i Real Madrid om han hamnar där. Jag menar, de har Kaka, VdV och Canales de ska hitta speltid för på samma position.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
8/3/2010 20:50
Rambla & addeh

Nja, varför skulle han bli överflödig? Han kan spela som CM (Xavi) , COM (Iniesta) och på kanterna (Messi och Pedro). Han kan rotera runt, men då får han vara beredd på att bli en bänkis.

Thiago och JDS är inte ens i närheten av att vara redo för att ta steget in i A-laget. Sad but true.
Jag tror att vi förblindar oss på deras potential, men potential leder inte alltid till att man blir en bra/lyckad spelare *host* Guti.

Atlético addeh
8/3/2010 20:49
Hetfield

"Jag förstår fortfarande inte poängen med att värva Arteta när man kan få Özil för liknande pris."

Özil är ju en bra mycket mer offensivare speltyp som kan spela både på mittfältet och i anfallet. Tysken är ingen spelare som går ner och tar axlar Busquets uppgift som Arteta skulle kunna göra. Där tror jag vi ser skillnaden, även om Özil inte vore helt fel heller, fast på ett annat sätt.
Barcelona Rambla~
8/3/2010 20:37
Hetfield

Vid en första anblick så är en värvning av Özil mest logisk och fördelaktig. Fast om du leker med tanken att Barça kallt räknar med att Cesc åtminstone värvas till nästa säsong. Vad blir det då av Özil? Han blir överflödig, speciellt om nu också Thiago och JDS är tänkta att slussas upp till a-truppen. Då är det säkert lättare att hantera en allt mer åldrande Arteta.
Barcelona Rambla~
8/3/2010 20:33
Messi lär inte spela enligt Pep. Barca får mindre betalt, €200.000, om inte Messi spelar minst 30 min. Jag tror nog att Peps ord väger tyngst här. Skaderisken är för stor efter endast en träning efter ett långt uppehåll.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
8/3/2010 20:31
Rambla

Det finns ingen chans i världen att Arteta tackar nej till att komma hem, det kan jag nästan garantera. Han kommer att få bra betalt i Barcelona, bo i hemstaden, spela i en klubb som vinner titlar och han kan umgås med sina vänner.

Med allt det där sagt, jag vill ha Özil (med risk för att bli tjatig). Jag ser inte poängen med att värva en 28 åring för 15-20 miljoner.

------

Äh, brittisk media får Aftonbladet att se ut som rena seriösa tidningen.
Det är inte så konstigt att landslaget och spelarna är livrädda för tidningarna. De är vulgära och brutala.
MF Doom
8/3/2010 20:25
Ämne: el Flaco

Det sena....
Messi kommer att spela, Barca blir annars av med massa pengar om han bara kommer att sitta på bänken. Läste att det fanns någon slags avtal om man nu ville ha dom pengarna man kommer att få när Barca spelar så skulle Messi, Alves & Ibra spela annars fick man mindre. Kan ha varit bullshit iförsig men Messi lär spela.
Barcelona Rambla~
8/3/2010 20:24
Seriöst, vad är det egentligen med brittisk press? Snacka om att försöka piska upp stämningen och starta ett krig. Vad i helvete angår det dem eller Arsenal för den delen, vad Barcelona väljer att sända på sin egna Tv-kanal? Den är för klubbens socios och det angår fan inte någon annan vad som sägs eller visas där. Vilken soppa detta är.
Annons: