/spanien/barcelona/forum/15282.aspx/spanien/barcelona/forum/15282.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Hetfield
2010-05-23 16:23
Det är samma princip, man kan inte ogilla Cesc för det han gjorde när Pique gjorde samma sak. Ja visst, Cesc kostar betydligt mer, men det är samma princip

Hala Madrid!

Pellegrini försöker i alla fall spela fotboll, jag undrar hur marängerna kommer att reagera när Mourinho satsar på 1-0 varje match
elbraco
2010-05-23 16:19
Mourinho klar?
Real Madrid iHala Madrid! 1902 ☆
2010-05-23 16:15
¡Barça! - Crèma Catalana

Dra inte alla över en kam. Finns många som har uppskattat det jobb som Pellegrini har gjort, inklusive mig själv. Men nu när Mourinho till oss så måste man acceptera det och fortsätta vara positiv. Även om vissa trycker ner Pellegrini för att visa glädje till att världens bästa tränare kommer till klubben.

En sak är säker och det är att El Clasico kommer få en ytterligare dimension nu när Mourinho och eventuellt Figo kommer till Real.
Barcelona Vampíro
2010-05-23 15:59
Ämne: Nu är jag inte värld....
Skillnaden i detta fallet är ju priset. Fabregas hade troligtvis kostat runt €50M medans Piqué var betydligt billigare, vill minnas att även ledningen var inne på samma spår för ett par år sen där man sa att man inte kommer betala stora summor för spelare som har lämnat klubben. I dagsläget verkar man dock inte bry sig om dessa uttalanden.
Barcelona H.Alavi - Triangulo Magico!
2010-05-23 15:54
Hetfield

Du har rätt till en viss del, men jag anser att man behövde Pique då Milito var skadad, Marquez formkurva pekar nedåt osv. Pique kom in och tog över generalposten bredvid el Capitano.

Vi har två spelare som är bättre, inte med mycket, än Fabregas, nämligen Xavi och Iniesta. Bakom dessa två behövs det en pivote som Busquets och Yaya Toure.

Köper man in Fabregas så är jag rädd att Xavi ska få den rollen som han hade under Decos tid i Barcelona. Han syntes knappt och var inte så stor som han är idag.
Barcelona ¡Barça! - Crèma Catalana
2010-05-23 15:54
Madrid fans är roliga, nu när Mourinho är på väg att komma så trycker alla ner Pellegrini och säger att han aldrig var Real madrid, han var inte en bra tränare etc. patetiskt säger jag bara
Barcelona Hetfield
2010-05-23 15:51
Nu är jag inte världens största Fabregas älskare, men om man inte köper honom bara för att han är en katalan som har vandrat iväg, då måste man väl också ogilla Pique? Sist jag kollade så försvann också Pique till kalla England

Ang. Toure så vore det synd om han försvann, det ständiga tjatet om han ska stanna eller inte kommer inte att vara hälsosamt för laget, och vi kan tjäna en rejäl hacka om han försvinner
Barcelona H.Alavi - Triangulo Magico!
2010-05-23 15:45
Jag har sagt det förr och jag säger det igen, och jag tror att de flesta håller med mig när jag säger att om Barcelona säljer Toure så gör man ett stort misstag. Missförstå mig inte nu, menar inte att Busquets är dålig eller något sådant.

Utan det jag menar är att om Toure vandrar iväg till en ny klubb, så är jag i stort sett säker på att Fabregas återvänder till Katalonien under sommaren. Ingen dålig spelare, men helst ingen jag vill se i Barcelona idag då jag hellre vill se Barca satsa på JDS och Thiago samt Toure och Busquets.

Vilken typ av signal skickar man till La Masia om man låter en spelare gå iväg till England för att sedan återvända? Visst, JDS och Thiago kanske stannar ändå men deras chans till spel minskar enormt om Barcelonas A-lag har tre mittfältare som heter Xavi, Iniesta och Fabregas.

Men, om Yaya Toure står bakom hans agents uttalanden så får han gärna vandra vidare. Det skulle vara en förlust för oss om Yaya går, men samtidigt så är Yaya Toure inte FC Barcelona.

Skulle jag få bestämma så skulle jag behålla Toure och förhandla om Fabregas om ett par år.
adil [blaugrana]
2010-05-23 15:39
A.Gaudi

Håller med. Toures situation är inte jämförbar med Bojans, Iniestas eller Henrys. Yaya är varken någon ung talang på väg att blomma ut eller avdankad världsstjärna som vunnit allt och inte har något mer att bevisa (Henry).

Toure är 27 år och är på väg att peaka. Enligt mig är han världens bästa defensiva mittfältare och jag skulle inte tro att han själv inte vet om att han tillhör toppskiktet på den positionen. Med detta i åtanke ter det sig självklart att Toure måste göra sin röst hörd när han inte får den speltid som behövs för att han ska kunna bli ännu bättre. Pep har bokstavligen petat honom vilket inte kan kännas särskilt bekvämt för hans del.

Att han klagar offentligt visar kanske också att han känner för klubben och vill stanna kvar, hur konstigt det än må låta. I annat fall kunde han ju bara knipit igen och bytt klubbadress. Typ alla klubbar i världen vill ju ha honom.

Kung Yaya är en av mina favoriter. Han förtjänar ett bättre öde i Barca. Speciellt efter hans fantastiska prestationer under trippelsäsongen. Hoppas innerligt att han stannar!
Barcelona A.Gaudi
2010-05-23 15:32
el flaco

på den tiden var iniesta en oetablerad färsking. Det är lite skillnad mot Toure som idag är i sin peakålder. Det är klart han lämnar ifall han inte får spela. och det har ofta känts omotiverat hur lite han fått spela den här säsongen, han är aldeles för bra för att snitta 1-2 matcher i månaden.
Barcelona el Flaco - Nah Mean
2010-05-23 15:08
Allt det här tjatet från Dimitri Seluk om att Touré inte har fått den speltiden han förtjänar får mig att tänka den gången under förra säsongen, då Pep Guardiola hyllade Andrés Iniesta som ett föredöme eftersom han bl.a. aldrig klagade på när han inte alltid fick spela från start och bara fick hoppa in under sista 15 minuterna under åren med Frank Rijkaard.

Touré borde även lära sig från Iniesta om hur man går tillväga när man inte får den speltiden som man anser sig förtjäna. Gick Iniesta någon gång ut och klagade över bristen på speltid back in the days? Nej, det gjorde han inte. Han accepterade och respekterade Rijkaards beslut och det förekom nästan aldrig någon antydan om att Andrés skulle lämna Barcelona.

Och under de senaste säsongerna har vi flera exempel på spelare som inte alltid har fått speltid, men som ändå inte klagat ut till medierna. Har Bojan någonsin gnällt? Hörde man något från Henry när pojkspolingen Pedro bänkade den franska superstjärnan? Det är många som tvingas se matcherna från bänken, men det som kännetecknar dagens Barça är solidariteten mellan lagkamraterna och då ska man inte, via sin agent, hota om att lämna klubben för att man inte får spela från start varje helg.

Men allt det sagt så tycker jag väldigt mycket om Touré Yaya och vill inget mer än att han ska fortsätta spela hos oss nästa säsong och flera år därpå. Menar bara att hans agents uttalanden är endast kontraproduktiva och bara leder till mer osämja mellan spelaren och klubben än något annat.

Barcelona Rambla~
2010-05-23 14:59
haeger:

Jag gillar också Yaya väldigt mycket och hoppas självklart att han väljer att stanna kvar. Precis som du anser jag också att han borde få mer speltid, men det rättfärdigar inte att du låter din agent snacka skit om tränaren och klubben i media. Har du problem med tränarens idéer och beslut, sätter du dig ner och pratar med honom om det istället för att låta agenten öppna sin stora trut i parti och minut.
Barcelona Barcadinho.
2010-05-23 14:58
Det där att mandatperioden har förlängts till 6 år har klubbats genom. Jag är ganska säker på det. Jag tror inte att det har hamnat bara som ett förslag, utan saken gick igenom en omröstning.

Om Laporta kan komma tillbaka – jag tror att det går. Det bör vara en demokratisk princip. Varför ska man utesluta alla förre detta för alltid och evighet? Orimligt.

Storyn med Yaya känns mer och mer som Van Bommel. Jag kom på att tänka på det eftersom holländaren var i finalen igår. Van Bommel hade också konkurrens med Edmilson och Thiago Motta och han tyckte att han fick spela för lite. Då drog han till Bayern utan tusentals rubriker, tyst och snyggt utan trams.
Tycker Yaya likadant så kan han röra på sig han med. Vi hittar en ersättare.

Grattis till Inter för trippeln – de spelar kanske inte snyggt men de är ett balanserat lag. De har kraft, de har rutin, en del tekniska och smarta spelare, bra bänk, och tur med skador den här säsongen.
Barcelona haeger
2010-05-23 14:55
Jag håller även med er. Ni har nog rätt.

Det är synd, Yaya förtjänar mer speltid. Men finns inget man kan göra åt saken, om han inte är nöjd i Barcelona så får han dra. Men jag gillar honom grymt mycket och hoppas verkligen att han stannar.
Barcelona Rambla~
2010-05-23 14:53
Precis som tarrak är inne på. Om det agenten spyr ut i media inte överenstämmer med spelarens tankar så sätter man antagligen munkavle på sin agent eller så ger man honom foten.

haeger:

"Men han vill nog inte gå ut själv i pressen och börja klaga, det känns onödigt."

Nej precis, för om han skulle säga något själv så höjer det väl knappast hans status bland fansen och medspelarna. Det är taktiskt att hålla tyst om det nu visar sig att man stannar kvar i klubben.
Barcelona haeger
2010-05-23 14:52
Rambla~

Javisst gnäller agenten men det kanske kommer från honom själv, inte Yaya.
Men visst ligger det något i det, och jag förstår Yaya till en viss del. Men han vill nog inte gå ut själv i pressen och börja klaga, det känns onödigt.

Enligt mig så borde han få så mycket mer speltid än vad han redan får. Det är synd att Pep inte använder honom mer.

Och agenter är agenter, direkt när deras klient inte får speltid och är missnöjd så går de ut i media och skapar dramatik.
Barcelona Criff
2010-05-23 14:51
Agenten skiter väl mest i vilket om spelaren får spela eller inte. Knappast så att han förlorar något på det.
Så självklart ligger Toure bakom det.
Barcelona tarrak
2010-05-23 14:48
Det där med att skylla på agenten håller inte och det här Pep varit tydlig med. Agenterna är anställda av spelarna och skulle de hålla på och pumpa ut budskap som inte stöds av deras arbetsgivare skulle de självklart bli tillrättavisad och i värsta fall få sparken.
Barcelona Rambla~
2010-05-23 14:42
haeger

Det är ju bevisat att agenten gnäller, eller hur? Om nu Yaya inte står bakom sin agent, säg det då offentlig. Det gjorde han förra säsongen, började ge intervjuer på katalanska och allt var frid och fröjd. Nu när ligan är avslutad får vi höra samma skit från agenten igen.
Barcelona haeger
2010-05-23 14:38
Rambla~

Hur vet du att han gnäller via sin agent? Finns det bevis om det? Många agenter går ut i media och säger dumma saker som står för de själva.

Och tycker du det skulle vara OK om Yaya gick ut offentligt och gnällde i media? Folk skulle smutskasta han grovt.
Bättre att ta det privat.
Barcelona Villa7
2010-05-23 14:31
Basaric

Ja jag tror också att villa kommer spelas centralt, jag tror att när pep bestämt vem som ska spela centralt villa eller ibra så vet han vem som ska spela på kanten, han kommer forma efter valet av central anfallare. ibra e svår att omskola från central anfallare till en kantspelare som ska komma med fart o utmana.. vi vet ju alla hur det kan gå om ibra råkar få lite för mycket fart

Står fast: Pedro-villa-messi
Barcelona Rambla~
2010-05-23 14:19
Ämne: Rambla~

Jag hålle....
Ok, jag förstår att du inte håller med. Du tycker alltså det är okej att via sin agent gnälla i media? Om nu Yaya är så missnöjd i Barcelona, säg det då offentligt och begär att få bli såld.
Barcelona basaric
2010-05-23 14:19
Hur ska vi ställa upp med Villa på plan? Här är en interessant artikel angående det.

Länktips.
Barcelona ¡Barça! - Crèma Catalana
2010-05-23 14:06
Rambla~

Jag håller verkligen inte med om vadh an skriver, tycker att Yaya har blivit orättvist behandlad. VIsat att han förtjänar en startplats men ändå så sitter han på bänken hela tiden, medans andra lag hade dödat för att ha honom i sin startelva. Dessutom så har han en klausul i sitt kontrakt som säger att han får mer pengar om han spelar mer än 60% av säsongen, och det får han inte heller göra, vilket är lite respektlöst. Så jag håller inte med där.
svinter
2010-05-23 14:04
vad ska man säga, allt som har med inter att göra är äckligt!!

Inga långa länkar i inläggen, tack. /Red
Barcelona Joan Gamper 1899
2010-05-23 14:03
Mourinho kommer göra Real till ett starkt defensivt lag precis som han har gjort med Porto, Chelsea och Inter.
Barcelona Rambla~
2010-05-23 13:59
Hehe, Kxevin does it again. Till alla Yaya lovers (jag gillar också honom), läs och ta er sedan en funderare.

Det går inte annat än att hålla med om vad han skriver.
Barcelona el Flaco - Nah Mean
2010-05-23 13:42
Ämne: Rambla

Nu när du ....
Ja, mandatperioden har förlängts till sex år.

Läste i någon artikel att det spekulerades om att Rosell tänkte erbjuda Pep ett sex års kontrakt, som därmed skulle vara under hela Rosells första mandatperiod. Så det är nu alltså sex år, istället för fyra.
Barcelona H.Alavi - Triangulo Magico!
2010-05-23 13:38
På tal om valet, kan Laporta bli president igen om ca 10-12 år när nya presidentvalet drar igång?
Barcelona tarrak
2010-05-23 13:34
Rambla

Nu när du frågar blir jag lite osäker, men jag är hyfsat säker på att mandatperioden har blivit förlängd. Någon som vet med säkerhet?
Annons: