/spanien/barcelona/forum/15260.aspx/spanien/barcelona/forum/15260.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Pedro Rodriguez
2010-08-31 12:02
Jag tror inte att Barcelona kommer att satsa på Robinho eller jag hoppas att de inte gör det, dels pga hans karaktär och för att han har en agent som heter Mino Raiola. Så nej tack till Robinho.
Barcelona Messidinho_10
2010-08-31 11:59
Ähh vi behöver inte Robinho vi har Pedro och Bojan. Tror stenhårt på Bojan nu, det känns som han kommer bli ordinarie den här säsongen.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2010-08-31 11:54
Madriiid

Filosofen har redan tackat nej till Robinho.
Real Madrid EJM
2010-08-31 11:45
Milan var faktiskt i final för bara 3 år sedan.
Real Madrid Madriiiid
2010-08-31 11:44
Ni verkar få stryk av Milan angående Robinho..
Barcelona el Maestro!
2010-08-31 11:34
Glömde länken.
Barcelona el Maestro!
2010-08-31 11:34
Om någon är intresserad av att läsa en intressant artikel om bland annat Zlatan, Barca och Pep, skulle jag rekommendera att ni läser artikeln i min länk.

Sid Lowe på Guardian är den som skriver artikel. Sid Lowe följer La Liga(det är klasskillnad på Sid Lowe och Fränden;-.).

Rubriken till artikeln lyder:
"Zlat's all folks: Barcelona finally get their man ... but at a price."

Man kan tycka olika och vad man vill men jag gillar Sid Lowes analys.

När jag läser hur han formulerar Zlatans yttrande angånde frågan om hur det kommer sig att han byter klubb kunde jag inte låta bli att skratta(att han inte fullföljer sin dröm om att vinna CL med Barca):

"The 'philosopher' has kicked me out,".
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-08-31 11:00
Är det bara jag som är aningen orolig över truppen? Om vi tänker oss att vi skulle hamna i samma läge som när vi spelade mot Inter och behövde göra ett mål, vem kan vi slänga in för att fixa sista tredjedelen?

Om vi säger att (offensivt) att startelvan ser ut såhär:
Pedro-Villa-Messi
Iniest-Xavi
Busquets

Vem kan man slänga in för att ta oss vidare i CL?
Bojan? Han är alldeles för mager och grön för att göra något än.
Adriano? Ja, han är ju bra men han är ingen som gör mål, utan en kantspringare.


Det är faktiskt oroande att om vi hamnar i samma situation så har vi absolut ingen som helst plan B. Let's face it, när vi spelade mot Chelsea så ska vi skatta oss lyckliga att Iniesta fick till träffen, annars hade folk kapat av Peps huvud med "Du har ingen plan B, du är en amatör osv." Risk för samma situation igen.
elbraco
2010-08-31 10:37
Inte så mycket hån som osmart tänkande...
Delarocha
2010-08-31 09:56
Det är fortfarande så att Inter inte representerar Italiensk fotboll på ett strålande vis då de inte har en enda italiensk spelare bland sina 15 mest använde spelare. Men visst, de kan få stå som undantaget i Serie A som faktiskt har lyckats på senare år. Benitez verkar dock ha fått in sin mentalitet i klubben och förvånar mig om de är nära CL i år igen.

Att förneka att Serie A inte är vad ligan var runt 00-04 är ju ett hån mot ligan. Nu hade det ett lag i CL final för första gången på åtminstone 5 år då Milan var där. Och det råkade vara så att Inter gick till final utan att ha en enda italiensk spelare ens i närheten av startelvan. I första hand är italiensk fotboll på "dekis" som ni fortsatt att använda det och det handlar snarare om det stora hela. Inget lag har lyckats ute i Europa de sista 4-5 åren. Samtliga har gått på pumpen mot liknande placerade lag i andra ligor. Ja, Juve slog Real 2 gånger vill jag minnas, men de åkte väl likt förbannat ut i kvarten det året ändå. Italien brukar ju inte ens få 4 lag direkt till CL och nu har de t.om blivit av med en plats.

Det är väl bevis nog för att ligan inte presterat som den tidigasre gjort i CL. För det är åtminstone så den fungerar den där kvoten. Mycket som är skit med UEFA men detta har dem nog hyfsad koll på tror jag.

Sen Goliador angående Man City och deras ungdomsverksamhet. Det jag ser som ett hån är att de värvar in spelare för 3 miljarder per säsong och fyller ut bänken etc med världsspelare istället för att ge fler av sina ungdomar chansen. Det får väl ändå ses som ett hån mot den bra ungdomsakademin när man gör precis tvärtom och lägger fantasisummor på spelare som fyller en bänkplats lika bra som en talang från de egna leden men för en 10x ggr så hög lön och en helt annan attityd till klubben.

Barcelona Barca-nist
2010-08-31 09:51
Ronaldinhoism

såg du också att Inter fick 6 min tillägstid??
ingen fick förklaring vart de fick all den tid ifrån!
sjuk liga Zlatan passar perfekt där med alla maffiatyper.
Barcelona Lusnos - Av. Diagonal
2010-08-31 09:29
Inter var bättre än barca, det du säger är alltså att barca är dåliga???

Du menar med domarens hjälp? Ungefär som vi hade mot Chelsea, Militos off-side mål? Tillfälligheter min vän, Barca vinner 9 av 10 mot Inter.
Nytt klipp på FANTV.SE
2010-08-31 06:43
Mascherano presenterad i Barcelona
Canaletes
2010-08-31 04:46
Ronaldinhoism

hahaha. Satsa på att bli stand up komiker!! xD
Barcelona Goliador
2010-08-31 02:28
Ämne: Italiensk fotboll är....
Vad jag kan minnas så tappade real madrid poäng mot soplaget mallorca som tappat alla spelare som vanligt...trots att de hade Mou...vad gör det real till då och ännu mer...vad gör det barca till som bara kom någon enstaka poäng före real förra året???
Barcelona Goliador
2010-08-31 02:25
Ämne: Italiensk fotboll är....
Roligt att du tagit fram statistik över så lång tid...3 enskilda matcher och du påstår att ligan är på dekis...du är inget mattematiskt snille va??

Topplagen är dåliga...Inter vann champions och ligan var rekordjämn, Inter var bättre än barca, det du säger är alltså att barca är dåliga???
Barcelona Ronaldinhoism
2010-08-31 02:19
Italiensk fotboll är GALET på dekis!
Inter vann trippeln förra året, Mou gjorde det bra.
Patetico kom 9a i La Liga men spöade Inter i Europeiska supercupen!

Idag Bologna - Inter 0-0
Igår Bari - Tjuventus 1-0

Inter och Tjuve är 2 lag som kommer vara uppe bland topp 5 i år.

ITALIENSK FOTBOLL ÄR PÅ DEKIS, spelar ingen roll om ligan är "jämn" det handlar inte om att mittenlagen är bra, utan att topplagen är DÅLIGA.
Ja, fortfarande vann Inter CL, allt pga Mou, i år vinner de NADA.
Barcelona Goliador
2010-08-31 02:01
Ämne: Goliador//

Serie ....Det är för mig helt obegripligt hur du kan tycka att en liga är på dekis (läs förfallen om det är lättare för dig) bara för att tyska mittenlag är bättre på att ta poäng i Euro league och precis på håret har gått om Serie A i Cl-platser.

Dessutom pratar vi 3-4 år bakåt i tiden där tyska ligan har tagit mer poäng än italienska ligan...Med alla spelarflykter så är en liga inte bättre än vad den presterade förra säsongen, det är ointressant hur det såg ut för 3-4 år sedan. Jag pratar om nuläget. Dessutom så betyder det inte att en liga är på dekis för att lag misslyckas i Euro League av många anledningar..
De enskilda laget som är i Euro League kan prioritera den jämna inhemska ligan före att gå bra i EL och därigenom inte komma med utvilade spelare till de matcherna. Dessutom så har de spanska lagen en stor fördel i cupspel då de flesta lagen är utpräglat väldigt hemmastarka och därigenom ha en stor fördel i EL.

Ta lag som fiorentina, Napoli, Genoa, Roma mfl, som har varit ute i EL de senaste åren. För dem har alltid den stora målsättningen varit att komma med i CL...det gör man inte genom att gå långt i EL. För motsvarande lag i La liga så har de hårdsatsat på att gå långt i Europa...OCH att påstå att spanska ligan, pga att 2 lag har vunnit ligan istället för 1, skulle vara jämnare än Serie A är det största skämtet någonsin!! Det finns ingen liga som är så förutsägbar som la liga...börjar likna skotska ligan med ENBART 2 lag som kan vinna.
Serie A har inte 75 poängs skillnad mellan 2:an och 3:an där är det jävligt jämnt hela vägen...
Atlético Deion (red)
2010-08-31 01:42
Goliador//

Serie A är på superdekis för att ligan (inte Inter) för första gången i mannaminne tappar en Champions League plats pga av att lagen från Serie A som helhet inte kan plocka poäng ute i Europa för att rädda sina liv.

Förstod du nu eller varför ligan är på dekis???

Den dagen La Liga och PL tappar en CL plats så har man sjunkigt lågt.

Men vet du vad som gör att La Liga tex inte tappar en CL plats trots att de oftats bara har två lag som går långt?

Det är för att mittenlagen i spansk fotboll går ut och både dominerar och vinner Europa League år in år ut.. Det kallar jag bredd..

Att en liga som ha vunnits av Inter 6 år snart ska vara jämn är bara önsketänkande. PL och La Liga har iallafall olika vinnare.

Att Barcelona inte kunde slå Inter var ett under, Inter var totalt utspelade. Serie A hade bara en profil och en vinnare, det var Mourinho, inte Inter.

Inter - Atlético 0 - 2 .. tack för kaffet Serie A
Barcelona Goliador
2010-08-31 01:31
Ämne: Goliador//

Vad ba....
Suck du är ett hopplöst fall som inte förstår vad jag skriver om!!! Jag har aldrig sagt ett enda ord om vilken liga som är bäst! Det jag säger är, och lyssna noga nu, HUR KAN SERIE A VARA PÅ DEKIS (VET DU VAD DET ORDET BETYDER?) NÄR INTER VANN CHAMPIONS LEAGUE OCH LIGAN ÄR DEN JÄMNASTE AV ALLA STORA LIGOR I EUROPA? ATT DEN ÄR JÄMN BORDE KANSKE (VAD VET JAG??) BETYDA ATT LAGEN I LIGAN ÄR HYFSATNÄRA VARANN I NIVÅ??? Du pratar om helt andra saker hela tiden, jag är inte intresserad av vilken liga som är bäst DET JAG SÄGER ÄR ATT SERIE A INTE ÄR PÅ DEKIS!!!! Är det så jäkla svårt att förstå???
Atlético Deion (red)
2010-08-31 01:22
Goliador//

Vad babblar du om? Det skulle nog vara lättare för mig att vara läskunnig om du var någorlunda skrivkunnig.

UEFA's "pajasrankning" är den som gör att ni tappar en CL plats därför att den italienska ligan i sin helhet inte kan ta några poäng ute i Europa.

Läste du ens mitt inlägg fullt av hårdkokta fakta eller läste du bara vad du ville läsa och sen bestämde dig för att svara med sammanhängande nonsens av ordbajseri bara för att vinna ett argument?

När man är regerande EM och VM mästare med 99% inhemska spelare så är man nog bäst i världen.

Italiensk fotboll kan inte få fram en enda inhemsk spelare som kan vinna ligan och ingen italienare har sett skymten av Scudetton på 6 år snart.

och du kallar mig okunnig....
Barcelona Visca y Barca Visca y Catalunya
2010-08-31 01:13
Vet inte om det är nån som har kommenterat det men, JAA Kviborg är borta! Fan va härligt.
Atlético addeh
2010-08-31 01:10
Capitán - El tiburón

"Blir ändå ganska irriterad på Eurotalk-panelen när de drar enorma slutsatser om Pep som person baserat på några enstaka uttalanden från Ibra.
Hur mycket kan de veta om hela den här såpan egentligen?"

Jag håller med till fullo. Hur kan de sitta och smutskasta Pep när de inte har några som helst konkreta källor på något de sitter och babblar om. Att Guardiola inte har pratat med Zlatan på över ett halvår, vem har bekräftat det? Vad jag har hört har dock Piqué, Pedro med flera uttalat sig om att Pep aldrig bruka har privata samtal med spelare om det inte är något extremfall, utan pratar oftast med kollektivet.

Aja, går bestämt iväg och dejtar min säng nu. God natt!
Barcelona Capitán - El tiburón
2010-08-31 01:04
Värst vad Barca blev sågade i Eurotalk idag...

Först ut var Messi med sina landslagsinsatser. Själv tyckte jag att han var med Tevez i princip den ända offensiva kraften i laget som lyckades skapa chanser. Lägg där till att Leo hade en relativt usel coach i Maradona(han visade sig iaf inte vara något taktiskt geni). Visst, Messi kanske inte presterar i landslaget som han gör i Barca, men att såga honom totalt och säga att han aldrig skulle lyckas i någon annan klubb kändes lite väl..

Blir ändå ganska irriterad på Eurotalk-panelen när de drar enorma slutsatser om Pep som person baserat på några enstaka uttalanden från Ibra.
Hur mycket kan de veta om hela den här såpan egentligen?
Jag är tveksam till att han hade försvarats så mycket i svensk press, om han hade haft t.ex. Belgisk nationalitet.
Det har ju uppenbarligen gått mer än ett halvår sedan "konflikten" började. Vad som kan ha hänt och sagts under träningar m.m kommer säkerligen stanna mellan Guardiola och Zlatan..
Jag kan visserligen också tycka att Pep kunde ha löst det på ett bättre sätt än som det blev nu. Men man får ju absolut inte glömma hur mycket Raiola har påverkat de senaste 6-7 månaderna i Barcalägret.
Kanske var det så att Pep kände sig sviken av Ibra när hans agent börja häva ur sig barnsliga förolämpningar? Pep kräver först och främst lojalitet av sina spelare, sen skiter han i vad agenterna vill och tycker.

Jaja, inte direkt så att laget kommer falla i bitar nu när Ibra försvunnit.
Ber till högre makter bara att vi vinner vår "lawsuit" mot Raiola och aldrig behöver ha med honom att göra igen!

Blev lite långt inlägg nu! God natt!
Barcelonistas
2010-08-31 01:04
Hombre

Barcelona är en unik klubb och den bästa i alla kategorier!

Lag som city real är ett stort hån mot fotbollen ni värvar för miljarder för att nå framgångar precis som city. sen finns det ingen tanke bakom köpen som real gör att tex värva en kaka för700 mille visar vilken baj klubb ni är!
Atlético addeh
2010-08-31 00:57
En sista grej om EuroTalk avsnittet jag ändå pinade mig igenom. Jag vet inte om någon kommenterat detta tidigare under dagen, men orkar inte läsa genom flera hundra inlägg. David Fjäll, programledaren, tycks inte direkt ha koll på grejerna han heller. Han hävdar att hela Zlatan-cirkusen är Sandro Rosell's fel, och menar på att Rosell vill sätta sin prägel på klubben och därför sälja av Laportas dyraste värvning. Det är så mycket bullshit det bara kan bli. Det värsta är att samtliga i panelen inte har någon koll på den spanska ligan så de vet inte hur saker och ting egentligen har gått till. Som grädden på moset tillägger Fjäll att Rosell nu ska sätta sin prägel på klubben i och med värvningen av David Villa. Men vänta lite, Villa var ju Laportas värvning? Jösses, hoppas på lite vettigare folk i EuroTalk i framtiden, då jag normalt sett tycker det är ganska underhållande att titta på.

Bona nit!
Barcelona Goliador
2010-08-31 00:56
Ämne: Goliador//

Så med....
LOL...du är ju helt okunnig...Tror du på allvar att bara för att Italien tappat på uefas pajasranking så är en liga på dekis??? Ser du inte vad jag skriver? Rumänska ligan skulle vara EN av dem bästa ligorna i världen om den hade CL-mästarna och att den var JÄMN. Precis som den Italienska ligan och precis som jag skrev i mitt tidigare inlägg om du är läskunnig. Jag sa inte att Serie A var bäst i världen det jag sa var att den inte var på dekis!! Hur du kan få det till ett helt obegripligt resonemang om rumänska ligan är för mig en gåta!
Men du kan väl förklara för mig hur en liga kan vara på dekis om den som vinner ligan är bäst i Europa och den inte ser ut som skotska ligan, utan är väldigt jämn där mästaren tappar relativt sett ganska mycket poäng jämfört med övriga ligor?????
Real Madrid Gonzalo Il Pipita - "Hombre"
2010-08-31 00:54
Goliador

Dessutom så har dem Shaun Whrights philips som brukar starta majoriteten av alla matcher. Snubben tror att alla klubbar måste starta med 10 från egna leden och inte köpa spelare även fast dem behöver det.

För några år sedan var det Reals B-lag som spelade i Segunda, nu är det barcas A-lag och tro mig dem kommer inte vara kvar där länge.
Atlético Deion (red)
2010-08-31 00:46
Goliador//

Så med ditt argument så kan en miljonär komma in och köpa en Rumänsk klubb, värva massa spelare, vinna ligan och sen CL, en enda klubb kommer alltså göra hela den Rumänska liga bäst i Europa?

Spelar det nån roll om italiensk fotboll är så dålig just nu att Bündesliga har gått om den i rankningen?

Vet du hur en liga tappar rankningspoäng? Jo, det är mittenlagen från ligan inte klarar sig i Europa League och topplagen inte klarar sig Champions League.

Medans lag som tex Palermo, Sampdoria och Napoli oftats får pisk av andra blåbärsgäng i Europa så har La Liga vunnit 4 av de 6 senaste Europa Leugue titlarna.

För 3 år sen spelade lag som Espanyol, Osasuna och Sevilla all semifinal samtidigt i Europa League (Uefa Cupen).

Det kallar jag för bredd på en liga, sen vad du menar med bredd har jag ingen aning.
Barcelona Goliador
2010-08-31 00:45
Ämne: "Vill du ha sak....Vad jag vet så har Man C 2 startspelare (Richards och Hart) från egna ungdomsleden? Hur kan det vara ett hån mot talangutveckling??
Annons: