/spanien/barcelona/forum/1525.aspx/spanien/barcelona/forum/1525.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona enkos
2016-01-04 22:25
Zidane ansågs en av de bästa på sin tid. Idag efter honom har vi sett många bättre spelare som Messi Ronaldinho Xavi och Iniesta bla och vi kommer att se ännu fler bättre som Neymar..
Zidane hade aldrig vunnit guldbollen om han spelat fotboll i Messis ära..
Barcelona socccerfan1
2016-01-04 22:18
Säga vad man vill men när man ser zidane stå där som tränare kommer man le lite.. Legen är han. Resultat känner jag på mig att han kommer fixa. Vilket fall som.. Visca!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-01-04 22:17
Neymar själv säger att han själv inte hört några rasistiska rop mot honom från Espanyols publik. "Jag spelar bara fotboll och skiter i vad folk säger annars" säger han vidare
Barcelona Ali G
2016-01-04 22:16
@Barcelonistas:

De är ju ganska uppenbart att läsförståelse inte är din starkaste sida. Om du nu kan läsa så skrev jag att han är världsklass i vissa matcher och Gago nivå i andra, Då är man ju jäkligt ojämn.

Penaldo, shitty m.m är rena barnfasoner från dig och enkos och man borde införa en åldergräns härinne för inte ska ni småbarn sänka nivån härinne när klockan är kvart över läggdags!
Barcelona Katalano
2016-01-04 22:12
@Flavía:


Så nu är inte Iniesta en av världens bästa genom tiderna heller då? iniesta är inte heller känd för sin poängskörd utan framförallt för så kallade hockeyassister. Vissa väljer verkligen statistik att använda för sitt syfte bara för att lyfta eller nedvärdera spelare. Det är ingen tvekan om att Zidane var fantastisk som fotbollsspelare. Att folk inte kan ta av sig sina rödblå glasögon nånsin förbluffar mig.

Barcelona Fuerza
2016-01-04 22:12
@ArdaTuran7:


Välkommen till Tellus. Året är 2016 och vår ras kallas för homo sapiens. Vår planet är inte platt och Nicolas Cage har gjort skitfilmer de senaste tio åren.
Barcelona Fuerza
2016-01-04 22:07
Precis som några poängterar nedan så är Zidane överskattad sett till sina prestationer.

Det som höjer honom är ett vackert mål i en CL-final och att han avgjorde VM-finalen å Frankrikes vägar 1998 med två mål (två nickmål vid två hörnor).
I övrigt fick han fotboll att se ut som en enkel sport när han var på toppnivå tack vare få tillslag och effektiva beslut. Han hade en elegant spelstil men levde mycket på sitt varumärke som nådde nya nivåer då han flyttade till Madrid.

Zidane var en betydligt mer kommersiell spelare än vad Iniesta och Xavi någonsin kommer vara. Tyvärr fastnar den bilden kvar hos många personer då de blivit exponerade av omgivningen i ung ålder. Vem analyserade ens spelet på plan vid 5-10 års ålder (då de flesta var i den åldern runt millenieskiftet)? Då blir det lätt att man glorifierar spelare och gör dessa onåbara bara för att de gör avgörande mål. Inte ens Ronaldinho nådde samma kommersiella nivå som Zidane trots att hans högstanivå var långt över Zidanes (ja, kanske den högsta någonsin).

Det Ronaldinho gjorde var utanför denna värld. Han låg några steg för fotbollsvärlden och det är något Zidane inte riktigt kan stoltsera med under ett enda ögonblick i sin karriär. I nutid är Messi den spelare som ligger snäppet före alla andra. Messi hade hjärntvättat hela världen med sin briljans OM han hade varit en mediah*ra som höjts till skyarna. Men det är inte Messi's stil och det är jag glad för.
Barcelona enkos
2016-01-04 21:54
Ett pinsam Gijon försvar kommer kosta laget la liga platsen
Barcelona Neymar N11
2016-01-04 21:51
Real experimenterar precis som vi gjorde med Pep, skillnaden är bara att vi har en fotbolls filosofi medans real saknar det. Zidane förtjänar respekt, så snälla sluta kalla honom för ojämn. Han var hjälte i real som spelare och kan och har all möjlighet att även bli det som tränare. Don,t underestimate the power of a gentleman ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-01-04 21:50
Flavia - jag såg aldrig storheten i Zidane inte sås om folk målat upp han till. Ham var en bra spelare men historiens bästa mittfältare? Seriöst bad händer med världen. Att Zidane ska ha tagit Frankrike till VM Guld 1998 är en stor jävla myt! Förstår ni? En myt. Fattar inte hur folk kan höja han till något han inte är. Jag önska ja visste vrf Zidane är så popis bland folk. Vrf ser några han som en av historiens bästa? Hur vrf kan någon hjälpa mig förstå? Folk som hävdar att Zidane är historiens bästa borde skickas till mentalsjukhus.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-01-04 21:48
Kan moderator spärra Ali G som är ett falsk person här och hör hemma på andra sidan ?
Barcelona wallmannen
2016-01-04 21:45
@Vinnarskallen Suarez:

Stor humor! Om du är ironisk vill säga... ;-)
Barcelona Barca4life98
2016-01-04 21:44
ArdaTuran7 Yes, han är utlånad. Tror dock att det kostar att hämta hem honom nu. Helst så skulle jag vilja att dom båda stannar där dom är och utvecklas ännu mer. Helst i 1,5 säsong till, med Halilovic i Celta eller nåt liknande. Varför inte Denis och Halilovic på varsin kant i Villarreal...?
Postat via SvenskaFans-appen
Flavía
2016-01-04 21:43
Ärligt talat så har jag aldrig riktigt begripit mig på vissa människor som ständigt påpekar att Zidane är bland en av världens absolut främsta fotbollsspelare genom alla tider...

Zidane spelade som offensiv mittfältare, en position där man förväntas leverera poäng. Enligt hemsidan Transfermarkt, gjorde fransmannen enbart 84 mål och 44 assists under HELA sin klubblagskarriär.

För att sätta det i perspektiv, så har Mesut Özil mäktat med 78 mål men framförallt 180 assists än så länge under sin klubblagskarriär och då är tysk-turken ändå bara 27 år gammal.
Barcelona ArdaTuran7
2016-01-04 21:39
Är Halilovic utlånad? Om han är utlånad kan Barca ta han tillbaka redan nu? Vill ha han mer än Denis Suarez
Barcelona Barcelonistas
2016-01-04 21:38
Ali G - du lurar ingen. Vi vet att du är en Madridista. Herregud vad du tog åt dig. Sättet du reagerar på säger allt. Såg du ens Zidane spela? Killen var ojämn. Det är en jävla myt kring den spelaren nu. Folk r%nkar till Zidane vad gäller allt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2016-01-04 21:25
@Liunil Masse:


Vilka meriter hade exempelvis Tito när han blev anställd? Mer än att ha stått bredvid Pep, visserligen i fler år än Zidane, men ändå 0 matcher som huvudtränare. Det gick ju rätt bra när Tito tog över, trots tråkigheterna.

Zidane var där under El Pasillos favorittid, aka när Real Madrid vann sina 22 raka. Han var även där när Champions League bärgades hem. Han känner större delen av truppen, och då tänker jag på styrkor, svagheter och allra viktigast, deras personligheter.

Med andra ord så har Zidane varit med om framgång, han har varit bredvid en vinnande tränare i ett helt år, och även fått chansen att ha hand om ett eget lag. Skillnaden mellan han och Tito, utöver längden på att ha stått bredvid en vinnare, är att Zizou har en lång spelarkarriär bakom sig, vilket alltid är hjälpsamt när det kommer till kommunikationen med spelarna.

Jag tror på topp eller flopp. Förr eller senare tror jag dock att han kommer lyckas, det är frågan om Perez är villig att ge honom den tiden och förtroendet som behövs för att bygga en egen trupp och att få tillåtelse att sälja de allra största stjärnorna.
Barcelona Ali G
2016-01-04 21:24
Vad i hela friden babblar du om? Zidane är om något underskattad, sällan har jag sett en mittfältare dominera i enstaka VM matcher för att sedan vara på Gago nivå i Madrid, Detta är en bedrift i sig och hoppas bara att han inte får ännu ett psykfall och i värsta fall skallar Perez när han får sparken nu på sommarn.
Flavía
2016-01-04 21:24
Vinnarskallen Suárez Jag håller helt och hållet med dig vad gällande synen på Zidane. Han fick syna det röda kortet totalt 14 gånger under sin karriär och 11 av dessa var var p.g.a. våldsamheter från fransmannens sida. Kommer fortfarande ihåg när folk försvarade Zidane och försökte framställa Materazzi som boven när denne blev skallad av den förstnämnde. Hade folk tyckt ikadant om typ Ramos, Diego Costa eller någon annan fotbollsspelare med dåligt rykte gjort likadant som den "gode Zizou"? Knappast inte... Fransmannen var en djävla f***a på planen och det med all rätt.
Barcelona Barcelonistas
2016-01-04 21:18
Gabriel - Pep och Lucho tog över ett lag som hade en tydlig spelidén.från ungdomarna till A-laget. Går inte o jämföra med Zidane situationen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-01-04 21:15
Flavia - precis. Zidane är en av historiens mest överskattade spelare. Att han skulle va historiens bästa mittfältare enligt några är ju bara ett skämt. Så som både Xavi och Iniesta dominerat har Zidane aldrig varit i närheten av.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-01-04 21:14
Man kan ju undra hur Florentino resonerar egentligen. Han sparkar alltså Benitez och anställer Zidane. Om man skulle gått den vägen så borde man väl isånnafall gett jobbet till Zidane redan i somras när han var så fast bestämd vid att Ancelotti skulle sparkas. Att ge Zidane en en sommar där han kan planera och strukturera allt i lugn och ordning med en ordentlig försäsong. Men nej, Zidane var inte redo i somras ansåg man (och även Zidane själv) men han har alltså på 6 månader hunnit att bli redo nu? Återstår att se men det är ett jäkla stort gamble. Zidane anställs inte för att man tror på honom helhjärtat, han anställs som en sista utväg, ett call for help, ett nödrop helt enkelt och det är är det sista draget Perez har kvar att ge, går det åt pipan så ryker han också. Jag tänker inte fullständigt döma ut Zidane som tränare så som de på andra sidan dömde ut Pep och även Lucho när vi anställde dem, för det kan mycket väl fungera och bli något bra. Problemet så som jag ser det är att Zidane har alldeles för många stora egon i klubben som han måste handskas med, för att inte tala om Ronaldo. Om man jämför med Pep så var han i en liknande situation när han anställdes, men han gjorde sig av med Deco och Ronaldinho och var egentligen deadset på att göra sig av med Samu redan första säsongen (även om Eto'o tillslut stannade en säsong till). Zidane kommer att ta lver ett felbalanserat lag mitt i säsongen där allt varit storm och turbulens. På den positiva sidan för Zidanes egna skull så kommer han att mer utrymme för misstag eftersom han tar över efter den största floppen Benitez - och de flesta madridistas är glada bara att han sparkades, men på den negativa sidan är att det är ännu inte är HANS lag så som han själv format det, samt att han bara har 6 månader på sig att utforma samt få sina idéer att fungera i en titelaspiration. Jag tror så här, behåller de Zidane kvar efter den här säsongen så blir jag på allvar orolig för Real Madrid i framtiden då jag tror att han kommer att göra sig av med Ronaldo och kanske även Bale. Det var Zidane som hämtade Varane och det var även Zidane som övertalade Florentino att köpa Isco, så Isco lär tyvärr stanna där nu. Det är som sagt en gamble, den kan gå hem men det kan också gå rakt åt helvete för Zidanes del och hans svåraste utmaning blir att få alla dessa stora egon att spela som ett lag för just honom. Slutligen, tack Rafa för allt. Det var en ära!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vinnarskallen Suarez
2016-01-04 21:10
Iniesta är en gentleman på plan och har alltid varit det. Ett utmärkt föredöme och ett utmärkt att ha som förebild och idol.

Zidane däremot stampade och skallade spelare. Han var en väldigt stor egoist på plan. Han klarade sig undan massor med gånger på grund av att han är Zidane och honom visar man inte ett rött kort hur som helst.

Zidane är ingen man kan se upp till och vara stolt över. Man kan inte se upp till någon som inte bryr sig om fair play alls.
Flavía
2016-01-04 21:06
Bara Zidane kunde få en snurrfint att värderas lika högt som ett hattrick och bli hyllad för det...

Barcelona Skurhink
2016-01-04 21:03
Halilovic bjuder på riktigt fotbollsgodis på viasat just nu! Satan i gatan vad mycket boll den Gossen har i sig! Sporting klacken älskar honom verkligen!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-01-04 21:02
@Junta Dimision:

Med tanke på att Real spelar sitt sämsta säsong och är skakat samt ligger bara trea med 5 poäng bakom Barca och bortamatch i el clasico med 0-4 inbördes så ja, vinner Real ligan och vi dessutom fått nya spelare registrerade men slarvar bort ligan och gör Zidane till en jätte tränare så ska LE få sparken direkt
Barcelona Z_Z
2016-01-04 21:01
@Erik Satie:


Lite synd faktiskt att Isco inte hann lämna vilket nog var nära och troligtvis hade hänt i vinter om Benitez fått sitta kvar.

Blir helt klart intressant att se hur Zidane kommer fungera som tränare. Tror vi kan räkna med att spelarna kommer jobba hårdare kommande matcher åtminstone (vilket dock inte säger mycket eftersom de sett rejält usla ut och det kommer krävas mer än lite jobb).

Tror personligen inte han är i närheten av redo för denna uppgift och han har inte heller ett lag där han kan spelsystemet till 100% som Pep kunde med Barca. Därför kommer det bli väldigt svårt för honom, och när han sedan har några rejäla divor i laget som troligtvis inte kommer ändra sig så mycket så gör inte det de lättare.
Barcelona Barcelonistas
2016-01-04 21:00
Zidane var en bra spelare men han var otroligt ojämn. Spelare som Xavi och Iniesta dominerade verkligen vecka in och vecka ut. Nog om detta
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
2016-01-04 20:59
Bra för oss säger jag…

Jag tror att dem ger Zidane en alldeles för stor roll alldeles för tidigt.

Jag tror att han borde fått ett par år i en annan klubb likt Luchos tid utomlands för deras bästa..

Barcelona Barcelonistas
2016-01-04 20:58
Haha snubben på andra sidan svara på Mitt inlägg... Gubben Iniesta blev EMS Bästa Spelare 2012. Han låg bakom Alla Spaniens mål i utslagningsturneringar i VM 2012. 4 cl titlar där han varit den största bidragande faktorn. Zidane 1 cl titel. Argumenten " Ja men då e Arbeloa världens bästa eftersom denne vunnit dittan o dattan" ja fast nu var ju han knappst en stor bidragande faktor så som Iniesta var för Spaniens alla titlar. Den nivå som Iniesta höll framför allt under Pep Guardiola eran har Zidane aldrig varit i närheten av.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: