/spanien/barcelona/forum/1521.aspx/spanien/barcelona/forum/1521.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona the cameroonians
2016-02-11 20:08
När jag ändå har tid och är igång vill jag bara klargöra en faktor till varför det går som det går med tröjsponsoravtalet. Jag skrev om det i somras, men har inte tagit upp det i mina senaste inlägg;

Det är ju som så att i det första och nuvarande avtalet med Qatar gav Barcelona QA rätten att matcha alla framtida bud från andra sponsorer när avtalet löpte ut. Det gör såklart att intresset från andra företag är mindre eftersom de vet att det rika oljelandet har obegränsade resurser och därför sitter med triumf på hand.

Addera till detta att Bartomeus ledning alltid själv också haft Qatar som förstahandsval och man förstår varför intresset är så svalt och varför Qatar kan behandla klubben som de gör genom att dra ut på förhandlingarna.

Som man bäddar får man ligga och det är precis detta jag menar med att vi letts in på en återvändsgränd och snart är vägen ut så långt bakom oss att vi har svårt att göra oss fri från behovet av Qatar. Det finns inga alternativ.

Lägg därtill mitt tidigare inlägg idag om Samper och bristen på talangutveckling och genast klarnar bilden av hur behovet av externa pengar för att kunna utveckla och investera i A-laget/truppen är på tok för stort.

Dilemmat är att många, t ex de 26.000 medlemmar som röstade på Bartomeu inte inser helhetsbilden och är alltför betuttade i MSN trippeln och nuet. Men ni vet alla vart jag står i denna fråga, så jag ska inte besudla forumet mer än så här idag. I alla fall rörande detta ämne ;-)
Barcelona the cameroonians
2016-02-11 19:56
@Vronskij:


Piqué har lärt Messi hur man äger på sociala medier..!
Barcelona the cameroonians
2016-02-11 19:47
Om någon undrar över hur bonussystemet ser ut för i år när det gäller titlar så finns detta förklarat i den länkade artikeln (engelska).

I år ser det ut som så att bonusarna är kopplade till spelarnas individuella kontrakt men det räcker inte med att vinna bara CdR, det måste vara även endera CL/Ligan eller både ock (såklart).

Men för att få ut bonusen i de separata titlarna så måste en spelare ha ha medverkat i mer än 60% av speltiden - såvida denne inte varit skadad.

För B-lagsspelare gäller inte någon bonus, däremot kan de få mellan €10.000-€12.000 extra om de spelar mer än 15 minuter i en A-lagsmatch.
Förra året fick dock Munir och Sandro en extra bonus för deras medverkan i CdR.
Barcelona Vronskij
2016-02-11 19:42
dubbel
Barcelona Vronskij
2016-02-11 19:42
Messi visar upp sin nya bil.
Barcelona the cameroonians
2016-02-11 19:32
Det känns tufft och hårt att säga det, men jag tror inte att Samper, oavsett prestationen igår eller det faktum att han alltid presterat tidigare, har en plats i dagens Barcelona.

Alla de senaste värvningarna tyder på att den sportsliga planeringen är kortsiktig och att de som är ansvariga (sportchef, ledning, tränare) hellre tar in rutinerade namn OCH fortsätter satsa på de som passerat bäst före datum. Har man inget intresse av att pröva talanger i annat än meningslösa matcher lär det ju inte bli mer än just så.

Om de nya sponsoravtalen trillar in som beräknat är risken än större att det får fortsätta ytterligare några år. Det är just det som också var skillnaden mellan anställningen av Pep vs Lucho - ambitionen när det gäller att utveckla i alla dimensioner.

Detta ska emellertid inte ses som någon kritik mot Lucho (precis som jag skrivit tidigare) utan snarare ett konstaterande utifrån hur verkligheten ser ut.

Självklart har även talangerna ett ansvar för sin egen utveckling och däri ligger också att ta chanserna som ges - oavsett omständigheter. Just nu undrar jag dock om det ändå inte är mest ansvarsfullt för Samper att lämna klubben om han vill få fart på sin utveckling igen. Ett tufft beslut för en 20-åring som varit kapten i alla lag i den klubb han representerat sedan 12-årsåldern.

han har en väldigt speciell spelstil som inte går hem överallt och egenskaper som måste förvaltas av någon som förstår sig på detta. Paco Jemez eller Ronerto Martinez, ja varför inte rent av Pep?
Hur som helst tror jag att vi sett det sista av Samper i A-lagströjan för den här gången. Och det är inte enbart av ondo - även om det som sagt gör ont att säga det. Jävligt ont.
Barcelona DM1982
2016-02-11 18:08
Rafinha, who is recovering from a knee operation in September, is expected to rejoin the group in training in March. [md] Blir som ett nyförvärv.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-02-11 17:55
Agent of Athletic player Aymeric Laporte (21) called Robert to explain that statement about rejecting Barcelona bid was mistranslation. [md] Oj, killen vill verkligen hit. Tror stenhårt på att Laporte kommer bli en Barca-spelare i sommar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-02-11 17:36
12:05 fick du en varning för att du inte använder punkter när du avslutar meningar.

15:12 skriver du ett inlägg där du har två meningar varav en avslutas med punkt.

16:11 samma sak.

Härmed är du spärrad i 48 timmar. /Mod
Barcelona Andresito
2016-02-11 17:32
papillon Blir så upprörd när jag läser sådana inlägg. Våra talanger döms ut efter en dålig match. Samper har varit mer än godkänd i majoriteten av matcherna han spelat i A-laget. När han sedan gör en medioker match på en ny position, i en ny formation och mot Valencia i en cupsemi så är han "ingen Iniesta eller Busquets". Hur bra var Busquets och Iniesta när de kom upp egentligen? "Busquets är helt okej men han är ingen Xavi". Tänk om coacherna tänkte så. Förstår inte vad folk har för krav på våra talanger - att de ska bli matchens lirare när de provar på spel i A-laget? Vissa här inne tror sig vara världens bästa scouter. Busquets sågades för sina misstag när han kom upp, Roberto var värdelös och Munir likaså. Idag är Busquets en av våra viktigaste spelare, Roberto har visat en enorm utvecklingskurva och Munir har bara gått framåt efter årsskiftet. Tålamod min vän. La Masía må misshandlas, men än är det inte dött.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-02-11 17:25
papillon

Problemet är att han alltid varit en wow spelare i akademien, men på slutet så har han slutat att utvecklas. Tränarna har inte lyckats förvalta hans talang på rätt sätt i b-laget för att få honom att nå nya höjder.
Barcelona Bosketts
2016-02-11 17:22
@papillon:


Nja. Är man 19-20 år och får gå ner en division så kommer det givetvis sätta käppar i ett utvecklings-hjul. Framförallt på Sampers pivote-position där man behöver ett högt mittfältstempo för att bli bättre.

Även om han inte gjorde en kanonmatch igår så har han tidigare klivit in och gjort väldigt bra ifrån sig med A-laget. Dessutom är han av många ansedd som Barcelonas största talang.

Har inte Sergi Roberto lärt er att vänta ett tag med att döma ut unga spelare?

OBS. Detta är inte ett försvarstal. Jag håller Samper väldigt högt, men han kan lika gärna bli en ny Bojan eller Muniesa.
Barcelona Andresito
2016-02-11 17:20
[QUOTE=neymar JR]Nu vill jag inte vara allt för elak, men han känns som brassarnas maskot. Han är säkert en trevlig typ men det stannar där, inte hans fel att ledningen köpte honom Hade Barca knackat på min dörr så hade inte jag heller tackat nej trots mitt vetandes om hur forumet hade sett ut då Hahaha [/QUOTE] Han är inte ens det. Douglas beskrivs av sina lagkamrater som tillbakadragen och blyg. Nu har han visserligen kommit in i gruppen, men jag har svårt att se honom ta någon större plats i Brazukas-gänget med clowner som Alves, Neymar, Rafinha och Adriano. Skulle snarare säga att den sistnämnda är lite av en maskot och att det är en bidragande anledning till varför han fortfarande är i truppen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2016-02-11 17:13
Samper, om det är han som har varit stjärnskottet i Barca-B så är det fullt förståeligt varför man gjorde sig av med så många spelare nyligen. Verkar som om jag precis läste att man försöker hitta ursäkter på varför han inte håller måttet. Är man tillräckligt bra så spelar det ingen roll vem som är din tränare, om du spelar i div1 eller div2, får du speltid så ser man med en gång om du är en "okej spelare" eller en "wow spelare". Samper är duktig men jag ser ingen Iniesta eller Busquets i honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-02-11 16:51
Behöver inte kalla nån för 'idioter'. Använd punkter vid avslutande meningar! /Mod
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-02-11 16:11
Corriere dello sport skriver att Guardiola vill ha målvakten Handanovic till City. Med andra ord kan vi vara lugna för Ter
Barcelona Bosketts
2016-02-11 15:28
Som gammal njurstens-patient kan jag intyga att smärtan detta åstadkommer är helt (jävla) fruktansvärd. Däremot går den över samma sekund som man får ur stenen, vilket är ett mycket enkelt ingrepp.

Det bör med andra ord inte vara någon fara alls med vår lille argentinare.
Barcelona enkos
2016-02-11 15:12
Messi har alltså tagit bort "stenen" och är tillbaka i träningen redan .
På söndag behövs det bara 2 mål från honom för att bli den förste någonsin i ligan som har nått gränsen 300
Barcelona Liunil Masse
2016-02-11 13:22
Sergi Samper the only real disappointment yesterday. Development stalled over the last two to three years in Segunda and Segunda B.

His 3rd year at Barca B and the step-back towards Segunda B isn't doing him good. Decision making, ball control and focus 2-3 lvls to slow.

Crucial was his decision to stay, despite playing Segunda B lvl. Not doing him any good. Should've gone for loan to low tier La Liga club.

Vems ord är det? Dina? Om inte, ange källa! /Mod
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-02-11 11:48
Nu vill jag inte vara allt för elak, men han känns som brassarnas maskot. Han är säkert en trevlig typ men det stannar där, inte hans fel att ledningen köpte honom Hade Barca knackat på min dörr så hade inte jag heller tackat nej trots mitt vetandes om hur forumet hade sett ut då Hahaha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2016-02-11 11:43
Katalano det var ingen som ville ha honom ens om vi betalade hans lön!

Riv kontraktet ta förlusten och ge den legendariska tröja nummer 2 till någon annan tack ryser bara jag ser hans namn!

Han tar ju bara upp en plats i truppen.Alla som är med i truppen måste kunna bidra och vara redo när som helst han är det aldrig och kommer aldrig bli det heller!
Barcelona Deulofeu
2016-02-11 11:39
Såg Douglas live förra året i sista matchen mot Depor han var fantastisk faktiskt men nu är han iskall.

Fattade aldrig den värvningen.Den dagen Alves lämnar bör vi jaga Bellerin men jag är inte säker på att han vill tillbaka.

Pengakåt jäkel men oj så bra han är bästa högerbacken i PL.
Barcelona Katalano
2016-02-11 11:37
neymar JR & DM1982

Så illa, och sen sitter han med relativt hög lön i truppen också. Varför gjorde vi oss inte av med honom redan i januarifönstret för, eller tidigare än så t o m. Antar att vår ledning har någon lurig överenskommelse gällande honom. Ryser lite när jag tänker på det. Inkompetenta ledning som ska syssla med fuffens vid sidan...
Barcelona DM1982
2016-02-11 11:32
[QUOTE=Katalano]Deulofeu Du som följer B-laget bra mycket mer än jag. Har Douglas fått visa upp sig något som helst där? Har du någon bild av Douglas kvaliteter som spelare? Edit: Eller sitter han bara och ruttnar på bänken med A-laget? [/QUOTE] Douglas får inte spela med b-laget, hans kontrakt är med a-laget. Frågan är väl om han ens platsar där?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-02-11 11:27
Katalano Googla samba Douglas vs almeria i cupen förra året, den tekniska briljansen han visar upp där är magnifik Tyvärr har småskadorna förstört hans karriär....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-02-11 11:20
Deulofeu Du som följer B-laget bra mycket mer än jag. Har Douglas fått visa upp sig något som helst där? Har du någon bild av Douglas kvaliteter som spelare? Edit: Eller sitter han bara och ruttnar på bänken med A-laget?
Barcelona Deulofeu
2016-02-11 11:10
Dags för den årliga toalettrenoveringen som alltid sker samma vecka som copa del rey finalen...

Inte Barcas bästa match igår men vi ska inte underskatta betydelsen och harmonin att alla får spela och känna sig delaktiga.

Semifinal på bortaplan för reserverna i en betydelselös match hur många får uppleva det? Overderlig erfarenhet för våra ungdomar som Douglas och Mathieau he he
Barcelona Katalano
2016-02-11 10:19
@enkos:


Kan sätta mitt högra ögonbryn på att Real kommer att stoppa oss från att spela på Bernabeu också. Undrar bara vilken ursäkt de ska komma med i år, om någon alls.
Barcelona enkos
2016-02-11 10:06
Barcelona ska spela cupfinalen för tredje året i rad något som inte hänt på 20 år.. 1996, 97, 98 var det sist

Varför avslutar du inte med punkt? Jag har full förståelse för att man missar det nån gång men om du kollar igenom dina senaste 10 inlägg så har du avslutat med punkt 1-2 gånger. Att man ska behöva säga till folk att dom ska använda stora bokstäver när man inleder en mening och efter punkt eller att man ska avsluta meningar med punkt är helt otroligt, sånt sitter i bakskallen på nästan (!) alla. Varning! /Mod
Barcelona Katalano
2016-02-11 09:51
@neymar JR:


Av ärlighetens namn så har jag alldeles för dålig koll på Douglas själv. Har knappt sett honom spela och definitivt inte tillräckligt för att få en uppfattning. Men han har ju varit hos oss i snart 2 säsonger och har inte fått chansen att visa upp sig så LE ser nog inte något speciellt i honom, sen med tanke på Douglas lön så instämmer jag att han borde skickas iväg under dessa omständigheter.
Annons: