/spanien/barcelona/forum/15171.aspx/spanien/barcelona/forum/15171.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Real Madrid Blaugrana.
2010-05-14 18:20
Yaya vs Sergio diskussionen börjar bli lite överdriven, enligt mig och många andra här inne.
Det finns faktiskt viktigare saker att diskutera t ex ligan ska avgöras nu på söndag, det är presidentval om mindre än en månad, så lägg av med Yaya vs Sergio diskussion, det börjar bli lite tröttsamt nu.
Gunner #5
2010-05-14 18:13
westinho //

Jag vet inte hur Wenger tänker men jag tror nog inte att Toure kommer. Då kommer vi ha han och Song som defensiva spelare men problemet är att båda är afrikaner och kommer att vara borta vartannat år för att spela för sina länder.
Men å andra sidan så kan Arsenal alltid låna ut Craig Eastmond (def. mittfältare) till något PL-lag så att han utvecklas och kan spela på den positionen under den månaden. Väldigt tveksamt annars
Barcelona Kim
2010-05-14 18:13

Alla väljer Yaya utom Pep - och en hel övrig drös supportrar.

Jag föredrar Sergi före Yaya, dels för att vi får en spelare som är bättre i det snabba spelet, det vill säga one touch. Sergi är även bättre på att värdera situationerna och inte ge sig av på offensiva räder utan att säkerställa täckning bakåt. Spelet blir rakare med Busquets helt enkelt.

Vad vi vinner med Yaya på planen är en spelare som, precis som Van Bommel, är fantastisk på att gå i djupet och därmed komma i en andravåg. Därtill har även Touré ett betydligt bättre skott, som han tyvärr utnyttjar för lite många gånger.

Rollen som de båda spelar i är den defensiva, att täcka försvarsytor när offensiva ytterbackar kliver upp, att bilda trianglar med såväl mittbackar som offensiva mittfältare, för att skapa alternativa passningsvägar vid trängda situationer. Med detta i åtanke anser jag, att Sergi Busquets fyller sin roll bättre än vad Touré Yaya gör. Men precis som man i anfallet ibland väljer Bojan före Zlatan på grund av motståndarnas sätt att spela, så kan det många gånger vara att föredra, att alternera mellan de båda defensiva mittfältarna.
Barcelona westinho
2010-05-14 17:58
Gunner #5

Jag gillar Busi mer än Touré, men jag vill inte att någon av dem spelar från start varje match. Båda är så pass duktiga att de förtjänar att spela, så jag tycker Guardiola borde matcha båda två ungefär lika mycket.

Hoppas inte Touré går till Arsenal. Vi behöver två defensiva mittfältare.
Barcelona Kim
2010-05-14 17:56

Lokmaninho ( Nr 1 )
Jag är av den bestämda åsikten att du tycker att Yaya är så.
Barcelona Lokmaninho ( Nr 1 )
2010-05-14 17:47
Jag säger bara att Yaya är som Messi , Xavi Fast defensiv

så mycket e Yaya
Barcelona Gio Style
2010-05-14 17:20
Säg att Toure försvinner nu i sommar, byte eller försäljning spelar mindre roll... till hur mycket skulle ni värdera honom?
Jag tycker personligen att han bör ligga någonstans mellan 200-260 milj kr...
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-05-14 17:05
jag tror absolut inte på Fabregas-ryktet. Villa och Fabregas precis innan Laporta slutar låter inte troligt för mig.
Barcelona Kim
2010-05-14 17:04
Ämne: tarrak//

Att som ....
Skippa de där taffliga försöken till härskartekniker i fortsättningen, tack. Du vill inte bli kallad för "lilla gubben", så då vill säkerligen inte tarrak bli det heller.
Canaletes
2010-05-14 17:02
När vi ändå är inne på Touré och videos.

Kolla interviun med Touré efter matchen mot Xerez där han var riktigt bra och är glad som fan.
Slutet är så jävla roligt när Touré bara står där o smajlar när interviun redan är slut och reporten tänker, wtf?!
Canaletes
2010-05-14 17:02
När vi ändå är inne på Touré och videos.

Kolla interviun med Touré efter matchen mot Xerez där han var riktigt bra och är glad som fan.
Slutet är så jävla roligt när Touré bara står där o smajlar när interviun redan är slut och reporten tänker, wtf?!
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-05-14 17:00
Gunner #5//


Touré helt klart. Istortsätt alla förutom Pep verkar se att det går bättre med Yaya på plan och att han ä en bättre spelare på allt.

Dock är Busi en egen produkt så då har man tydligen fripass att vara sämre en konkurensen på sin position och ändå få spela
J.Spears - Viva la Becks
2010-05-14 16:58
Så som jag ser det "kanske", jag är inte speciellt insatt men; Som så att när man värvar Cesc & Villa så är planen att ge Zlatan en mindre roll, och ha ett anfall bestående av; Iniesta, Villa, Messí. Det skulle vara det mest optimala.

Det är dock svårt att "ens försöka" sälja vidare Zlatan, med tanke på hur man la ut från första början. Eller finns det möjligen ngn tanke; Med Xaví, Iniesta o Fabregas på samma mittfält?
Barcelona Ordem e Progresso
2010-05-14 16:52
Haha, ja den intervjun är rolig!
Peshmerge
2010-05-14 16:51
Gunner

toure sju dagar i veckan..
Gunner #5
2010-05-14 16:46
Barcadinho//

Bara så att du vet så byggde Arsenal en ny arena precis. Med andra ord så går det mesta av våra inkomster direkt till att betala tillbaka lånet etc. Arsenal kan bara inte köpa dyra spelare, iaf just nu, annars skulle vi nog sluta som Portsmouth..

Hur som helst, vad säger ni om Toure och Busquets? Vem vill ni helst ska spela från start?
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-05-14 16:45
tarrak//

Noted. Uppfatta det som riktat till mig därför svara jag lite näsvist. My bad;)


Barcadinho//

Har aldrig sagt att det var fel att värva från mindra klubbar. Det är så det går till i fotbollsvärlden och i övriga delar av samhället också för den delen. Det är som sagt sättet man gör det på som man kan gå snyggare tillväga.

Får Wenger eller V.Persie en fråga av en engelsk journalist om en fransk spelare som är påväg till arsenal. Så svara Wenger 10 gånger av 10 att han inte kan utala sig om andras spelare och V.Persie att det inte är hans plats att diskutera värvningar.

Men som du säger. Får Pique än sån fråga så utalar han sig. Och det är ju enbart för att han fått i upgift/tillåtelse från klubben att göra så
Barcelona Gabriel
2010-05-14 16:38
Ämne: Kolla på slutet av v....
Hahah, tack för den. klockren för fan! Hans min säger ju allt. "Lo digo en serio", ja eller hur. Han har duktigt svårt att hålla sig för skratt!
Barcelona Barcadinho.
2010-05-14 16:36
Arsenal värvar många spelare från Frankrike eftersom deras tränare är en fransman och Barca vill värva en katalan Arsenal använder sina kontakter i Frankrike, samt sin ekonomiska överlägsenhet mot klubbar som Marseille och Auxerre för att locka enormt stora talanger där ifrån. Barca försöker använda sina kontakter för att locka Fabregas. Vi har den ekonomiska kraften att värva ifrån London klubben, medan de siktar mot mindre klubbar i andra länder.
Så jag vet inte vad som är rätt eller fel.

Håller med annars att det inte är snyggt att driva en sådan kampanj från klubbens sida.
Men det mesta av det drivs av spanska journalister. Om Pique får en fråga vad han tycker om Fabregas i Barca så har han rätt att svara som hjärtat säger.
Barcelona el Flaco
2010-05-14 16:35
Ämne: Kolla på slutet av v....
Lol, bästa delen är när Messi avslutar med att säga "lo digo en serio" medan alla andra journalister dör av skratt.
Barcelona tarrak
2010-05-14 16:35
Rivaldo_gudarnas gud

Nu har jag svårt att se hur mitt klatschiga uttryck (copyright Ken Ring) skulle vara förminskande, men i vilket fall var det riktat till Milans ledning och inte till dig.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-05-14 16:30
tarrak//

"Sen vill jag att du i fortsättningen skärper till din diskussionsnivå och avhåller dig ifrån förminskande uttryck som "lilla gubben". Ok?"


Föreslår att du följer ditt egna råd. Delvis.

"Snacka inte snacket om du inte kan gå gången. Amen!"

Vem startade förminsknings snacket?

Diskussionen är avslutad. Ville bara påpeka att dom inte va allt för gnälliga och att alla har rätt att bli förbannade om man rycker i deras spelare. Arsenal och United blir inte mer förbannade en någon annan. Det är dock stora klubbar så möjligen hörs dom mer än andra som klagar. Ryck i Gerrard,Totti,Lampard,Ribery eller Navas och deras klubbar lär gnälla lika mycket.Canaletes
2010-05-14 16:30
Kolla på slutet av videon när en dansk reporter helt plötsligt frågar Messi om Danmarks chanser i VM

Messis min e fan priceless och så är man tvungen o svara ödmjuk :P hahaha
Barcelona Frodo
2010-05-14 16:29
Jag vill verkligen inte ha hit Cesc. Att som någon här nedan sa att han skulle kunna överglänsa alla våra stjärnor är bara rent skitsnack. Att man pekar på hans statistik är också missvisande på hur han skulle kunna passa in i Barcelona. Jag tycker att han är en bra bit från Xavis och Iniestas nivå. Att han ser så jäkla bra ut i England bland alla träben är inte så konstigt. Alltid när han befinner sig på samma plan som Xavi och Iniesta ser man att hans bolltouch är betydligt mycket sämre än deras. Att få hit honom med stora summor när han inte kommer att kunna konkurrera med våra mittfältare samtidigt som vi har stora talanger i JDS Och Thiago är dumt enligt mig.
Peshmerge
2010-05-14 16:23
kolla länktips;) haha
Barcelona tarrak
2010-05-14 16:11
Rivaldo_gudarnas gud

Nu var inte syftet med mitt ursprungliga inlägg att dra igång någon diskussion om, det för mig ointressanta ämnet tapping up, utan bara ett kallt konstaterande om att Arsenal har ingen rätt att klaga på Barcas agerande när de via sin officiella hemsida sprider lösa rykten om andra klubbars spelare.

Sen vill jag att du i fortsättningen skärper till din diskussionsnivå och avhåller dig ifrån förminskande uttryck som "lilla gubben". Ok?
Barcelona el Flaco
2010-05-14 16:07
Hetfield/

"Det verkar som att ingen är taggad när det gäller Villa än"

Tro mig, tanken av över att se el Guaje i blaugranatröjan får mig att dregla, but first things first bör vi ha full koncentration på matchen mot Valladolid och först efter det kan vi börja snacka om spelarköp.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-05-14 16:03
tarrak//

Att som representant för en professionell fotbollsklubb gå ut och öppet prata om en spelare som är kontrakterad för en annan klubb är skamligt och oprofessionelt oavsett va du må tycka lilla gubben. Personligen hade jag blivit direkt förbannad om exempelvis Moratti gått ut å snackat om hur Messi kommer passa perfekt in i Inters spelsystem och att han är född att representera inters färger osv. Va fan vet den gubben om det liksom? När man tar en nyckelspelare från ett annat lag så sliter man upp ett stort hål i miljontals fans hjärtan. Det minsta man kan göra. Det absolut minsta. Är att se till så transkaktionen går så smärtsamt förbi som möjligt genom att förhandla och diskutera transfern på ett snyggt och diskret sätt med spelarens klubb. Inte framför tv kameror och journalister!

Det va länge sen vi förlorade en riktig nyckelspelare till en annan klubb som vi inte själva dissat och gjort oss av med. Figo va la den senaste. Så det kanske är svårt för vissa barcafans att förstå hur det känns. Men när den dagen kommer så hoppas jag att klubben i fråga sköter allt på ett snyggt och profesionelt sätt så man slipper lämnas med en bitter eftersmak och känslan av att man inte bara förlorat något som man hålt kärt en längre tid och fungerat som en glädjepunkt i ens vardag, utan även blivit våldtagen på kuppen.

Tro va du vill Tarrak. Men Arsenal man.u med flera har all rätt i världen att bli hur förbannade som helst när man pratar om "deras" spelare. Hur svårt kan det annars vara att bara lyfta på luren och prata med dom (Wenger/Feurgurson). Ist för att gå ut i media eller direkt till spelaren?
Barcelona Gabriel
2010-05-14 16:02
El Kaiser de Michoacán

Okej. Jag är fortfarande av den åsikten att om Yaya försvinner, vilket är väldigt synd isf, så behövs det köpa in en ny defensiv mittfältare. Och med tanke att mycket pengar kommer att läggas på Villa och isånnafall Fabregas, vet jag inte hur delikat den ekonomiska situationen är för att införskaffa en ny defensiv mittfältare.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-05-14 16:01
Håller inte med. Hade inte Van Persie, Gallas, Fabregas, Djorou, Clichy, Arshavin, Nasri, Walcott och Rosicky varit skadade stora delar av säsongen så kunde dom mycket väl ha vunnit ligan redan i år. Tycker ändå att Fabregas borde ge det ett försök till den här säsongen då dom ska köpa ett antal spelare. Som lagkapten i ett engelskt klassiskt lag borde man ta på sig lite större ansvar. Det krävs karaktär och det hoppas jag att han visar nu. Var ärliga mot er själva, vi behöver inte honom ÄN. Han behöver ett år till minst i ett lag som Arsenal.
Annons: