/spanien/barcelona/forum/15152.aspx/spanien/barcelona/forum/15152.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Flaco - Nah Mean
2010-05-24 20:15
H.Alavi/

Jag syftade på Bernabéu.
Barcelona H.Alavi - Triangulo Magico!
2010-05-24 20:14
el Flaco - Nah Mean

Ska bara rätta dig snabbt innan jag loggar ut, Barcelona var inte det enda laget att slå Madrid den här säsongen. Sevilla lyckades besegra marängerna med 2-1 på hemmaplan.
Barcelona el Flaco - Nah Mean
2010-05-24 20:01
★Sami★

Det är klart att de bortamatcherna som du nämnde är alltid komplicerade, men med tanke på att Barça och Madrid förstärker sig så ofantligt mycket mer i förhållande till de övriga lagen i ligan så finns det ju en risk att det inte blir lika spännande som förr.

Och det är bara gällande bortamatcherna, se på våra hemmamatcher denna säsong; det enda laget som lyckades ta poäng på Camp Nou var Villarreal (1-1) och Real Madrid förlorade bara en enda match under hela ligasäsongen och det var mot just oss.

För några år sen kunde ett bottenlag komma till Camp Nou och sno åt sig alla tre poäng och vissa fall även tvåla till oss ordentligt rent spelmässigt. Sådana saker sker inte lika frekvent nu längre och jag befarar att det kommer förekomma ännu mindre den kommande säsongen.


Hetfield/

Jag tänkte inför förra säsongen att lag som Sevilla, Atlético, Valencia och Villarreal skulle kunna hota i toppen eftersom de lyckades behålla alla sina bästa spelare, men nu blev det ändå en 25-30 poängs skillnad mellan de två giganterna och dessa lagen ändå.

Så med det i baktanken är jag tyvärr inte lika optimistiskt som du inför nästa säsong, även om jag hoppas att du får rätt och jag får fel.

Och en sista grej om Valencia och de pengarna de får för Villa; nästan hälften av de stålarna kommer gå till en privat affärsman som klubben är skyldig pengar till. Så även om de blir av med lite av skulderna, kommer de pengarna i slutändan inte kunna användas för att värva in nya spelare.

Barcelona Joan Gamper 1899
2010-05-24 19:52
Jag har alltid gillat Silvas spelstil, men vilken judas om han flyttar till huvudstaden. Grejen med att Real vill köpa dessa spelare är föratt jämna antalet spelare i spanska landslaget som Barcelona. Varför jagar dom Javi Martinez, Silva och förra året köpte dom 3 landslagsspelare Arbeloa, Albiol, Alonso. nu vill man ha 3-4 till.

Istället föratt köpa så många spelare så kan ni säkert få en lika bra som dom som ni vill ha, tex Granero får han själförtroende och speltid så kommer han blomma ut, med flera spelare. Det finns säkert många från Castillan som kan slå sig in i A-laget.
Barcelona Hetfield
2010-05-24 19:52
Jag tror snarare tvärtom, nämligen att lagen under toppskiktet kommer att bli starkare nästa år, varför?

Atletico de Madrid: Nu har de äntligen lite stabilitet i laget, man har dessutom väldigt spännande namn på gång (unga spelare dessutom). Sen har de en tränare som bygger bakifrån, så det ser bara bättre ut. Nu har de också lite vinnarmentalitet i och med EL vinsten

Sevilla: Om de blir av med Fabiano så försvinner orosmomentet, och då kan de bygga om från nytt. Monchi lyckas alltid hitta bra offensiva spelare, sen har de också en hel del unga spelare i laget. Om man kan få över Manzano så kan det bli hur bra som helst

Valencia: Med pengarna som man får av Villa och Silva så kan man köpa flera spännande spelare, jag tror att dessa försäljning gynnar laget, nu gäller det bara att spendera de på rätt sätt

Villarreal:
Här är jag genuint orolig, det ser inte särskilt bra ut med ett så ålderstiget lag utan en riktigt bra tränare. Cazorla är ju otroligt skadebenägen, och Pires försvinner samtidigt som Ibagaza och Senna börjar se ljuset i slutet av tunneln (karriärmässigt). Vi får hoppas att Pellegrini återvänder
Barcelona ★Sami★
2010-05-24 19:48
el Flaco - Nah Mean
Du får inte glömma att det inte kommer bli lätt att åka till Getafe Atletico Sevilla Bilbao. Såna lag på borta är sjukt svårt.
Barcelona el Flaco - Nah Mean
2010-05-24 19:45
Hetfield/

Det som snarare skrämmer mig inför nästa säsong är att vi och Real Madrid kommer rycka ifrån ännu mer i toppen av tabellen gentemot utmanarna, Sevilla, Valencia, etc., och att detta kommer ta död på spänningen när vi och Madrid åker på bortaplan för att spela mot de lite mindre lagen. Hoppas att jag får fel.
Barcelona Gaucho!
2010-05-24 19:43
Vilket jävla "FM-lag" Real kommer ha till nästa säsong, om dom nu värvar både Silva och Maicon. Håller med dig där Hetfield, med Mourinho vid rodret så kan dom kanske förvalta all den individuella skickligheten till en titel.
Barcelona L.A.M Nr 10 - Bäst I Världen
2010-05-24 19:42
el Flaco

Håller med. Nu ska man konentrera sig på att behålla Toure. Det tycer jag är jätteviktigt. Och som du också säger att förlänga talangernas kontrakter. Den enda av de som jag kan tänka mig att släppa är Victor Vazquez. De andra, Marc Bartra, Jonathan Dos Santos, Thiago Alcantara och Gai Assulin, ska behållas.

Sen vet jag inte om jag vill ha Silva. Om man räknar med JDS och Thiago så är vårt mittfält bra. Anfallet också. Om Silva eller Fabregas värvas måste vi peta någon av Zlatan, Villa, Messi, Xavi, Iniesta eller den nyinköpta spelaren eftersom en pivote också behövs. Jag vet att man kan rotera, men jag tror att Keita och Toure kan ersätta Xavi och Iniesta ganska bra. Och
Barcelona ★Sami★
2010-05-24 19:42
Jag skulle gärna vilja se Silva istället för Fabregas.
J_MADRIDISSTA
2010-05-24 19:39
Ämne: Kolla på nöten i Pue....
antar att jag e nöten ?
Barcelona Hetfield
2010-05-24 19:36
el Flaco

Vi får ju hoppas att det stämmer, Mourinho kör ju med en klassisk 4-3-3. Jag antar att Higuain får agera som striker, C.Ronaldo och Silva får agera som yttrar med en Kaka som får spela i gamla positionen som han hade i Milan, dvs. offensiv mittfältare (centralt)

Ärligt talat så tror jag att Silva kommer att floppa, han behöver spela i ett lag som har mycket boll, om han ska köra Mourinho's tråkfotboll och kontringsfotboll så kommer han att ruttna

Jag har tillräckligt med självdistans för att säga att jag är väldigt obekväm med att ha Mourinho som tränare för motståndarlaget, det är första gången på flera år som jag ser Real Madrid som en riktigt bra utmanare i Europa. Om man får Silva och Maicon (han är mer eller mindre klar) så kan det bli läskigt
Barcelona Joan Gamper 1899
2010-05-24 19:34
Kolla på nöten i Puertan. Han ställer upp med 12 spelare. Alltså jag stör mig på hur mycket dom värvar och sparkar tränare. Spelar köpen är som att köpa glass från kiosken för Real Madrid CF.
Barcelona Nesto
2010-05-24 19:32
Om Toure lämnar oss i sommar. Något som hans agent uppger är 90% troligt, vem tycket ni ska ersätta honom?
Sergi är bra men inte riktigt redo att ta över rollen helt och vi måste nästan ha 2 st defensiva mittfältare.
Barcelona el Flaco - Nah Mean
2010-05-24 19:25
Hetfield/

Du har en poäng att Silva knappast lär ha en billig prislapp nu när Florentino är ute efter honom. Det som EMD spekulerar kring är att Mourinho inte ser på Silva som någon prioritering och att detta ska öppna för en möjlighet för Barcelona att komma in och förhandla, men jag tror nog ändå att David Silva försvinner till Madrid denna sommar.

Men som jag har varit inne på förr, prioriteringarna för Laporta & Co borde ligga i att ta död på ryktena kring Touré och helst behålla honom och sedan förnya ungdomsspelarnas kontrakter. Efter det kan man förstärka där det behövs i truppen, som t.ex. en högerbacksersättare och ännu en mittfältare.

Barcelona Hetfield
2010-05-24 19:17
el Flaco

Tyvärr tror jag inte att vi har råd med Silva, speciellt med tanke på att Real Madrid kämpar om hans namnteckning, jag har svårt att se Rosell/Laporta matcha det Perez lär erbjuda

Det är synd, jag väljer Silva före Cesc 7 dagar i veckan, jag har varit väldigt förtjust i honom ända sen han spelade för Celta Vigo (lån), lägg till att han är 24 år
Barcelona el Flaco - Nah Mean
2010-05-24 19:13
Hetfield/

Vet inte om du har läst artikeln, men EMD skrev för någon dag sen att David Silva är ett alternativ ifall förhandlingarna med Arsenal går i stöpet.

Och personligen så ser jag hellre att vi värvar in Silva än Fabregas. Tycker att el canario kan spela på fler positioner på mittfältet och han hade nog också anpassat sig relativt snabbt till Barcelonas spelsätt.
Barcelona Criff
2010-05-24 19:04
gooner_in_spain, Detta är lika fult då ju?
Barcelona Hetfield
2010-05-24 19:01
Vet ni vad som är lustigt? Man är beredd att slänga 40 + miljoner för en spelare som man inte behöver i dagsläget (Cesc), men man går inte in för Silva (som kan spela på vänsterkanten och i mittfältet)

Då är frågan förstås, varför?
Barcelona L.A.M Nr 10 - Bäst I Världen
2010-05-24 18:42
Bara för att han är under kontrakt så är det väl inte respektlöst att försöka få honom. Sen han ju faktiskt Cesc sagt att han inte är helt säker på vad som händer i sommar. Men sedan är det naturligtvis Arsenal som har sista ordet.

Sen är jag faktiskt en av de få som INTE vill se honom i Barcelona. För det första så är det löjligt att köpa en egen produkt för 50 miljoner Euro. För det andra så är det tråkigt för fotbollen att någon av Xavi, Iniesta eller Cesc blir bänkade. Och för det tredje så gör han det mycket svårare för de som faktiskt stannar i Barcelona och försöker kämpa sig upp till A-laget. T. ex JDS och Thiago.
Barcelona el Flaco - Nah Mean
2010-05-24 18:40
Ämne: Har aldrig haft någo....
Here we go again...

*Suck*
Barcelona H.Alavi - Triangulo Magico!
2010-05-24 18:39
Gooner_in_spain

"Men även ni måste ju anse att Barcelonas jakt på Fabregas är oerhört respektlös, killen är för böveln under kontrakt!"

Så du menar att man inte ska försöka förhandla med en spelare som är under kontrakt? Hur ska man då värva en spelare? Visst, det finns andra alternativ. Men alla världsstjärnor är under kontrakt.

Respektlöst är det absolut inte, som jag ser det.
Barcelona Hetfield
2010-05-24 18:38
Gooner_in_spain

Och det ska komma ifrån Arsenal som jagar alla som är under 20 (som andra klubbar har utvecklat)

Och sist men inte minst, det står ju i Arsenals hemsida att ni jagar Yaya..
Barcelona Lusnos - David Villa #7
2010-05-24 18:22
Ämne: Har aldrig haft någo....
Och här kommer experten som tror på allt media säger, wiho!
Gooner_in_spain
2010-05-24 18:18
Har aldrig haft något större emot Barca...

Men även ni måste ju anse att Barcelonas jakt på Fabregas är oerhört respektlös, killen är för böveln under kontrakt!

Försökt åtminstone svara på denna fråga utan att bekänna färg.........
Barcelona L.A.M Nr 10 - Bäst I Världen
2010-05-24 18:04
Silthrim

A, just det. Han glömde man ju totalt. Det är klart att Hleb ska bort, tillför ingenting plus att han bromsar ungdomarnas utveckling. Nä, bort med honom!
Barcelona El Ilusionista
2010-05-24 18:02
★Sami★

Det varierar men brukar vara mellan 24 - 30 augusti.
Barcelona ★Sami★
2010-05-24 17:55
Klint
Vet du när Ligan startar? Sjukt synd att Tv4sport inte sänder mer La Liga. Får se till att beställa Canal+. Hoppas det är inte dyrt. Måste säkert beställa Viasatsport med Cl.
Barcelona Klint
2010-05-24 17:48
1.70-ligan

Brukar komma kring mitten/slutet av juli.
Silthrim
2010-05-24 17:45
L.A.M Nr 10 - Bäst I Världen :


Skulle gärna se att man sålde Hleb med , eftersom han med största sannorlikhet blir en bänknötare .
Annons: