/spanien/barcelona/forum/15147.aspx/spanien/barcelona/forum/15147.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético addeh
2010-09-17 17:09
Ämne: "alla vet ju at....
Ifall Cesc enda önskan vore att stanna kvar i London-klubben skulle han väl gått ut långt tidigare och berättat detta för fans och media?

När han väl öppnade käften och fick ur sig några ord, tycker jag det var ganska uppenbart att han vill tillbaka till den klubb som en gång i tiden fostrade honom.

"I’m a Barca fan, I’m a socio, as is my grandfather, my uncle, my cousin. I have felt the colours from a young age, I’m Catalan.However, I’m the captain of Arsenal..."

Hade inte Fábregas varit Arsenals kapten och inte haft en sådan far & son-relation med Wenger är jag övertygad om att spanjoren varit Barcelonas nummer fyra redan denna säsong.
Barcelona Lusnos - A.Iniesta
2010-09-17 17:08
Fan vad trött jag blir alltså, varför måste man ens prata om CESC under pågående säsong? Han spelar i ARSENAL, inte Barcelona..

Give It a break please..
Sen har vi Xavi som redan är kung, jag fattar inte hysterin..
Real Madrid charlie larsson
2010-09-17 17:07
El Kaiser de Michoacan//

Agree! Klantigt formulerat av mig.

Jag är egentligen inte jätteintresserad av hela den här historien, men eftersom Barcelona är så stora finns dess supportrar överallt där fotboll finns. När den som är störst, möjligen bäst, enligt många (mig själv till och från inräknad) vackrast, publicerar artiklar med överskriften "Osanningar & avundsjuka – därför har folk börjat hata Barcelona" är det lätt hänt att man lackar ur en smula. My bad.

Jag hatar i alla fall inte Barcelona, och jag begriper ert missnöje med vad som ibland upplevs som evigt klagande om Cesc.

Ska vi säga att vi släpper det hela nu? Tror att alla poänger som skall göras är gjorda vid det här laget.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2010-09-17 17:03
Det är detta som är så kul och intressant, hur en enda incident kan få folk att totalt dissa en klubb.

Man kan ju nästan tolka det som att man i brist på egen framgång och i övertro på sig själv anser att man har rätt att snärta piskan på sina höga hästar.

Visst, framgångarna har kanske gjort vissa fans självgoda, samtidigt har man full rätt att vara lite kaxig(are) när det finns läge till det.

Klubben i stort är ju ändå fortsatt ödmjuk, förutom det här med Cesc som uppenbart sticker i mångas ögon. Men detta är alltså fog nog för att, som sagt, fulständigt dissa en klubb och tappa all respekt.
Eller är det avundsjukan som spelar in?
Vissa har nog svenskafans.com som enda referenspunkt här i världen.
Antar att dessa personer har sett Barca som gudar, det är endast människor som felar.

Å andra sidan, jag är rätt säker på att klubben förlåter er. To forgive is divine...
Barcelona Abbe.
2010-09-17 17:00
Den här diskussionen kommer sluta på samma sätt som alla de andra. Arsenal-fansen gråter ut här angående Fabregas-storyn. De klankar ner på Barça och tycker det är en smutsig klubb, alla culés kontrar med hur Fabregas från början kom till Arsenal, eller hur man värvade Fran Mérida från Barça, vilket inte var särskilt snyggt. Diskussionen pågår ett tag till, det blir dålig stämning och sedan kryper Arsenal-fansen tillbaka till deras lilla näste.
Barcelona appleseed
2010-09-17 16:55
Ämne: Eller så kan det ju ....Poängen med hela denna diskussion är ju att barcelona förde hela denna transfersaga inför öppna dörrar. Jag trodde inte barcelona var en klubb som behövde sjunka så lågt. Att ni hade klass, vilket ni uppenbarligen inte har.
Barcelona appleseed
2010-09-17 16:53
"alla vet ju att Cesc ändå vill till Barcelona" - eh, va?
Barcelona Decinho
2010-09-17 16:53
Eller så kan det ju bara vara så att Barca förlitar sig på vad Cesc sagt privat till sina nära vänner Xavi, Iniesta, Piqué, Messi m.m.

Edit: Sen så är det ju faktiskt så som addeh säger; prata får man göra med en spelare hur mycket man vill. Det är att förhandla och att prata om kontrakt som är förbjudet.
Atlético addeh
2010-09-17 16:52
Ämne: "Oliver explain....Äh, prata får man väl göra så mycket man vill. Om det är rätt eller inte går däremot att diskuteras. Jag personligen tycker inte det är något fel att säga på det viset, det är ju ändå ganska tydligt att Cesc ville till Barcelona.

Boven i hela denna Cesc-saga är faktiskt Fábregas själv, som under hela sommaren valde att knipa käft. Hade denne gått ut och berättat hur läget var, vore det enklare för samtliga parter.
Barcelona appleseed
2010-09-17 16:50
Det är skillnad på att visa intresse och att säga vad spelaren vill. Det betyder att man pratat med spelaren, och det är olagligt
Barcelona Decinho
2010-09-17 16:49
Ämne: "Oliver explain....
Man får visa så mycket intresse man vill, däremot får man inte förhandla med spelaren.
Barcelona appleseed
2010-09-17 16:48
"Oliver explained: “everybody knows that Cesc wants to sign for Barca and that we also want him to come here, but there is also a third party involved –Arsenal." - Man får väl inte gå ut och säga att en spelare under kontrakt med en annan klubb vill gå till en?
Barcelona Decinho
2010-09-17 16:45
Ok, du har rätt. :) Ovanligt mycket fel i texten för att vara den officiella hemsidan...
Barcelona appleseed
2010-09-17 16:45
Kopierade fel, här är den rätta länken.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-09-17 16:45
charlie eriksson//

Det jag reagerade på i din text var att du skrev att Barcelona försökte "pressa" Cesc, inte det övriga i texten. Som du själv säger så ville förmodligen Cesc lämna alltså var det inte Barcelona som pressade honom. Agree?

Däremot är jag en av dom som anser att Laporta skötte Cesc-gate på ett horriblet sätt och dessutom alltför offentligt och jag förståelse för att många Arsenal-supportar är irriterade. Enligt vad har jag förstått så försökte Rosell reparera skadan en del vilket måste ses som positivt.

Jag tror det som reta många culés (inklusive mig själv) är att även om Barcelona-spelare har uttalat sig angående Cesc så är det inte så grovt eller frekvent som engelsk media hävdar och därför känns en del av kritiken obefogad. Puyi gick ju ut på sin blogg och dementerade ett uttalande. Sen förefaller det ju otroligt (i alla fall i min värld) att t.ex. Messi skulle avbryta sin semester för att bli intervjuad av The Sun...
Atlético addeh
2010-09-17 16:45
Ämne: Ämne: applese....När påstod jag att all media var icketrovärdiga?

Det är väl ganska uppenbart att media skriver en massa osanningar för att få sålt några extra exemplar. Skriverierna om Puyol, som i sin tur gick ut och dementerade, är bara ett bevis på hur mycket skit som skrivs.
Barcelona appleseed
2010-09-17 16:42
Ämne: Ämne: "T....
Se länktips.
Barcelona Decinho
2010-09-17 16:41
Ämne: "The club Presi....
Har mycket svårt att tro att du har kopierat det där tredje stycket från barcelonas hemsida. Då det både är punkter utsatta på fel ställen och då det i ditt citat står att Xavi tvivlar på att han skulle lyckas i barca, inte tvärtom som det borde vara.

Hitta inte på egna citat själv tack! :)
Barcelona appleseed
2010-09-17 16:36
Ämne: appleseed

Krönika....
Läs mitt inlägg längre ner. Jag jobbar inom media, jag vet exakt hur det fungerar. Jag kan lista 20 artiklar från betrodda kanaler som Reuters, TT mfl. Men enligt dig kan man kanske inte tro på någon media?
Barcelona FcB - I Motgång Och Framgång!
2010-09-17 16:35
Skulle aldrig följa Zlatans exempel. Att jobba för Milan. Där går gränsen för José Mourinho.

Vilken pajjas Mourinho är. Han jobbade ju för Barca och nu tränar han Real Madrid.
Atlético addeh
2010-09-17 16:34
appleseed

Krönikans syfte var ju att folk som du skulle inse att det media skriver inte alltid behöver vara sant. Uppenbarligen nådde det inte ut tillräckligt väl, vilket är tråkigt.

Angående ditt senaste inlägg. Varför skulle Xavi knipa käft när han blir tillfrågad om Cesc? När det ryktas att en spelare är på väg till ens klubb och man blir tillfrågad om denne, vad tror du svaret blir? Självklart svarar alla att spelaren i fråga är en duktig fotbollsspelare är varmt välkommen till klubben.

Jag ser ärligt talat ingenting fel med de uttalanden som publicerades på klubbens officiella hemsida.
Barcelona Decinho
2010-09-17 16:33
Hejsan, det här är en fråga till alla här på forumet som talar catalá. Jag har nämligen haft en oändlig diskussion med en kompis om hur man uttalar Boixos Nois. Så hur är det?
Box Nå?
Bojxos Nojs?
Boxos Nos?
Eller uttalar man varje bokstav: Båixos Nåis?

Tacksam för svar. :)
Barcelona appleseed
2010-09-17 16:30
"The club President believes Arsenal will “finally give in”, but isn’t sure when, though he insisted: “the technical secretary is working hard on the signing”."

"It would be precipitous to say that this will be sorted out in 48 hours. Everyone knows the difficulties there are in any operation where, though the player wants the move, the club defends its own interests”."

"They are very similar footballers, they play together for Spain and would love to do the same for Barça. Xavi and Cesc. The Arsenal star has been saying for some time that he would love to play for FC Barcelona one day and Xavi would welcome him with open arms. “I’d love him to come; I’ve already told him that. He is a footballer with Barça DNA. I have doubt that Cesc would triumph at Barça”."

"Sr Oliver explained: “everybody knows that Cesc wants to sign for Barca and that we also want him to come here, but there is also a third party involved –Arsenal. "

"
The trick played on him by the two Barca men will only intensify the already feverish speculation about Cesc’s possible signing for Barca this summer. Reina added to the atmosphere by presenting Cesc as “the future of Barca and the future of the Spanish team”."

Allt från Barcas officiella hemsida. Lögner? Påhitt?
Delarocha
2010-09-17 16:21
appleseed

Är glad över att du inte är ett fan av Barcelona. Är du lika naiv och blåögd i verkliga livet? Du köper allt media skriver förmodar jag?

Barcelona appleseed
2010-09-17 16:18
Ang. Pinthorps krönika kan jag bekräfta att såväl Barcelona som klubb och dess spelare har sjunkit rejält i mina ögon i och med Cesc-gate. Barcelona var min favoritklubb utanför England innan denna sommar, dock inte längre. Ni får säga vad ni vill men detta är fakta. Och det har enbart att göra med hur ni hanterat denna fråga.
Murry
2010-09-17 16:15
Hej!

Angående senaste artikeln jag tycker skribenten saknar en anledning till varför det upplevs så negativt nu.

För ett par, tre år sen när det hyllades och prisades så var det ju också så att det fanns en relativt stor utbredd självgodhet hos Barca supportrar. Nu spottar vi tillbaks så att säga :)
Är väl egentligen inget konstigt med det. Det är iaf min egna uppfattning

Det här ju till jargongen ni får tillbaks. Om nått år ere något nytt
Barcelona A.Gaudi
2010-09-17 15:48
ingen mening att dissa runtom CL, vi är inte regerande mästare vi heller. Man vet inte hur många år det kan gå tills vi vinner nästa gång. Från första året vi vann CL(då ec) tog det 14 år innan vi vann den igen. trots att vi hade Dream Team, ett superlag jämförbart med det vi har idag.
Real Madrid charlie larsson
2010-09-17 15:42
El Kaiser de Michoacan//

Det är möjligt att Cesc ville gå till Barcelona, det tror jag också att han ville. Tröjmanövern under VM-firandet blir inte bättre för det. När t.ex. Real Madrid gjorde allt för att värva Ronaldo från ManU fick de en hel del rättvis kritik för att de var arroganta och betedde sig utanför de normer som finns. Att Ronaldo ville till Real Madrid är inte tillräcklig ursäkt.

Som jag skrev i slutet av mitt förra inlägg, Avundsjuka och lögner ligger bakom mycket av antipatin (i den utsträckning det nu finns antipati mot Barcelona), men ser man inte fler skäl är man mycket enögd. Om jag nu begriper någonting om hur människors känsloliv fungerar är det just sådan enögdhet som upplevs som självgodhet och hyckleri. I kommentatorsfältet under artikeln ger ju för övrigt även en del cules uttryck för tanken att det kanske trots allt finns rättvisa skäl för att kritisera Barcelona.

Även om sådana här ämnen ligger nära hjärtat är det intressant att diskutera dem, visst görs det övertramp men överlag tycker jag nivån här är rätt bra. Hoppas det kan fortsätta så.

Väl mött.
Barcelona Lusnos - A.Iniesta
2010-09-17 15:07
Pierre El Rey....

Spela inte oskyldig, får mig bara spyfärdig.

Eminem 2002? Eminem lyssnar jag på 2010, han e kung.
Atlético addeh
2010-09-17 14:52
Espanaboy

Förlåt om jag är en glädjedödare, men jag kan med hundra procents säkerhet säga att dos Santos inte kommer starta matchen mot Atlético. Frågan är om han ens kommer finnas med i truppen, vilket jag tvivlar på. Förhoppningsvis startar Pep med ett om inte exakt lika, ett väldigt snarlikt lag som spelade i tisdags. Tror Guardiola-favoriten Keita har stora chanser att få starta matchen, men tiden får utvisa svaret.
Annons: