/spanien/barcelona/forum/15138.aspx/spanien/barcelona/forum/15138.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-07-14 13:14
Chlichy #22//

"dvs en bild av situationen där Fabregas som en fånge i en borg sänder ett nödrop åt Barcelonas rådförsamling att komma och befria honom. Men det är inte en bild jag kan skriva under på."

Men om man ser det enligt följande: vilka chanser har har Barcelona att värva Cesc? I min värld finns där endast möjligheten att Cesc själv vill gå. Detta grundar jag på att Arsenal har god ekonomi, dom behöver alltså INTE sälja pga av ekonomiska skäl (som t.ex. Valencia behövde).

Arsenal har inte heller några sportsliga skäl att sälja då Cesc är Arsenals kapten samt viktigaste spelare. Vad finns det då kvar för möjlighet att Cesc ska lämna? Jo, att det är hans egen vilja att lämna. Förstår du vart jag vill komma? Barça måste ha sett någon möjlighet att värva Cesc och i min värld är det den enda logiska förklaringen.
Barcelona Abbe.
2010-07-14 13:09
Ämne: Att några onyktra sp....Hur drar man fördel av att publicera ett "practical joke" på sin hemsida? Tror du att det här blir den avgörande faktorn i en eventuell Fabregas-affär? Utveckla, för jag förstod inte hur du menade.

Klint

"Att mer än tio spelare har fått förlängd ledighet i samband med att situationen ser högst oklar ut för Botía, Hleb, Henrique och Cáceres, skulle man kunna tror att många Barça Atlètic-spelare skulle ges chansen."

Botía är så vitt jag vet redan klar för Sporting Gijón.
Barcelona @NC
2010-07-14 13:02
ähh orka bry sig om arsenal, enda ofina i det där var att det hände i Madrid. lite tveksamt att propagera om barca där
Real Madrid 3GGOONER
2010-07-14 12:57
Att några onyktra spelare från en så äcklig klubb som Barcelona uppförde sig så mot Arsenal och mot Cesc kan jag förstå med tanke på vilken klubb det handlar om. Men att klubben sedan drar detta till sin egen fördel och publicerar händelserna på sin egen hemsida är tamejfan det värsta jag har sett. Man räknade väl ändå iskallt med att Barcelona i alla fall skulle ta något sorts avstånd från det som hänt. Fy fan.
Atlético addeh
2010-07-14 12:49
☆iEl-Grande-Raúl!☆

Dem har varit bästa vänner ändå sedan tonåren då dem delade rum på La Masia.
Spanien Elsafrånunderjorden
2010-07-14 12:48
Kicken från arsenal.se har skrivit en bra artikel i två delar som handlar om Cesc och Barcelona. Det här är alltså inte min blogg. Läsvard är den i.a.f.

http://www.arsenal.se/index.php?option=com_myblog&show=Fabregas-A-r-en-Gooner.html&Itemid=59

http://www.arsenal.se/index.php?option=com_myblog&show=Fabregas-A-r-en-Gooner---fortsA-ttningen.html&Itemid=59
Real Madrid ☆iEl-Grande-Raúl!☆
2010-07-14 12:46
Verkar förövrigt att Fabregas och Gerard är bästa kompisar. Kan nog vara nyckeln till att ni värvar honom.
Real Madrid ☆iEl-Grande-Raúl!☆
2010-07-14 12:45
Abbe.

Okej han var full och okej kanske var det Fabregas som fick honom att göra det (?) men det han gjorde var respektlöst och så gör man inte speciellt om man är en förebild för t ex barn.
Atlético addeh
2010-07-14 12:44
☆iEl-Grande-Raúl!☆

Absolut, det klart man inte ska göra så. Brist på respekt. Men kom ihåg att Piqué alltid varit en pajas och var garanterat inte i nyktert tillstånd. Lite humor får vi ändå ha.

Underbart att se Piqué & Cesc ha så roligt ihop dock.
Barcelona Abbe.
2010-07-14 12:42
Ämne: Ok, så omo du tuggar....
Herregud, ska du försöka göra en stor grej av det här? Piqué är Piqué, dessutom var han aningen onykter. Se komiken istället. Dem har vunnit VM-guld, tror inte Pedro, 72, gråter floder över det där.
Real Madrid ☆iEl-Grande-Raúl!☆
2010-07-14 12:40
oslonicke

Haha va? Förstod inte mycket där :)
Real Madrid ☆iEl-Grande-Raúl!☆
2010-07-14 12:39
addeh

Haha jo men man måste ju ändå visa respekt, speciellt till äldre personer :)
oslonicke
2010-07-14 12:39
Ok, så omo du tuggar tuggummi och är nöjd nu och vill spotta ut det, så spottar du det på en annan person? Tomat-potatis är inte det samma!
Atlético addeh
2010-07-14 12:37
☆iEl-Grande-Raúl!☆

Haha, Piqué är en jävla galning. Fast lite kul var det. :D
Barcelona Karlssoooon
2010-07-14 12:35
Kxevin har gjort det igen!

"Arsenal is a big club. It’s one of the biggest in the world in terms of reputation, so it should stop acting like some segunda side. “You’re talking about our player! Stop that, lest he be unable to resist the lure of you, jezebel."- Amen
Real Madrid ☆iEl-Grande-Raúl!☆
2010-07-14 12:33
Inte så fint gjort av Pique :/
Spanien Clichy #22
2010-07-14 12:33
El Kaiser de Michoacán //

Jag missade tyvärr det du skrev igår. Kom in hit idag för att berömma och ge respons på Ahmed's krönikan. Men roligt att höra att du åtminstone delvis håller med.

Den bild som jag känner att din beskrivning målar upp är vad jag vill kalla 'fången i borgen', dvs en bild av situationen där Fabregas som en fånge i en borg sänder ett nödrop åt Barcelonas rådförsamling att komma och befria honom. Men det är inte en bild jag kan skriva under på.

Barcelona kan precis som alla klubbar lägga ett bud på Fabregas, och har ju också gjort det. Men oavsett om Fabregas vill lämna eller inte (och oavsett om Barcelona vet det eller endast tror sig veta det) så finns det tydliga vägar att gå för att köpa en spelare under kontrakt. Nu har ju Arsenal gått ut med att man inte är intresserade av att ens inleda förhandlingar, så då finns det inte så mycket kvar för Barcelona att göra om man var uppriktiga med försäkran om att respektera Arsenals beslut. Eller det man kan göra är förstås att försöka komma med ett högre bud för att testa Arsenals beslutsamhet. Men något sådant bud har inte synts till. Istället gör man något som med en ganska stor skönskrivning kan kallas "jaga intensivt".

När den senaste omgången i den här utdragna såpan började i våras sade Wenger sagt åt Fabregas att ta det lugnt och låta honom (Wenger) sköta det hela. Och Fabregas har förtroende för Wenger och verkar nöjd med den situationen.

Men vad har sagts inom FC Barcelona? Åtminstone som utomstående får man intrycket att det finns en medveten strategi att dra till sig Fabregas/ sänka priset på honom som går utöver formella förhandlingar.

Eller är det så att man inte sagt något överhuvudtaget, att man låter var och en agera efter eget godtycke? För mig är det som att en rektor för en skola ordnar ett besök på en simhall/museum men sedan inte tar något ansvar för hur eleverna sköter sig. Orden att man ska respektera Arsenals beslut känns väldigt ihåliga om man inte gör något åt hur spelare och representanter för klubben beter sig.
Barcelona Martiinh0
2010-07-14 12:11
Vill bara att säsongen ska dra igång så man slipper allt snacket om Cesc i åtminstonde några månader till.

Han borde börja snacka, det hade vi alla tjänat på.
Barcelona Heywood Jablome - Xaviniesta
2010-07-14 12:10
Inte bosman, men har Cesc två år eller ett år på sitt kontrakt kan ju inte Arsenal begära 700 miljoner för honom. Då blir han billigare. Det är ett val som Barcelona kan göra. Det har de bästa korten.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-07-14 11:44
Chlichy #22//

"Men som sagt så anser jag inte det är Fabregas skyldighet att få slut på Barcelonas beteende."

Som jag skrev igår (vet inte om du såg det) så håller jag med dig till en viss del. Men om det stämmer att som Barça-ledningen har sagt att Cesc har uttryckt sin önskan att spela i Barcelona nästa säsong så hamnar ju saken i ett helt annat ljus. Då är det ju snarare Cesc som uppmuntar Barcelona att försöka värva honom.

Visst, detta är spekulationer men tror du att Barcelona skulle jaga Cesc så intensivt som man gör om han inte givit dom tydliga indikationer på att han vill gå till Barcelona?
Barcelona DM1982
2010-07-14 11:38
Finns nog ingen chans att han väntar ut sitt kontrakt för att gå som Bosman. Möjligen kan det bli en försäljning året innan så att Arsenal kan få in pengar för honom.

Saken är den att Xavi är 30 och har väl inte så många år kvar, det är dags att skola in en annan spelare på hans position. Att vänta så länge är inget alternativ, det är den här eller nästa säsong som gäller. Så det gäller nu för Barcelona att snabbt se om det går att köpa Fabregas, annars är det bara att gå ut och sondera marknaden efter någon annan. Säkert kommer det vara bra mycket billigare.

Skulle inte ha något emot att Fabregas stannade i Arsenal.
Barcelona Abbe.
2010-07-14 11:30
Ämne: Det är bättre om Bar....
Det stämmer, dock kommer det aldrig gå så långt att han väntar ut sitt kontrakt för att sedan gå gratis till Barça. Tvivlar starkt på att han skulle kunna göra något sånt mot Arsenal. Så väntar klubben ytterligare några så lär han till slut skriva på ett nytt kontrakt med Arsenal som gör att dem får den ersättning dem är värda.
Spanien Clichy #22
2010-07-14 11:28
Heywood Jablome - Xaviniesta//

Det tror jag kunde vara en ganska bra lösning för alla parter. Att ha Fabregas i sitt lag de närmaste åren är kanske värt 40 miljoner euro för Barcelona, men 70 miljoner för Arsenal, även om det är särskilt svårt för Arsenal att sätta en prislapp på Fabregas värde i och med att man ekonomiskt inte är i behov av att sälja och att man spelmässigt byggt spelet kring Fabregas.

EDIT: Som svar på din fråga, så ser man redan att det finns olika uppfattningar om hur man ska förhålla sig till Fabregas. För egen del så kommer jag att uppskatta honom som vanligt. För mig finns bara en klubb, men jag älskar båda mina föräldrar och har inget problem med att Fabregas har två favoritklubbar.

Sen beror det förstås på hur Fabregas stannar. I något skede kommer han förstås att uttala sig inför säsongen. Om han då går ut och säger att han ville lämna men måste stanna, eller att han respekterar klubbens beslut och kommer att göra sitt bästa, eller att han älskar Arsenal och vill stanna länge till, så kommer bemötandet att variera.

Att han respekterar klubbens beslut och kommer att göra sitt bästa är tillräckligt för mig för att jag ska fortsätta stöda honom som förut.
Barcelona Heywood Jablome - Xaviniesta
2010-07-14 11:24
Clichy #22.

Jag har en fråga. Skulle Cesc bestämma sig för att stanna - hur tror du att det skulle bli då? Kommer Arsenalfansen att älska honom som förut eller kommer det fortfarande att finnas i bakhuvudet att han var nära en transfer till Barcelona?

För han har ju flörtat med klubben indirekt.
Spanien Clichy #22
2010-07-14 11:23
Rambla~ //

Ok, jag ber om ursäkt ifall jag misstolkade dig. Det kändes som att du började hetsa upp dig när du skrev "men herregud människa", men det är förstås olika att kommunicera via text och via tal.

Men som sagt så anser jag inte det är Fabregas skyldighet att få slut på Barcelonas beteende. Oavsett om Fabregas vill lämna eller inte i sommar (själv tror jag han är ganska öppen och nöjd hur det än blir - han älskar ju båda klubbarna), så kan Barcelona själva välja att som du säger slippa skämma ut sig.
Barcelona Heywood Jablome - Xaviniesta
2010-07-14 11:22
Det är bättre om Barcelona väntar med att värva Cesc. Hans kontrakt går ut 2014 (om jag inte tar fel) och ju längre vi väntar desto billigare blir han.

olsonicke. Det är ett tuggummi. Piqué spottar inte ut saliv.
Barcelona Abbe.
2010-07-14 11:14
Ämne: Låt det vara sagt. ....
Tuggummi.
oslonicke
2010-07-14 11:10
Låt det vara sagt.
Jag älskar att se barcelona spela fotboll.
Men jag älskar Arsenals sätt med.
Måste jag välja är det Arsenal som gäller.

När jag ser videon här så ser jag två enormt skickliga spelare , en från varje klubb stå och skratta när den ena spottar på en av spansk fotbolls viktigaste ledare. Denna spelaren verkar inte vara speciellt nykter.

Den andra spelaren skrattar och tycker det är jättefestligt, väl medveten om att han varit med om en liknande diskussion i sin klubb.

Det är bland det äckligaste som finns att spotta på någon..

oslonicke
2010-07-14 11:10
Låt det vara sagt.
Jag älskar att se barcelona spela fotboll.
Men jag älskar Arsenals sätt med.
Måste jag välja är det Arsenal som gäller.

När jag ser videon här så ser jag två enormt skickliga spelare , en från varje klubb stå och skratta när den ena spottar på en av spansk fotbolls viktigaste ledare. Denna spelaren verkar inte vara speciellt nykter.

Den andra spelaren skrattar och tycker det är jättefestligt, väl medveten om att han varit med om en liknande diskussion i sin klubb.

Det är bland det äckligaste som finns att spotta på någon..

Barcelona DM1982
2010-07-14 11:04
Det är väl något helt sanslöst vad jobbig den här historien med Fabregas har blivit.

Det är helt klart så att han inte vill bränna några broar och att han är inställsam mot båda parter. Arsenal som är hans klubb och respekterar men även Barcelona som han helt säkert vill spela för (antingen nu eller i framtiden).

Varför kan han inte bara ta bladet ur munnen och säga precis det han vill? Han är mer kryptisk än ett orakel från Delphi.

Varför stressar Barcelona så otroligt mycket med den här transfern? Är det så att vi kommer gå under om han inte kommer? Har inte vi världens bästa på den positionen? Lärjungen kommer när han kommer.

Det bästa vore att vänta en säsong eller två, sedan kan vi köpa över honom (även om jag inte vill det). Arsenal kommer sin vana troget inte vinna något och Fabregas kommer bli mer och mer desperat över att komma till en världsklubb. Priset kommer nog sänks en hel del om han sätter verklig press och vi ska hur som helst inte betala några överpriser för honom. Det är ju trots allt en bänkvärmare i landslaget vi talar om, de som tar hans plats spelar redan i klubben.

Om det inte funkar med Fabregas så finns det andra spelare som kan funka minst lika bra. Hoppas att klubben inte lägger allt för stor vikt att han är katalan, det bör inte vara av större vikt när en spelare ska köpas in.

Så det bästa som kunde hända nu var om Fabregas tydligt talade om vad han vill. Stanna i Arsenal eller komma till Barcelona. Tyvärr tror jag inte att han är man nog att göra det, han gömmer sig bakom otydligheter som en liten pojke. Känns knappast som den som ska axla Xavis roll i Barcelona, ganska långt ifrån.
Annons: