/spanien/barcelona/forum/15076.aspx/spanien/barcelona/forum/15076.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético addeh
2010-07-23 12:41
Rambla

Jo självklart förstår jag det. Men tycker ändå det är fascinerande hur bra koll ni har. Thums Up!
Barcelona Rambla~
2010-07-23 12:39
addeh

Håller ju inte precis daglig koll (kanske ögnar igenom lite då) utan det är ett samlat intryck man fått under årens lopp.
Atlético addeh
2010-07-23 12:33
Rambla, tarrak & el Flaco

Tycker det är otroligt hur ni kan hålla så bra koll på alla de spanska tidningarna.

Jag har inte någon vidare koll, men jag rankar ändå Sport högst och det är den jag läser mest, även om dem kan vara ganska tramsiga ibland.
Barcelona el Flaco
2010-07-23 12:16
Den enda riktiga nackdelen med Sport är Carazos artiklar, som består till största del av bullshit. Annrs tycker jag de är relativt objektiva i sina rapporteringar.

EMD har jag slutat läsa helt och hållet nu när Rosell vann valet, förutom Ricos kolumner. Han brukar vara välinformerad och han har även berömt Laporta och Cruyff vid mer än ett tillfälle. Rico känns mer objektiv och håller en högre nivå än vad resten av tidningen gör.
Barcelona Rambla~
2010-07-23 12:13
Ämne: Rambla


Helt ärl....
Det kan jag ju verkligen inte hålla med om. Flopp-Kaka ska hålla sig borta från Barcelona. Dessutom så tror jag inte Zlatan resonerar som så att han måste ge plats åt någon dvärtrio.
Barcelona Yacin Drogba JR
2010-07-23 12:10
Rambla


Helt ärligt tycker jag att zlatan borde lämna och ge plats till den nya dvärgtrion Pedro-Villa-Messi den är mycket mer framgångsrikande och om kaka skulle komma skulle d vart fantastiskt
Barcelona Rambla~
2010-07-23 12:06
tarrak & el Flaco

Självklart har EMD varit så här under en längre tid, det är jag den första att hålla med om. Jag tycker bara att det var så tydligt och uppenbart under valkampanjen. tarrak jämförelse med Sport är klockren. De är lite pajasvarning på den också men aldrig att de bedriver sådana häxjakter mot enskilda individer eller är så politiskt vinklade som EMD. När det gäller EMD kan man bli riktigt jävla förbannad när de är om värst, rent ut sagt vidriga (precis som AS), medans man mest skrattar åt Sport.
Barcelona tarrak
2010-07-23 12:03
Rambla

Bara att hålla med, fast jag tycker inte att det började med Rosells tillträde, utan deras uppenbara anti-Laportaism och hetsjakt på Eto'o har irriterat mig ordentligt genom åren. Visst kan Sport vara en oseriös Kalle Anka-tidning i sina sämsta stunder(läs Carazo), men jag tycker inte de hänfaller åt samma kampanjartade och politiskt vinklade journalistik som EMD sysslar med.
Barcelona el Flaco
2010-07-23 12:02
Ämne: tarrak

Jag såg de....
Jag tycker att EMD har hållit en ganska låg nivå under de senaste sju åren, där de har tillägnat många sidor åt att kasta skit på bl.a. Laporta och Eto'o när det begav sig. Den sista droppen var dock, som du är inne på, under presidentvalet. Det var så uppenbart att de drev en kampanj för att gynna Rosell.
Barcelona westinho
2010-07-23 12:01
Angående Villa-Zlatan så kommer det nog inte bli några problem. När matchen väl är igång så kommer Messi, Villa och Zlatan skifta positioner hela tiden. 4-3-3 är bara uppställningen på pappret, det betyder inte att man måste stanna på den positionen hela tiden.

Jag tror Zlatan kommer göra bra ifrån sig denna säsongen. Det känns som om han är otroligt motiverad och har allt att vinna. Han ser sig inte som stjärnan längre, utan vet att om han ska spela så måste han jobba hårt och prestera.

Barcelona Rambla~
2010-07-23 11:56
tarrak

Jag såg det, kunde inte annat än att skratta åt eländet. Självgoda är de också. EMD har verkligen sjunkit som en sten och bedriver en vidrig journalistik. Allt sedan de blev Rosells lakejer i presidentvalet.
Barcelona westinho
2010-07-23 11:54
Verkar som om Özil är på ingång, om man får tro på ryktena.
Barcelona tarrak
2010-07-23 11:48
Rambla

Ja idag har de till och med en artikel som handlar om hur mycket uppmärksamhet de fick för gårdagens sensationsartikel. Gillar passagen där de skriver att nyheten togs emot med stor entusiasm i Sverige eftersom svenska folket skulle älska att se Zlatan spela ihop med Cristiano Ronaldo.
Barcelona Rambla~
2010-07-23 11:40
Hassan

"Katalanerna gör allt för att få bort Zlatan från Barcelona…"

Är inte det en lite missvisande rubrik? Det är ju tidningen Elmundo Deportivo och inte klubben som gör allt för att försöka få bort Zlatan. Han tycks ha övertagit Samus roll som största hatobjekt för tidningen. Eto'o blev på slutet aldrig lämnad ifred av EMD. Det samma verkar nu ske med Zlatan. Tidningen hittar tom på egna nyheter som det här med att Mourinho vill byta till sig Zlatan med Kaka.
Barcelona tarrak
2010-07-23 11:31
Pratade precis med min compadre som jag tidigare nämnde är från Reus och har god insyn i publikfrågor och det dagliga livet i Katalonien. Han förstod inte alls varifrån bilden om att höga priser och turister som håller borta de katalanska ungdomarna kommer ifrån. Varje säsong säljer Barcelona runt 80 000 säsongsbiljetter och eftersom att kölistan är på 10 år så kan man nog räkna med att 99% av dessa är just katalaner i alla åldrar. Man kan räkna med att minst 20 000 av säsongskortsplatserna står tomma varje match och att den stora majoriteten av dessa tillhör just ungdomar,. Så här har det varit så länge han kan minnas (tidiga 90-talet) och har inget med någon japansk invasion att göra. Priserna är inget som skrämmer heller, då man som jag tidigare nämnt, lätt tjänar in årsavgiften genom att sälja av några biljetter.

Anledningar som han ser till att ungdomar inte går på matcherna är de traditioner jag tidigare nämnt, men kanske framför allt, matchtiderna. Barcelona spelar som bekant majoriteten av sina matcher på sina lördagskvällar och då prioriterar ungdomar fest och andra nöjen. Skulle man få en tradition av att spela på sena eftermiddagar så tror han att man hade kunnat få ungdomar att gå med en helt annan regelbundenhet och kanske bygga en klackkultur bestående av “vanliga” människor. Sen så håller han med om att klubben skulle kunna göra mer för att stödja de initiativ som dragits igång av positiva krafter som Almogaver. Klubben verkar inte vilja göra något för supportrar som vill åka på bortamatcher och skulle kunna bilda en kärna även till hemmamatcher, utan där är det fortfarande Boixos Nois som styr.
Real Madrid Hassan
2010-07-23 11:26
Som jag ser det är det Pedro som kommer hålla Zlatan utanför första elvan. Pedro - Villa - Messi är den gyllene trion eller el triangulo magico. Men det är inte Pedros roll som är den stora frågan för mig.

Den stora frågan är om Bojan är före Zlatan i kön? Han var det under slutet av förra säsongen och kan mycket väl att passera Ibra ännu en gång.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-07-23 10:58
Frodo

Jag är väl konservativ i det anseendet, jag gillar inte att man gör Barcelona till en produkt. Överallt man går så är det "Köp det här".
Men det är hårda sanningen , och det vet jag.
Barcelona BlueRed - I’m with Coco
2010-07-23 10:55
TommyBoy

Villa är tillräckligt teknisk och snabb för att spela på kanten. Men nej, jag håller inte med. Villa tycker jag är bättre centralt. Jag tror att det kommer bli en hel del rotation mellan Villa och Zlatan, och vid behov så kommer nog båda spela. I detta fall bör Ibra givetvis vara den som spelar centralt. Men båda spelarna är som bäst när dem får röra sig lite mer fritt, då är det viktigt att dem hittar ett bra samarbete snabbt.
Barcelona El Ilusionista
2010-07-23 03:48
Henry nätade precis mot Tottenham. Länktips.
Peshmerge
2010-07-23 03:03
Ingen Kaká i Barca, Tack. Men det kommer inte ens att hända. Zlatan och Barcelona har bestämt sig att han stannar i klubben punkt SLUT.

Barcelona TommyBoy
2010-07-23 01:19
Ämne: C.Andrés

Jag hade....
Vad ska Kaka göra i Barca? Vem ska han peta? Barca är ingen Real köpa allt klubb. Vi bygger lag Real vill sälja tröjor...
Barcelona C.Andrés
2010-07-23 01:11
Ämne: C.Andrés

Jag hade....
Du hade inte tackat nej till någon kan jag gissa med dina "måste-värva-alla-spelare-för-att-madrid-värvar" inlägg. Själv anser jag att ryktet är bisarrt och kaka har inget i laget att göra.
Barcelona TommyBoy
2010-07-23 01:07
Ämne: TommyBoy

Spelar i....
Vad tror du han har/får för plats? För mig bör han ju 1:a på nia positionen. Jag tycker Villa känns bäst på kanten även om han kan spela i mitten oxå.
Barcelona BlueRed - I’m with Coco
2010-07-23 00:57
TommyBoy

Spelar inte mig någon större roll, bara han accepterar den plats han får i laget, vart det än blir.
Barcelona TommyBoy
2010-07-23 00:53
Hur många vill ha Zlatan kvar här? Har inte hängt med här riktigt.
Barcelona Rambla~
2010-07-23 00:41
Frodo

Visst är det så det fungerar. Alla storklubbar får gå samma väg för att nå denna status. Fast det jag ville påpeka är att de som kritiserar detta gillar inte denna utveckling. De vill att saker och ting ska vara som de tidigare alltid har varit. Antagligen en omöjlighet med tanke på hur kommersiell fotbollen är idag.
Barcelona Frodo
2010-07-23 00:37
Vilken storklubb fungerar inte som en nöjesindustri? De flesta som aspirerar på titlar åker exempelvis på Asien- och Nordamerikaresor under försäsongen. Är det den mest ultimata uppladdningen inför säsongen? Nej, det är det inte men det är en kompromiss för att utöka sin supporterskara vilket i sin tur leder till större intäkter. Det här med att klubben förlorar sin själ på grund av "showbusiness" håller inte riktigt då alla klubbar mer eller mindre fungerar på det viset. Det är naivt att tro att det bara är vi som gör det.
Barcelona Messidinho_10
2010-07-23 00:34
C.Andrés

Jag hade inte tackat nej till KAKA men ett sånt här grej får inte hända.
Atlético addeh
2010-07-23 00:32
Hetfield

Flertalet ungdomar har idag jobb. Det klart, 12-15 åringar kanske inte har så välbetalda jobb men som tarrak sa, säljer Clásico-biljetten och en slutspelsmatch i CL så har man tjänat tillbaka £500.

Har de äldre ungdomarna ingen inkomst alls känns det som om de har viktigare saker att tänka på än fotbollsmatcher.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-07-23 00:32
Ämne: Om ungdomar inte har....
Syftar främst på ungefär 12-18 åringar.
Annons: