/spanien/barcelona/forum/15071.aspx/spanien/barcelona/forum/15071.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-09-28 12:23
Rambla & elbraco

Det är inte designen per sé som stör skribenterna, utan det är svenskafans nya lansering som ska vara lite mer "mainstream" som stör folket här inne. Hela iden med svenskafans ska vara "av fans för fans", nu har man tydligen sålt svenskafans till ett större företag som vill göra om "underground" vibben för att dra till sig medelsvensson (ungefär som aftonbladet).

Det som svider extra är att de gör detta utan att prata med redaktörerna för de olika lagen, de frågade inte ens de om vad de tyckte om hela projektet.
Seriöst svenskafans, hur fan tänker ni? Om man tar bort alla dessa skribenter så upphör svenskafans att existera, hela grejen är att det är fans som skriver om lagen, inte journalister.
Det värsta är ju att ägarna verkar ha fått en hel del pengar i fickan och skribenterna får inte ett dugg av kakan.

Helt vidrigt av de, om jag vill ha något mainstream så går jag väl in i aftonbladet och diskuterar om vad för tandkräm Zlatan använder varje kväll. Jag kommer hit för att veta vad som pågår bakom scenen. Usch, det här irriterar mig.
elbraco
2010-09-28 12:09
Jag fattar inte grejen med alla som slutar skriva p.g.a. designen? Är det på grund av den ni hoppar av? Själv började jag läsa SvenskaFans för att jag upptäckte att det fanns folk som hade grym kunskap. Innan jag började läsa här visste jag knappt vilka JDS och Tiago var för att svensk media bara rapporterade om Ronaldinho och Zlatan, men här finns de människor som verkligen har kunskap om lagen och spelarna.

Men som Hetfield säger, SF börjar tappa sin undergroundstämpel...
Barcelona Rambla~
2010-09-28 11:41
Vad fan är det som händer med alla duktiga skribenter och artikelförfattares som tröttnat på att skriva?

Hur genomtänkt är det av SF att lansera en helt ny sida som långifrån är färdig? Skandal!

Tack för din din Mohamed, ditt arbete för Barcelonas redaktion har verkligen uppskattats.Lycka till med vad du nu än ska syssla med fortsättningsvis.
Barcelona Rambla~
2010-09-28 11:36
Sorry, men jag måste hålla med Frodo och hoppas verkligen att JDS stannar i klubben. Han ska inte behöva lastas för att hans äldre bror trodde sig vara en crack och krävde en startplats, när han själv inte gjort annat än varit tålmodig och ödmjuk. JDS vill lyckas i denna klubb, varför tror ni annars att han fortfarande är kvar? Han har knappast saknat anbud.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-09-28 11:31
Grande Mohamed Ahmed!

Tack för allt, dina artiklar är alltid varit intressanta att läsa. Det är synd att du lämnar på det här sättet när Svenskafans har sålt stjärten till de stora drakarna, hela underground vibben är som bortblåst.

Jag väljer att ge svenskafans en andra chans, jag väntar tills sidan är helt klar, om sidan ska ha samma problem och vara fylld av reklam osv. så väljer jag att försvinna.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-09-28 10:29
Frodo

Man köper väl knappast en spelare för ca 40 miljoner euro bara för att han ska sitta på bänken och glo på när alla andra spelar fotboll, om man var så frikostig så hade man låtit Zlatan få sitta på bänken trots enorma lönen.

Det jag menar är att JDS och Cesc hamnar i exakt samma situation, det är bara att JDS är äldre än när Cesc valde att lämna. Båda kände/känner att deras framtid i Barcelona är oviss, och att deras väg till en eventuell startplats är ljusår från realitet.
Fair enough, JDS må lämna lite "snyggare" men faktum kvarstår att om han lämnar Barcelona så lämnar han för samma anledning som Cesc gjorde, nämligen att få mer speltid. Man kan inte döma Cesc för en sak han gjorde som en yngling, det är lätt att döma honom utifrån hur Barcelona är idag, men när han lämnade oss så var vi i skiten så att säga.

Jag tror att Cesc kommer att komma till oss, vare sig Pep vill det eller inte (vilket han nog vill). Fansen, spelarna och han själv vill ha detta, blanda det med en Rosell som vill göra något som Laporta aldrig lyckades med så har du en cocktail som kommer att funka bra.

Allt jag säger är att det är aningen naivt att sparka på Cesc för en sak han gjorde som en yngling när JDS "ska" göra samma sak. Det är ju i princip samma sak, bara det att JDS glorifieras som den tysta pojken som blev bortslängd av klubben när Cesc skrattade hela vägen till Arsenal. Jag har förlåtit Cesc, klubben har gjort det, spelarna har gjort det (titta bara på hans relation med Pique) och fansen har gjort det. Det är kanske dags att gräva yxan och se Cesc som Xavis arvtagare, trots vad han har gjort när han var en snorunge.
Barcelona FCB_armin
2010-09-28 09:55
Osito

Får jag fråga dig varför du inte gillar konceptet med att satsa på spelare från det egna ledet?
Spanien Osito
2010-09-28 04:13
Angående JDS: Intressant diskussion angående hans framtid och hur Fabregas påverkar Mexikanen vara eller icke vara i klubben nästa sommar. Precis som "Hetfield" nämnde så har Dos Santos pappa ett finger med i spelet, tex så gick han ut och sa att Jonathan aldrig mer ska spela för det mexikanska landslaget pga att han petades i sista gallringen.

Jag har alltid gillat konceptet med att satsa på spelare från egna ledet så jag håller tummarna på att Pep satsar på Jonathan. Sen när det kommer till den ekonomiska biten, är det verkligen värt att lägga ner så otroligt mycket pengar på Fabregas?

Som "Mexico-anhängare" så hoppas jag på att Fabregas INTE köps in.
TriZ
2010-09-28 02:51
Väl formulerat Heywood, i era antagonisters forum verkar de korkade tydligen härska. Strejken handlar inte om något som simpelt som att layouten är ful, jag skulle vilja uppmana de i Real Madrid forumet att faktiskt läsa innehållet i en artikel som inte handlar om ett multimiljonköp av en spelare.

Det grundar sig snarare i att SvenskaFans valt att kringgå dess ursprungliga grundidé, "Av fans - för fans". Resultatet av detta ser vi redan idag, men det kommer också att märkas i framtiden om vi, supportrar, inte tar ställning.
Barcelona Heywood Jablome - Xaviniesta
2010-09-28 01:42
Vi på Barcelonaredaktionen kommer nog inte att gå med i strejken. Italienarna på sidan har gått i strejk och ett spansk lag. Mer kommer säkert att följa, men centralredaktionen har också sagt att det är tekniskt sett omöjligt att gå tillbaka till den gamla designen. Tycker att det hela är snudd på parodi när man lanserar en helt ny design som till och med inte ens är färdig. Det har verkligen sänkt klassen på hela Svenskafans.

I sina bästa dagar är Svenskafans en hemsida fylld med information och hetsiga diskussioner. När Svenskafans lanserades var mottot "Av supportrar - för supportrar" I dag är mottot något helt annat. Reklamen från stora företag har tagit för mycket plats och de som lider är supportrarna.

Jag har skrivit från flera artiklar i veckan, till en enda artikel. Jag har tappat all min motivation. Jag hoppas verkligen att centralredaktionen rannsakar sig själva och inser att de har gjort ett misstag. Tyvärr är det ju inte längre "supportrarna" som äger Svenskafans.
Barcelona Messidinho_10
2010-09-28 01:34
rågi

Hoppas verkligen inte vår Redaktion är så tröga och går ut i strejk mot SF. Det är ingen som har tvingat er att skriva, ni är friviliga joinat redaktionen. Går ni ut i strejk så kommer SF bara ta in nytt folk simple...
Valencia rågi
2010-09-28 01:06
Det skulle vara skönt om ni också gick med i strejken ;)
Barcelona Frodo
2010-09-28 00:18
Hetfield

Jag ser inte på Cesc som en ren förrädare. Han var ung och hans familj påverkade säkert mycket i hans beslut att lämna. De erbjöds bra pengar och han blev säkert lovad till chanser i a-laget tidigt. Han lämnade för grönare ängar (för Arsenal var bättre än oss på den tiden) och blev tryggad ekonomiskt. Jag gillar bara inte sättet övergången skedde på och han gjorde sitt val. Han hade inget tålamod och det är det jag stör mig på.

I fallet med JDS så anser jag att han visat sig vara tålmodig. Han är 20 år gammal. Om Cesc kommer nästa år så måste han dels tampas med Xavi, Iniesta, Cesc, Keita, Thiago, Busquets, Mascherano och kanske till och med Romeu om tre platser. Xavi, Iniesta och Busquets är självklara och sen måste då Cesc, Pep-favoriten Keita och €20 miljoners-mannen Mascherano även få speltid. Thiago är en superstar in the making som också kommer att få speltid. Köps Cesc in så är det ett sätt för Pep och ledningen att säga att man inte tror tillräckligt mycket på JDS. Att han då väljer att lämna ser jag inte som något förräderi utan han är då en 21 år gammal mexikansk landslagsman som behöver speltid.

Förlåt om allt jag skrivit är otydligt men skillnaderna i de två olika fallen är tålamod. JDS har väntat och kommer att vara 21 år gammal om han lämnar nästa år. Dessutom har han väl ett kontrakt till 2011 så om han lämnar är det på "rätt" sätt. I Cesc fall vet vi hur Wengers gamar bar sig åt.

Förövrigt prioriterades kanske inte akademin lika mycket på Cesc tid men van Gaal plockade upp en hel del spelare därifrån. Det satsades även på akademin då men inte i lika stor utsträckning som idag. Cesc var även en stor prioritering och sågs även som en av de största talangerna men självklart överskuggades han av Messi.

Återigen, om jag var otydlig är det bara att fortsätta ställa frågor. Jag känner att mina formuleringar och min förklaringar är ganska svaga. Hoppas att du förstår någorlunda.
Real Madrid Gonzalo Il Pipita - "Hombre"
2010-09-28 00:13
Addeh

Allt började med Jens Olsson redan dag 1. Nu är han tyvärr inte kvar, men hans rebelliska tanke finns kvar.
Real Madrid Steven
2010-09-28 00:10
Gud är störst

Jo jag har :)


STREJK TIME :D
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-09-28 00:10
Även om jag tycker att det är starkt att göra så, men vi kan väl vänta tills designen är klar innan alla börjar halshugga de.

Vi får hoppas att det fixar sig.
Atlético addeh
2010-09-28 00:05
Oj, nu börjar det verkligen hända grejer. Villarreal hoppar som första spanska redaktion in i kören bland de som strejkar mot det nya SvenskaFans. Jag måste ändå säga att jag håller med i allt som de skrev i sin artikel. Detta är en sida skapad av fans, för fans. Just nu vet jag inte vad jag ska kalla den, men det är inte mycket som fungerar som normalt, dvs som vi vill.
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2010-09-28 00:01
Steven

Ehh, jag tror inte att Javier Zanetti Il Capitano! menade att alla ska kopiera texten och skicka iväg samma mail som honom/henne. Alla kan inte ha ett "designhjärta".
Real Madrid Steven
2010-09-27 23:52
Precis skickat in detta till centralred och jag hoppas ni gör samma sak:

john.cederblad@svenskafans.com
christian.arvidson@svenskafans.com
mickael.moller@svenskafans.com

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kära Centralredaktion.

Vad i hela friden har ni gjort med sidan? Mitt designhjärta blöder något enormt nu!
Jag vill inte veta vem som har fått fria händer, eller om ni anlitat en amatör, men sidan blev helt plötsligt horribelt ful och extremt otrevlig att besöka. Den är så långt ifrån en användbar sida som man kan komma just nu.

Forumet ser ut som ett forum från sent 90-tal och hela upplägget skriker AMATÖR. Hela sidans syfte är ju att man ska kunna kommunicera och diskutera med varandra. Just nu går det inte eftersom forumet från förr, jämfört med nu, känns som "Ground Zero", om ni förstår vad jag menar.

Just nu verkar ni väldigt pengarkåta med all reklam man möts när man surfar in på diverse lagsidor. Er fokus verkar ligga på att tjäna pengar än att lägga ner tid på oss fans, som gör att ni överlever, och på alla som frivilligt lägger ner tid på att skriva artiklar, utan minsta ersättning. Tänk på det.

Från och med nu kommer jag bojkotta hela SvenskaFans, tills den gamla designen
kommer tillbaka. Ni får nu en aktiv medlem mindre och jag kommer göra allt för att få
med mig så många som möjligt.

Mvh

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Real Madrid Steven
2010-09-27 23:50
Tack Zanneti ska göra samma sak, dom har gjort sidan till ett helvete
Javier Zanetti Il Capitano!
2010-09-27 23:49
Precis skickat in detta till centralred och jag hoppas ni gör samma sak:

john.cederblad@svenskafans.com
christian.arvidson@svenskafans.com
mickael.moller@svenskafans.com

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kära Centralredaktion.

Vad i hela friden har ni gjort med sidan? Mitt designhjärta blöder något enormt nu!
Jag vill inte veta vem som har fått fria händer, eller om ni anlitat en amatör, men sidan blev helt plötsligt horribelt ful och extremt otrevlig att besöka. Den är så långt ifrån en användbar sida som man kan komma just nu.

Forumet ser ut som ett forum från sent 90-tal och hela upplägget skriker AMATÖR. Hela sidans syfte är ju att man ska kunna kommunicera och diskutera med varandra. Just nu går det inte eftersom forumet från förr, jämfört med nu, känns som "Ground Zero", om ni förstår vad jag menar.

Just nu verkar ni väldigt pengarkåta med all reklam man möts när man surfar in på diverse lagsidor. Er fokus verkar ligga på att tjäna pengar än att lägga ner tid på oss fans, som gör att ni överlever, och på alla som frivilligt lägger ner tid på att skriva artiklar, utan minsta ersättning. Tänk på det.

Från och med nu kommer jag bojkotta hela SvenskaFans, tills den gamla designen
kommer tillbaka. Ni får nu en aktiv medlem mindre och jag kommer göra allt för att få
med mig så många som möjligt.

Mvh

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2010-09-27 23:37
Fyfan vad Víctor har utvecklats, utan tvekan en världsklass målvakt numera!
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-09-27 23:22
Frodo

No offense bro, men jag tycker att det är otroligt lustigt att du inte klandrar om JDS lämnar, sen så pratar du om Cesc som rena förrädaren när JDS ska göra PRECIS samma sak.

Cesc lämnade för att Barcelona var i kaos, det var inte ens i närheten av samma lugn och vinnarmentalitet som det är idag. Akademin prioriterades inte ens en bråkdel av vad det görs idag, så om man inte ska klandra JDS för att han kommer att lämna så gäller väl samma sak för Cesc?
Jag tycker också att det känns "obekvämt/obehagligt" att köpa en egen talang för den summan, men det är något vi får inse. Barcelona har hånglat med Cesc ett tag nu, och om Cesc väljer att pressa Wenger så lär han släppas för en enorm summa.
That's fact.

Jag förolämpar inte dina tankar/åsikter, jag vill bara veta hur du resonerar, är endast nyfiken.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-09-27 23:22
Jobbigt att man inte kan redigera om inläggen när man ser att man formulerar sig lite omständigt i efterhand!
Barcelona Frodo
2010-09-27 23:20
Hetfield

Ok, då förstår jag dig. Jag tror på samma scenario, dvs att JDS lämnar om Cesc kommer. Däremot kommer jag inte ha samma inställning till JDS om han lämnar som jag har till GDS. JDS skulle jag önska lycka till (såvida han inte drar till en klubb man hatar) men nu är allt bara spekulationer.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-09-27 23:20
Man måste ju ha en tanke med Fabregas, eftersom klubben så gärna vill ha honom..Jag tror man vill få mer rotation på Xavi och Iniestas positioner för att minska risken för skador. Med Fabregas får man en spelare som skulle kunna ersätta xavi rakt av om man behöver vila (nåja, nästan alla fall). De kan mycket väl Thiago och JDS också göra snart om det vill sig väl. Tror inte de kommer hamna i skymundan vid ett köp av Cesc, alla fall inte en av dem.
Iniesta lär dyka upp oftare i anfallet, ifall Cesc kommer. Vips så får man även en ytter av världsklass till.

Som sagt, tanken är nog att lasta av lite ansvar från Xavi/Iniesta. Det kommer nog Thiago och JDS göra redan i år. Om Fabregas kommer nästa sommar kommer det genast se bredare ut i anfallet också.
Atlético addeh
2010-09-27 23:17
Jag resonerar som Hetfield. Om Cesc värvas nästa sommar (jag hör till de som är övertygad om att han gör det) är jag säker på att JDS kommer ta sitt pick & pack och flytta någon annanstans. Med lite logiskt tänkande så förstår nog de flesta att Jonathan inte skulle ha någon framtid i klubben om Cesc värvades. Hetfield förklarade allt väldigt bra i sitt inlägg nedan.

Detta har ingenting att göra med vad jag tycker om saken.
Real Madrid Gonzalo Il Pipita - "Hombre"
2010-09-27 23:12
Det var ett tag sedan man var här och, känns fan som att man är avskärmad från alla andra forum när man skriver i sitt eget forum numera pga designen.

Hur som helst, hur stor chans är det att Messi startar i helgen?
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-09-27 23:08
Jag får väl uttrycka mig lite klarare, såhär ser jag på saken:

Jag är tvärsäker på att JDS lämnar oss om Fabregas kommer, varför?
Jo, om Cesc kommer så lär han vara nr.2 efter Xavi, och det är en position som sällan roteras, hur ska JDS få speltid när han lär vara nr.3? Han kan ju inte heller rotera med Busquets då Mascherano är klar nr.2.

Blanda det med en farsa som tror att hans gener är rena guldgruvan, så skulle det inte förvåna mig om Arsenal snappar åt sig JDS när Fabregas kommer till oss. Ja visst, spekulationer men jag tror inte att farsan tillåter JDS få ruttna i Barcelona när han har mage att hota Mexikanska landslaget.

Men allt beror på om Fabregas kommer eller inte. Om han inte kommer så är det en helt annan sak.
Barcelona Frodo
2010-09-27 23:03
Hetfield

Jag skulle inte klandra JDS om han drog ifall vi köper Cesc. Här har vi en kille som klättrat genom alla steg i ungdomslagen och nosar på en a-lagsplats. Ska han se klubben köpa en före detta spelare från akademin som lämnade när han var 15 för pengar och speltid? Cesc lämnade Barcelona när klubben krisade och Arsenal var ett starkt lag som precis hade vunnit dubbeln. Nu är det Barcelona som är det bättre laget och då passar det att vända kappan efter vinden?

Varför skrev han på ett långt 6-års kontrakt om han ville komma tillbaka till Barcelona? Svaret är troligtvis en hel hög med cash och nu förväntar han sig att Barcelona ska göra allt för att få tillbaka honom genom att punga ut med hiskeligt höga summor?

Ska JDS ta ansvar för det hans storebror gjort? Han har varit tålmodig och jag tycker inte att han ska få negativ kritik på grund av hans familj. Han kanske aldrig blommar ut i Barcelona, men hittills har hans inställning varit exemplarisk.

Jag hoppas på att han lyckas och får tröja nummer 4. Att en sån som Cesc ska komma och få den bara sådär gör mig illamående. Han har kunnat underlätta en övergång men väljer att använda alla som marionettdockor och gör det svårt för alla parter. Han känns inte på långa vägar som den personen som kan ersätta Xavi. När vi var kassa i början på 2000-talet så fick Xavi ta emot oförtjänt mycket negativ kritik men han valde att stanna trots bud från flera andra storklubbar. Nu är Xavi en legend i både Barcelona och Spanien. Att en spelare med Cescs mentalitet ska ta över hans position känns fel på så många sätt för min del.

Någonstans måste vi sätta en gräns vad gäller ungdomsspelare som lämnar och vill komma tillbaka. Vi befinner oss i en gyllene era för tillfället och det är vi som ska hålla i trådarna, inte Cesc.
Annons: