/spanien/barcelona/forum/15030.aspx/spanien/barcelona/forum/15030.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Maestro!
2010-08-04 09:24
Jag som trodde att lottningen skulle äga rum senare i augusti! Det sker tydligen nu på fredag. Eller är det spelet innan gruppspelet som ska lottas?

Fredag 6/8
12:00. Eurosport
Viasat Fotboll Lottning: UEFA Champions League.
Nytt klipp på FANTV.SE
2010-08-04 09:09
Messi missar matchen
Barcelona el Maestro!
2010-08-04 08:15
Ämne: Angel Di Maria !Homb....
9 spelare från talangfabriken i det landslag som vann VM, det är verkligen ett mått på att akademin håller högsta klass. Inget tvivel om det. Det är fakta. Det går inte att argumentera emot.
Barcelona Frodo
2010-08-04 05:18
Angel Di Maria !Hombre!

Det finns saker att kritisera Barca för men ungdomsverksamheten? Är du seriös?

9 spelare ur den spanska VM-truppen som vann guld och 8 spelare från u-19 laget som kom tvåa kommer från ungdomsakademin. Vi har all anledning att tro på la Masia då akademin hittills inte gjort oss besvikna. Det är klart att alla talanger inte kommer att blomma ut men vår ungdomsverksamhet har visat sig vara vårt starkaste kort. Vi har större anledningar att oroa oss över värvningar då en hel del har floppat de senaste åren.
Barcelona Visca y Barca Visca y Catalunya
2010-08-04 03:11
Ämne: ÄR det verkligen svå....
Av allt jag skrev fick du in Busquets bara. Då borde du lika gärna skriva ett inlägg om Busquets! Men du tog upp våra talanger jag gav på exempel. O nej kom inte o skyll på skador och allt! Ni hade mer skador första matchen i Camp Nou och det var ändå ganska jämt, men då undrar jag vad som hände andra matchen. Den sagan har alla hört. Och bara för de angående Busquets, de gillar att visa sig för att få förtroende och som han gjorde det.
Real Madrid Angel Di Maria !Hombre!
2010-08-04 02:58
ÄR det verkligen svårt att läsa?

Jag skrev att Majoriteten av matcherna så startade inte Busquets, utan toure. Busquets spelade finalen för att alves och abidal missade matchen. Det är först i år han tog platsen som ordinarie.

Yes, ni hade otroligt tur med skador, medans vi hade ett helvette den säsongen. Jag tror att vi spelade el classico med 10 spelare borta.
Barcelona Criff
2010-08-04 02:54
Angel Di Maria !Hombre!, Precis som han skrev här nedanför så var Busquets startman i CL finalen, och var en avgörande faktor mot slutet av säsongen.

Bra bredd? Tycker dem flesta spelare du nämner där satt mer på bänken än något annat.
Gudjohnsen fick knappt spela, Sylvinho var backup till Abidal, gjorde en grym CL final match, annars spelade han inte så värst mycket så att kalla han bredd vetifan.
Caceres fick inte spela något heller.

Så jag förstår inte riktigt varför bredden skulle vara anledningen till att vi vann 6 titlar?

tycker snarare det var att vår startelva var i stort sett helt skadefri hela säsongen och alla var superhungriga på titlar.
Barcelona Visca y Barca Visca y Catalunya
2010-08-04 02:30
Juste, glömde Busquets också som idag är Spanien och Barcelonas ordinarie DM.
Barcelona Antonio Puerta
2010-08-04 02:29
Ämne: Antonio Puerta

J....
haha de typiskt missade senaste matchen pga av träning men det spelar inte så stor roll för det mesta B-lagspelare men ändå intressant :)
Barcelona Visca y Barca Visca y Catalunya
2010-08-04 02:28
Ämne: Jag tycker faktist a....
Året vi vann allt, hade vi 2 bänkspelare som hade flyttats upp till A-laget just den säsongen, nämligen Jeffren o Pedro. Den sistnämnde va på bänken under CL finalen och det var 7 andra egna produkter på plan. Det handlade inte om bredden det året, vi hade tur med skadorna. Ingen säger att alla B-lag spelare blir nåt men det finns alltid en eller två som är tillräckligt bra för att ta steget upp.

Guardiola ger förtroende och dom visar uppskattning på ett riktigt bra sätt (Pedro). Så finns inget med övertro gubben.
Real Madrid Angel Di Maria !Hombre!
2010-08-04 02:19
Jag tycker faktist att ni har en övertro på er ungdomsverksamhet.

Kom igen, alla är inga Iniestas eller Pique, såna spelare kommer kanske en gång var tionde år. IFall man ska förlita sig på en bänk med div 2 spelare och samtidigt ha ambitioner att vinna CL de funkar inte.

Ni vann era 6 titlar för att ni hade en grym bredd!!

Vad sägs som

Marquez, Ceaceres, pinto, Millito, Sylvinho, Gudjonhsen, hleb, bojan, keita, Toure/bus och nån mer som jag kanske glömt.

Er trippel säsong så hade ni endast 5-6 engna produkter på plan i majoriteten av matcherna.

Valdes,Puyol, Pique, Messi, Xavi, Iniesta
Barcelona Hyder
2010-08-04 01:44
Jag tycker inte att det är en självklarhet att en individuellt sett skickligare spelare är bättre för Barcelona än en egen produkt. Det finns eller åtminstone fanns väldigt många spelare som individuellt sett är eller var skickligare än Pedro för ett år sedan. Det betyder inte att dem skulle vara bättre i det blåröda lagbygget. En egen produkt som Dos Santos skulle exempelvis göra bättre ifrån sig än Frank Lampard på Barcelonas mittfält, det är jag säker på. Det handlar om så mycket mer än skicklighet. I varje fall till en början. När man har kommit över de första hindren och slussats in lugnt då fortsätter man att utvecklas, det är så strukturen har sett ut de senaste åren. Pedro är då ett väldigt bra exempel.

Att värva en ung spelare som Özil på en position där vi redan har stora talanger som redan har grunderna klara för sig vore mycket onödigt. Det hoppas jag att alla håller med om. Ett lyckat VM är inte nog för att man ska offra eller sakta ner andra egna produkters framfart. Då är helt plötsligt en lite äldre spelare att föredra, exempelvis Arteta. Det är inte Barcelonas stil att värva en spelare som Özil när man har framtidsplaner för Thiago och Dos Santos.

Sedan måste jag medge att jag tror på följande:

Thiago och Dos Santos har större chans att lyckas i Barcelona än Özil och vilken annan spelare som inte är fostrad i den egna akademin. Det är logiskt för mig helt enkelt. Dem är uppfostrade med triangelsspelet, dem har bott i staden under stora delar av sina liv, dem kan språket, dem känner till spelsystemet utan och innan, folket har större tålamod och ger bättre stöd till de egna produkterna och dem är otroligt talangfulla. Det räcker för mig.

Barcelona KtoorBaloor
2010-08-04 01:42
Antonio Puerta

Jepp kl 13:00 idag :)
Barcelona Abbe.
2010-08-04 01:26
Ämne: Spelas matchen imorg....
Korrekt.
Barcelona Barca4eva
2010-08-04 01:21
Antonio Puerta

Ja =) Själv missar jag den pga sommarjobb =P
Barcelona Antonio Puerta
2010-08-04 01:18
Spelas matchen imorgon kl 13:00 svensk tid?

Tacksam för svar:)
Barcelona Barçainfluensa
2010-08-04 01:09
Nej kanske fel ord lovar.. men du kommer att få se... nummer 4 snart i barca...
Barcelona westinho
2010-08-04 01:07
Ämne: jag lovar fabregas k....
Vadå "jag lovar"? Har du snackat med Wenger personligen?
Barcelona Barçainfluensa
2010-08-04 01:04
jag lovar fabregas kmr komma och d kommer ske inom 2 veckor.. arsenal vill bara ha lite mer pengar. kom ihåg vart ni hörde det först
Barcelona Messidinho_10
2010-08-04 00:43
Om Barca hade velat ha Özil hade dem köpt honom direkt efter VM. Finns inget större intresse för den här spelaren hos oss i dagsläget.
Atlético addeh
2010-08-04 00:34
Hetfield

Tycker det börjar bli lite väl tjatigt med denna frågan angående Özil nu. Han gjorde ett fantastiskt mästerskap, och jag håller med dig om att han har alla kvalitéer som krävs för att lyckas i en klubb som Barcelona.

Även om varken Thiago eller Jonathan är redo för A-laget ännu så kommer chanserna dyka upp och det är upp till dem själva att ta vara på dem. Nu när båda tillslut förlängde sina kontrakt med klubben känns det extremt onödigt att köpa in en spelare som Özil som för det första inte alls säkert skulle lyckas i Barça, och för det andra i sin tur skulle göra att Thiago och Jonathan skulle få mindre chanser med A-laget.

Jag tycker Özil's spelstil är för offensiv för att i nuläget kunna vara ett bra alternativ.
elbraco
2010-08-04 00:29
PS. Jens Olssons senaste krönika om hjärta och kontinuitet i Real är faktiskt läsvärd, tycker alla madridistas ska ta och lära sig något där.
elbraco
2010-08-04 00:11
Skeppa Hleb till Milan, dom är bra på att värva äldre nedåtgående spelare.
Varför diskuterar så många de offensiva mittfältarna när vi inte ens har en backup till Busquets?
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-08-04 00:04
el Flaco

Du tycker att jag är tjatig så skriver kort och gott nu.

Jag tycker bara att Özil har bevisat att han har psyket och talangen att kunna ta nästa steget till ett lag som Barcelona. JDS/Thiago har en lång väg dit och det är ingen garanti att de når till Özils nivå.

That's all. Jag tycker inte heller att en värvning av Özil utesluter att Thiago/JDS får chansen, nu låter JDS/Thiago som opportunister.
Tro mig, om de är tillräckligt bra så kommer de förr eller senare att ta steget till A-laget.

Bevis? Iniesta.
Barcelona el Flaco
2010-08-03 23:54
Hetfield/

Du skrev själv tidigare att "Är det garanterat att Thiago och JDS kommer att bli några 'hits'? Nej". Det samma bör väl då appliceras till Özil, eller hur? Finns väl ingen garanti att han ska komma in i spelet.

Du behöver inte fortsätta med att nämna vilka egenskaper Özil har för att jag håller med dig om allt du skriver, men det låter samtidigt ganska snarlik det många skrev om Hleb när vi först värvade honom. Det är å andra sidan inte rättvisst att utesluta möjligheten att Özil kan lyckas endast för att vitryssen inte gjorde det, men jag förstår bara inte mig på resonemanget att värva in en ung talang när vi redan har just unga talanger i vår egen akademi på liknande positioner. Ekonomiskt är en sådan investering onödigt och sportsligt är det överflödigt.

Det som dock talar för Jonathan och Thiago är att de är fotbollsmässigt uppväxta i La Masia, har ett socialt skyddsnät i regionen och staden och dessutom har Barça under de senaste åren varit otroligt skickliga på att slussa in egna produkter in i laget. Både el míster och de tunga namnen i omklädningsrummet tycker nog om att se canteranos ta klivet upp och försöker göra sitt bästa för att ge de råd och liknande.

”Det är inte heller rättvist att säga "bara ett mästerskap". Vi måste komma ihåg en väldigt viktig sak: Det är VM. Det krävs ett enormt psyke för att kunna prestera när miljarder sitter framför tv:n och dömer allt man gör.”

Jag minns att El Hadji Diouf imponerade för flera år sen med sitt Senegal i Japan/Sydkorea och se hur den sagan slutade. Sammanfattning = bra individuell insats i ett mästerskap är inte synonymt med en bra karriär.
Barcelona Qerz
2010-08-03 23:53
Hej, vilken tid spelas matchen imorgon?

Tack på förhand!
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-08-03 23:41
el Flaco

Då frågar jag detta: Vad är det som talar emot att Özil kommer att lyckas? Han är endast 22 år och har all tid i världen att anpassa sig till spelet. Han har en extremt bra teknik och bra bollkontroll, så att inte passa in i "tiki-taka" systemet är lite hårt.

Det är inte heller rättvist att säga "bara ett mästerskap". Vi måste komma ihåg en väldigt viktig sak: Det är VM. Det krävs ett enormt psyke för att kunna prestera när miljarder sitter framför tv:n och dömer allt man gör.
Vi har sett stora stjärnor falla samman pga. stressen och pressen.

Bara nyfiken.

--------

Angel Di Maria

Läser du ens vad andra skriver? Jag tror inte att det finns en enda person här inne som påstår att Thiago/JDS är bättre än Özil.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2010-08-03 23:39
Ämne: Enligt er så är Özil....
Vem påstår detta?
Läs om läs rätt.
Barcelona Messidinho_10
2010-08-03 23:38
CESC FABREGAS
Barcelona el Flaco
2010-08-03 23:38
När klubben värvade Hleb för två år sen tyckte jag att det var en smart värvning eftersom jag trodde att vitryssens spelstil skulle passa in i Barça, men så blev inte fallet. Istället köpte vi en spelare som varken acklimatiserade sig till sin nya omgivning eller som lyckades övertyga Pep. Lägg till att Hlebs prislapp låg på 15 miljoner euro.

Om styrelsen köper in Özil lär han säkert kosta lika mycket om inte mer än Hleb. Ska vi verkligen ta en sådan chans igen? Det Özil visade upp under VM var imponerande, men det krävs mer än ett lyckat mästerskap för att passa in i Barcelonas triangelspel. Under de senaste åren har det funnits många spelare som har haft sina genombrott i EM eller VM sammanhang. Långt ifrån alla har sedan dess lyckats etablera sig som klasspelare.

Jag föredrar Thiago och JDS före alla andra eventuella och potentiella kandidater som ryktas vara på väg till Barcelona. Därmed slipper vi riksera slösa mer pengar på hypotetiska floppvärvningar, samtidigt som vi plockar fram två egna produkter som kan spelet in och utantill.
Annons: