/spanien/barcelona/forum/15025.aspx/spanien/barcelona/forum/15025.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2010-08-26 10:46
Eto'o hade en hög lön, inte halva Messis lön som någon påstod. Har ni inte korrekta uppgifter sitt inte gissa då.

Tror ni verkligen på detta att Guardiola endast har pratat med Zlatan två gånger under ett halvår? Vilket skitsnack. Jag har sett otaliga bilder från träningar där man ser att Pep pratar och instruerar Zlatan. Dessutom så tog han ut honom på middag för att peppa honom. Han hade ett långt enskilt samtal med honom när försäsongen drog igång.

Tror ni att det bara är en tillfällighet att Zlatan endast inför italienska journalister uttalar sig om sin relation med Pep? Agenten Raiola har några tricks för sig som vanligt och vet hur man får igång en klubb, dess fans när hans spelare ska lämna en klubb. Detta är hans verk och ingen annans. Varför har då inte Zlatan uttalat sig om relationen med Pep tidigare?

Kan någon förneka att släppga denna "bomb" inte har något och göra med att Milan försöker värva honom? Galliani och Raiola har snackat ihop sig.
Barcelona Barca-nist
2010-08-26 10:46
el Flaco

Problemet är att vissa har inte vart här så länge för att minnas det!
Jag hatar när folk vänder på hatten efter vinden.
Jag kan rada upp flera tränare som har behandlat spelare 10 ggr värre än detta men nu pratar vi om Zlatan och hans agent inte annat.

Om vi säger Cristiano hamnar i samma sits vilket är inte otroligt och Mourinho kanske måste sätta honom på plats för att visa att laget går före honom.
Kommer vi se samma reaktion från alla håll ??? Tror jag knappast
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-08-26 10:45
Oavsett vad som ligger bakom "konflikten" mellan Pep och Zlatan så känns det hur som helst som det är bye-bye Ibra. Har svårt att se någon annan lösning nu när Zlatan själv går ut och kritiserar Pep offentligt. Zlatan och Raiola kör sitt sitt "jag-gör mig-omöjlig-hos-klubben-för-att-sedan-kunna-säga-att-JAG-SJÄLV-valde-att-lämna"-snack.

Om man själv vill stanna i Barcelona så kritiserar man inte Pep. Det är liksom som att kritisera Påven i Vatikanstaten; You can't win....

Rättvist? Nä, kanske inte men det är så det är. Det finns väl en liknade situation i till exempel Man Utd. Där styr Sir Alex med järnhand och det är både en styrka och en svaghet för klubben.

Det enda som jag ser kan själpa Zlatan-affären är de ekonomiska faktorerna och syftar jag både på övergångsumman och Zlatans egen lön. Men jag tror det har gått för långt för samtliga parter nu för att någon ska backa. Milan (läs Berlusconi) har pengar men framställer sig ofta som fattiga mycket pga Berlusconis position som premiärminister samt den höga arbetslöshet som finns i Italien.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2010-08-26 10:40
Guiri

Ditt första stycke anser jag bara vara en konspirationsteori från sin sida. Det finns så många exempel på motsatsen att din teori faller på sin egen orimlighet. Pep hyllar ju Zlatans professionella inställning, och av hans "attityd" tycker jag att det är en ödmjuk Zlatan vi fått se i de flesta sammanhang.

Och ja, Messi är världens bästa spelare och har en spelstil som inte tillåter att den rutas in alltför mycket. Tyvärr kan inte alla spelare i ett lag ha fria roller.

Eto´o historien var klumpig ja, men att skylla den på Messis roll eller lön tycker jag är fel.

Att vinna 6 titlar på en säsong talar för att Pep är en bra ledare. Pep säger ju också att hans dörr står öppen, men att Zlatan undvikit att knacka på den under 6 månader. I stället har dialogen och tyckandet förts via en pizzabagare i all sorts media.
Barcelona el Flaco
2010-08-26 10:37
Det verkar som om många här inne har bildat en fattning om Guardiolas sätt att leda en grupp enbart efter hans relation med Zlatan. Varför är det ingen som nämner det faktumet att Pep övertalade Xavi till att stanna kvar i Barça när spelaren funderade ett tag på att lämna klubben, eller det faktumet att Pep fick Henry att hitta spelglädjen igen under 08/09 säsongen, eller den gången då Guardiola besökte Milito på sjukhuset när han var skadad för att ge honom några uppmuntrande ord.

Jag anser att Pep har varit väldigt skicklig i att ena gruppen och få spelarna att dra åt samma håll. Hans resultat talar för sig själva.

Sen att Zlatans grouppies försöker få Pep att se ut som boven i dramat medan Zlatan är den snälle och oskyldige pojken som har blivit mobbad och psykologiskt misshandlad av klubben känns lika väntat som patetiskt.
Real Madrid placeboefecto
2010-08-26 10:34
Fattar inte hur ni kan smutskasta Pep. Ni ska vara glada att ni har honom, ni ska vara stolta att ni har honom. Han brinner ju för Barca. Zlatan har alltid varit ego. En spelare som svek sitt lag, det laget som var hans favorit lag. På vilket sätt tror ni att han inte sviker Barca då? Som sagt Pep är en bra tränare å jag tycker faktiskt om honom även om jag är en madridista, å det är roligt att ha honom i laliga.
Ðavë
2010-08-26 10:29
Sir Alex jämförelsen, må vara riktig, men jag ser faktiskt inte hur den är relevant här.

Zlatan är ny i landet, ny i klubben. Den dyraste värvningen. Zlatan kan omöjligen ha gjort något så illa att en tränare skall frysa ut honom - OCH sedan fortsätta spela denna spelare. Hade han gjort något SÅ illa att man inte kan tala med honom skall han rätteligen se till att han skärper sig innan han spelar igen. Något sådant har inte skett.
Barcelona Puyi_5 (D.E.P. Puerta)
2010-08-26 10:28
Såg videon när Puyi överlämnar trofén till Ronnie igår, alltså. Jag förstår inte, får han behålla den eller vad var grejen?
Barcelona Boixos Nois 81
2010-08-26 10:26
Ämne: Min syn på Zlatan-te....
Raiola är agent till Maxwell också :) så han blir vi inte av...
Krönika Guiri
2010-08-26 10:26
Fascinerande verkligen situationen Zlatan-Guardiola.

Troligtvis är det helt enkelt en personlighetskonflikt. Det talas ju om att kärnan i Barcelonas spelartrupp är en klick med Xavi, Puyol, Messi och några till, alla utbildade i klubben och vana att inordna sig i en viss stil. Sedan har vi övriga spanska spelare som alla vet att vederbörligen dyrka nationalinstitutionen FC Barcelona. Tränaren Guardiola är själv en del av sagda institution och identifierar sig enormt med klubben. In kommer en lirare som Zlatan, som gillar att ta plats och gärna kör med en kaxig "jag är bäst"- attityd. Gruppdynamiken rubbas. Uppenbarligen är Guardiola inte kapabel att hantera situationen, och för att undvika bredare disharmoni i truppen väljer han att frysa ut Zlatan.

Det påstådda "gullandet" med Messi retar säkert Zlatan, som ju själv alltid vill vara nr 1. Samma sak var sannolikt en del av skälet till att Etoo gav sig av också - han gjorde lika mycket som Messi (30+ mål) men tjänade bara drygt hälften så mycket. Med ett år kvar på kontraktet ville han enligt egen utsaga inte förnya på de villkor som klubben erbjöd, dvs han hade stannat om han fått ett bättre förslag. Uppenbarligen kände han sig litet som "negern som gör allt jobbet men inte får någon cred". Att tappa Etoo på det sättet tycker jag var extremt klantigt, eftersom det var en spelare som var väl integrerad i truppen och vann många matcher åt dem.

Avslutningsvis måste jag bara säga: att Guardiola verkar tycka att det är ok att i princip ignorera en spelare i truppen under 6 månader talar inte direkt till hans fördel som ledare av en grupp. Att på detta sätt nästan medvetet misslyckas med att tillvarata en fotbollsmaskin som Zlatan är grovt tjänstefel. Och visste de inte när de värvade Zlatan vilken typ av person han är så läser de fan inte tidningarna.

Det skall hursomhelst bli intressant att se vad som händer.
Barcelona Barca-nist
2010-08-26 10:20
När jag för första gången hörde att Zlatan var aktuell för Barcelona så kände jag stor oro. Inte för hans spelstil eller för för hans stora lön utan för alla dessa komplikationer som Zlatan har med sig varje gång han ska skriva på nytt kontrakt. Alla tidigare fans (Ajax, Juve och Inter) har varit blivit otroligt besvikna och trötta på allt kring honom.

Jag är 100 % säker att en del av de nyblivna fansen kommer gå vidare med Zlatan som vanligt.
Jag ser hellere en tunnare trupp än en orolig grupp, som vissa har tidigare skrivit här!

När det gäller tränare som inte pratar med vissa spelare så är Sir Alex en bra exempel, han knäcker de största divorna men ingen som kan kritisera honom på samma sätt. Ska Pep behålla respekten som ledare så måste han vara större än Zlatan inte tvärtom.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2010-08-26 10:16
Hmm,
Zlatan säger att han inte vet vad problemet är, Pep säger tvärtom - Zlatan vet varför han inte talat med honom.

Och jag tror att det har med agenten att göra, tittar man på Yaya så var det samma visa där, även om de båda fallen inte kan likställas fullt ut.

Det handlar om förlorat förtroende, och i alla fotbollsklubbar är tränarens ord lag, dvs om Zlatan vill stanna kvar så är det upp till honom själv att bevisa detta, både på och utanför plan.

Jag anser dock inte att Pep är fri från alla anklagelser, han har ett visst ansvar för spelarna, särskilt de som han själv "handplockat", och där har visat att han har en del utveckling kvar att göra. Även solen har sina fläckar så att säga.

Jag tycker Zlatan bör flytta på sig om Milan och Barca kommer överens. Han kommer kanske inte att kunna fortsätta spela i landslaget om han inte får någon speltid, plus att hans varumärke skulle försämras avsevärt i det stora hela.

Sen är det ju som el Flaco säger, lämnar han försvinner även Raiola och svensk media, vilket bara i sig är fantastiskt...

Tyvärr kommer det vara för sent att hitta en bra ersättare om han lämnar, jag anser ff att truppen är för tunn. Risken är att det kommer en "konstig" värvning a la Dima. Liksom bara för att.
Ðavë
2010-08-26 09:56
Vad håller Pep på med i klippet ovan. "Min dörr är alltid öppen"... what. Vilken klippa, han har en situation som är olöst och han "lämnar dörren öppen". Det finns 10åringar i Sverige med större förståelse för att det inte är så man löser ett problem. Pinsamt, minst sagt.
Barcelona el Flaco
2010-08-26 09:50
Min syn på Zlatan-temat är att även om truppen riskerar att bli ännu tunnare ifall Zlatan drar till Milan så ser jag hellre att han lämnar. I dagsläget föredrar jag att ha en ännu kortare trupp än att ha en tickande bomb sittandes på bänken. Situationen känns ohållbar och om Ibra nu stannar kommer både han och hans agent vara orosmoment som kan hota harmonin i omklädningsrummet och arbetsron i klubben.

Dessutom, om Zlatan lämnar Barça så slipper vi dessutom Raiolas käft och svenska mediebevakning. Hade varit skönt att bli av med båda dessa två.
Barcelona DM1982
2010-08-26 09:49
När det gäller CL-lottningen så hoppas jag verkligen att vi slipper åka till Ryssland/Ukraina valfritt annat svinkallt land mitt i vintern. Annars är det bara att köra på, vi ska inte ha några större problem i gruppen anser jag.

Om Zlatan sticker så medför det i alla fall det goda att vi slipper alla Zlatanlovers som började heja på Barcelona när han köptes in. Har en känsla av att 1:a september kommer det finnas en hel del hardcore milanistas som alltid har hejat på Milan (men typ glömt att tala om det).

Barcelona barba
2010-08-26 09:47
Min pizzabagartimeline är inte helt perfekt men kom inte dess första uttalanden ett par matcher efter Z nött bänk för första gången? Ca 6 månader verkar stämma rätt bra.

Hur som helst så är min bild av Pep bättre än min bild av den Duo som såg till att Zlatan gjorde sig omöjlig i Ajax för att bli billigare för Juventus. Att han nu 5 dagar innan fönstret stänger bestämmer sig för att kritisera Pep öppet är bara i syfte att pressa Rossel att acceptera Milans sedvanliga skambud.
Atlético addeh
2010-08-26 09:40
Ämne: CL lottning idag och....
"Kan inte SvenskaFans Barcelona redaktionen ordna en resa till Parken alltså åka tillsammans ?"

Det vore ingen dum idé i alla fall. Tror det skulle locka väldigt många följa med på en sådan typ av resa.
Barcelona Roma_Barca
2010-08-26 09:28
men som sakt

"Om jag pratat med Zlatan två gånger på ett halvår, så finns det en orsak för detta"- Pep.. Sorgligt.

så är det bedrövligt av pep att hantera problemet så och att det har tagit 6 månader utan att ens försöka! undra va som kommer komma sen...

och det va långt innan pizza bagaren öppnade sin käft....
Barcelona barba
2010-08-26 09:16
När Raiola säger någonting så är det för att Zlatan vill att han/den ska säga någonting. Pep är smart nog att fatta det och gillar inte att spelare protesterar mot hans laguttagning genom att bussa smutsiga pizzabagare på honom.
Barcelona Roma_Barca
2010-08-26 09:08
ibra utalande igår kanske lerder till en billig kris försäljning till milan, precis milan vill, få han så billigt som möjligt, har alltid vart så när han velat flytta så han har skapat kaos mellan tränare och media, övergången ajax-juve... juve-inte...

annars om det stämmer att pep inte pratat med han på ett mer personlig nivo så är det feeeettttt pinsamt, inte bara ge order utan lära känna spelarna och ta vara på dom och kvaliterna...
Mallorca Elvis A. Presley
2010-08-26 07:58
En tränare som straffar en spelare efter en konflikt genom att inte prata med honom är en usel tränare. Det är tränaren som har makten. Det är han som ska ha ett psykologiskt kunnande och kunna hantera olika personligheter.
Hoppas Pep försvinner från Barcelona så fort som möjligt.
Barcelona ¡Barça! - Crèma Catalana
2010-08-26 07:54
"Om jag pratat med Zlatan två gånger på ett halvår, så finns det en orsak för detta"- Pep.. Sorgligt. Är väldigt besviken på Pep och sättet han hanterat det här på. Det känns lite barsnligt att bara sluta prata med en spelare, försök lösa situationen med honom, kommunicera.
Barcelona Joan Gamper 1899
2010-08-26 06:03
CL lottning idag och jag hoppas verkligen att vi undviker lag från Ryssland och Ukraina.

drömmen:

FC Barcelona
AS Roma
FC Köpenhamn
AJ Auxerre

Vi får alltså italienskt, danskt, franskt motstånd. Får vi FCK så är det bra för oss Culés som håller hus i skandinavien.

Kan inte SvenskaFans Barcelona redaktionen ordna en resa till Parken alltså åka tillsammans ?
Barcelona basaric
2010-08-26 04:02
Ämne: han var inte med å f....
Det var han visst, finns bilder på det om du backar lite.
Odjuret
2010-08-26 03:16
Har inte Pep ett ansvar som tränare att reda ut den här typen av konflikter med klubbens dyraste investering genom tiderna? Varför ska Zlatan gå till Pep och inte tvärt om?

Jag tror inte att Z förstod vilka konsekvenser Raiolas uttalanden förde med sig när de startade. Jag tror inte han förstod att förutom att de sårade Pep också sågs som ett hot mot stämningen i truppen och i förlängningen också ett hot mot lagbygget Barcelona. Istället ryckte han på axlarna och skrattade åt sin småtokiga agent. Tanken från Zlatan och Raiola var förmodligen att sätta press på Pep, istället blev resultatet det motsatta.

Pep gjorde helt rätt som bänkade Z medan han var småskadad och ur form. MEN nu är han i bra form (som han visade senast idag) och har väldigt mycket kvaliteter som inte finns i laget utan honom. Förutsättningen för att Zlatan ska kunna lyckas hos oss är att han är villig att jobba för lagets bästa, att springa någon meter till och kunna acceptera att sitta på bänken när laget spelar bättre utan honom. Detsamma gäller naturligtvis alla spelare. Zlatan har (eller ska ivf ha) en tydlig roll i laget som stark 9 i boxen som också kan avlasta i länkspelet när detta kör fast. Jag har lite svårt att se vem som ska ersätta honom i den rollen.

Den här konflikten har växt pga av båda parters ovilja att försöka lösa den. Som jag ser det är det tränarens uppdrag att se till att sådana här konflikter inte uppstår, och om de trots allt gör det, lösa dem jävligt snabbt. Går det inte att lösa ska spelaren säljas så snabbt det går eller (om det är flera spelare som har problem med tränaren) så ska tränaren själv avgå. Pep har i denna fråga visat ett dåligt ledarskap. Det spelar ingen roll vem som började, eller vilka missuppfattningar som ligger till grund för konflikten, en bra ledare pratar med sina spelare och är tydlig med sin kommunikation både utåt och inåt. Så har inte varit fallet här.

Till Peps försvar ska tilläggas att han trots alla sina tidigare erfarenheter är ganska grön på den här nivån som tränare och inte har fått hantera denna typ av stora egon (som har fog för det vill säga...) tidigare i den här typen av frågor. Etoo förra året är väl det enda som kommer någorlunda nära, men det var trots allt inte en spelare som Pep själv varit med och köpt till klubben.
Barcelona Joan Gamper 1899
2010-08-26 03:05
Ämne: Pep the King


M....
Jag resonerar det som rädsla från er Madridistas.
Delarocha
2010-08-26 02:56
Alla Zlatanister. Kan ni lova att dra härifrån om Zlatan drar?
Barcelona Joan Gamper 1899
2010-08-26 02:56
Ämne: Guardiola är ett svi....
Personer som dig borde skämmas för evigt. Kolla på vilket lag du håller på och säger att Pep är ett "svin". När du pratar om att han skickar iväg spelare så ska ni (Real Madrid fans) inte alls öppna truten.
Barcelona Joan Gamper 1899
2010-08-26 02:47
Härligt att vi behåller Caceres, Hleb och hoppas att Zlatan får en ny ärlig chans. Tro mig han kommer bli ett monster den här säsongen. Zlatan får en ny tänding och exploderar som den riktige "Zlatan" vi alla vet.

Idag blev jag tårögd när jag såg Ronaldinho hur publiken hyllade honom med stående ovatiner och videon på hans karriär i Barca tröjan. Ska Aftonbladet förställas som bästa tidningen i Sverige ? inte en ända artikel om Ronnies återkomst på Camp Nou medans man slänger myt nyheter Zlatan hit och dit.
Barcelona GeziiMelBarca
2010-08-26 02:44
Får be om ursäkt att jag spelade över som jag gjorde :/.. men blir ganska sur bara, vill verkligen se Zlatan vinna CL i Barca för han är en av mina favorit spelare. visste redan innan barca tänkt å köpa honom att han skulle till Barca. min lillebror blev chockad när han såg att barca ville ha honom eftersom jag redan sagt till min bror att Zlatan kommer spela i barca nästa säsong.. men men ifall han flyttar så önskar jag han all lycka. Visca el Barca Godnatt
Annons: