/spanien/barcelona/forum/15007.aspx/spanien/barcelona/forum/15007.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Flaco
2010-10-16 11:03
Syftet med la asamblea är att styrelsen ska redovisa om hur det står till med den ekonomiska situationen, allt ifrån inkomster/utgifter och skulder till framtida intäktskällor, till en grupp av medlemmar. Denna grupp kallas för ”compromisarios”, vilket innebär att de är väl insatta i hur klubbens ekonomi fungerar och ska, efter att styrelsens redovisning är avklarad, rösta igenom ifall man godkänner deras uppgifter eller ej.
Barcelona Sandro
2010-10-16 10:59
Vad är la Asamblea och varför snackar dom om Zlatan?
Barcelona el Flaco
2010-10-16 10:54
En Barçamedlem från konsultföretaget KPMG, som har ansvarat för granskningen av Laportas och den förra styrelsens utgifter, har sagt att klubben har skulder på 430 miljoner euro.
Barcelona el Flaco
2010-10-16 10:36
Än så länge har Rosell sagt att klubben hade en förlust på 79 miljoner euro från förra säsongen och att styrelsen har räknat ut att det kommer ta tre år för att man ska återfå en stabil ekonomi.
Barcelona LaSagradaFamília
2010-10-16 10:35
Vad går La Asamblea ut på? Har de inte avslutat soci-mötet? Och har något viktigt hänt?

För övrigt vill jag bara påpeka att 4 spelare kallats in till Spaniens u-19 och 2 till u-17.
U-17: Gerard Deulofeu, Nando Quesada
U-19: Rafa Alcantara, Muniesa, Sergi Gomez och Sergi Roberto.

Hos marängerna har Jese Rodriguez flyttats från u-17 till u-19.. han får vi nog se upp för om några år...
Barcelona Abbe.
2010-10-16 10:16
Den officiella hemsidan live-sänder la Asamblea. Det började för drygt 15 minuter sedan.
Barcelona el Maestro!
2010-10-16 10:15
Barcadinho.//
FC Barcelona må vara en globalklubb men den är ändå en katalanisk klubb. Nästan 90 procent av medlemmarna bor i Katalonien, om jag inte minns fel. Presidenten väljs av dessa precis som du skrev. Resten kan inte påverka så mycket då de utgör en väldig liten minoritet i praktiken.

FC Barcelona har dock som du säger miljontals supporters både i övriga Spanien och i världen men presidenten bryr sig bara om de som kan påverka. D.v.s. majoriteten av medlemmarna. Det är denna majoritet som också kan avsätta presidenten om han nu inte sköter sig.

Så tyvärr vi andra som bor i övriga Spanien och i resten av världen får bara rätta oss i ledet.
Barcelona Sandro
2010-10-16 09:57
Jag drömde att vi kryssa mot Valencia, vi ledde 2-1 ända fram till sista minuten då dom kvittera till 2-2..
Barcelona Sandro
2010-10-16 09:57
dubbel..
Barcelona Villa#7
2010-10-16 04:04
Atlético addeh
2010-10-16 01:47
Nu verkar tipset fungera precis som vanligt igen, härligt!
Barcelona lameG^
2010-10-16 00:05
"Granero y Higuain"

Måste tyvärr lägga mig. Har haft en av mina jobbigaste operationer på länge och måste verkligen sova! Finns ingen bättre återhämtning än att se barca vinna och det hoppas jag vi gör. Messi kommer vara skillnaden imorgon med sina 3 mål.

VISCA BARCA!
Barcelona lameG^
2010-10-15 23:59
"Granero y Higuain"

Jag nämner Guti pga att han är en legend pga hans stora real hjärta och inget mer. Finns verkligen ingen mer ojämns spelare än honom.
Barcelona Barcadinho.
2010-10-15 23:57
Det är en politisk dragning att bromsa antalet utländska medlemmar, men det är knappt en överraskning. Rosell var ganska klar inför valet med att höja klubbens katalanska identitet. Han har också diskuterat situationen med de utländska socios innan valet. Så egentligen är den sista dragning en förverklighet av ett vallöfte. Han har lovat medlemmarna att driva en sådan sak och fick majoritet för sitt höger program.

För att göra en liten ytlig jämförelse – det är som om Jimmie Åkesson skulle bli vald till statsministern. Två månader efter skulle han driva fram ett förslag om att stänga dörrar till ny invandring. Det skulle inte förvåna folk.

Rosell kör ett nationalistiskt höger program och han fick ca 60 procent av rösterna för det.

Det är lite en paradoxal situation här för oss som är utlänningar/icke katalaner. Vi är en bra del av klubbens båda medlemmar och supportrar, men vi har en väldigt liten påverkan på situationen.
De flesta som har röstat har varit lokalt folk. Och bland dessa är många ganska nöjda med Rossels olika förslag. Rossel förslag är alltså välkomna bland katalaner när man tittar på valresultaten. De lokala fansen vill ha fördelar och förtur.

De som bor längre bort från Barcelona kunde knappt rösta, eftersom de befann sig långt ifrån vallokalerna. Man fick ju inte rösta via nätet. Man var tvungen att åka dit.
Alltså, de intressen som andra ”utanför fans” har kom inte till tal när det gäller valet. De kunde inte rösta sin sak.
Man kan alltså säga att valet inte är representativt. Valet tog inte hänsyn till alla ”sorter” grupper, utan den lokala gruppen hade mest makt.

Rosell kör alltså en politik som tillfredsställer de flesta av de katalanska socios.

Det återstår att se hur Rossel kommer att jobba med andra förslag som han tog upp inför valet Han pratade t ex om reklam på tröjan, han pratade om att begränsa utländska spelare i alla ungdomsnivåer. Här kommer han kanske få mer motstånd bland lokalt folk.

Sorgligt att ha den här kombination som Rosell har. Laporta var nationalistisk med också liberal på samma gång (låter konstigt, men det funkade så för honom). Rosell verkar vara höger och samtidigt konservativ.

Men vad kan man göra. Det är bara att fortsätta fokusera mest på fotbollen. Den här fotbollen på plan som är nummer ett. Sen kommer andra frågor. Självklart kommer jag känna obekvämt om politiken tar för mycket åt fel håll.
Jag har ingen lust att identifiera mig själv med rasister.

Förövrigt - Laporta är fortfarande politisk aktiv nu efter Barca och han driver fram en politik för katalansk självständighet och sånt- massa med smörja alltså.
Real Madrid "Granero y Higuain"
2010-10-15 23:54
Under Schuster var Guti given, jag skulle till och med vilja gå så pass långt att Guti var den största nyckeln till förnedringen av Barca med el pasillo och att vi kom 18 poäng före er.

Sen förstår jag inte hur du kan säga Guti av alla, den mest unika spelare genom alla tiderna.
Barcelona lameG^
2010-10-15 23:50
Det är inte alltid hur dem spelar som avgör om man får en legend status eller inte. Titta bara på Guti som inte ens varit given en ända säsong i real tröjan men ändå är en legend inom klubben. Det jag vill komma fram till är att Bojan har ett riktigt stort Barca hjärta och att han en dag kommer bli hyllad som en av de största inom klubben.
Real Madrid "Granero y Higuain"
2010-10-15 23:47
"Har man bestämt sig för en ska man hålla sig till det"

Ja, stämmer till en viss del. Men Bojan har ju fått flera chanser men inte tagit dem. i slutet av den gångna säsongen var han helt lysande, petade självaste Zlatan och gjorde en hel del läckra och viktiga mål.

Men sen så antar jag att du var en utav dem som verkligen trodde att Bojan direkt skulle ta steget och bli lika stor som Lionel. Kanske dags att inse att han inte kommer bli så stor som du fortfarande tror och hoppas. Med detta sagt menar jag inte att han inte kan bli en bra spelare utan att han inte kommer upp i någon slags legend status.

Men framtiden är ovis, vänta och se är väl ungefär det ni får göra med Bojan.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-10-15 23:43
Håller med dig, Vampyro.

Gillar inte när folk ska leka kloka när de inte vet hur verkligheten ser ut.. Barca är på många punkter ett bättre lag idag än vad man var trippelåret.

Se min jämförelse här nedan:

* Man har idag två backups på ytterbackarma av god klass
* valdes är ett snäpp bättre nu
* Messi är ett snäpp bättre nu (!)
* Pique har vuxit ut till en världsback

Och ärligt talat, de punkter som många tar upp när de anser att dagen Barca är så mycket sämre än Barca 08/09 saknar egentligen en motivering som håller.. så farligt är det inte:

* Om man glömmer den misslyckade Ibra-affären så har faktiskt Barca en minst lika bra striker i Villa som man hade i Etoo. Jag är övertygad om att spanjoren snart kommer igång på allvar.

* Mascherano må vara kortare än Yaya Toure, men har andra kvalitér. Vi tappar i fysik, men på det store hela går dessa herrar ganska jämt ut. Dessutom är Busquets förmodligen den bästa vi ka ha på den positionen. Och han är lång..

* När det gäller de mitbackar som lämnat ska man komma ihåg att de faktiskt inte levererat på sistone. Dessutom börjar de bli gamla.. istället har vi Milito som var skadad hela trippelåret, och som i mitt tycke gör ett bättre jobb än både Marquez och Chyg.. dessutom kan Abidal vikariera på mitten och Fontas är en spännande talang på den positonen som sagt.

* Henry var i storform trippelåret. Förra året var han usel och då tappade man ett anfallsvapen ett tag.. sen fick Pedro chansen och tog den med bravur. Idag har vi en lika rivig ytteranfallare som Henry var 2008.

Är så trött nu, har jag glömt att jämföra någon stor skillnad mellan Barcas trupp idag kontra truppen vi vann trippeln med? Tror inte det i alla fall. I mina ögon är truppen lika bra idag. Det stora problemet blir att kunna överraska på samma sätt som vi gjorde då. Pep har inte lyckats tillföra en ny dimension.. Zlatan var ett gott försök. Vad han däremot har lyckats med är att överraska med startelvorna! Ingen tränare kan känna sig säker på hur Barca ställer upp. De kan inte veta om Alves spelar back eller anfallare ens!
Det är också en form av "plan B" som man kan vinna macher på...
Barcelona lameG^
2010-10-15 23:41
"Granero y Higuain"

Jag har alltid trott på bojan som vissa inte gör här. Har man bestämt sig för en sak ska man hålla sig vid det. Många här på forumet älskar bojan när han gör sin bästa match för att sedan hata honom och säga att han ska lämna klubben. Men för mig spelar det ingen roll. Jag tror att han en dag kommer visa hela världen för det han gjorde i ungdomslagen har han inom sig men det gäller bara att han får ut det.

Kolla bara på Xavi som hade det svårt i början och titta hur han spelar nu. Han slog även Rauls liga debutsrekord
Real Madrid "Granero y Higuain"
2010-10-15 23:36
LameG^ aka kungen av les rambles som du vill bli kallad sett till dina pm. Förstod inte vad du menade med att detta är positivt med Pedros skada då Bojan får visa framfötterna. Tror du att Bojan har mer potential eller är du mer utav en Bojan fantast helt enkelt.

Vad tycker ni andra, vem ser ni helst i framtiden?
Barcelona el Flaco
2010-10-15 23:32
Angående den senaste beefen mellan Rosell och Laporta angående klubbens ekonomi och den nya styrelsens senaste beslut att införa restriktioner om vem som får bli soci är det kanske värt att påminna att la asamblea, det årliga medlemsrådet, är imorgon med start kl. 10 och kan följas via sport.es.

Det är framför allt tänkt att Rosells styrelse ska avslöja mer om Laporta och hans styrelses redovisningen om klubbens utgifter och vi kanske även då får ta del av medlemmarnas åsikter kring de nya reglerna för att bli soci från och med nu.
Barcelona Vampíro
2010-10-15 23:20
"Pep Guardiolas sorgliga transferpolitik har satt otroligt djupa spår i Barcelonas spel och plånbok."

Wow, får vem som helst skriva på SF numera eller? Lite objektivitet hade inte skadat, speciellt när artikeln kommer från Spanien-red.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-10-15 22:26
Dero,

Villa skadade sig mot Skottland, men skadan var mycket lindrig visade det sig när han undersöktes dagen därpå och därför är inte Valenciamatchen i fara.

Mojito,

Nej, jag tvivlar också på att vi får se Brassen i Barcas tröja. Känns som ett väldigt dåligt köp! Men man kan heller inte klandra Txiki heller... Keirrison var en av de mest intressanta brassarna vid den tidpunkten och spåddes en lysande framtid. Det var många klubbar som var ute efter honom, men Barca vann kampen.

Sen tror jag för övrigt att är det något Rosell har koll på så är det ekonomin... jag tror knappast han gör något som skulle sätta barca i en dålig(are) ekonomisk situation. Det är väl på både gott och ont.

Länktips! När vi ändå pratar anfallare.. kolla vilket ryck Jeffren har! Trodde mycket på honom, men efter skadan han drog på sig i vintras känns det som han har tappat både i speed och kvalitét, tyvärr. Hoppas vi får tillbaka den gamle speedkulan Jeffren igen!
Valencia Dero
2010-10-15 22:14
Så Villa spelar imorgon... drömde jag eller läste jag för några dagar sedan att han skulle missa matchen?
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2010-10-15 21:48
1.70-ligan

Svar: Nej.

I alla fall inte så länge Pep är tränare och Rosell är president.
Keirrison var trots allt Txikis värvning och tyvärr har han hamnat i en ohållbar situation.

Visst kostade han en del, men det verkar ju inte bekomma någon, varken president eller tränare, Pengar rullar ut som de ska, det går kasst nu - som Petter skulle rappat.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-10-15 19:58
Tror ni vi någonin kommer att få se Keirrison i Barcas tröja? Jag menar, man köpte trots allt honom för dyra pengar.
Barcelona samir el messi
2010-10-15 19:14
hoppas realmadrid tappar poäng imorgon och barca vinner viva el barca
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-10-15 18:02
Jag får känslan av att personerna nere i Barcelona är rätt så nöjda med att klubben har blivit så exklusiv, jag är verkligen nyfiken på hur det hela slutar.

Det är nog bara vi som är utanför staden som är irriterande.

----------

Hehe, föga förvånande att Laporta hoppar på hatspåret och väljer att kritisera Sandro. Jag förstår mig inte på Sandro, på vilket sätt gynnar detta klubben? Samtidigt som jag inte gillade Laportas sätt att hora ut klubben så är det bra mycket bättre än omotiverade beslut bara för att visa musklerna.
Barcelona Barca4eva
2010-10-15 17:51
Det värsta med det hela är att vi knappast kan ändra på det...eller?
adil,
2010-10-15 17:19
Klart att beslutet måste kunna påverka även katalaner, på pappret. Men i verkligheten är det nog bara ett indirekt sätt från Rosell att klargöra att Barca ska bli mer genuint. Det är då inte många katalaner som kommer påverkas av det här. Hur många katalaner finns det som inte har någon släkting som är medlem i klubben eller har varit det, typ 2? Fc Barcelona är en nationalangälegenhet för katalaner. "Catalonia is a country and Fc Barcelona is their army" som det sägs.

Rosell vill inte ha in fler utlänningar helt enkelt. Ungefär som Sverigedemokraterna. Han kanske är trött på att Barca blivit ett sådant jippo på världsmarknaden under Laporta?

Kanske jag överreagerar men det känns inte rätt.
Annons: