/spanien/barcelona/forum/14935.aspx/spanien/barcelona/forum/14935.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2010-06-27 16:21
Haha, mediokra England gör ett juniormisstag på en utspark. Först Terry och sen Upson. Härlig vilja Klose visar när han bryter sig fram.

Deutschland, Deutschland, Deutschland!
Aléx
2010-06-27 16:20
JAAA..1-0 Klose :)
Barcelona Lusnos - David Villa #7
2010-06-27 16:00
Är Pontus Kåmark fostrad i IK Franke!? haha, det visste jag inte.

Ska man ta det som en komplimang att man spelat i samma klubb som Kåmark eller? Antar inte ;)
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-06-27 16:00
Delarocha

Hey, inte jag som jämför, det är hela fotbollsvärlden som jämför Messi med Pele och Maradona. De säger att han måste göra dittan och dattan för att bli bättre, är inte det att jämföra två olika epoker?

Jag säger bara att det var betydligt lättare att göra mål som en anfallare vid den tiden än det är i dagens fotboll där standarden och utbildningen har blivit mycket bättre bland försvarare.

Visst, det är irrelevant att jämföra två olika tider med varandra, men det är löjligt när folk ska stänga in spelare i vissa fack och säga: "Ingen kommer att nå upp till Pele och Maradona".

Antingen så jämför man inte eller om man nu ska jämföra så gör man det rättvist. Ingen med lite vett i skallen kan säga att det Pele gjorde för 40-50 år sen är lika imponerande som det Messi gör nu.
Barcelona Jontteee
2010-06-27 15:59
Fan va jobbigt och tråkigt att hela Spanska landslaget ska ryktas till Barca. Allvar!? Juan Mata!! Jag ser hellre Robinho där än Mata. OK, Mata kanske jobbar lite mer för laget, MEN det är inte en sån storskillnad och offensiv behöver jag inte ens snacka om och ni är ju inte blinda ni ser att Robinho är en sån roll i Brailianska landslaget som han skulle få i Barca.

Vi alla vet att Pep Guardiola är bästa tränaren, men sämst på att värva spelare!
Delarocha
2010-06-27 15:41
Nesto

Dina argument är ganska ologiska då nivån i dåtiden motsvarande ju den nivån alla spelare hade. Samtliga spelare var sämre fysiskt, bollen var ju annorlunda för alla etc. Förutsättningarna var annorlunda men likväl var dem för alla. Knappast så att 20% av alla spelarna tränade som spelare gör idag och resten jobbade som bartender i halvtidsvilan. Allt har förändrats och förändringar har ju förändrat allt, alla spelares förutsättningar etc.

Sen att jämföra idag med dåtiden är ju idiotiskt det med. Alla sporter går ju framåt och utvecklas. Det är ju som med friidrott och världsrekord, de flesta sporters rekord slås ju ständigt då sporten utvecklas. Det är ju samma i fotboll.

Knappast så att fotbollen nådde en peak 1958 där den var som sämst och som ingen någonsin kommer kunna toppa.

Hetfield

Varför ska en spelare som var bra för 50-år sedan placeras in 50 år framåt i tiden? Pele var bäst för sin tid och därmed var han bra. Annars kommer ju alla säga detsamma om en spelare som Messi. Om 20-30 år har ju någon kommit och är ännu bättre, då är Messi helt plötsligt dålig då han "antagligen" inte kan göra detsamma i framtidens fotboll. Bedöm spelaren för det han presterade utefter de förutsättningar som gällde då och vad han presterade under sin tid och med de motståndarna som fanns då. Allt annat är helt onödigt och direkt ologiskt då det aldrig går att påstå att någon är bäst genom tiderna eller ens jämföra spelare.
Barcelona Nesto
2010-06-27 15:23
Ämne: Jag är säker på att ....
Exakt.
Kollar man på spelarnas fysik idag och på 50 talet så är de en extrem skillnad. Kolla på Ronaldo,Drogba och Puyol liksom. 85 kg bara kött.
På 50 talet hade man knappast en sån fysik.
Och hur svårt var det egentligen att göra mål i den Brasilianska ligan på 50-60 talet?
Allt är så grymt mycket svårare nu. Alla dribblingar är mycket avancerade, taktiken likaså. Bollen flyger åt alla möjliga håll.
tror att Ronaldo(Äkta) skulle kunna göra ungefär lika bra som Pele om man satte honom 20 år i brasilien på 50 talet.
Pelé känns för mig ganska hypad och håller Maradona som etta.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-06-27 15:19
Heywood

Det är andra tider nu. Fotbollen har utvecklats till en multimiljards industri där standarden har höjts enormt mycket sen Pele och Maradona spelade. Jag vill inte förminska det de har gjort som spelare, men frågan är om de skulle dominera i dagens fotboll?

Sen kan man ju vrida det åt andra hållet, nu för tiden så har domarna en större roll, det är deras roll att skydda spelarna från skador. Titta bara på Van Basten, stackaren fick avsluta karriären tidigt pga. alla smällar han fick eftersom att han var så pass överlägsen.
Barcelona Heywood Jablome - Xaviniesta
2010-06-27 15:06
Jag är säker på att spelare som Pelé och Maradona hade haft svårt i dagens fotboll. Till och med Cruyff hade haft svårt.

De hade varit bra spelare, men inte världsklass i dag. Fotboll blir bättre och bättre för varje dag som går. De taktiskta tränarna studerar motståndarna allt ifrån vilket fot de har mest ont i, till att stänga passningsvägarna.

Vad har den gamla tian tagit vägen? Den defensiva mittfältaren som bara ska sparka ner motståndarna? De två anfallarna tillsammans på topp? Kolla på en centertank som Drogba. Han kan användas som target och han kan gå i djupled. Då räcker det med en spelare och inte två.

Slutsats: Spelare besitter fler kvalitéer i dag än vad de gjorde förr. Fick Maradona vara med i försvarsspelet och sätta press på motståndarna under hans tid i Napoli?
Barcelona el Maestro!
2010-06-27 15:00
Ämne: el Maestro! //

Ty....Att jag inte kan jämföra då och nu ändrar inte att jag tycker att Pelé är den bästa spelaren genom tiderna.
Fotbollen har visst utvecklats nu och försvaret är möjligen mycket bättre men å andra sidan kunde man kapa Pelé utan att domaren gjort något åt. Fotbollen har också utvecklats så att domaren skyddar idag mer spelare jämfört med tidigare.

Är säker på att Pelé hade gjort ännu bättre ifrån sig om han spelade idag. Han var verkligen en komplettspelare. Han gjort mål på alla möjliga sätt.
Barcelona Heywood Jablome - Xaviniesta
2010-06-27 14:59
Det folk lätt glömmer är att Messi är en spelare i ett lag. Han kan inte ensam ta Argentina till ett VM-guld. Inte ens Maradona tog Argentina själv till ett VM-guld. Han var den lysande stjärnan, precis som Messi är i Argentina i dag. Men Maradona hade lagkamrater som spelade för att han skulle briljera, Messi har inte spelare som får honom att briljera.

Lägg in Xavi i Argentina och Messi hade briljerat.
Barcelona Lusnos - David Villa #7
2010-06-27 14:50
el Maestro! //

Tyvärr kan du inte jämföra då med nu..
Barcelona Lusnos - David Villa #7
2010-06-27 14:48
Tror stenhårt på Argentina, kom igen!!

Ber till (välj vad ni vill) att Argentina ska vinna detta VM :)
Barcelona el Maestro!
2010-06-27 14:30
Pele vann sitt första VM när han har just fyllt 16 år. Han gjorde mål i finalen!
Jag räknar Pele som den största spelaren genom tiderna. Alla andra hamnar efter honom.
Barcelona Gonzalez_Barca
2010-06-27 14:25
Kom ihåg en grej grabbar! (och madridistas)

Om Messis Argentina åker ut ikväll är det inte sån stor grej.
Han har ett till VM kvar för att leda sitt lag till VM-guld. Han har redan vunnit allt inom klubbfotbollen, (ifs har Pinto också gjort det.) Men om han inte vinner VM i år är det inte en sånt misslyckande att hela hans karriär är över. En sak ni ska komma ihåg.
Vad har Zidane, Maradona och Ronaldo gemensamt? De var alla 26 år när de tog sin första VM titel, som stjärna i A-laget (Ronaldo vann den första som 18 åring, men han spelade ej). Alltså, de anses som fotbollens största fast det tog även för de tid att vinna VM. Hur gammal kommer Messi vara när nästa VM inleds? jo 26 år gammal.

Så ge Messi tid, i Brasilien 2014 kommer han visa världen att han är och kommer vara fotbollens största. Det bästa vore om han gjorde det redan i år :P Men med Mexiko, England/Tyskland, Spanien/Portugal och till sist Brazil/Holland i finalen (enligt mina tips), Så blir det väldigt svårt att vinna den i år.
Men vi kan ialf hoppas! :)
Barcelona ★Sami★
2010-06-27 14:21
Haha den här är så jävla härlig!
Atlético addeh
2010-06-27 13:52
Ska bli kul att se hur Marquez ska försöka plocka bort Messi ur matchen ikväll. Blir en go duell mellan dem båda.
Barcelona Messidinho_10
2010-06-27 13:33
Ikväll smäller det för Messi vinna eller försvinna riktig obehaglig match.. känns inte helt säkert att Messi kan vinna den. Fyfan börjar bli riktgit laddad nu!!


Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-06-27 13:14
Robinho? Nej tack, han skulle aldrig passa in i Barcelona.
Förövrigt ser det ut som att Juventus är sugna på Marquez nu när Canna inte presterar. Sälj!

Vad är det med Berlusconis offermentalitet? Han ska alltid låtsas vara helt fattig, han försöker låtsas om att han måste spara och skrapa ihop pengar för att köpa Zlatan.
Give me a break!
Barcelona Larsson1333
2010-06-27 13:13
el Maestro!

Jag vet inte mer än du, men det låter spännande i alla fall, ordinarie i Atletic måste tyda på viss kvalitet :) Någon som vet om han var med förra försäsongen kanske mot Al Ahly eller liknande?
Barcelona el Maestro!
2010-06-27 11:59
Kul att läsa om Oriol Romeu som tydligen är en lovande defensiv mittfältare som kan få chans i A-truppen. Han 19 år, 1,82 meter. Sport skriver att han är en stor talang som har varit ordinarie i Barca Atletic i den gångna säsongen.
Kanske är det han som ska fungera som back-up för Busquets?

Edit: Han är 18 år. Fyller 19 i september!
Någon som har mer ingående kunskaper om honom?
Barcelona el Maestro!
2010-06-27 11:41
“Messi has told us that he doesn’t want to be considered a legend until he has won a World Cup –but like it or not, the boy is ­already a legend.”

Det är Diego Milito som påstår det(Inter Milito).
Legend eller inte, Killen är bara 23 år, har nyss fyllt 23 år.

Stor legend lär han bli, ingen tvekan om det, men först måste han väl vinna allt som går att vinna och lite till!
Barcelona Lusnos - David Villa #7
2010-06-27 11:37
Tack Milito!

Kanske lite fler folk fattar, Rooney är inte i närheten av CR.9 och Messi klass.
Barcelona Lusnos - David Villa #7
2010-06-27 11:17
el Flaco //

Jag gillar Robinho men håller med dig att han inte känns stark mentalt men om Pep skulle få ordning på en Robinho och bli en i "familjen" så skulle han nog bli skitbra, dock ser jag hellre att vi ger "våra" spelare chansen.

Dock tycker jag Robinho är en duktig och rolig fotbollsspelare att kolla på när han spelar på topp men det är en annan femma :)
Barcelona el Flaco - Garra Charrúa
2010-06-27 11:14
Ämne: City erbjuder Barca ....
Hoppas inte det. Robinho är ingen spelare jag önskar se i blaugranatröjan. Alltför ojämn och känns inte riktigt starkt rent psykiskt. Så jag säger "nej tack" till brassen.
Barcelona ★Sami★
2010-06-27 09:57
City erbjuder Barca Robinho för 22 millones. Robinho har kostat innan 46 millones. Tror ni Barca kommer acceptera?
Canaletes
2010-06-27 03:41
barca#1

OKEEEEJ!!!!!!!! :D :D :D
Barcelona Lusnos - David Villa #7
2010-06-27 03:22
Argentina vinner VM, har haft de tillsammans med Spanien som vinner så får väl stå fast vid det.

Varje match är en ny match.
Atlético addeh
2010-06-27 03:02
Okkapokka /

Jo där kan det bli problem. I vanliga fall tror jag Argentina segrar mot båda lagen, men utan Samuel och med en skakig Demichelis kan det bli svårt. Får hoppas att Samuel hinner tillbaka inför en eventuell kvartsfinal och att Burdisso får chansen till förmån för Demichelis.
Barcelona Okkapokka
2010-06-27 02:42
Ämne: Heywood Jablome - Xa....
För att England/Tysland väntar för Argentina i en eventuell kvartfinal. Och där är i alla fall jag tveksam till avancemang för Argentina.
Annons: