/spanien/barcelona/forum/14924.aspx/spanien/barcelona/forum/14924.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gio Style
2010-11-03 10:05
Anledningen till att vi spelar bra mot bra motstånd och sämre mot lite mindre lag är för att vi har för tunn trupp. Mot storlagen toppar vi, mot dem sämre roterar vi. Därför tappar vi mycket av spelet när vi t.ex. flyttar upp Iniesta till anfallet och ersätter med Keita (Eller Masken). Vi tappar VÄLDIGT mycket kreativitet på mittfältet då. Vi har för lite kreativa alternativ.
Jag personligen blir arg varje gång jag ser Busi och Keita/Masken tillsammans på plan från start. Ok om vi vill låsa matchen, men inte redan från start. Det känns helt seriöst som om att om jag kollar statistik så har Barca spelat oavgjort, eller vunnit knappt VARENDA GÅNG som 2/3 av mittfältet ser ut så. Jag föredrar personligen att Thiago får starta, eller helst, att Iniesta får spela i mittfältet.
SÅS
2010-11-03 09:32
Varför spelar Barca så olikt mot sämre lag i CL än vad de gör i La Liga. Mot Sevilla så fick de inte en chans att kontra utan alla Barca spelare var som lejon för att försöka erövra bollen så snart den var förlorad.

Men mot FCK igår så tappade man bollen och lunkade hem i sakta mak. Själv tycker jag inte att man kan gå så långt att FCK gör en super match (som journarlisterna i Sverige gör) när man har 36 vs 64 % bollinnehav hemma. Barca vinner skotten offsiderna mm. FCK störde ett Barcelona som kanske inte alla lag i världen brukar kunna göra men så mycket mer var det inte.

Messi kan mycket bättre Wendt är inte så bra att han raderar ut den bästa i världen om han har en bra dag. Men Solbacken har spelat sitt lag på de bästa sättet man kan med de spelare han har haft tillgänglig. Men jag tycker att det är synd att inte Barca igår visade var skåpet skulle stå och vann övertygnade med 5 - 0 och så var det inget mer med detta.

Jag hoppades i varje fall att Pedro´s mål skulle ha fått gå in för då hade allt varit frid och fröjd. Men möts Barca fler ggr i slutspel så tror jag att FCK kan få en lektion i fotboll.

FORZA GIALLROSSI!
Real Madrid I ♥ Real Madrid
2010-11-03 09:20
Jag har en fråga som jag är intresserad av en Barcaanhängares synvinkel.
På senare tid har Barcelonas förluster ofta slutat med underliga situationer, jag pekar dock ej något finger.

Tillexempel sprinkler-incidenten efter förlusten mot Inter i CL färskast i minnet, men vad anser ni om dessa situationer då, iochförsig sällan - pga att Barca sällan förlorar.

Tror ni vi skulle se fler liknande incidenter om Barcelona förlorade mer matcher? Eller skulle de utebli?
Barcelona Barcadinho.
2010-11-03 08:51
Och omspelet – spelare som Pique och Busqi måste våga dra crossbollar mycket oftare. Chansa lite tom.
Laget vill behålla bollen men det görs med överdrift. Många lag möter oss med höga försvarslinjen för att minska ytor i mittfältet för Barca. Men då uppstår ytor bakom försvarslinjen.
Vi kan inte vänta bara på Xavi hela tiden. Flera spelare bör våga lyfta bollen. Man bör träna på den här saken också så att det kommer naturligt och mekaniskt.

Stopp nu – många tankar, men nu måste man jobba
Barcelona Barcadinho.
2010-11-03 08:50
Matchen igår gav igen otydliga signaler om vart laget står den här säsongen. Vi har haft briljanta insatser, för att bara några dagar sen prestera ovanligt platta och dåliga matcher. Vi har haft lite för många dåliga matcher på inledningen av den här säsongen. Känns igen att laget inte är så stabilt.

Jag hoppas att stabiliteten kommer så småningom, men jag är inte helt säker på att det kommer någon gång. Spelarna kommer knappast ha tid att vila och de brukar vara slitna i vanligt fall under våren utan ett vm-spel. Så jag ser inte en anledning till att det kommer att synas piggare nu efter jul den här gången. Snarare tvärtom.
Vi har också haft ganska tur med skador än så länge och det inte heller säkert att turen följer med oss också till våren.

Prestationen igår är totalt kass av samtliga våra spelare. Alla har underpresterat totalt. Inte heller Valdes som brukar vara ok på sådana plattmatcher var bra igår. Osäker på hörnor (kanon bra hörnor, vi bör lära) och huvudtapp på incidenten som borde resultera ett kort.

Ang uteblivande byte – Pep har ett stort problem. Han har inga bra alternativ att förändra en matchbild på svåra bortaplan matccher. Jag såg under pausen att folk vill se Pedro in och Iniesta till mittfältet. Det är ytterst farligt att spela med endast en enda defensiv mittfältare i sådana matcher (bara Busqi). Pep ville alltså inte byta ut Keita och därför tog han ut Villa istället.
Det fanns en möjlighet att byta Keita med Mascherao med det brukar inte resultera bättre offensiv.

Ni klagar ofta på Keita och det finns lite substans i det. Men jag klagar på masken. Jag vill att han ska vara mycket mer involverat i det offensiva spelet. Han gör inte det i tillräckligt utsträckning. Det gör så att Pep inte ser honom som en bra variant att ändra en match bild. Keita ger åtminstone möjligheter med huvudspelet vid hörnor och inlägg. Min dröm är att masken utvecklar till en ungefärlig Deco. En som är bra åt båda håll.

Så masken och Bojan kan inte ändra en matchbild som igår och Pedro istället för Villa ger inte en tillräckligt bra effekt, eftersom det är i mittfältet det saknades kreativitet.

Jag skriver igen som jag skrev förut – Pep måste fundera på att använda Adriano på ett bättre sätt. Ett byte igår Adriano-Keita kunde vara en variant att prova någongång. Då har man en spelare som vet hur man försvarar, men samtidigt väldigt energisk, snabb, gillar kant spel.
Han och Iniesta kunde kanske röra om och hota på vänsterkanten igår lite mer än vad vampyren och Keita gjorde. Jag vet inte om det är så smart. Men jag tycker att Adriano använda inte tillräckligt ofta. Han är en bra spelare.
elbraco
2010-11-03 08:32
Anton Lindqvists artikel förklarar ju tränarbråket iaf. Sen kan man ju undra varför det såg ut som Solbakken stod och skrek och spottade :) men men, uppenbarligen ett missförstånd.
Canaletes
2010-11-03 04:08
Barcelonistas
Fan va man saknar det laget!!!! :(

Skön remix med Viva La Vida och Gladiator låtarna medans det är kommentatorsljud från alla viktiga mål från säsongen. Jag iaf älskar den!!! *LÄNK*
RoffEBoy
2010-11-03 01:40
Eller?
Barcelona Barca4eva
2010-11-03 01:38
RoffEboy

Och sen?
RoffEboy
2010-11-03 01:34
Inga jävla påhopp på Anders Svensson nu!
Fan såg ni inte han mot Argentina 2002!?
Atlético add.
2010-11-03 01:31
Khazal

Vi hade faktiskt just den diskussionen under matchen. Vad gör Isaksson & Safari som är så mycket bättre än Wiland & Wendt? Visst, Barca hade inte sin bästa dag & man kanske inte ska dra för stora svängar, men som de skötte sig idag borde de vara ordinarie i landslaget 7 dagar i veckan.

Men sen får ju Anders Svensson förtroende i varje match med, så jag förväntar mig inget :)
Barcelonistas
2010-11-03 01:31
en bra vid på alla Barcelonas cl mål säsongen 08/09.
RoffEBoy
2010-11-03 01:19
Tyckte faktiskt ni var rätt pinsamma om man jämför barca med hur dem brukar spela.. FORZA FCK!
Barcelona Gabriel_
2010-11-03 01:18
Rambla~

Tror inte du behöver oroa dig. Laget kommer att leverera när det kommer till vinster och resultat eftersom vi har så många vinnarskallar i laget. Däremot är det så att den "magiska fotbollen" kommer att vara begränsad den här säsongen pga den väldigt tunna truppen. Jag är helt säker på att det kommer att bli många matcher där vi spelar som vi gjorde mot Zaragoza bara för att "spara på krafterna", något som kanske inte är så roligt att se på för vanliga fans men ack så smart med tanke på spelartruppen.

Man gjorde ett val inför denna säsongen, eller ja, Pep gjorde sitt val. Han ville ha en tunn trupp till sitt befogande och det är så det är just nu. Läste någonstans att man gjort en plan för truppen, en plan som innebär hur alla spelare ska nå deras absoluta toppform och när dom ska nå den. Man får inte heller glömma att dom spanska världsmästarna hade en extra lång semester och missade en del av försäsongen. Förutsättningarna är som dem är. Man kan nog räkna med att formtoppen når laget under våren, det är åtminstone vad jag tror. Jag är som sagt inte speciellt orolig, även om kvällens insatts var allt för dålig.
Barcelona Khazal
2010-11-03 01:15
Netherlands

No harm done. :)

Nu lägger vi denna matchen bakom oss och fokuserar på Getafe borta!

Jag tillhör inte de som tycker att Pep ska lämna, han är nyckeln för oss. Men att han inte gör mer än ett byte och det i 80e(!) tyder ju på någonting, vad vet jag inte.
Litar han inte på spelarna han har på bänken, eller passar de inte in i en sån här match? Vad tror ni?

add

Okej! Nej, jag förstår dig i sådana fall. Denna matchen ska inte skyllas på domaren, FcK gör det riktigt bra idag.
På tal om FcK.. Är jag helt knäpp om jag tycker att Wiland och Wendt borde få starta för landslaget?
Atlético add.
2010-11-03 01:13
Khazal

Läste en del om missnöje om två straffar & diverse billiga frisparkar som FCK fick. Tyckte domaren gjorde en bra insats. Sen kanske jag framförde det som att ALLA gnällde om det, vilket givetvis inte var min mening & om du missuppfattade får jag givetvis be om ursäkt.

Hursomhelst, en underhållande match som kunde gått hursomhelst!
Barcelona Gabriel_
2010-11-03 01:11
Men herregud, Köpenhamn spelade väldigt, väldigt bra och väldigt intensivt ikväll. Kan vissa här inne få in det i sin hjärna. Ja, okej, Barça spelade verkligen inte bra men man får faktiskt inte glömma bort att Köpenhamn samtidigt också spelade väldigt bra. Sedan tror jag faktiskt att vi hade vunnit matchen om Pep hade vågat göra ett par byten lite tidagare, synd.
Barcelona Rambla~
2010-11-03 01:11
add

Slitna spelare? En tuff urladdning i helgen mot Sevilla? Pep säger själv att hans spelare är trötta och han är nöjd med försvarsinsatsen. En tunn trupp sätter sina spår i vissa matcher. Det här kommer knappast att vara den enda matchen den här säsongen Barca kommer att prestera under sin förmåga är jag rädd för.
Real Madrid Netherlands
2010-11-03 01:10
Khazal

Okej. Jag måste missuppfattat det.
Barcelona Khazal
2010-11-03 01:08
add.

Vem skyller på domslut..?

Netherlands

Guardiola tackade två gånger, efter matchen och på presskonferensen. På bilderna efter ser man hur en gentleman ska uppföra sig.
Atlético add.
2010-11-03 01:08
Satt faktiskt & väntade på att Messi skulle fiffla in en boll där i slutet, rent oflyt att Pedro inte lyckas få in sitt monsterskott. Men äh, ni är klara för nästa omgång i vilket fall. Tyckte det mest var tankvärt att spelet inte klaffade så pass som det gjorde i dag. FCK borde vanligtvis inte vara ett problem, men givetvis kan alla ha en dålig dag på jobbet :)
Barcelona Rambla~
2010-11-03 01:06
FCK gjorde det bra som förstörde Barcas spel. Fast så många chanser hade de knappast. Det var inte så att Valdes fick storspela eller något för att rädda matchen. Med lite flyt så vinner Barca den här matchen sett till chanser, två stolpskott tex. Även om det knappast hade varit rättvist sett till spelet ute på planen.
Real Madrid Netherlands
2010-11-03 01:06
Förstår fortfarande inte varför Pep inte tackade för kampen? Känns ju som att Guardiola är en man med mycket heder och ödmjukhet. Borde finnas en anledning. Uttalandena om Pinto kan inte vara det enda.
Atlético add.
2010-11-03 01:05
Givetvis kan ni bättre.. tyckte ni var extremt bleka jämfört med vanligt ,speciellt med tanke på det motståndet ni mötte. Hade förväntat mig en utskåpning, men att FCK stod upp så pass bra som de gjorde vet jag inte vad det beror på, dålig form ? underskattning ?

Vanligtvis hade ni dominerat denna match, men idag kan jag inte påstå att ni var speciellt framträdande.
Barcelona Rambla~
2010-11-03 01:05
Hm, vem skyller på domaren? De är nog lätträknade va?
Barcelonistas
2010-11-03 01:04
add.

haha roli du e vi dominera matchen 2 ramträffar och 2 andra solklara lägen som vi missa. vi hade ett bollinehav på 65% vi var de klart bättre laget men barca kan mycket bättre än de här.
Atlético add.
2010-11-03 01:02
Det är ganska komiskt att ni skyller på diverse domslut & liknande trams.
Tycker ni borde vara rätt nöjda med en pinne, då FCK var klart bättre än er.

Lycka till i fortsättningen!
Barcelona Rambla~
2010-11-03 01:02
Granero

Jag är glad för din skull att det gjorde din dag. Jag vågar inte ens spekulera i hur ditt liv ser ut om det krävs en sådan sak för att göra din dag.
Real Madrid VI GER OSS ALDRIG, REAL MADRID!!
2010-11-03 01:01
Barcelonistas

ville bara bevisa att jag hade "rätt". men leder ingen vart vart missförstånd.
Solklara straffar vet jag ej, den med handen tycker jag inte då det är helt omedvetet och det är han själv som "passar" på sin hand. sånt ska man ej blåsa straff för enligt mig. villas straffsituation ser domaren fullt ut och samma sak där tycker jag han gör rätt i, annars hade det blivit 10 straffar per match. MEN båda situationerna hade kunnat blivit straff med "rätt" norsk domare.
Real Madrid "Granero y Higuain"
2010-11-03 00:59
Rambla~

Absolut ditt slutgiltiga erkännande gjorde min dag.

Förstår inte hur du kan argumentera emot, ett rött kort blir inte mer solklart än det där..
Annons: