/spanien/barcelona/forum/14920.aspx/spanien/barcelona/forum/14920.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2010-08-31 00:20
Hm, jag tänkte på en sak med vår trupp. Två skador och Pep får inte ihop full bänk till en match. :P

Då måste han ta in spelare från B. Är detta verkligen genomtänkt?
Delarocha
2010-08-31 00:18
Goliador

Spelidé måhända. Men inte talangutveckling, karaktärsutveckling, institution för ett helt distrikt och en galeonsfigur som faktiskt oftast gör rätt för sig.

Jag kommer såhär spontant inte på en enda annan av de stora klubbarna som har en ens duglig egen ungdomsakademi. Manchester United är det enda andra. Real Madrid har en av de bästa i Europa, men i sitt egna a-lag får de inte plats.

Kommer du på någon annan?

Sen vet jag att jag har kritiserat något av dina inlägg (med all rätt så förstår att du ger tillbaka). Men om du inte har något konkret att komma med utan bara vill säga att jag har fel utan argument kan du lika gärna vara tyst.

Och ja, jag bryr mig mycket om talangutveckling och ungdomsakademi. Då jag tycker att klubbar som endast köper in nya spelare utan att ge sina talanger/ungdomsspelare chansen går emot det mesta jag gillar med fotboll. Jag gillar regionala skillnader, klasskamper, politiska skiljaktigheter och så. Jag är inte så mycket för legosoldatsyndromet och därmed ser jag otroligt få klubbar som har lyckats där United och Barcelona lyckats. Arsenal är väl halvvägs om man vill kalla deras talanger för egna produkter men det kan jag nog sträcka med till att göra. Juventus kan väl nämnas för sina försök men alltför ofta försvinner talangerna ändå för att ge plats åt någon avdankad föredetting. Samma med Milan.
Atlético addeh
2010-08-31 00:18
Rambla/

Tack, nu förstörde du min kväll fullständigt. Vart är världen på väg?
Barcelona Rambla~
2010-08-31 00:16
Ämne: Delarocha

Äh, vi ....
Någon objektivitet kan vi glömma. Det är likadant med spanienredaktionen här, Barcelona får alltid en massa skit. Euro Talk ska vi bara inte tala om. Lika vinklat kommer det nu att bli från Canal+.

Jag tror att jag går över till stream så fort det bara är möjligt. En kinesisk kommentator lär ju i alla fall uppfattas som neutral när man inte begriper ett jota av vad han svamlar om. :P
Delarocha
2010-08-31 00:15
Gillar också Kviborg. Han är ju den enda spanien experten som finns att tillgå. Dessutom är han rätt tydlig med att han föredrar Real men han kan likväl ge cred till Barcelona om så krävs och kan ju prata om klubben utan att behöva spy galla över klubben som Marcus Birro och de flesta andra icke fotbollsintresserade individerna verkar behöva som får mer och mer utrymme i media lately.
Atlético addeh
2010-08-31 00:15
Jag skulle bara vilja ta Borell, bokstavligen talat trycka ner honom i skorna och kasta honom i havet. Hur kan Fjäll på allvar bjuda in en panel bestående av både Birro & Borell. Den sistnämnda hade för övrigt åsikter som jag värderar till noll. Vilken jubelidiot. Ursäkta mitt språk, jag brukar inte hålla på med personangrepp, men i detta fallet bryr jag mig faktiskt inte. De borde döpa om programmet till ItalianTalk när sådana pajaser ska sitta med i panelen och komma med sina "italiensk fotboll är stört, bäst och vackrast"-kommentarer stup i kvarten.

Jag ville bara få ur mig ilskan. Usch!
Barcelona Lusnos - Av. Diagonal
2010-08-31 00:15
Hetfield //

Vissa människor (de flesta) verkar inte kunna unna folk glädje, lycka samt framgång utan måste då gräva väldigt väldigt djupt för att hitta den minsta skit, fan tragiskt hur vissa människor är.
Barcelona Goliador
2010-08-31 00:15
Ämne: Intressant att vi bö....Delarocha du är ju helt ute och cyklar som vanligt. Tror du på allvar att det bara är barcelona som har en spelide och som består?? Skulle vilja säga att det finns väldigt många klubbar som har en spelide över lång tid och som har vunnit lika mycket som oss. Tro inte att det inte finns andra som består över tid och som har en ide och kunnande att få fram talanger...Högmod går före fall. Lite ödmjukhet skulle inte skada.
Barcelona Lusnos - Av. Diagonal
2010-08-31 00:13
Haha, med tanke på "tilläggstid" så är denna bild verkligen "KLOCKREN"

Ni som följer PL vet varför :)
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-08-31 00:12
Delarocha

Äh, vi människor är rätt så patetiska. Vi stoltserar med att vi är så överlägsna, men vi drivs fortfarande av samma primitiva motiver och instinkter.

Vi tål inte när andra lyckas alltför väl, vi väljer att dra ner de. Ta bara Michael Jackson som exempel, folk kunde inte reta honom för hans musik, så de började med "pedofil" grejen, trots att hela världen visste att det var BS.

Slutsatsen är att med framgång så kommer avundsjuka.

Rambla

Hehe, jag gillar Kviborg (i alla fall som objektiv programledare). Lite lustigt att Canal + har nappat upp Alavi och Kviborg, två uttalade maränger. Vad är nästa steg, värvning av Kåmark?
Barcelona Rambla~
2010-08-31 00:12
Åh nej, vilken mardröm. Kviborg till Canal+, och detta betalar jag för. Vad har jag gjort för ont. Hur fan lyckades han med att rövslicka sig in där?
Delarocha
2010-08-31 00:12
Gonzalo Il Pipita - "Hombre"

Menade inte det ekonomiska i första hand. Syftade mer på kontinuitet vad gälelr spelare, talangutveckling, att skapa ett lag av ett kollektiv.

Något som dina patetiska skitklubb inte klarar av att göra oavsett hur mycket pengar ni pumpar in genom att få er träningsanläggning köpt och återskänkt.

Eller du kanske är nöjd över er talangutveckling och kontinuitet de senaste åren? Det har ju gått bra för den senaste generationen Castilla i Reals A-lag.

Er klubb + några till är ju skräckexemplena.
Real Madrid Gonzalo Il Pipita - "Hombre"
2010-08-31 00:08
"Det är vi, Man United och sedan typ inga andra klubbar som har förstått mer exakt hur fotboll bedrivs, både på plan men även vid sidan av"

Du har nog inte alla hästar hemma, du känner inte Glazer min vän. Nej Barcelona har inte eller är inte guds gåva till mänskligheten. Dem har gjort många fel utanför planen också.
Barcelona Giggity
2010-08-31 00:04
Gällande Eurotalk, orka bry sig om vad andra tycker. Det är Niva jag möjligtvis bry mig lite om vad han tycker för att hans teorier och förklaringar känns genomtänkta och har ungefär samma syn på fotboll som mig. Men det är ju individuellt.
Delarocha
2010-08-31 00:01
Intressant att vi börjar bli mer och mer hatade av både media och andra fans och "experter". Från att tidigare varit rätt populära de sista åren har vi börjat få mer och mer skit. Personligen tar jag bara allt gnäll och skit som ett tecken på att klubben är så överlägsen vad gäller utvecklingen inom fotbollen. Det är vi, Manchester United och sedan typ inga andra klubbar som har förstått mer exakt hur fotboll bedrivs, både på plan men även vid sidan av. Sen finns det en jävla massa skumrask klubbar som bedrivs med direkt kriminella medel och pengar som får framgång några enstaka år. Men hur många klubbar är det som består och har en spelidé?

Skönt att slippa Aftonbladets totalbevakning av oss nu. Flyttar Frändén till Italien nu måntro? Hon var rätt bra tycker jag. Åtminstone via bloggen. I Vm var hon i Mats Nyström-klass.

Men grejen med Marcus Birro är ju att egentligen kan han inte knappt ett dyft om fotboll. Det är ju en myt att han ens kan Italiensk fotboll och därmed får han utrymme i media därav. Men hans fotbollskunskaper är ju jämförbara med en chimpans egentligen.

Han är bara en fanatisk Italienälskare som är född och uppvuxen i Göteborg som på grund av hans förfäder valt att bli Italienfrälst. Förstår mig inte på honom alls och det är en plåga att lyssna på hans dravel där allt "comes down to" Italien och deras excellens.

Konstigt då att Italienska ligan verkligen verkligen är dålig nu. Det är inte en myt att Serie A har tappat, klassen på de italienska stora spelarna är direkt horribel. Vilka är de Italienska stjärnorna i Serie A? Quagliarella? Totti? Chiellini? Montolivo? Någon som ser mönster? Finns det en enda riktig klasspelare som är pasta rätt igenom längre?

Jag må ha glömt någon men ligan är skum och som Hussfelt sa idag efter 6 minuters tillägg för Inter med resultatet 0-0. "Det är något skumt med Italien och tilläggstid".

Serie A är rejält på dekis och dessa bittra själar tar ut det på det lag som har gått överlägset bäst de sista 3-4 åren, Spanien med Barcelona som flaggskepp för den nya tekniska fotbollen som Italien inte ens kan spela om de så drar igång ett Fifaspel.

Sorry för långrandigheten. Blev en massa inlägg i samma:p

Det är så tydligt förövrigt att Erik Niva är Sveriges enda sportjournalist som både tar sitt jobb, sig själv och sporten på allvar samtiigt som han kan ämnet.

Hans två böcker "Den Nya Världsfotbollen" och "Liven Längs Linjen" är en njutning för fotbollsälskare som vill sträcka sig utanför Aftonbladets artiklar och patetiska ursäkter till journalistik. Han skriver ju om fotboll som alla ämnen skall skrivas om, i ett analytiskt och orsak/konsekvens resonemang.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-08-30 23:56
Birro får vara en idiot, men det är synd att folk förknippar hans namn med Roma, så att varje gång han beter sig som en idiot så ska folk klanka ner på Roma.

Nej, journalistiken i Sverige håller inte. Lite lustigt att Canal + har nappat upp alla "viktiga" figurer från Svenskafans Spanien redaktion.
Barcelona Rambla~
2010-08-30 23:47
Hleb är på väg till Birmingham.

Den där Borell är ju en lustig typ. Att inte Messi kulle klara sig i något annat lag? Är han dum i huvudet eller vad är det frågan? Hur kommer det då sig att mycket sämre spelare än honom klarar sig i andra lag än Barcelona? Jävla idiot! Birro ska vi bara inte tala om, större äckel får man leta efter. Jag skulle verkligen vilja träffa honom på riktigt och ställa honom mot väggen. Alltså inte fysiskt nu, men det hade varit jävligt kul att prata omkull honom.
Barcelona westinho
2010-08-30 23:40
Ämne: Barca har ju sagt at....
Nej, Hleb kommer inte stanna. Han kommer antagligen skriva på för Birmingham inom kort (Ja, Birmingham).
Barcelona 1.70-ligan.
2010-08-30 23:35
godnatt!
Barcelona 1.70-ligan.
2010-08-30 23:28
Barca har ju sagt att ingen mer kommer att köpas eller säljas.. kan detta betyda att Hleb verkligen stannar då?

Kul i så fall! Hade helst sett Caceres dock, men man kan inte få allt. Fontas går väl före som backup
AndreD
2010-08-30 23:24
Okej, my bad :)
Barcelona tikitaka
2010-08-30 23:23
AndreD

Hittade artikeln, kolla länktips :)
AndreD
2010-08-30 23:17
tikitaka

Tror han sa att det var Senna som inte skulle värvas...
Barcelona Criff
2010-08-30 23:16
Betyder det att Hleb stannar? Eller har jag missat att han officiellt gått till Benfica?
Barcelonistas
2010-08-30 23:14
förövrigt så var euro talk sämst den här veckan

Birro är bra förutom att han måste snacka skit om barca varje gång han är me i euro talk.

borell är skit har alltid varit det vet absolut inget om fotboll. "Messi hade aldrig klarat sig i något annat lag" asså är han på riktig??? slog nästan sönder datorn där när han prata goja!

eller när cl semin mellan inter och barca hade spelats så var det något program på eurosport som milan red visade där bögrell säger att inters vinst var ganska väntat mot barca haha snarare väldigt OVÄNTAT!
Barcelona Czibor
2010-08-30 23:13
får Mourinho Zlatan till Real inom 2 år?
Barcelona tikitaka
2010-08-30 23:09
Sa inte zubizareta att mascherano inte skulle värvas till barca för några veckor sedan? :)
Barcelona 1.70-ligan.
2010-08-30 23:08
Addeh,

Det är klart att man ska ta det med en nypa salt. Skönt att det bara är en dag kvar tills fönstret stänger så man slipper alla spekulationer sen :) åtminstone kan man sluta bry sig om dem.

Jag hoppas en spelare till ansluter, för breddens skull. Men om Bartomeu säger att det inte blir några fler så kanske man inte ska ha för stora förhoppningar.. även om de har dementerat rykten förr och sedan har spelare ändå skrivit på (Mascherano) :)
Atlético addeh
2010-08-30 23:04
1.70

Äh, ta allt vad EMD skriver med en nypa salt. Hur mycket bullshit har inte den tidningen skrivit under de senaste månaderna? Som jag skrev i mitt senaste inlägg kommenterade Bartomeu så sent som i eftermiddags att inga fler värvningar kommer göras.
Atlético addeh
2010-08-30 23:01
Ämne: Tror ni det kommer n....
Nej det tror jag inte. Speciellt inte med tanke på att Bartomeu under dagens presskonferens påpekade att klubben inte kommer värva mer.
Annons: