/spanien/barcelona/forum/14906.aspx/spanien/barcelona/forum/14906.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético addeh
2010-11-05 17:41
el Flaco

Då var det ju lite som jag anade. Dessutom känns du lite som gudfadern över detta forum, så av den anledningen känns det ännu mer logiskt.

Just det, det var Menotti jag tänkte på men jag fick inte fram namnet.
Barcelona el Flaco
2010-11-05 17:33
addeh/

Anledningen till att jag valde "el Flaco" som nick var dels, som du själv kanske anade, på grund av Cruyff, som kallades för el Flaco när han kom till Katalonien. Eftersom han är gudfadern, och jag själv är ganska smal, tyckte jag det var en lämplig nick.

Annars är det en väldigt vanligt smeknamn i spansktalande länder. Även César Menotti, Argentinas guldtränare från VM-78 och en förre detta Barçatränare, kallas för el Flaco. Dessutom är både Cruyff och Menotti förespråkare för den vackra och estetiska fotbollen som Barcelona representerar.
Atlético addeh
2010-11-05 17:05
el Flaco

Detta har väl varken jag eller någon annan med att göra, men känner du för att svara vore det lite intressant att höra varför du har el Flaco som nickname? Jag förmodar att det kan ha med Cruyff att göra, men det finns som sagt en hel drös med fotbollsspelare och profiler som har kallats just el Flaco.
Barcelona Cataloniaboy
2010-11-05 17:04
Getafe är nog rätt skräckslagna inför hur dem ska ta sig ann Messi(as).
Barcelona Cataloniaboy
2010-11-05 16:50
Två roliga saker om Javier Pastore. Hans smeknamn är El Flaco. Om det är denne El Flaco vi har på forumet vet jag inte ;x) Han har även gjort mål för sitt Argentina mot Kataloniens fotbollslandslag.
Barcelona el Flaco
2010-11-05 16:41
elbraco: "Att släppa ut Pep på transfermarknaden är som att släppa ut en paintballskjutande babian i Louvrén helt enkelt."

Lol. Den där beskrivningen kan konkurrera med vilken Hetfield-one liner som helst. :P
Barcelona Cataloniaboy
2010-11-05 16:28
Man kan inte annat än hålla med Javier Pastore.
elbraco
2010-11-05 16:25
Precis som jag skrev innan, och även Frodo har skrivit nu, så tycker jag inte Ferguson gjorde nån jätteinsats när han talade Ronaldo till rätta. Detä r så en tränare ska göra, och hade inte Ronaldo gjort som Sir Alex hade sagt åt honom hade han inte fått spela, simple as that.
Nej, Ferguson är bra på många andra sätt men att få spelare att göra som man säger är något alla ska klara av, även Åtvidabergs B-lags tränare.

Precis som många andra här inne så är jag tveksam till en värvning av Afellay, trots videon som Hetfield har postat tidigare (länktips). Att släppa ut Pep på transfermarknaden är som att släppa ut en paintballskjutande babian i Louvrén helt enkelt.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-11-05 16:23
Frodo

Afellay kan spela central mittfältare också, men visst, han gör sig kanske bäst som en winger. Det senaste månaderna har han även fått in en del bollar och forkurvan pekar inte nedåt direkt.

Om det är värt att försöka sig på en värvning?

Ja, jag tycker det. Det hade varit en annan sak om han stått under ett långt kontrakt, men eftersom han kan gå gratis nästa sommar kommer inte budkriget nå några höga höjder. Priset lär hamna runt 5 milj euro skulle jag tro - ett riktigt fyndpris för en sådan spelare. Som sagt, ingen vet om hur bra han blir tillslut.

Men det som i slutändan avgör vart Afellay går är nog vart han själv helst vill till. Skulle det visa sig att Barca är den klubben hoppas jag verkligen man tar chansen att knyta honom till sig. Eftersom vi faktiskt skulle behöva en offensiv spelare till.
Barcelona Frodo
2010-11-05 16:03
1.70-ligan

Afellay är en winger och inte en central mittfältare som kan avlasta Xavi eller Iniesta. Afellay gör sig bäst som en kontringsspelare och är inte spelare som är särskilt målfarlig.

I och med att han förmodligen kommer lämna i vinter så kommer han troligtvis att gå till de som bjuder högst samt de som är villiga att betala bäst lön. Vill man gå in i ett budkrig för en spelare av Afellay kaliber? Vill man betala en hög lön för en bänknötare? Är det värt det för klubben?
Barcelona Frodo
2010-11-05 15:56
Hetfield

Ok, då förstår jag din poäng. Jag vill också att Bojan ska bli vår nya världsklasstriker men jag ser inte hur han skulle skada oss genom att "bara" vara en truppspelare som 20-åring. Det är det jag försöker komma fram till. För tillfället är han en 20-årig truppspelare som får sparsamt med tid men om det skulle fortsätta vara så om några år skulle jag bli orolig. Däremot ser jag inte behovet av att alltid gå ut på transfermarknaden för att hitta bättre alternativ då vi har fullt dugliga spelare här. Bara för att man ser bättre ut i mindre klubbar betyder det inte att det kommer att vara likadant här. Då är det säkrare att plocka från la Masia som inte har svikit oss, det är så jag ser på saken.

Vad det gäller hur Pep hanterar problem så kan man självklart dela ut negativ kritik mot honom. Men jag förstår inte varför man ska jämföra honom med en rutinerad tränare som Ferguson? Vad är poängen med det? Han har hittills ett ruggigt bra facit i Barcelona, kan allt om klubben, har koll på ungdomsspelarna som till och med spelar på pojknivå men ändå låter det på vissa som att vi klarar oss bättre utan honom. Hur blir man en Ferguson om man inte visar tålamod? Det är inte så att han har en massa titellösa säsonger eller har spelat bedrövlig fotboll så jag förstår inte vart den massiva kritiken kommer ifrån?

Under vår bästa era i klubben har det som skiljt oss från mängden varit våra egenproducerade talanger. Då det varit ett framgångsrikt koncept vill jag att vi fortsätter med det.

Dessutom, vill du verkligen att Pep ska ge sig ut på transfermarknaden? ;)
Barcelona 1.70-ligan.
2010-11-05 15:53
Frodo,

Vädligt bra skrivet, men vill bara förtydliga en sak.

De flesta här (åtminstone jag) som vill ha Afellay till Barca ser inte honom som en någon som skulle konkurrera med Bojan, utan som en duktig truppspelare i första hand på mitfältet. Det verkar tyvärr som att Xavi lär bli borta en del under säsongen och då ser det onekligen lite tunnt ut på den positionen. Därför hade det varit bra med en hyfsat rutinerad spelare till under vårens tuffa spelschema och då är Afellay ett bra alternativ, då vi kan få honom för en billig peng. Sedan kan han vid behov ta steget upp i anfallet så Iniesta kan fokusera på sin favoritposition.

Med tanke på priset, hur situationen ser ut på Barcas mittfält och hur eftertraktad Afellay är på marknaden finns det inget att tveka på egentligen. Det är win/win som jag ser det.
Barcelona Vampíro
2010-11-05 15:53
Vet ej om någon postat innan men jag kör på ändå, Intressant artikel om Bojans situation i Barça. Tänk hur det hade gått om han hade fått sätta den där bollen mot Inter, well well...
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2010-11-05 15:47
Förresten så fick båda bröderna Alcantara träna med A-laget idag. Skönt att se att Pep håller ögonen på den yngre brodern också. Mazinho kan inte annat än att vara stolt, trots att de inte har nått deras mål ännu.
Atlético addeh
2010-11-05 15:45
Hetfield

Jag tror hela klubben förväntar sig att Bojan ska ta över permanent som nummer nio om ett par år. I annat fall ser jag inte poängen med att köpa David Villa istället för Fernando Torres, även om den förstnämnde är snäppet vassare.
Atlético addeh
2010-11-05 15:42
Vet inte om detta har nämnts här inne förut men Don Balon, ett spanskt fotbollsmagasin, har under flera års tid publicerat topp hundra-listor över de bästa unga spelarna som huserar i världen just nu. I dagarna presenterades årets lista och tre Barcelonaspelare fanns med, vilka var Bojan Krkic, Thiago Alcántara & Marc Muniesa. Det gäller spelare födda 1989 och uppåt, dvs som äldst 21 år gamla.

På listan fanns det i övrigt väldigt många andra intressanta namn, exempelvis två spelare som under de senaste veckorna parats ihop med Barcelona, nämligen Gareth Bale (Tottenham) samt Javier Pastore (Palermo).

En kuriös detalj är att Real Madrid endast hade ett namn på listan, Sergio Canales, och han köptes ju som bekant från Racing Santander i somras.
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2010-11-05 15:42
el flaco

Intressant, mycket intressant! Ska bli spännande att följa deras utveckling nu. Hoppas man lever så att man får se några/någon av dessa i A-truppen. :)
Barcelona Cataloniaboy
2010-11-05 15:38
Bienvenido, Pique!
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-11-05 15:36
Frodo

Du har väldigt bra argument och poäng i det du skriver, jag tror att det handlar om olika förväntningar. Om du går ut med en blond bimbo och förväntar dig att hon ska kunna ha en diskussion om Dostojevski så kan du lika gärna sitta hemma och glo på Paradise Hotel.

Det jag menar är att jag förväntar mig att han ska bli nästa "Raul", så skyhöga krav och förväntningar har jag på grabben.
Det är här vi skiljer oss, om jag har förstått det rätt så är du rätt så nöjd med att ha Bojan som truppspelare (i värsta fall antar jag), men jag vill och FÖRVÄNTAR mig att han ska peta Villa , förr eller senare. Jag vill inte se Bojan bli nästa Guti, som fansen gullar till döds , till den graden att han blir en evig talang som aldrig blommade ut för att alla var nöjda med "Status Quo", låter det rimligt?

Återigen, som jag förklarade lite tidigare så var det fel val av ord när jag sa "problemmakare", jag menar bara att det är spelare som är väldigt säregna och unika på deras sätt. Roy Keane hade ju en fasanfull temperament, men Ferguson lyckades lugna ner honom någorlunda.
C.Ronaldo var ju en dribbelgubbe i början som stod i ett hör och flashade för publiken, men efter ett par utskällningar så förstod C.Ronaldo att han måste spela för laget, och därför blev han som han blev.
Om det hade varit Pep så hade han antagligen skickat bort C.Ronaldo efter första säsongen, kan vi enas om att Pep är dålig på att ta hand om problem?

Återigen, jag har aldrig påstått att man ska bli av med Bojan, det kommer jag aldrig säga. Det jag däremot säger är att han MÅSTE börja prestera, han kan inte leva på "hypen", det blir förr eller senare bara patetiskt i längden *host* Guti.
Jag gör det klart nu:
Ska man behålla Bojan och ge honom tid? Ja
Måste han börja prestera? Ja, det är verkligen dags.

Jag är varken taskig eller orealistisk, det kan du verkligen inte påstå. Jag är bara realistisk, och folk verkar inte kunna se att Bojans utveckling har stoppat, vilket är oroande enligt mig. Om han inte kan prestera trots speltiden och den tunna truppen, när ska han prestera?
elbraco
2010-11-05 15:31
Frodo

precis min poäng. Varför ska vi då ha honom? Om han ska konkurrera med Pedro om ytterplatsen kan jag nämna mer passande spelare för ett billigare pris.
Barcelonistas
2010-11-05 15:28
hoppas nu de lossnar för Pedro mot getafe han måste komma igång nu,
Barcelona Frodo
2010-11-05 15:27
elbraco

Bale var på väg att bli utlånad till Nottingham Forest eller nåt annat lag i de nedre divisionerna på grund av att han inte var bra nog som vänsterback. För tillfället är han "flavour of the month" precis som Pastore var förra månaden.
Barcelona el Flaco
2010-11-05 15:25
På tal om ungdomsakademin har klubbens hemsida publicerat en artikel där man hyllar Cadete A-lagets inledning på säsongen, då man har vunnit de fem första matcherna och gjort 31 mål, men avslöjar även några intressanta detaljer:

Nio spelare i truppen har spelat tillsammans i sex år, vilket har lett till att de känner varandra bra på både och utanför planen.

Några av lagets profiler är målvakten Pol Ballesté, mittbacken Roger Riera (som också är ledaren i omklädningsrummet), Godwill (som kan agera som pivote, mittback och ytterback), högerbacken Marc Navarro, den offensiva mitttfältstrion Sergi Samper, Jon Toral och Pau Oterooch anfallarna Héctor bellerin och Keita Baldé, den här sistnämnde från Senegal.

I det spanska U-17 landslaget finns det sju representanter från Barças Cadete A.

Sergi Domènech, ungdomstränare i La Masia och som ansvarade för merparten av det nuvaranda spelartruppen i tre år, har sagt att denna generationen från 1995 är den bästa och mest lovande klubben har producerat fram sedan Piqué, Messi, Cesc & Co.
Barcelona Frodo
2010-11-05 15:22
Hetffield

Jo, skönt att kunna diskutera utan personangrepp.

Återigen, jag har inte någonstans skrivit att Bojan ska få allt serverat på silverfat. Vad jag säger är att han är en väldigt bra truppspelare. Jag säger inte att han ska få en plats i startelvan (vilket han inte har) utan jag säger att han är perfekt att ha i truppen, både för hans prestationer och hans attityd.

Han är värd att ha lite extra tålamod med då hans prestationer i ungdomslagen kan klassas i paritet med Messis och dessutom gjorde han 10 ligamål som 17-åring. Utöver det så var han riktigt bra i senaste säsongsavslutningen där han gjorde viktiga bortamål mot bra lag då Barca hade kniven mot strupen. Så han har under sin period i a-laget visat tendenser till stora kvalitéer och jag ser inte hur han skadar vårt lag som en 20-årig truppspelare. Det finns ingen garanti på att han blir en världsklasspelare men i värsta fall blir han en bra truppspelare. Hur kan det vara skadligt? Oavsett hur dåligt minne vissa har så har faktiskt Bojan under vissa perioder presterat i a-laget. Men många vill alltid ha en ny "shiny toy".

Varför jämföra Pep med Ferguson? Anledningen till att klubbar som Barcelona och Real Madrid inte har sin egen Ferguson är på grund av det kortsiktiga tänket från fans och ledning. Pep har vunnit 8 av 10 titlar och plötsligt ska han ses som undermålig för att han inte är en Ferguson? Hur många klubbar har en Ferguson? Lite märkligt att du drar upp Ferguson då hans situation när Chelsea vann två ligatitlar i rad med Mourinho är lik våran. Vet du vad Ferguson gjorde? Han litade på att sina unga spelare som Ronaldo, Rooney, Fletcher med flera skulle växa trots att alla trodde att deras gyllene tider var slut och att Chelseas precis hade börjat. Folk frågade sig varför han inte gjorde så många värvningar och det var för att han trodde på sina unga spelare. Resultatet? De vann ligatitlar och även CL. Vet du hur ManU vann ligatitlar på 90-talet? Ungdomar från den egna akademin.

Vad det gäller problemmakare som Ferguson tagit hand om så är du ju helt ute och cyklar. Man kan kalla Ronaldo för mycket men han är ingen problemmakare utan han är väldigt professionell och har jobbat hårt för att komma dit han är idag. Keane var knappast det heller men när han väl ställde till med problem så skickade Ferguson ut deras lagkapten med omedelbar verkan. Beckham och van Nistelrooy hade också börjat bli problem så han skickade också iväg de. Jag jämför inte Pep med Ferguson då Ferguson är en legend men dina exempel är rätt dåliga i det här fallet.

Återigen, våra unga spelare är inte här för att dra det tunga lasset utan de är fullt dugliga truppspelare. Även Ferguson sätter tillit till sina Browns, O´Sheas, Evans med flera när ingen annan tror på de. Dessa spelare är beredda att ge sin högra arm för Ferguson och la Masia spelarna är villiga att göra detsamma för Pep.

Hade man haft så dåligt tålamod med våra ungdomsspelare så hade inte spelare som Xavi och Valdes varit kvar. Xav kallade vissa för en sidledsspelare som inte gjorde nytta och Valdes kallade man tvålhandsken. Många sa att dessa spelare inte var bra nog för Barcelona och aldrig skulle bli det heller. Alla är inte Messis som har en spikrak väg upp till toppen. Vissa bör man ge mer tid för att bättre kunna utvärdera och i Bojans fall är han nyss fyllda 20. Bojan kanske inte blir en Xavi eller Valdes men jag är beredd att vänta lite extra innan vi hugger av hans huvud som 20-åring.

Jag sätter större tilltro till Bojan än Ibrahim fu**ing Afellay som gjorde fyra ligamål i holländska ligan förra året. Ska han vara räddningen eller vill folk bara ha en ständig silly season året runt likt Puertan?
Barcelona 1.70-ligan.
2010-11-05 15:17
el flaco,

Japp, men i nuläget finns det ju ingen talang som skulle kunna ta plats i A-lagets anfall. Däremot finns det en drös med mittfälts- och backspelare jag tror är redo. Därför hoppas jag Rafa Alcantara bli ren anfallare/falsk 9:a, då det är lär vara större chans för honom att slå igenom där på sikt. Eller att någon annan talang tvingas bort på hans bekostnad.
Barcelona Barca-nist
2010-11-05 15:10
Gerard Deulofeu påminner mig lite om A. Iniesta , rörelse, dribblingarna och just hur han drar motståndarna på kanten !
elbraco
2010-11-05 15:08
Förstår inte grejen med Bale.
Han kommer från en helt annan kultur, blir den enda från Storbritannien i laget, passar inte in i Barcas spelstil och har bara varit bra i några månader. Dessutom har vi redan Maxwell och Abidal på vänsterbacken och Maxwell är bara 29 år. Vill ni att han ska spela på Pedros position isåfall?
Barcelona el Flaco
2010-11-05 15:05
Det kryllar av intressanta offensiva lirare i Juvenil A i dagsläget. Rafa Alcántara, Etock, Ella, Gerard Deulofeu... Listan kan göras lång. Känns som att talangerna i Barça B är mer försvarare och mittfälltare, även om Rochina är ett undantag.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-11-05 14:52
El Flaco,

Intressant. Hade ju inte skadat om Rafa håller på att bli en anfallare istället.
Atlético addeh
2010-11-05 14:52
el Flaco

Tack för upprättelsen, det låter otroligt spännande faktiskt.

---

Jag tillhör dem som är övertygade om att Cesc kommer i sommar. Jag skulle inte bli förvånad om Arsenal och Barcelona redan har något sorts avtal gällande affären. Det jag vill komma fram till är att om Fábregas anländer, skulle han kosta runt €40, och då har jag väldigt svårt att se klubben punga ut enorma summor för exempelvis Luis Suárez, Pastore eller Bale.

Jag tror att Cesc kommer nästa sommar, men ytterligare en storvärvning är jag ytterst tveksam till.
Annons: