/spanien/barcelona/forum/1489.aspx/spanien/barcelona/forum/1489.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona the cameroonians
2015-12-23 22:17
Angående det eviga tjatet om Pep vs Lucho;

Först måste vi någonstans definiera vad som utmärker en "bra" tränare.

Antar att de flesta utgår från antalet titlar och segrar.

Emellertid finns det ju andra faktorer som i min värld är minst lika essentiella och som speglar själva arbetsrollen. Vissa är ledartyper med förmåga att äga ett omklädningsrum. Andra är strukturerade och kan införa ett tryggt försvarsspel. Någon är innovatör och kan ge klubben en helt ny image.

Och någonstans handlar det ju också om vad de som anställer tränaren vill ha ut. Ge ungdomar chansen, införa en ny taktik eller bara bryta ny mark i allmänhet?
Mourinho anställdes ju t ex mer för att stoppa Barcelona än att göra Real Madrid till världens bästa.
Pep anställdes som jag ser det för att föra in klubben på rätt spår igen och ta tillbaka omklädningsrummet - och därefter vinna titlar. Han gjorde allt på en och samma säsong.

Det är för tidigt att jämföra Lucho med Pep, den sistnämnde höll ut i fyra säsonger och Enrique är trots allt ännu bara inne på sin andra. Och sen, varför över huvud taget jämföra? Alla tränare har sina för- och nackdelar. Pep var rätt för Barcelona 2008. Lucho är rätt för Barcelona 2015. Olika situationer, olika behov. Olika tränare. Räcker väl så?
Barcelona Barca4life98
2015-12-23 22:09
Ronaldinho10 Jag håller med dig men man ska inte säga att Enrique tog trippeln bara på grund va MSN. Det är bara skitsnack. Det där med Pep var överdrivet men poängen är att alla lag bärs utav dom spelarna man bygger laget kring. Nyckeln är att få det bästa ur dessa men samtidigt att resten utav laget ska fungera. The cameroonians Okej, då förstår jag. Tack så mycket!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-12-23 22:01
Barca4life98

Angående siffrorna så är det svårt att sätta ett pris på Barcelonas tillgångar (tröjan etc) eftersom klubben befinner sig i en för fotbollsvärlden unik situation med extrema framgångar och en anfallstrio så högprofilerad att det knappt finns något att jämföra med.

Det handlar nu dels om att kunna vrida ur så mycket om möjligt av situationen och dels om använda den som en katalysator, dvs på ett sätt som gör att ledningen inte förbrukar klubbens resurser på ett felaktigt sätt.

Min uppfattning är att Espai Barca kommer att kosta oss på det sportsliga planet då det projektet kan komma att bli betydligt mer kostsamt än vad som är budgeterat. Det är t ex först nu som man börjat nå fram till Barcelonas stadsråd och börjar föra diskussioner kring hur projektet ska genomföras med hänsyn till infrastrukturen i staden.

Så allt är relativt, men ser man till klubbens varumärke bör sponsoravtalen ligga i framkant gentemot övriga klubbar. Och det gör de sett till de summor som nämns - däremot vet vi ju inga detaljer än, finns det t. ex. klausuler eller andra faktorer som hindrar klubben från att sluta sponsoravtal på andra håll likt det som hände med Turkish Airlines. Och kommer QA att få nya möjligheter att matcha andra bud i framtiden.

Det handlar alltså inte enbart om summorna och nuet, utan lika mycket om hur ledningen använder pengarna och vilken situation de sätter klubben i när avtalen ingås.
Barcelona Ronaldinho10yElfenomeno9
2015-12-23 22:00
[QUOTE=Barca4life98]Ali G Det är LE som har lyckats få ihop laget så att dessa tre kan maximera sin potential. Din favorit Pep då? Utan Xavi, Iniesta och Messi hade han inte vunnit något. The Cameroonians Vad tycker du om siffrorna som har presenterats? Positiva eller? [/QUOTE] Utan Messi, Neymar och Suarez hade LE inte vunnit något heller. Enligt mig är Guardiola en bättre tränare. Alla lagdelar var otroligt bra under Pep, inte bara anfallet som det är under LE. Nu säger jag inte att LE är en dålig tränare, tvärtom, han är en bra sådan, men reagerade bara på det du sa om Guardiola, om att han inte hade vunnit något utan Messi, Iniesta och Xavi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2015-12-23 21:57
Så här enkelt är det: Någon som för MINDRE än ett år sedan höll på att få sparken för att det gick så dåligt kan ALDRIG vara historiens bästa tränare 1 1/2 år senare. Det faller på sin egen orimlighet.
Barcelona Barca4life98
2015-12-23 21:33
Kommer se bra ut på tröjan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-12-23 21:25
Ali G Det är LE som har lyckats få ihop laget så att dessa tre kan maximera sin potential. Din favorit Pep då? Utan Xavi, Iniesta och Messi hade han inte vunnit något. The Cameroonians Vad tycker du om siffrorna som har presenterats? Positiva eller?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ali G
2015-12-23 21:17
@Barcelonistas:

Så om han vinner trippeln på grund av bästa anfallstrion genom tiderna så kan han lägga av med sin tränarkarriär nu på sommaren och gå ner som historiens bästa tränare efter bara två säsonger. Intressant...
Barcelona the cameroonians
2015-12-23 20:47
Lite uppdateringar kring klubbens ekonomiska framtid;

Trovärdiga ARA.cat skriver idag ledningen förväntas nå ett slutgiltigt avtal med Qatar Airways under februari. Det skrivs om en summa på €65 miljoner per år fram till 2020. Bartomeu kan dock tänkas titta på andra alternativ om inte flygbolaget lever upp till det klubben kräver. Det lär ju dock knappast hända eftersom det stått tydligt att det de facto inte finns något annat alternativ.

När tröjsponsoravtalet är klart kommer fokus att riktas mot att förhandla med NIKE om ett nytt avtal gällande fabrikationsavtalet kring tröjan och online-hanteringen av klubbens produkter. Det skrivs att Barto vill ha €100 miljoner/år under en tioårsperiod. Det befintliga avtalet löper ut 2018.

Det tredje benet i den kommersiella delen av ekonomin är TV-avtalet där man räknar med att kunna ro hem €150 miljoner per år mellan 2016 och 2019 med de nya förhandlingarna.

Åt motsatt håll är som bekant lönerna på väg att rusa iväg rätt rejält då både Messi och Neymar i nära framtid kommer få betydligt högre löner. Ledningen kommer dock att vara noga med att lönekostnaderna inte ökar i snabbare takt än vad intäkterna gör för att kunna hålla sig inom ramen för den procentsats (73%) som gäller för FIFA financial fair play.

Fokus är såklart även på att få ner skulden på €328 miljoner till en nivå som gör att måltalet för artikel 67, dvs EBITDA i förhållande till skulden, inte är mer än 2,75% (nu 3,2). De har detta och nästa år på sig att justera måltalet för att inte, enligt stadgarna, behöva avgå. Räkna därför inte med någon extrem värvning i sommar (även om Barto nyss sa att klubben kunde lägga €60 miljoner på spelarköp).

Allt ovan bottnar i ett kunna genomföra Espai Barca på ett ekonomiskt "sunt" sätt. Skulden måste således ner och intäkterna öka för att klara såväl detta som de ökade lönekostnaderna.

Ledningen har nu anlitat ett amerikanskt PR-företag, Van Wagner, för att inom 18 månader hitta en sponsor som ska få sitt namn på den nya arenan tillsammans med Camp Nou. Kravet är att denna sponsor ska gå in med minst €300 miljoner för att finansiera 50% av projektets totalkostnad. Sponsorn ska ff inte vara densamma som den på tröjan.

Det var nog allt. God jul culés!

Barcelona Barcadinho.
2015-12-23 20:29
Jag skulle inte vilja se en regeländring bara för ändrings skull.
Man ska ha ett klart syfte med sitt förslag
Jag tycker att tre byten ingår i de grundläggande regler av spelat, såna som bör inte ändras.
Med grundläggande menar jag t ex målets storlek straffpunkten, 11-11 mm

Fifa (Blatter) hade ett förslag i mitten på 90-talet att göra målet större med ca 1 meter. Detta för att göra fotbollen mer målrik och attraktiv. Jag kan tänka mig att bakgrunden till förslaget var att fotbollen under den tiden var på väg att begrava sig underhållsmässigt. Det defensiva spelet var totalt dominant.
Idag ser man att vi löste det här problemet och gjort spelet mer offensivt och attraktivt på andra sätt. Det har kommit nya unga kreativa innovativa tränare som vill annat. Vi behövde inte ändra målet.

Vad är syftet med 4 byten på en vanlig match?

Att en tränare bör vara mer taktisk? Att ge flera möjliga taktiska drag ?
Jag är inte helt övertygad. Fler byten gör det möjligt för en tränare att "rätta till sina tidigare fel byten". Det är mycket huvudbry, tankar, bänk diskussioner när det är få byten. Det är det som är tjusigt med tränarens beslut. Att kunna ändra en match med några få drag.
Sen går det så klart att ändra taktiken med samma spelare på plan, utan ett extra byte. Också tjusigt på sitt sätt.

Är syftet att ge flera bänkspelare speltid?
Det kan vara intressant, men inte tillräckligt tungt syfte tycker jag.
Det är också tjusigt att se hur en tränare lyckas med sånt under en hel säsong såsom det är nu med 3 byten.

Det har förekommit många olika förslag båda internationella och nationella och det är sällan helt konsensus,
Bland de löjligaste förslag jag har läst var i Bundesliga. De vill dela ut ett gult kort för spelare som spottar på plan !
Just nu är det diskussioner i ungdoms svenskfotboll. Svff har beslutat att alla serier tom 13 år kommer spelas utan poäng och tabell. En del gillar medan andra hånar.

Jag är däremot för förslag om t ex kvoteringar med syfte att utveckla ännu mer egna produkter och lokala talanger. Det är för mycket "köp lag" överallt på alla nivåer.
Man hade 6-5 förslaget för några år sen med det fälldes för diskriminering. Förslaget sa att 6 spelare på plan måste vara från samma land som klubben. Men det går säkert att komma på andra förlag med ålder, egna produkter osv. Tyvärr har FFP med syftet på att begränsa klubbarna ekonomiskt inga tänder.
Det skulle kunna vara något..
Vem vet, Platini har kanske fått mutor från de stora klubbarna för att hålla tyst....:P

Intressanta ämnen med många åsikter.

God Jul.
Barcelona A good coach is everything!
2015-12-23 20:16
Hahaha Vissa Pep fantaster här inte är bara för mycket. Näst intill patetiska.. Kolla med Bayern supportrarna vad dom tycker om att Pep ska lämna. Inte så nämnvärt mycket faktist det förstår att Pep är bra men långt ifrån oersättlig! Exempelvis Heynckes var bättre än Pep i Bayern sina sista år trots en mycket sämre trupp !! Pep är bra men snälla sluta överdriva det hela.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-12-23 20:11
Ali G - Lucho har alla möjligheter att bli en bättre tränare än Pep. Vinner han trippeln i år är Lucho historiens bästa tränare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-12-23 20:11
Ali G - Lucho har alla möjligheter att bli en bättre tränare än Pep. Vinner han trippeln i år är Lucho historiens bästa tränare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-12-23 20:06
Ali G Asså driver du eller? Alla har rätt att tycka som dom vill.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liatzo
2015-12-23 20:01
At the request of Luis Enrique, Barcelona are not considering to let centre back Marc Bartra (24) leave in January. [sport]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ali G
2015-12-23 19:57
@Kebabtraume in der Mauerstadt:

Om du verkligen tror att Lucho är en bättre tränare en Pep så kan jag rekommendera tennis för fotboll är verkligen inte något för dig. Pep är världens bästa tränare. Punkt slut!
Barcelona DM1982
2015-12-23 18:30
[QUOTE=Amo.38]Pep verkar vara helt klar för city! Ska bli otroligt roligt att få se honom i PL. Detta är verkligen hans chans att bevisa sig som den bästa tränaren för dom som klankar ner på honom ;) [/QUOTE] Han behöver inte bevisa något för någon, han är en mycket bra tränare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2015-12-23 18:25
The players didn't like that Ter Stegen didn't celebrate the Club World Cup final although they understand he wanted to play [md] Jag förstår han till 100%!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2015-12-23 18:08
Pep verkar vara helt klar för city! Ska bli otroligt roligt att få se honom i PL. Detta är verkligen hans chans att bevisa sig som den bästa tränaren för dom som klankar ner på honom ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2015-12-23 18:08
Pep verkar vara helt klar för city! Ska bli otroligt roligt att få se honom i PL. Detta är verkligen hans chans att bevisa sig som den bästa tränaren för dom som klankar ner på honom ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-12-23 15:50
FC Barcelona's big Christmas gift arrived early this year, and it came in the form of a Club World Cup title, the team's fifth championship of 2015. Back from Japan, they players can now enjoy some rest and relaxation, albeit not for long. Head coach Luis Enrique has given his team a well-earned Christmas break, but they'll be back in the saddle come 27 December, when preparations for their final game of the year will begin. Barça face Betis in La Liga action at Camp Nou on 30 December. Kick off is set for 8.30pm.

Here's a look at the team's calendar once they get back from their midseason holidays:

Sunday 27

6:00pm: Training at the Ciutat Esportiva

Monday 28

11:00am: Training at the Ciutat Esportiva

Tuesday 29

11:00am: Training at the Ciutat Esportiva

Wednesday 30

8:30pm: Week 17 of La Liga. FC Barcelona v Betis at Camp Nou
Barcelona enkos
2015-12-23 15:46
Folk ville ha bort Blatter men när den nya Fifa vill ha lite ändringar så är folk negativa till det och vill att det ska bli som förr ..
Barcelona enkos
2015-12-23 15:41
Ingen i Sverige ens nämner om att franska liga är ett lags liga så länge Zlatan spelar där.. stör mig på den hyckleri som råder i detta land.. Det gäller i stället att hylla Zlatan till skyarna och få läsarna att tro att han spelar i en av världens bästa ligor.. Sen hycklare och Pep besatta väljer att skriva som rubrik att Wenger sågar Pep när det egentligen handlar om att folk inte respekterar van gaal. . Alltså hur man väljer att förvränga saker och ting det kan bara svenska hycklare med AB i spetsen göra
Barcelona LegendenN10
2015-12-23 14:40
[QUOTE=Davids3]Monaco som ligger tvåa i franska ligan är närmare nedflyttningsgränsen än första platsen. Ska man skratta eller gråta? Vem minns tiderna när Lyon dominerade franska ligan, och de ansågs vara ett ganska tufft motstånd när de var med i CL. Minns att vi fick de sjukt ofta, men vi slog ut de vartenda gång :D [/QUOTE] Medan Lyon i sin tur slog Real flera gånger i åttondelen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2015-12-23 14:15
Monaco som ligger tvåa i franska ligan är närmare nedflyttningsgränsen än första platsen. Ska man skratta eller gråta?
Vem minns tiderna när Lyon dominerade franska ligan, och de ansågs vara ett ganska tufft motstånd när de var med i CL. Minns att vi fick de sjukt ofta, men vi slog ut de vartenda gång :D
Barcelona LeoMessi
2015-12-23 14:15
Kebabtraume Det får du mer än gärna göra, motivera gärna varför:)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kebabtraume in der Mauerstadt
2015-12-23 13:50
Skulle snarare argumentera för att Luis enqirue är en bättre tränare än Pep. Men det får man nog inte säga här inne.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-12-23 13:43
Inte för att jag är något stort fan utav Bartra men nog fan borde Lord Marlboro vara den första som ryker isånnafall.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2015-12-23 13:11
Är inget jättefan av Bartra men hur jävla dumt är det att släppa honom i januari när man garanterat inte kommer värva en ersättare? Inte ens Barça kan vara så tröga. Vermaelen kan spela max en match/månad och sen har vi Marlboro, enough said.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Z_Z
2015-12-23 12:43
@Nemesis 10:


Skulle dock inte säga att vi riktigt hade en transferban då. Han fick köpa in samtliga spelare han vill ha förra sommaren. Jag ser det som extremt osannolikt att han hade valt att förstärka med något under vintern oavsett.
Annons: