/spanien/barcelona/forum/14854.aspx/spanien/barcelona/forum/14854.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona 1.70-ligan.
2010-11-07 10:09
Khazal,

Det är bara spekulationer. Men det känns faktiskt inte helt omöjligt att det stämmer längre.
Barcelona Khazal
2010-11-07 01:39
Någon som vet om påståendet att Guardiola ska vara positivt inställd till en vintervärvning stämmer?
Canaletes
2010-11-07 00:00
Highlights från: Barça B - Villarreal B 4-1
Barcelona 1.70-ligan.
2010-11-06 23:26
På tal om något annat, Henrys, Marquez´s NY Red Bulls åkte ur MLS häromdan i kvartsfinal. Säsongen är alltså över för de gamla Barcalirarna.
AndreD
2010-11-06 22:43
elbraco

Yes, exakt. Bra sammanfattat ;)
elbraco
2010-11-06 22:35
AndreD

Jo menade det, men glömde att nämna skadorna. Onyewu fick förlängt ett år trots att han hade varit skadad och spelade därför utan lön för att visa sin tacksamhet till Milan. That's the way it is :)
Atlético addeh
2010-11-06 22:33
Frodo

Ett problem som kan uppstå för Muniesa om några år, när han är redo för A-lagsfotboll, kan vara att en ersättare till Puyol redan befäst sin position bredvid Piqué vilket gör det svårt för Muniesa att ta plats. Men å andra sidan tror jag mycket väl han kan gå samma väg som Puyol, dvs att till en början spela ytterback, för att senare ta ett steg in som mittback. Vi får se, det ska bli otroligt spännande att följa utvecklingen av samtliga fyra. Håller för övrigt med dig helt och håller i sista stycket.
Barcelona DM1982
2010-11-06 22:31
IlTriplete

Visst överdrev jag lite men raset verkar ju vara totalt. Skador måste man motverka, det är inget som man ska hålla på och skylla på.

Tränaren kände de förhoppningsvis till innan de signade honom.

Hur som helst, så här stor ska skillnaden inte vara när det handlar om ett lag som vann trippeln förra säsongen. Brescia är inte ett topplag direkt.

För övrigt så är det väl rätt självklart att Nolito inte har en framtid i Barcelonas a-lag. Det är rykten om Pastore från Palermo, känns som ett byte plus lite pengar kan vara något. Har vi tur kan han vara med i en byteshandel, något annat är det inte snack om.
Barcelonistas
2010-11-06 22:26
de är svårt att hålla samma nivå efter en sån bra säsong.
Barcelona IlTriplete
2010-11-06 22:24
DM1982

Nu gick du lite över gränsen, huh? Inter är inte samma lag som förra året på grund av två faktorer:

1. Skador.
2. Mourinho.

De spelar mycket mer offensivare och Benitez mål var att ha mer bollinnehav. De har lyckats med det men samtidigt har de tappat i försvaret. Vi vet alla hur det låg till när Mourinho var där. Defensiv sen kontring, det är inte samma Inter i år.

Och skadorna hjälper inte särskilt mycket heller. Motta, Cambiasso, Stankovic, Maicon och Samuel nu. Jag har glömt några.
Barcelona DM1982
2010-11-06 22:19
Sitter och tittar på Inter och undrar hur de kunde vinna trippeln förra året. Känns inte som om de kommer lyckas försvara sin C-titel direkt.
Barcelona Frodo
2010-11-06 22:15
Min favorit till att ta platsen bredvid Piqué om några år är Muniesa. Han är råast av alla och har enligt mig flest "verktyg i lådan". Han har den där aggressiva instinkten som Puyol besitter men är även väldigt lugn och metodisk i uppspelsfasen. Han hetsar aldrig när han väl har bollen utan han verkar ha full kontroll över situationen och tar ofta det rätta beslutet. När han väl ska försvara sig blir han mer aggressiv och är inte rädd att gå in stenhårt i duellerna vilket några röda kort bevisar. Han behöver bara poleras lite är min åsikt.

Bartra är den mest eleganta och Fontas är den som ligger först i utvecklingen på grund av sin ålder och fysiska överlägsenhet. Gomez tror jag har minst chans att nå a-laget. Konkurrensen är helt enkelt mördande.
Pedro León
2010-11-06 21:56
IlTriplete, och där skadade Samuel sig. Verkligen tråkigt.
Barcelona IlTriplete
2010-11-06 21:15
Maicon skadade sig precis för Inter. Riktigt tråkigt. Inter och Juventus är verkligen skadedrabbade lag i Italien.

Barcelona el Maestro!
2010-11-06 21:06
Är det någon som har tillgång till en highlights till Barca B matchen?
Barcelona el Flaco
2010-11-06 21:02
addeh/

Som du själv var inne på känns det som att Fóntas kommer först i ledet på grund av åldern och jag tycker också att han är den av kvarteten som känns mest färdigutvecklad just nu. Han verkar vara bra på det mesta; bollbehandlingen, luftspelet, fysiskt starkt, bra markeringsspelare...

Håller med dig om Muniesa också. Han har varit lite ojämn under hösten, men han är ändå fortfarande relativt ung och kommer förhoppningsvis slippa på sina svagheter med tiden.

Men min favorit fortsätter att vara Bartra. Blev förälskad i honom under U-19 EM i sommras. Vilken ledare han var längst bak, vilken bollkänsla, vilka krossbollar! Minns att en katalansk sportjournalist även döpte honom till "Bartresi", efter legenden Baresi.
Atlético addeh
2010-11-06 20:48
el Flaco

Såvitt jag vet är det väl bara Sergí Gómez som inte kan spela på mer än en position, inte normalt sett i alla fall. Bartra kan spela på de flesta positioner i backlinjen, likaså Muniesa, medan Fontás även kan spela som pivoté ett steg upp i banan.

Även om Muniesa gjorde en bra insats idag tycker jag han har sviktat lite under säsongsinledningen och inte riktigt hängt med i tempot. Förhoppningsvis bättrar han på sig och med tanke på hans ringa ålder kan vi mycket väl ha en värdig arvtagare till Abidal i honom. Fast det klart, än är det väl tidigt att flytta upp honom till A-laget.

1.70

Frågan är ju bara vem som permanent ska ta över efter Puyol och bilda mittlås tillsammans med Piqué i framtiden. Som sagt, vi har fyra mycket lovande talanger och det ska bli spännande att se om det blir någon av dem eller någon annan.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-11-06 20:46
Jag fick reda på en intressant sak, jag tror att Wenger var den första tränaren i England som revolutionerade matvanan bland fotbollsspelare när han kom. Jag fick höra att innan Wenger så åt spelare väldigt mycket brittisk mat, vilket innebär korv, potatismos, friterade saker, fish'n chips osv. men Wenger gjorde om maten så att spelarna fick äta nyttiga saker.

Respect!
Barcelona 1.70-ligan.
2010-11-06 20:27
addeh,

Jag tror att vi kommer få se några av dem du nämner i A-laget om ett par år, men inte alla 4. Kanske två av dem. Svårt att säga vilja de blir, men Fontas tror jag mest på. Där bakom är det kanske lite mer öppet, även om jag själv hoppas mycket på Bartra. Vi ska heller inte glömma att Pique fortfarande ung i sammanhanget och han lär ha bokat ena mittbacksplatsen i 10 år framöver om inget oförutsägbart inträffar.. :)

Därför tror jag som sagt att max två av dem blir etablerade mittbackar i Barca, då ingen lär vilja vara sämre än andraval.. men Muniesa och Bartra kan ju spela på kanten också i och för sig.
Barcelona el Flaco
2010-11-06 20:20
addeh/

Personligen tycker jag att alla de fyra du nämnde har kapaciteten att någon dag spela för A-laget. Problemet är att de är så pass många och ungefär lika gamla så det kan vara svårt att samtliga plockas upp, men däremot är de ganska allrounda och kan lira på flera positioner. Så det kanske kan gå trots allt, även om jag är lite väl "positiffa" i min tankegång här.


LaSagradaFamília/

Cristian Tello i B-laget känns ganska intressant. Vi köpte honom från Espanyols ungdomlag inför denna säsongen, men innan dess hade han spelat i i La Masia sedan 2002. Honom tycker jag man ska ha hålla ögonen på, även om jag själv inte har bestämt mig än ifall han är som bäst ute på höger- eller vänsterkanten.
Barcelona Cataloniaboy
2010-11-06 20:16
Då har vi även bevisat att vi har spaniens bästa B-lag. Visst känns det underbart?!?
Nicname
2010-11-06 20:12
Herregud, vad har hänt med Tenerife och Recreativo? Sist i tabellen i Segundan.
Atlético addeh
2010-11-06 20:11
el Flaco

Just Fontás tycker jag är den spelare i Barça B som varit stabilast och jämnast sett över hela säsongen. Även om jag vet att Bartra är din favorit tror jag Fontás ligger närmast ett A-lagskontrakt för tillfället, och så får det gärna bli om ni frågar mig.

När vi ändå är inne på mittbackarna i Barça B. Jag vet att detta är väldigt svårt att förutspå, men tror ni någon av Fontás, Bartra, Muniesa eller Sergí Gómez kommer vara framtidsmän i A-laget?
Barcelona LaSagradaFamília
2010-11-06 20:07
Nolito har ingen framtid i A-laget, så antingen så säljer vi honom i januari eller låter honom gå gratis i sommar. De är nog de enda alternativen. Egentligen skulle jag vilja ha kvar honom tills Ella eller Deulofeu kan konkurrera om en ytterplats, men det tar nog en stund. Av det jag sett har våra andra yttrar inte varit särskilt speciella, men jag har bara sett 3 matcher.
Barcelona NoGo™
2010-11-06 20:07
el Flaco /

Okej, man kan ju lugnt säga att det blev en bra förstärkning. Ja vi får se vd som händer men som sagt har inte heller någon emot om han lämnar men det vore kul om han stannade säsongen ut.
Barcelona el Flaco
2010-11-06 19:59
Angående matchen ikväll tycker jag även att Fóntas gjorde bra ifrån sig och var bra med när Villarreal B ställde om. Bröt många bollar och var snabb att hjälpa sina mittbackskollegor och täcka deras ryggar. Stabil insats.
Barcelona el Flaco
2010-11-06 19:56
NoGo™/

Problemet är att Nolito värvades när han var 22 år gammal och var endast tänkt som en förstärkning till B-laget. Idag är han 24, vill säkert få ett A-lagskontrakt, men jag kan tänka mig att klubben tvekar ifall man ska erbjuda honom det eftersom det säkerligen inte var tanken från första början.

Hur som helst skulle jag inte ha något emot om han lämnar och får speltid för en klubb som lirar i högsta serien. Hur det än blir hoppas jag, precis som du, att han åtminstone inte lämnar i januari och istället spelar för Barça B säsongen ut.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-11-06 19:52
Den där Rochina verkar intressant! Han är född 91 va? Kanske kan bli en anfallare för A-laget på sikt.
Barcelona NoGo™
2010-11-06 19:50
Härligt vinst för B-laget.


el Flaco//

Okej bra det hehe, nej men det vore kul om han kunde stanna hela säsongen och hjälpa laget till en bra placering men samtidigt så förstår man ju om han vill prova lyckan i en högre serie.
Real Madrid isr_real fans
2010-11-06 19:48
nu är matchen slut 4-1 till barca b och de håller sig i toppen på plats 3 tror jag
Annons: