/spanien/barcelona/forum/14850.aspx/spanien/barcelona/forum/14850.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Real Madrid ZinZid
9/22/2010 23:28
Ämne: ZinZid

Ja, jag ko....
A exakt du sover när vi får våra frisparkar:P så säg inget
Atlético FC Barcelona en Mi Corazón
9/22/2010 23:28
ZinZid

du verkar själv inte kollat på era matcher
Barcelona Gabriel
9/22/2010 23:27
ZinZid

Ja, jag kollar på era matcher enda tills jag somnar pga erat spel!
Barcelona DM1982
9/22/2010 23:25
Ämne: nyss hemkommen från ....
Kanske inte direkt dåligt men det var slarvigt och segt spel från Barcelonas sida. 1-0 visar matchbilden rätt bra, Sporting hade inte direkt något farligt framåt.
Real Madrid ZinZid
9/22/2010 23:25
Ämne: Radical - La Armada ....
Har du ens sett reals matcher? ser aldrig sånt som ni påstår händer varje match
Real Madrid Marcus grande Perez
9/22/2010 23:24
nyss hemkommen från lite annan "toppfotboll", Elfsborg - Blåvitt!

Men jag undrar hur er match gick? Att ni vann vet jag ju men siffrorna gör att jag är misstänksam, dåligt spel?
Barcelona Gabriel
9/22/2010 23:23
Radical - La Armada Blanca

Självklart tycker du så. Du är ju madridista. Jag tycker si, för att jag är culé. Tror inte vi kommer att kunna enas om den saken. Däremot är jag villig om att hålla med om att Xavi ofta säger vad han tycker till domaren, men jag står fast vid att era spelare försöker påverka domaren mer än vad våra spelare gör.
Real Madrid Radical - La Armada Blanca
9/22/2010 23:23
Ämne: Radical

Seriöst a....
Vilka felaktiga påståenden? Du nämner en spelare. Cristiano är en annan som klagar på domaren. Annars är det inte någon som regelbundet klagar. Så fort någon av era offensiva spelare blir tacklade så springer Xavi fram till domaren och börjar klaga. Självklart är det intelligent av honom att lägga press på domaren men det är knappast rent spel.
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
9/22/2010 23:21
Kul att vissa har samma tankar som mig, vi får helt enkelt hoppas på att jag har fel eller att Pep redan har planer på gång. ;)
Barcelona Rambla~
9/22/2010 23:18
Radical

Seriöst alltså, Madrid beter sig bra mycket grisigare mot domare när det går emot dem. Det börjar bli tjatigt med dina felaktiga påståenden. Visst, kanske lite mindre nu när Guti är borta. Hur du kan jämföra honom med Xavi när det gäller att gnälla på domaren är skrattretande.
Barcelona Joan Gamper 1899
9/22/2010 23:17
Vet ni vad som gör så att de går så illa som i dagens match exempelvis ? de är när vi fans underskattar lagen. Minns i detta forum hur alla sa de kommer bli en promenad seger mot Hercules, men vi åkte på en fet torsk mot nykomlingarna.

Sen kan jag hålla med andra personer som vill se en ny spel modell, vist vill alla se total fotbollen liras på Camp Nou varje helg, men så f*cking sur man blir på motståndarna som spelar grisfotboll. Kolla på Chelsea och Inter dom parkera bussen och spela på kontringar när vi mötte dom i CL sen tar små lagen och lär från dessa ä*kliga lag.

Nya tag nu mot Bilabo. Det kommer bli ett helvete på San Mames och vi får akta oss från spanske landslags mannen Fernando Llorente. Pique och Puyol måste vakna och täppa till försvaret.

elbraco
9/22/2010 23:16
Ämne: Jag ser framför mig ....För det första kan den förändringen komma i nästa generationsväxling, JDS och Thiago t.ex. Xavi är 31, Puyol 33, och snart kommer ungdomarna som Muniesa, Fontas, JDS & Thiago att stiga fram. Riskerna är att Pep inte är kvar som tränare då, och då får vi en ny med nya visioner och idéer.

För det andra så är det inte säkert att vi behöver något nytt. Se på Chelsea och United, de har alltid spelat på deras sätt. United med deras spelbredd och Chelsea som kör...ja, ett j*vligt effektivt, dominerande spel helt enkelt. Med nya spelare kommer förändringar, oavsett om man kör samma spelstil eller inte. Dessutom förändras ju motståndarlagen samtidigt. De köper nya spelare, testar nya spelsätt och jag tror det krävs ett sammansvetsat lag där alla känner alla och har mött Barca flera gånger för att kunna stoppa oss gång efter gång (inte som Hercules då...), och det finns inget lag som har den kontinuiteten. Det kanske är därför vi har slagit Real de senaste 4 mötena?

Håller dock med om att vi borde införa ett snabbare kontringsspel nu när vi BARA har snabba anfallare, Tänk Xavi tjonga upp en långboll till Villa/Messi/Pedro. Kan inte misslyckas.
Real Madrid Radical - La Armada Blanca
9/22/2010 23:15
Ämne: Det var halvtidsvila....
Nu fattar jag ingenting, vad har du för verklighetsbild egentligen? Våra spelare brukar inte alls omringa domaren och klaga på domslut? Snarare motsatsen.

Det är ERA spelare som går fram till domaren och klagar, hur ofta är det man inte ser 5-6 spelare runt domaren, självklart med Xavi i spetsen, som går fram och börjar klaga så fort en av era spelare får en liten knuff eller ni får en frispark emot er?

Seriöst, ta av dig Barcelona-glasöongen. Dessutom är det verkligen inget man ska uppmana till, snarare motsatsen.
Barcelona 1.70-ligan.
9/22/2010 23:12
11 mål och 4 assist på 18 matcher är ruggigt bra för en 17 åring!

Tänk vilken stjärna han spåddes att bli.. vad var det som hände på vägen? :( Potentialen finns där, jag tror på dig Bojan! En dag kommer du tysta alla kritiker.
AndreD
9/22/2010 23:06
Någon sa att Bojan gjorde 17 mål och 10 assist säsongen 2007/2008.
Han gjorde sammanlagt 11 mål och 4 assist på 18 matcher.

Om ni nu undrade :)
Atlético FC Barcelona en Mi Corazón
9/22/2010 23:01
Bojans problem är hans snällhet och att han är för liten, 65 kg fördelade på 170 cm är litet, han borde lägga på sig lite muskler säg 2-3 kg det kanske låter lite men det kan göra skillnad, då kanske han tappar lite av sin kvickhet, men det borde han överleva.

O sen så borde han bli mer elakare, nu säger jag inte han ska gå runt och skalla folk på plan men tacklas lite mer gå in i dueller hårdare,
Barcelona C-Torres
9/22/2010 23:00
Gud är störst! - Pep el rei!

Mycket bra skrivet! har också tänkt på det flera gånger men har inte trott att nån annan har lagt märke till det.
Barcelona 1.70-ligan.
9/22/2010 22:56
Zlatan var enligt mig på pappret en klockren värvning. Jag tror han hade kunnat bli det i år också. Men Barca visste väl inte vilken diva man fick på köpet. Så här i efterhand kan man inte låta bli att deppa över alla miljoner vi punga ut på honom som vi aldrig får tillbaka. Tänk om man lagt dem på Cesc istället, så hade vi sluppit den såpan. Eller köpt Torres.

Jag tror det är pengarna vi förlorat på Ibra som är anledningen till att vår trupp är så tunn som den är. Okej att Pep vill ha en tunn trupp, men även han hade nog gärna sett en spelare till ansluta i sommar. Men med alla bortkastade miljoner på Ibra i bakhuvudet lät man bli.
Barcelona Gabriel
9/22/2010 22:49
Gud är störst! - Pep el rei!

Precis!
Barcelona 1.70-ligan.
9/22/2010 22:47
Som det känns nu saknar man Ibra lite. Eller inte just Ibra, utan en klasspelare till. Zlatan kanske var lika bra att han drog med tanke på hur allt blev i slutet, men det behövs en forward av svenskens kaliber till i klubben. Men honom var vår anfallstrupp magisk.. nu har vi bara Jeffren och Bojan som enda renodlode forwards att sätta in när någon av MVP är borta.. all respekt åt Bojan och Jeffren, men de är inte världklass.

Hoppas man köper en forward i vinter, om nu inte Bojan eller Jeffren skulle ta det berömda "steget" i höst. Dock ser det inte ut som Bojan kommer göra det i alla fall, tyvärr..
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
9/22/2010 22:45
Jag ser framför mig en ond cirkel som vi måste ta oss ur. Nu kommer det bli ett långt inlägg, men jag hoppas att ni vill läsa mina tankar hehe. :)

Ska förklara cirkeln nu. Om vi tar oss tillbaka i tiden, dvs när Ronaldinho eran började. Vi hade varit nere på botten i flera år, underskattade och hårt kritiserade. Det var nästan så att vi inte ens räknades som konkurrent till Madrid. Då kom den här nya eran, med det här spelet, det kom så spontant för alla lag och ingen hade någon lösning mot vårt bländande fotboll. Det var såhär några år tills vi började bli lättlästa och lösningar mot vårt spel började "uppfinnas", det började gå dåligt 06/07 men vi såg fortfarande glimtar av det fina spelet, tron och hoppet fanns kvar. Men den absoluta botten nivån kom som vi alla minns 07/08, krampaktigt spel, lättläst och orörligt. Vi hade inte motmedel för motståndarförsvaret, det enda positiva i mörkret var Messi.

Ligan slutade med att vi var nästan 20 poäng efter ligamästarna R.madrid och vi kom till semifinal i CL. CL var ändå godkänd, en semifinal plats är inte dåligt, men det beror endast på att det är få matcher i CL, i ligan så kunde man inte hålla en bra nivå under en längre period. Sommaren 08 så sparkades Rijkaard och Pep kom in, Ronaldinho och Deco såldes. Ännu en gång så var vi underskattade och vi räknades inte längre som ett lika stort hot mot Madrid och topplagen i Europa. Men vi kom ur den här koman än en gång och det fina och (ännu) mer utvecklade passningsspelet med Pep dominerade ligan och Europa.

Det jag vill komma fram till är att det känns som att vi är inne i samma period då vi kan bli lättlästa igen, det känns som något annorlunda måste göras. Vi kan inte göra samma misstag än en gång! Om någon ska ha en lösning på det här så är det Pep, jag litar på honom till 100 %. Motivationen jobbar han mycket på, det är något han försöker hålla uppe med spelarna hela tiden. Sedan måste det komma lösningar med alternativa spelsätt under matchernas gång (missförstå mig inte nu, jag menar inte att vi ska byta spelsätt utan jag är mer inne på Gabriel´s inlägg, läs nedan). Vi måste ha fler överraskningsmoment. Pep försökte med Zlatan men det fungerade inte dels pga Zlatans attityd och dels pga hans dåliga anpassning in i laget. Jag hoppas och tror att Pep tar fram fler lösningar, vi behöver det!
Barcelona el Flaco
9/22/2010 22:42
Det är nu officiellt att Oriol Romeu förlänger sitt kontrakt med Barcelona till 2012 med en utköpsklausul på 30 miljoner euro.

Han ser verklige ut att bli en framtidsman och så länge han fortsätter att prestera som han har gjort hittills är det bara en tidsfråga innan Pep flyttar upp honom till A-laget.
elbraco
9/22/2010 22:42
Gabriel//

Skumläste bara men det är en punkt jag inte håller med på, och det är "fulspelet". Det kanske är du som är lite partisk för mina kompisar (som iofs är arsenalfans...) säger att det första barcaspelarna gör när domarn blåser av någon i laget är att springa fram till domarn och klaga, och i ärlighetens namn så tror jag faktiskt många i laget gör det.

Kan fortfarande inte släppa det här med Bojan. Andra matchen på säsongen, han gör väl inte sin bästa match i karriären men hur fan kan man bua ut honom? Han håller på att blomma ut och det första han behöver är väl publikens stöd i ryggen?
Och vad gör Camp Nou? Buar ut honom innan han byts ut. Hur fan tänker dom?Hur tror dom att han ska utvecklas då om han inte vågar spela sitt spel med rädsla för att bli utbuad?
Någon skrev innan att han är känd för att ha dåligt självförtroende, och hur kul är det då att bli utvisslad. Sorry att jag lackar ur lite, men hur fan tänker dom...hoppas Pep tar han åt sidan och ger han sitt fortsatta stöd.
Atlético FC Barcelona en Mi Corazón
9/22/2010 22:36
Är det någon som vet varför Sanchez-Flores inte låter Filipe Luis spela? Snacka om att låta killen ruttna bort.

Hoppas för övrigt att Valencia kniper alla 3 poäng
Barcelona NoGo™ - Krkic #9
9/22/2010 22:24
Gabriel/

Mycket bra skrivet!

Kan säga att jag håller med om allt och speciellt punkten med ett rakare spel. Det funkar inte alltid med att bara spela possesion spel och ha tålamod.
Det känns som om det måste till ett rakare spel ibland istället för att bara spela runt bollen hela tiden. Lite mer vågade pass från Xavi och co skulle ju inte vara helt fel heller.

Som du säger så kommer det komma fler matchen där motståndaren backar hem med 10 man och då funkar det inte att bara spela runt bollen och speciellt inte mot lite bättre motstånd.

En annan sak som jag stör mg på är dessa höga inlägg mot knattarna där framme, menar vilken nytta gör dom? Slå dom hårt längs marken istället.
Barcelona BARCA - TIKI TAKA - LA MASIA
9/22/2010 22:23
tjena grabbar nån som har länk till atletico-barca matchen?? tack..
Barcelona tikitaka
9/22/2010 22:20
Eto'o har börjat komma igång i seria a nu :) dock ganska självklart nu när han inte behöver lira vänsterback längre :)
Barcelona Gabriel
9/22/2010 22:16
Det var halvtidsvila när jag skrev detta så det kan finnas en risk till att folk missade det så därför väljer jag nu att kopiera in det eftersom jag skulle vilja höra åsikter. Nu är det förvisso ett väldigt långt inlägg, men jag hoppas att ni tar er tid ändå. Det jag skrev var:

Det är uppenbart att vi kommer att ha det rejält svårt den här säsongen med den fotboll vi praktiserar, framför allt på hemmaplan men säkert även på boraplan mot lite sämre lag. Detta är ingen nyhet, men alla lag börjar ta det till en överdrift. Dom åker till Camp Nou med endast en tanke, att stänga sig där bak och täppa till ytor. Lagen åker inte till Barcelona för att spela fotboll!

Nu till saken. NÅTT måste göras! Vi kan inte fortsätta spela fotboll på det här sättet mot lag som vill försvara sig med detta medel, det funkar inte. Vi hade tur att det funkade mot Chelsea för 2 år sen och mot Inter åkte vi ut förra året. Nu har även de sämre lagen i La Liga blivit mer effektiva på att spela sån anti-fotboll - och visst, det är jävligt fult och fegt men va fan, det funkar ju så varför skulle dem inte spela så!?

Vi måste börja spela lite enklare fotboll! Med det menar jag, spela mycket mer chans spel än vad vi gör idag, vi måste utveckla vårat spel ännu ett snäpp. Spela svårare passningar istället för att spela dom säkra passningarna som är till för att hålla bollen inom laget och hitta ytor. Vi måste börja skjuta mer och springa på returer. Träna enormt mycket mer på fasta situationer och lära oss att utnyttja dem betydligt bättre än vad vi idag gör.

Allt handlar om att bara göra 1 mål! När vi väl har gjort det målet, så återgår vi till vår normala fotboll - men tills dess, måste vi ändra på saker och ting för sanningen är att vi har blivit för förutsägbara och om vi inte ändrar nått inom en snar framtid så lär vi inte vinna ligan i år.

Guardiola får se till att hitta en lösning. Det kan vara svårt men det är inte svårt att testa saker.

*Chans spela mer. Testa svårare passningar, sök spelare som är täckta och inte dom som är otäckta av motståndarspelare som enbart täcker ytor.

*Skjut mer och spring på returer, alla måste börja skjuta, skjuta och skjuta, tillslut kommer det en retur eller ett turmål 'ala madrid'.

*Börja träna på fasta situationer och utnyttja dem bättre än vad vi gör idag. Det spelar ingen roll att vi skapar 20 hörnor per match när det inte skapas en enda målchans på dem (visst nu gjorde vi mål mot At. Madrid och Pana på hörnor och jag vill se MER av den vanan). Sluta med alla korta varianthörnor för dem har också blivit förutsägbara. Sånt kan vi hålla på med när vi vill försvara en ledning i slutet av matcherna för att hålla bollen inom laget, men inte för att utnyttja en fast situation.

Detta är tre basics enligt mig. Det är enormt viktigt för jag ser redan nu att det kommer att bli så här och det ser mer och mer ut som en jobbig dejavú. Det Inter och Chelsea gjorde är ingen konst, det är inte svårt att spela en sån fotboll, vad som däremot är svårare är att hitta lösningar till det spelet. Vi såg att Man U inte hade en enda målchans när Ranger spelade så mot dom.

Sedan finns det även andra saker som vi måste bli bättre på och det kallar jag "fulspelet".

*Fulspelet - Real Madrid är mästare på det här. Att klaga på varenda domslut som går emot dem. Barcelona spelare har vissa sånna spelare (Alves) men bortsett från honom så har vi väldigt många ärliga spelare som spela "fair". Det måste också ändras. Jag skiter om det strider mot folks moraliska åsikter och att "det är bra att Barcelona är sånna pga bla bla bla". Gnäll mer, pressa domaren mer, tryck på mer!

Och sist men inte minst, konstringsspelet. Det här är inte heller Barças spel att spela fotboll och bör heller inte vara så. Men, när en kontringsmöjlighet kommer ser man hellre att våra spelare vänder tillbaks för att hålla bollen inom laget istället för att försöka få till en målchans. Nu ges det inte så många kontringstillfällen till att kontra eftersom motståndarlagen väldigt sällan går upp med så många spelare på vår planhalva. Men när dem väl får fasta situationer mot oss, som hörnor eller frisparkar och vi återtar bollen finns det alltid möjligheter till detta.

Allt detta bör göras tills vi fått vårat 1-0 mål för så fort vi fått det kan vi återgå till att spela den fotboll vi är bäst i världen på att praktisera. Men vid ett 0-0 resultat blir det en rysare i varje match om vi inte ändrar på nått.

Mot andra halvleken. Visca!
Barcelona 1.70-ligan.
9/22/2010 22:16
Var och såg västderbyt i Borås så hann bara se sista 10 av Barcas match.. inget man blev jätteimponerad av direkt. Var vi lika dåliga hela matchen?

Någon spelare som utmärkte sig positivt eller negativt?
Barcelona FaderMessi
9/22/2010 22:14
iniesta o xavi va riktigt usla idag faktist tråkigt!
Annons: