/spanien/barcelona/forum/14830.aspx/spanien/barcelona/forum/14830.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcadinho.
2010-11-16 15:58
Egentligen är det inte klubben som tar chansen med Afellay. Det är snarare han själv som tar risken. Jag hoppas att han är medveten om vilka krav som finns i sådana klubbar som Barca och flera till. Särskilt i Spanien, eftersom båda fans och ledningar av Real o Barca inte alls har för mycket tålamod för det mesta. Kravet på Afellay är enkelt att beskriva – han ska hoppa in i matcher och prestera bra fotboll minst.

Det är samma sak med t ex Khedira och Pedro Leon som båda är 23 år. De kostade cirka 10 milj euro, vilket är billigt för en klubb som Real. De själva tog en sportig chansning. Pedro Leon får knappt speltid, medan Khedira har lyckats peta ut Lass. Det skadar knappt klubben att Pedro Leon sitter mycket på bänken. Det är han själv som förlorar på det om man bortser från pengarna som han tjänar. Men Pedro bjuder lite extra bredd i alla fall. Han kom in i slutet mot Milan och kvitterade.

Vi vet inte i förväg om Afellay blir som P Leon eller Khed. Antigen kommer han värma bänken eller så lyckas han ordenligt så småningom.

Vi har en tunn trupp och det finns plats för 25 spelare i Spanien. Det är inte så att klubben TVINGAS sälja en spelare för att kunna få en ledig stol för holländare. Han kommer att sitta på en ledig stol. Det är också bra för Bojan och Pedro att få konkurrens.
Självklart är det bra för laget att ha ett extra nummer att slänga in i mf eller anfall. Att ha någon som event kan lasta av Xavi o Iniesta ibland.
Jag skulle gärna ha också en extra mittback i truppen (jag skrev om det redan i somras) – men det är en annan femma

På tal om Jeffren – förlåt att jag också är negativ, men jag tror inte längre på honom. Han har inte gjort så många bra inhopp. Jag tror inte längre att han är ”barcastuff”. Han är som typ Maxi Lopez eller Ezquerro, en omtyckt spelare men som inte räcker till. De hamnar någon annan stans till slut.
Barcelona .Sami.
2010-11-16 15:54
Haha vilken Mupp Mourinho är.
Barcelona Messidinho_10
2010-11-16 15:41
Canalets

Haha Affe låter som värsta gubben ju.... På wiki står det hans smeknamn är Ibi det låter mycket bättre tycker jag då.
Barcelona Pep the King
2010-11-16 15:27
Barca kommer köra över Real
Canaletes
2010-11-16 15:22
Messidinho_10

Det stavas Afellay!!!! *facepalm*
Barcelona Pep the King
2010-11-16 15:21
Bra köp av Barca!!
Canaletes
2010-11-16 15:20
Vi kan börja kalla han för Affe. Som alla i Sverige gör, alltså förkortningar på namn.

Hur kommer det sig att Affe kan spela CL, har inte Affe spelat Europa League? Eller har dem ändrat reglerna? :S
Barcelona Messidinho_10
2010-11-16 15:20
westinho

Du är ute och cyklar Affelay ska det vara!!!
Barcelona .Sami.
2010-11-16 15:09
Afellay har sjukt bra skott. Som Xavi och Iniesta saknar. Bra köp av Barca! Och att han kan spela Cl gör det bara mycket bättre!
Välkommen Affy:)
Delarocha
2010-11-16 14:40
DM1982

Jeffren är väl inte ens speciellt ung längre? Äldre än Bojan. Hade han varit 17 hade jag sett potential och intresse men nu känns han inte direkt het alls. Har inget emot att bli av med honom. Förövrigt dags för Bojan att visa potential snart. Han är 20 år och dags för honom att ta tag i karriären. Visst, han får inte så mycket speltid men när han väl får det är han fan sällan bra.
Barcelona westinho
2010-11-16 14:25
AfeLLay, inte AFFelay.
Barcelona Barça-MeTi
2010-11-16 14:20
Gutt som fan Ibrahim Affelay Welcome to Barcaaaaaaaaaaa :)
Barcelona Messidinho_10
2010-11-16 14:04
Affelay Affelay Robin Affelay.

Bienvenido Affelay
Barcelona barca kid
2010-11-16 13:39
Tryckte på tippa istället för skicka.
Barcelona barca kid
2010-11-16 13:38
Väldigt bra köp och att han är född samma dag som mig gör det inte sämre.
Barcelona Messidonainiesta
2010-11-16 13:20
Barcelonistas: Bra köp "vi" gör men att jämföra Özil med Affelay är lite att ta i.

Självklart hoppas jag att han blir bättre än Özil.

Lite realistiska måste vi vara.
Barcelona El Seny #15
2010-11-16 12:38
Yttrandefrihet eller hur var det du sa i sommras Raiola???
Barcelonistas
2010-11-16 12:31
jag är glad att vi inte köpte özil för nu har vi affelay och han är minst lika bra om inte bättre + jävligt mycket billigare kaffepengar!
Barcelona DM1982
2010-11-16 12:24
Hetfield- Megan Fox is a dude

Blanda inte ihop Pep med Ferguson nu. Pep är en oerfaren tränare som lär sig grunderna nu nästan. Han kommer göra misstag, helt klart. Men så länge vi vinner CL och ligan så måste väl han göra något rätt, eller hur?

Du nämner Jeffren. Jag kan inte riktigt se att han har en framtid hos Barcelona. Killen är skadebenägen, är man så ung och skadad ofta vågar jag inte tänka hur det blir när han blir äldre.

Visst ville Pep ha en smal trupp men han är inte dummar än att han fattar läget. Det funkar inte och då köps det in en mycket billig spelare som även är bra. Visst skulle det kanske funka med en egen produkt men Afellay är äldre (inte gammal) och "färdig". Det ska gå att kräva lite av honom direkt. En holländsk spelare lär väl inte heller bli helt konfys över vilket sätt Barcelona spelar så han kommer nog komma in i spelet väl.

Det som imponerar mest på mig just nu är dock den nya ledningen och hur de hanterar värvningar. Inte en massa snack hit och dit utan de jobbar fint och sedan pang en värvning. Mycket bra jobbat, hoppas det håller i sig.

Om det inte funkar med Afellay så är det bara att sälja honom. Känner på mig att det kan vara ett köp för att locka över Fabregas. Afellay och pengar för Fabregas kan nog få Arsenal att vekna. Spekulerar bara.
Barcelona Rambla~
2010-11-16 12:23
Hetfield

Jag är övertygad om att du har fel om Chyg. Klubben behövde pengar, kassan för löpande utgifter var ganska så tom under sommaren. Chyg har själv i efterhand sagt att han fortfarande hade Peps förtroende och att denne inte ville bli av med honom. Det har tom ryktats om att Pep och Sandro ett tag fick en kyligare relation efter det.

Pep har aldrig propsat på att värva Zlatan. Visst har det ryktats om Adebayor, men jag har aldrig hört eller läst Pep säga något om en stor target. Han ville ha Villa redan den säsongen Zlatan värvades. Txiki träffade ju tom Villa och agent nästan i hemlighet. Valencia vägrade sälja, that's it.

Oavsett vilket nu vad som hände i somras. Vi (du, jag och många andra) anser att Pep gjorde totalt fel som tackade nej till Özil. Så långt bra eller hur? Kan vi då inte enas om att det ändå är starkt av Pep att nu erkänna sitt misstag och nu visar sig vara villig att lyssna på råd från andra inom klubben?

Kan det var så här? Pep är orolig över Bojans form (han är garantrat inte ensam om att vara det), han förväntade sig mer av Bojan. Det hintade han ju redan efter förra säsongen tog slut att Bojan förtjänar mer speltid ävn vad han fick då. Jeffrens ständiga skador och nu även Xavis problem med hälsenan. Han anser att Thiago och JDS inte riktigt är redo ännu för att få allt för stort ansvar. Om vi är ärliga så är de fortfarande väldigt gröna på den här nivån. Visst glimtar de till då och då så att man ser deras talang men Pep vet bättre än så. Att det krävs prestationer i så gott som i varje match.

Om mina teorier stämmer att Pep har tänkt om, ska vi ju bara vara glada att han släppt lite på den där berömda envisheten och börjar resonera logiskt.
Barcelona Frodo
2010-11-16 12:16
Barney S

För varje dag som går inser jag hur nöjd jag är över att ha blivit av med Zlatan och hans svin till agent. Jag förstår inte hur vissa inte kan se hur mycket skitsnack som kommer från Bojans bänkvärmares mun och pizzabagaren.

Intervjun på TV10 sa det mesta man behövde veta om situationen.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-11-16 12:10
Rambla

Kom igen buddy, båda vet att det inte stämmer. Chyg köptes för 25 miljoner året innan Sandro tog över, det var knappast Sandro som viskade i Peps öra "Ge inte Chyg speltid". Faktum var att Chyg fick aldrig speltid för att Pep inte litade på honom och därför försvann han från klubben. Det med att Sandro tvingade bort Chyg är BS, Sandro är bara en scapegoat i det här läget då Pep visste mycket väl att Chyg var helt fel för laget.

När det gäller Zlatan så vet du lika bra som jag att redan när Pep tog över så ville han få bort Eto'o för att få in en stark targetspelare, det pratades om en hel del om Adebayor. Nu blev det så att Eto'o stannade i klubben och vi vann trippeln, så vad gör Pep året efter? Jo, han vill fortfarande ha en targetspelare, och vem är bättre än Zlatan?

När han blev av med Zlatan så DÅ förstår han att Barcelona behöver ha en rörlig anfallare. En väldigt dyr läxa för klubben och mister.
Kan vi enas om att Pep är dålig på att stå för en sak och att han hela tiden ändrar sig?
Barcelona Barney S
2010-11-16 12:01
" Cruyff kan dra åt helvete. Han ska bara hålla käften, säger Raiola till SPORT-Expressen."

Raiola: Han är en "nobody". I lol´d

Då tycker jag att du kan återgå till att baka pizzor och rengöra resturangbord.
Han borde inte ens få uttala sig, jävla rikspucko.
Den dagen Raiola dör kommer jag höja ett champagne glas av finaste sort i skyn.

Barcelona Rambla~
2010-11-16 11:53
Hefield

Nu är du lite orättvis. Pep ville inte sälja Chyg, det var Sandros påhitt. Det var heller inte Pep som propsade på Zlatan. Pep ville ha Villa men Laporta och hans polare ansåg att det dök upp ett tillfälle och svängde helt oplanerat förbi Moratti i Milano för att värva Zlatan. Laporta frågade Pep, skulle du kunna tänka dig Zlatan? Pep, ganska så oerfaren ändå som coach, varför ska han tacka nej till en världsspelare?

Att det sen inte fungerade som det var tänk och sket sig, är en annan femma men knappast något man kan skylla på i efterhand med facit i hand.
Barcelona Barcakadabra
2010-11-16 11:53
Hallååå!
Det känns som messi gör sin bästa säsongstart någonsin, men det tråkiga är att jag inte hittar någon fakta på hans stats vid denna tidpunkten från tidigare år. Så jag kan inte vara 100% säker, men han har väl aldrig startat såhär bra?
Barcelona .Sami.
2010-11-16 11:49
Att Afellay kan peta Pedro det tror jag inte. Men självklart den som spelar bäst får helt klart starta.
Barcelona Essienesque
2010-11-16 11:45
Hetfield- Megan Fox is a dude - Förstår vad du menar men din liknelse motsätter din punkt lite. Jag menar, om någon väljer något man har sett först efter att ha tittat på 20 andra, så skulle jag säga att det förmodligen är det ''rätta'' köpet. Om han hade gått in och köpt den första klänningen han sett skulle jag varit orolig. :)

Men ja, så länge värvningen stannar under 5miljoner euro så är det ett väldigt bra köp. I värsta fall är det en säkerhetsåtgärd till resten av säsongen som man senare kan sälja vidare för mer pengar, i bästa fall är det en rotationsspelare i anfallet. (Inte kan han peta Pedro!?)
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-11-16 11:43
Jag får väl förtydliga då vissa inte läser allt jag skriver:

Jag har aldrig pratat om pengarna, det är själva principen som är fel. Även om PSV skulle ge oss Afellay plus pengar så är det fortfarande fel.
Varför köpa en liknande spelartyp när man redan har fullpackat med liknande spelare i laget som väntar på sin tur? Varför köpa Afellay så att han plötsligt får kölapp nr.1?
Hur känner sig spelare som Bojan och Jeffren nu när Afellay lär komma?

Jag är så trött på Peps feghet när det gäller sådana saker, han köper Chyg sen så väljer han honom året efter. Han köper Zlatan (Barcelonas dyraste värvning) säljer honom året därefter, han vill bli av med Eto'o och vi vinner trippeln, han vill ha en liten trupp sen så ett par månader efter så vill han värva igen. Bestäm dig!

Barcadinho

Jag är inte negativ till en värvning, det har jag förespråkat för sen dag 1, jag vill bara ha en spelare som inte hämmar de andra talangernas utveckling. Jag hade velat se en target/fox in the box spelare då vi saknar en i laget.

Ja visst, jag ville ha Özil, men han hade bara behövt konkurrera med Iniesta och Thiago medan Afellay lär kämpa med Pedro, Bojan, Nolito (?), Jeffren, Adriano, Messi och till viss mån Iniesta på kanten.
Barcelona Barcadinho.
2010-11-16 11:43
Hetfield -
Jag förstår inte varför du är så negativ om affären.
Du har ju varit super intresserad av Özil tidigare under många av dina inlägg.

Özil och Afellay är inte samma spelare förstås, men jag förstår inte i alla fall varför du är så stark emot.

3 milj euro är halva priset på ett reapris.
Affären påminner mig snarare om en tjej som går in i en butik och köper en snygg klänning för 30 spänn. :D
Barcelona Pep the King
2010-11-16 11:36
Hetfield- Megan Fox is a dude
Vad då dumma värvning. Det är sjukt bra köp! Plus att han kostar så billigt också. Han kommer passa in i Barca perfekt. Skärp dig!
Annons: