/spanien/barcelona/forum/14770.aspx/spanien/barcelona/forum/14770.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
PedroRodriguez
2010-11-25 16:44
Abbe

Hittade fyra spelare som absolut inte ska med här:

Gigi Buffon - Legend men är helt enkelt inte bra nuförtiden

Alessandro Nesta - Gammel och långsam, blir bortgjord varenda match

Kaká - Den absolut värsta förändringen i fotbollens historia, från och vara så bra till att gå ner så mycket

Dimitar Berbatov - Har absolut inget i den listan att göra, Långsam , INGEN arbetskapacitet , mest ojämn i världen och allmänt dålig

AndreD
2010-11-25 16:34
Maduro (Valencia): "At a club like Madrid it's more about who you are. At Barça it's about what you can." [nusport]

Bra sammanfattning.
Barcelona Abbe.
2010-11-25 16:26
addeh

Alternativt Berbatov, han hör inte heller hemma i något världslag.
Atlético addeh
2010-11-25 16:22
Abbe

Tycker det snarare känns som en lista över de 55 fotbollsspelare som säljer mest tröjor. Vad har exempelvis Kaká att göra på listan då spelare som Luis Suárez inte är med?
Barcelona Andreas (Aris/Brasilien Red.)
2010-11-25 16:17
haeger

16 mål på de senaste 10 matcherna.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-11-25 16:15
Den tyska vänsterbacken Marcel Schmelzers agent påstår att Barcelona är favoriter att värva hans klient. Vad tycker ni om detta? Jag har ingen koll på Schmelzer, någon som har?
Atlético addeh
2010-11-25 16:13
haeger

Messi har gjort 16 mål på de 10 senaste matcherna, men då är även landslagsmatcher inkluderade.
Barcelona Barca-nist
2010-11-25 16:11
haeger

här kan du se statistik!
Barcelona haeger
2010-11-25 16:08
Hur låg det till nu med Messi? Var det 14 mål på de 10 senaste matcherna, eller hur var det? Är riktigt lat just nu så jag orkar inte kolla upp det.
Barcelona Barca-nist
2010-11-25 16:05
Det verkar som Pep och Piqué valde att inte ta det andra kortet frivilligt för att inte hamna i samma situation som Reals. Känns skönt och slippa höra hela gnället trots faran för avstängning framför.
Barcelona Abbe.
2010-11-25 16:03
Listan på spelare som är nominerade till FIFA's världslag i länktips.

Man undrar ju hur vissa namn hamnade där. Bara för att nämna någon och krydda på stämningen inför el Clásico så hör jag gärna FIFA's motivering till varför Kaka är med.
Barcelona teddycule
2010-11-25 15:41
Förlåt om detta är lite offtopic men hur kommer det sig att Messi tar våra frisparkar? sitter och tittar på lite youtube-klipp och både Alves och Villa har gjort flera fina strutar på frispark, medans jag inte kan hitta ett enda frisparksmål av Messi!
Barcelona el Flaco
2010-11-25 15:35
Fördelen med att ha Wenger som tränare är att han redan har bra koll på La Masia...

Nä men skämt å sido så sällar jag mig till den skaran som inte vill se fransmannen på vår tränarbänk. Visst, Wenger ska ha cred för att ändrade spelfilosofin i Arsenal och satte upp nya ramar, men det finns flera aspekter i hans tränarsätt så får mig att tycka att han är aningen överskattad. Han begår samma misstag år efter år utan att åtgärda de uppenbara bristerna i laget (målvakt, stark mittback, pålitlig målskytt, osv.) och varje år får man höra samma uttjatade fras om Arsenal: Nästa år så kommer de utmana om de stora titlarna!

Kort och gott; nej tack till Arsene Wenger. Har faktiskt inte tänkt mig någon annan som ska ersätta Pep. Ser att vissa har nämnt Luis Enrique. Fördelen med honom är att han redan nu tränar flera av spelarna som är på väg upp från B-laget och att han verkar föredra mer fysiska spelare, något som tidigare har saknat i vårt lag och bredd. Men jag vill ju naturligtvis att Guardiola ska fortsätta, så länge han har motivationen och energin att fortsätta.

På tal om Pep så läste jag idag (länktips) att hans far, Valentí Guardiola, har sagt att han oroar sig för sin sons hälsa, med tanke på att Pep tillägnar 24 timmar åt att analysera och planera varje match. Detta är väl ett bevis på vilket engagemang vår míster verkar ha för sitt jobb.
Barcelona el Flaco
2010-11-25 15:25
Abbe: "Med Lucho som tränare så skulle el Clásico-mötena öka ytterligare en dimension ;-)."

Oh, varje gång el Clásico närmar sig så saknar man Luis Enrique ännu mer med tanke på hans sätt att tända till och oftast näta i just de matcherna. Med Lucho på plan var det alltid garanti för morbo, särskilt på Bernabéu.


AndreD/

Real Madrid valde att inte förlänga med Luis Enrique och Barça värvade honom på så sätt via free transfer.
Barcelona Gabriel
2010-11-25 15:12
Håller absolut med Hetfield, att se Wenger som tränare i Barça vore som rena rama mardrömmen. Avskyr verkligen han. Större loser får man leta efter. Visst, han är duktig på att hitta unga spelare och utveckla dem till storstjärnor men han är likaså en tränare som inte vunnit skvatt i Arsenal på några år nu. Dessutom hatar jag honom något enormt, så fort en ny talang finns tillgänglig e han där likt en reptil med sina sylvassa klor och tänder för att sno åt sig denne. Tål inte heller bilden av honom i TV rutan. Gnäller som bara den, tycker nästan synd om honom för varje gång som Arsenal förlorar, det ser ut som att han ska börja gråta. Nej, tycker inte alls att han känns rätt för oss. Det skulle vara jobbigt rent personligt för mig att tvingas se honom på tränarbänken i Camp Nou efter alla dessa år som jag snackat skit om honom och rent ut sagt avskytt han.

Nej tack!

Däremot måste jag hålla med om att Luis Enrique känns intressant som Peps ersättare om han skulle välja att avgå. Man kan också ge sig fan på att Luis Enrique kommer att vara mycket mer kontroversiell av sig än vad Guardiola är. Han skulle aldrig kunna hålla sig för att svara på Mourinho exempelvis. Han skulle också vara mycket mer aggressiv mot domarna än vad Pep är, det är jag helt hundra på. Nu vet jag att vi har Tito vid Peps sida och jag älskar honom, men det skulle ändå vara oerhört roligt och intressant att se Pep och Lucho sida vid sida på bänken.
AndreD
2010-11-25 14:57
Någon som vet varför Luis Enrique lämnade Real för att gå till Barca? Måste ha funnits en anledning...
Barcelona teddycule
2010-11-25 14:40
Wenger skulle säkert göra ett bra jobb i Barça men det känns bara så sjukt fel att se honom i klubben efter allt som hänt med Fabregas och snodda talanger m.m. Det positiva med wenger som tränare vore väl att Fabregas inte skulle ha någon anledning kvar att stanna i Arsenal.
Barcelona Abbe.
2010-11-25 14:06
Med Lucho som tränare så skulle el Clásico-mötena öka ytterligare en dimension ;-).

Jag ser gärna att Pep stannar, men någonting jag har lärt mig är att han aldrig går in i någonting om han inte är 100% motiverad. Så väljer han att lämna när kontraktet går ut, så är det rätt val, för då är han inte motiverad. Han vill alltid det bästa för klubben. Han är inte bara tränare för Barça, han är också en av de största supportrarna till klubben.
Atlético addeh
2010-11-25 13:42
Jag ställer mig på Hetfield och elbracos sida angående tränarspekulationerna. Luis Enrique vore det ultimata alternativet om Pep inte kommer fortsätta. Han har gått ungefär samma väg som Pep, känner till klubben väl och har hjärtat på rätt ställe.
Barcelona el Maestro!
2010-11-25 13:38
Mourinho är en mer taktisk tränare medan Wenger är en som håller fast vid sina idéer. Jag gillar den senare egenskapen. Det vinner man med i längden.

Edit: Glömde att säga, Sir Alex är den bästa klubbtränaren jag har sett. Det har inte funnits någon bättre tränare - hittills, enligt mig.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-11-25 13:33
el Maestro

Ja, du får ju gärna tycka det, jag respekterar det helt och hållet. Jag tycker personligen att Benitez och Wenger är europas mest överskattade tränare och att folk drar paralleller mellan de och t.ex: Ferguson och Mourinho är bara skrattretande.
Barcelona el Maestro!
2010-11-25 13:29
"Vilka höjder pratar du om då? "
Det går kanske inte alls att nå högre höjder än den höjd som Pep nådde med Barca! Den historika trippeln i sin första säsong som tränare
Sex titlar på ett år - historisk det med.
Den historiska vinsten mot marängerna i deras hemma-arena. Det kan inte bli bättre än så här men det kan bara upprepas.

Vad jag menar är dock att Wenger har förutsättningar att nå framgång med Barca. Det är bara min åsikt och den grunder jag på min uppfattaning om vilken typ av tränare Wenger är. Han är en av de bästa som finns.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-11-25 13:19
el Maestro

Vilka höjder pratar du om då? Vi ligger bakom Real Madrid med 1 poäng (vilket kan ändras på måndag) och vi leder CL-gruppen, det kan ju knappast bli bättre än såhär om jag ska vara ärlig.

Nej tack till Wenger, han är mer intresserad av att stjäla talanger än att vinna.
Barcelona el Maestro!
2010-11-25 13:00
Hetfield- Megan Fox is a dude
Javisst, en tränare med lågprofil som kan klubben vore bra i teorin men Rosell är inte Laporta. Han vill säkert värna om att behålla filosofin men samtidigt vill han säkert fortsätta att vinna titlar. Han vill inte vara sämre än sin föregångare. Jag tror därför inte att Rosell skulle chansa med en oerfaren tränare. Han verkar inte vara den typen, tror jag.

Wenger har vunnit titlar. I de senaste åren har han visserligen inte vunnit några titlar men han har arbetat väldig smart med tanke på hur klubbens ekonomi har sett ut, ny arena, o.s.v. Nu är Arsenal den klubb som har den bäst sköta ekonomin i Premier League lagen.

I Barca skulle Wenger nå nya höjder med hans sätt att tänka som inte alls är främmande för Barca som klubb. Jag är säker på att han hade tillfört ytterligare nya dimensioner i Barcas spel.
Atlético addeh
2010-11-25 12:57
Som vanligt kommer ett vackert tifo pryda Camp Nou när spelarna gör entré på måndag. Årets tifo kommer täcka alla läktarområden på den enorma arenan. På den långsidan spelarna först ser när de äntrar planen syns texten T’estimo Barça, vilket är katalanska för "Jag älskar Barça".

Vilken jävla känsla det måste vara att springa in på en av världens största arenor och skåda ett sådant tifo. Wow!
elbraco
2010-11-25 12:50
Hetfield & el Maestro

Trodde jag skulle hinna bli först att föreslå Luis Enrique, men Hetfield var före! Vilket inte är så konstigt om man tänker efter, han går i princip samma väg som Pep gick.
Tror inte Wenger hade gjort någon större succé om jag ska vara ärlig.
Hans "storhet" (numera iaf) är att hitta unga spelare, och eftersom vi redan har La Masia....ja, vad ska vi då med Wenger till. Han tar ju ändå bara från oss redan ;) Fördelen med mindre etablerade tränare är att de kan anpassa sig efter våran spelstil och vårat lag. Om Capello eller Mou hade tagit över hade de säkert försökt "implementera" deras egna tänk.

Det är ju även därför många inte håller Pep som en av de bästa tränarna; han har inte gjort så stora ändringar. Och det är ju det som är genidraget, att behålla spelstilen etc etc.
Jag hade lagt min röst på Luis Enrique iaf, men bäst av allt är ju om Pep stannar självklart.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-11-25 12:42
el Maestro

Visst, om vi vill sluta vinna så kan vi alltid ta in Wenger ;)

Nej men skämtåsido, varken Rijkaard eller Pep var "high profile" när de värvades, så varför gå emot det? Det har tydligen funkat hittills, så varför inte ta in en tränare som har bra koll på laget men som är relativt anonym? Jag kommer ihåg att folk hatade Rijkaard under hans första år, men Laporta gav honom en andra chans och hur blev det då?
Folk gapade efter Mourinho och vi fick Pep, se hur det gick.

Så slutsatsen är: Nej tack till en stortränare, antingen så gör man allt för att behålla Pep eller så tar man in en anonym trotjänare som t.ex: Luis Enrique.

Hur tänker de att Atletic Bilbao ska värva Carew när han är från Norge, sist jag kollade så ligger Norge en bra bit från Baskien.
Barcelona Abbe.
2010-11-25 12:34
el Maestro!

Tror inte det är så enkelt. Antingen måste du ha baskiskt blod eller vara fostrad i klubben för att få representera A-laget. Så vitt jag vet i alla fall.
Barcelona el Maestro!
2010-11-25 12:28
Abbe.
Norrmannen är kanske ingift bask. Han har bott i Spanien när han spelade för Valencia. Räcker det att gifta sig med en baskisk för att få spela för Bilbao? Spekulerar bara.

Angående Pep som tränare. Om han inte förlänger sitt kontrakt i nästa säsong vilket är inte omöjligt, vem kan ni tänka er som tränare för Barca?

För mig är det glasklart vem som kan axla tränaruppgiften i Barca utan att göra avkall på filosofin. Det finns bara en tränare, Arsène Wenger. Han är en av de få tränare, som jag ser det, som kan tillföra ytterligare något nytt eller har förmåga att vidareutveckla den filosofi som Barca har.
Vissa tränare passar vissa klubbar. Mourinho passar Real Madrid som handsken med sin arrogans, och "jag är bäst mentalitet" medan Arsène Wenger är den typ av tränare som skulle kunna passa Barca.

Sanna mina ord, Rosell kommer att försöka sig på att värva Arsène Wenger, om Pep gör klart för honom om att han inte förlänger med klubben.
Barcelona Rambla~
2010-11-25 12:17
Hetfield

Det är gjort, jag skickade ett mail till centralredaktionen. Fick just svar. Han byter tydligen nickname hela tiden för att undgå upptäckt, men de var ändå säkra på att hitta honom i sin databas. Det roliga är ju att jag inte ens "pratat" med människan varken i pm eller på forumet. Han kommer att få en långtidsspärr nu.
Annons: