/spanien/barcelona/forum/1468.aspx/spanien/barcelona/forum/1468.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Katalano
2016-04-01 09:17
DM1982

Orkar inte ens öppna länken nu när det är 1a april. Litar inte på nåt idag!
Barcelona Andresito
2016-04-01 09:11
Var försiktiga med aprilskämten idag, trust no one.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Santiago Cazorla
2016-04-01 07:41
@Lion24:


Det är därför det ofta är så enkelt att väggspela med Leo. Han väntar tills motståndaren går emot honom, släpper bollen till en medspelare och tar sedan snabbt upp en ny position så att han kan få tillbaka bollen och kan efter det slå den avgörande passningen/gå på skott beroende på vart han befinner sig på planen. Här är bara ett exempel av många. Väldigt bra av Pedro också såklart!
Barcelona DM1982
2016-04-01 07:15
BREAKING: Suárez ruled out of El Clásico https://t.co/mGJiNiA95t [totalbarca]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-04-01 01:17
Lion24

Håller verkligen med dig att Barca's spel inte har sett ut stabilt. Nu säger jag inte så p.g.a Villareal matchen utan syftar på senaste 5 matcherna.

Har sett att många känner sig säkra här inne inför den kommande matchen.

Jag, jag har fan inte kunnat sova i 2 veckor. Kan fortfarande inte sova heller.
Det konstigaste av allt är att sist vi skulle möta R.Madrid så var jag kolugn eftersom jag förväntade att vi skulle tappa poäng utan Messi.

En av sakerna som har gjort mig orolig den här gången trots att Messi är tillgänglig är R.Madrid's spel.

Har småtittat på deras matchen och jag har märkt att de har börjat köra mycket tidiga inlägg till deras trio däruppe. Det har sett jättefarligt ut. Bayen är det andra laget som har kört samma spel som R.Madrid d.v.s mycket tidiga inlägga och så fyller de på bra i straffpositionen med.

Tråkigt att Mathiue har gått sönder precis inför slutsporten. Har läst här inne hur många av er sågade ihjäl honom tills han skadade. Om vi ska vara ärliga mot varandra så har Mahtiue sett hur stabilt som helst hela 2016.

Vem minns inte när han fick hoppa in senaste El clasico?

Synd, väldigt synd för jag litar fan inte på Vermaellen än då han inte har fått många minuter. Bartra ska vi inte ens gå in på.

Hoppas det går bra på lördag.

Go natt och Go morgon. Hoppas ni får en underbar dag/helg..
Barcelona Lion24
2016-03-31 21:21
Att passa en boll är inte det svåraste man kan göra. Att kunna passa är en grundregel i fotboll. Vissa har en väldigt känslig fot och vissa har inte passningsspel som bästa egenskap. Men när ska man passa? Jag tror att det finns en teknik i när man ska passa, eller en tanke. Jag har märkt ett enbart dom smartaste spelarna har den här tekniken. Framförallt är det två spelare som använder sig av den här tekniken, Xavi och Messi. Om man studerar dom två när dom ska passa, så ser man oftast att dom passar när motståndaren närmar sig dom.

Om vi föreställer oss att Leo har bollen på en offensiv central position. Om han har bollen så kommer motståndaren inte bara stå där. Det bästa är att han bara stå där för då lämnar han inte son zon/yta. Men motståndaren kommer med 99% säkerhet att gå på Leo för att försöka störa eller ta bollen ifrån honom. Men när motståndaren precis är vid Leo så passar Leo. Problemet med det försvararen gör är att han lämnar sin position. Det bildas en yta bakom honom, möjligtvis liten men tillräckligt för att världsklasspelare ska kunna utnyttja den. Spelare som Xavi och Leo väntar med att slå passningen tills motståndaren är så pass nära att han nästan kan ta bollen, för då har Xavi och Leo fått motståndaren ur sin position som nån annan sen kan utnyttja.

Det var bland annat detta som Xavi nämnde i en intervju för några dagar sen om frågan vem som är bäst av Cristiano och Messi. Xavi sa att båda har fysiken men Leo är smartare, tills alla madridistas började skita på sig så klart och menade på att Xavi är dum i huvudet. Men det är just det här som Xavi menar. Enligt mig är det bäst att passa när motståndaren är tillräckligt nära en, för då får man honom ur sin position och nån annan kan utnyttja den yta som uppstår.
Barcelona Nemesis 10
2016-03-31 20:00
"For Juande Ramos in 2008, his Clasico initiation was a 2-0 defeat; for Manuel Pellegrini the following year, it was 1-0; for Jose Mourinho after him, it was 5-0; for Carlo Ancelotti three seasons later, it was 2-1; for Rafa Benitez last November, it was 4-0.

Now it's the turn of Zinedine Zidane."

Intressant att ingen av Reals 5 senaste tränare har lyckats vinna sin första el clasico match och då är det verkligen inga amatör tränare dom har haft.
Jag har en bra känsla inför lördagen, vi måste vinna övertygade för att skapa ännu mer kaos i Real Madrid.
Barcelona Gabriel
2016-03-31 18:42
Vlom

När det gäller det prestationsmässiga kring ter-Stegens nivå när han fick chansen i ligaspelet i inledningen av säsongen så väljer jag att försvara honom pga det faktumet att det inte är enkelt för en ung målvakt att steppa in med den press han har på sig. Med press menar jag inte bara från cules och fans runt om i världen utan troligtvis även från Lucho, om inte direkt så iaf indirekt. Han vet om att han var tvungen att superprestera för att få fortsatt förtroende när väl Bravo kom tillbaka efter sin skada, det i sin tur resulterade i att han ofta överkompenserade saker kring sitt spel (något som fortfarande kan hända när vi väl ser honom spela).

Det är för mig mer förståligt än hans uppförande på sistone för trots att jag älskar Mats så gillar jag inte heller när man går vägen via media för att få det man vill. Det borde ha skötts internt utan att gå till pressen. Må hända att han inte är nöjd med sin situation, något jag också kan förstå men nej, man gör inte sådär. Han är ung och måste bli mer rutinerad när det kommer till sånt här. Det skapar onödig drama och turbulens i laget och det kan bli dålig harmoni.

Jag hoppas att man väljer att låta ter-Stegen lånas ut till en klubb där han kan få förtroende från dag 1 som förstakeeper samtidigt som vi behåller Bravo. Jag var emot Bravo värvningen från början inte enbart för att han skulle stå i vägen för Ter Stegen utan också för att han enligt mig inte höll tillräckligt hög nivå för att spela hos oss. De orden har jag fått äta upp, han är en riktigt duktig målvakt och beviserligen så har han kvalitetsmässigt o göra i en klubb som Barcelona. Han är just nu en mer säker och stabil målvakt och jag kan förstå valet av att låta honom stå som första keeper - även om jag personligen ändå hade valt att satsa på ter-Stegen.

Hoppas att det här löser sig bra för alla, och med det menar jag att vi gör allt i våran makt för att inte sälja honom.
Vlom
2016-03-31 18:13
Angående dramat kring Ter Stegen så måste man tyvärr skaka på huvudet när denne väljer att gå ut inför öppen ridå. Tysken borde hellre satsa på att försöka konkurrera ut Bravo när väl chanserna kommer till honom och därmed visa sig vara den bättre målvakten än att rent ut sagt utpressa klubben via pressen. Ter Stegen var dålig när han väl fick chansen att vakta buren i ligaspelet när Bravo var skadad i 1-2 månader under hösten.
Barcelona Lion24
2016-03-31 18:11
Det går inte en timme förrän jag börjar tänka på lördagens match men även framtida spel i Champions League. Det ända jag tänker på inför clasicot är hur vi ska spela. Jag tycker att det har varit ganska tydligt att Madrid inleder matcherna mycket svagt men där man börjar spela bättre i andra halvlek, i alla fall sen Zidane tagit över. Det gäller att vi spelar som vi gjorde förra året vid den här tidpunkten, då ser jag inte att många lag som kan stoppa oss. Det gäller att vi går för fullt i första minuten. Så fort domaren blåser igång matchen ska vi jaga mål. Vi ska vara aggressiva och intensiva som djur som inte ätit på flera dagar.

Hade jag varit Lucho, hade jag skrämt Madrid imorgon på presskonferensen. Jag hade i alla fall startat något kontroversiellt inför matchen. För första gången sen Pep var tränare så tror jag att Madrid är rädda eller i alla fall inte bekväma. Dom kan se hur coola ut som helst inför matchen eller på presskonferensen men om vi är aggressiva från minut och vi visar tydligt Madrid hur matchen kommer se ut, då tror jag att dom kommer bli riktigt skraja. Jag tror att Real Madrid spelarna inte ens vet vart dom har sig själva. Jag tror att Real Madrid spelarna inte ens tror på det projekt som dom har just nu. Jag tror att Madrid spelarna har det där 'svaga bortaspelet' i tankarna. Det är därför jag tror dom är skraja, för på pappret har vi ganska jämnbra lag.

Från och med nu kommer jag inte acceptera någon mer ''vila'' eller spara sig till nästa match. Det är nu det avgörs. Har vi en 2-0 ledning inför andra halvlek vill jag inte dra ner på intensiteten för att ''vila'' till Atletico. Vi har ''vilat'' och roterat hela säsongen. Vi hade en toppform i slutet av 2015 men sen dess har vi inte varit övertygande. Det gäller att vi spelar fotboll på en hög men jämn nivå framöver! Inte välja ut vilka matcher som vi ska vara bra i, det är livsfarligt. Jag är säker på att om Lucho inte tänker någonting på Atlético, då vinner vi mot Madrid.

För att man ska kunna få ut intensitet i sitt spel under matcherna så måste man träna likadant. Man kan inte gå på träningarna för att sedan springa ihjäl sig på matcherna, det funkar inte. Det blir krock. Därför gäller det att vi höjer oss på alla möjliga plan de sista matcherna som återstår av säsongen. Jag anser att allt hänger på oss och ingen annan. Jag är ganska avslappnad inför clasicot i helgen. Möjligen beror det på att vi är ganska bekväma i ligan men det ända som jag är rädd för det är att Lucho börjar tänka på Atlético. Egentligen, om man håller en riktigt hög nivå under 80-90 minuter mot Madrid på lördag, så blir det lättare att träna och förbereda laget inför Atlético på tisdag.
Vlom
2016-03-31 18:09
@neymar JR:


Ifall om Mathieu återhämtar sig och bedöms vara spelklar efter sex veckor, så kan han faktiskt åtminstone ingå i truppen i samband med den sista ligamatchen för säsongen. Att det sedan blir då en månad kvar innan hemma-EM för Mathieu, gör att man verkligen håller tummarna för att hans läkeprocess går fort & smärtfritt.
Vlom
2016-03-31 18:09
@Rambla~:


Pep har tagit tuffare beslut när det gäller att göra av med betydligt mer profilstarkare spelare än Hart under sin tränarkarriär, att göra sig av med engelskmannen lär väl knappast beröra spanjoren särskilt mycket antar jag.
Barcelona the cameroonians
2016-03-31 17:54
Klubben kommer att försöka sätta samman ett lag från DreamTeam-eran 92-94 som ett sätt att hedra Cruyff som tränade laget på den tiden.

Vattnas i munnen redan nu kring möjligheten att få se Stoichkov, Romario, Pep, Koeman, Bakero, Ferrer och de andra i BlauGrana.
Barcelona neymar JR
2016-03-31 15:55
Rambla Precis, nu kanske folk här inne börjar uppskatta fransmannen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-03-31 15:25
Culés får en meltdown pga ett rykte från en engelsk tidning. Häromdagen var det ett rykte från England där vi minsann är ute efter Ramsey. Så länge det inte kommer något från en trovärdig katalansk källa så är jag inte orolig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2016-03-31 15:22
Ni alla minns väll att Thiago la upp en liknade bild dagar eller veckor innan han lämna Fc Barcelona för Guardiola?.......
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-03-31 15:17
@neymar JR:
Verkligen inte, han behövs som alternativ när det ska roteras. Nu måste vi förlita oss på en glaslirare och en 25-åring med taskigt självförtroende och som fortfarande uppträder som en valp emellanåt.
Barcelona neymar JR
2016-03-31 13:32
Matheiu borta resten av säsongen, inte bra alls....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-03-31 13:29
Om inte det är en indikation på att han blir kvar så vette katten vad som är haha!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-03-31 12:34
Rambla Ja det är möjligt att du har rätt i att det var det Pep menade när han sade så. Förmodligen är det bara bittra jag som är orolig över att vi ännu en gång ska slarva bort en personlig favorit till Pep precis som vi gjorde med Thiago och att det då undermedvetet blir Pep jag klandrar. Och jag håller med dig. Minns sommaren vi värvade ter-Stegen och sedan även Bravo att du och jag hade en hel del diskussioner här inne om att det skulle kunna innebära att vi slarvar bort Mats i det långa loppet. Blir det nu det som händer så kmr jag slita av mig håret.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-03-31 12:31
Haha, skulle precis skriva, så också det. Japp, han är i Barcelona, hemma. :)
Barcelona neymar JR
2016-03-31 12:30
Mats la ut en bild på Twitter Home sweet home och antar att han är i Barcelona :)...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-03-31 12:26
La salida de Ter Stegen tiene precio: 80 millones de euros Det där väcker åtminstone lite hopp, Barca släpper inte MAtS utan kamp, de vill ha kvar honom och klubbar får aktivera hans klausul. Det där har vi hört förr. Nu kommer detta från Sport så det ska väl tas med den vanliga nypan salt antar jag. Dessutom, Barca brukar inte tvinga kvar spelare som vill bort så allt handlar om vad MAtS vill gissar jag. Källa: Sport
Barcelona Rambla~
2016-03-31 12:14
Gabriel Så som jag minns det lovade nog Pep att inte försöka övertala våra spelare att lämna så länge det inte handlade om att spelarna själva ville lämna, vilket var fallet med tex Thiago. Har nu MAtS sagt att förändras inte situationen till nästa säsong så drar jag (här spekulerar jag bara) är det fritt fram för Pep att försöka sno åt sig honom. Något man knappast kan klandra Pep för, spelaren vill ju ändå bort. Om nu MAtS yppar sådana tankar inför Lucho så vet vi nog alla hur Lucho reagerar på sånt beteende. Hur fan kommer det sig att vi hamnar i denna situation ännu en gång? När vi värde MAtS hoppades jag och trodde vi hade målvaktsfrågan säkrad för minst 10 år framåt. Alltid ska vi hamna i de här situationerna med spelare. :(
Barcelona Gabriel
2016-03-31 11:48
Nu kommer alla pep-boys att komma in direkt och försvara honom med att det endast är ett rykte och att man borde vänta med avrättningsdomen. Agreed. Men jag gillar fortfarande inte det här ryktet!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-03-31 11:47
Måste instämma med alla varningsklockor som ringer i och med ryktet som placerar ter-Stegen i City. Pep är klar tränare och det är as clear as water att han vill ha in en målvakt som är bra med fötterna. Mats är det, Hart is not. Jag skulle vilja påstå att den där konkurrenssituationen som du pratar om Rambla, inte är så värst farlig ändå för ter-Stegen om han skulle välja att röra på sig till City. Han lär bli odiskutabel 1:a i målet direkt med Pep. Så ja, jag är orolig. Vad är det med Pep tho? Han lovade att inte röra några av våra spelare när han lämnade oss. Det börjar bli tröttsamt...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-03-31 11:12
@Vlom:


Det är uppenbart vem du och jag föredrar, självklart, troligtvis även Pep. Dock ska man komma ihåg att Hart ändå är landslagsman och englands nr 1. Det lär ju muttras en del i korridorerna och speciellt hos den engelska pöbeln (pressen) om Pep helt sonika bara petar Hart för en ung tysk nykomling. Tror du inte?
Barcelona Duda
2016-03-31 05:16
Sjukt hur Brasilien inte har nagon 9a i varldsklass langre. R.Oliveira, Fred, Jonas, Tardelli, Damiao etc... Nar man under historien haft anfallare som Ronaldo och Romario. Aven Luis Fabiano gjorde det bra nar han hade sin plats. Vad har hant? Vill ingen vara malgorare langre?
Vlom
2016-03-31 02:01
@Rambla~:


Hart suger att använda fötterna, något som är fundamentalt i Guardiolas spelidé och som passar handen som i handsken för Ter Stegen. Att tysken sedan är en bättre målvakt än engelsmannen tyder väl på att den förstnämnde nog hade tagit en startplats ifall om Guardiola verkligen vill ha honom i City.
Barcelona Rambla~
2016-03-31 00:40
Så ter Stegen ska gå från en konkurrenssituation i Barca till en annan oviss i City? I doubt it.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: