/spanien/barcelona/forum/14656.aspx/spanien/barcelona/forum/14656.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Essienesque
2010-12-10 17:50
Hetfield- Megan Fox is a dude

Toapapper för dem? Jo kanske. Men inte för det dem stödjer. Utbildning och allt var det är. Varför inte spendera pengarna på det istället?

Alla som läst något om reklam vet att endast cirka 5% av all reklam är lönsam, tror knappast en deal om 30 miljoner euro på år på något sätt kommer vara lönsam för dem som organisation.

Hycklande från Barcas sida att stödja UNICEF och samtidigt ta pengar från en annan välgörenhetsorganisation.
Barcelonistas
2010-12-10 17:49
De Goda

aa men unicef logan är 10 gr snyggare än ett jävla äppelträd...
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2010-12-10 17:49
Om man bortser från det kortsiktiga och tänker lite längre fram så kan det bli kostsamt för Barcelona om några år, vilket då skulle, på ett sätt, kunna försvara Rosells agerande.

Jag tänker på att 2013-15 kommer spelare som Villa, Xavi, Puyol, Iniesta och Alves förmodligen inte prestera på den nivå de gör nu, och detta förutsätter två saker: Att la Masia fortsätter producera världsklass och att det finns ekonomi att värva världsklass. Båda sakerna kostar, och om ekonomin fortsätter som den gör nu finns det risk att Barca som klubb inte kommer vara världsklass längre. Vi lär ju inte få in så mycket stålar på spelarförsäljningar med tanke på att många av spelarna inte vill lämna sin moderklubb eller ser ett klubbyte som intressant.

Är det kanske så att Rosell tänker längre än näsan räcker och hellre säljer lite av själen för att behålla den sportsliga världsklassen?
Barcelona De Goda
2010-12-10 17:47
Var det någon som protesterade när Messi fick ett kontrakt på över 100 mille om året? Hur ska det finansieras?
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-10 17:46
Frodo

Qatar foundation vill ju sprida deras namn, på vilket sätt är det bättre än att sprida det genom 2000-talets bästa fotbollslag?
Bra marknadsföring om du frågar mig, sen är ju 166 miljoner euro rena toapapper för de.

Och tack för att du är realistisk.
PedroRodriguez
2010-12-10 17:43
Lugna nu grabbs, Jag förstår att detta med Qatar-affären har väckt känslor men tagga ner och diskutera på ett moget sätt så det inte uppstår massa bråk, i Les Rambles håller vi ihop !

Visca BARCA ! ! !
Barcelona Frodo
2010-12-10 17:43
Hetfield

Det mest logiska för QF vore ju att lägga ner stålarna på utbildning istället för att betala oss? De sägs vara en non-profit organisation som satsar på utbildning? Varför inte göra det de säger, dvs lägga pengarna på utbildning?

Personligen har jag inget emot att QF är de som sponsrar oss. Fotbollen har blivit fullständigt kommersialiserad för länge sedan och Barcelona har inte undkommit detta. Nu gick man helt enkelt bara hela vägen genom att skaffa tröjsponsor. Tråkigt på ett visst sätt då man åtminstone hade en "äkta" del som var orörd men jag antar att det var tvungen att hända förr eller senare med tanke på att "money talks" i fotbollsvärlden.
elbraco
2010-12-10 17:42
Criff

Ärligt talat tror jag inte du heller "bara" började hålla på Barcelona för att det stod Unicef på tröjan. Det finns ju flera klubbar som inte har sponsorer på tröjan antar jag, och "det råkade" bara bli Barcelona för dig då eller?
No offence, men om ditt hjärta för Barcelona endast beror på Unicef så är ju det värre än dom som började hålla på Barcelona för de sportsliga resultaten...
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-12-10 17:41
Hetfield- Megan Fox is a dude

Är du seriös? Du får kalla andra här inne för vad fan du vill men jag kan inte kalla dig för pojk? du beter dig som en liten pojke, när du börjar bete dig så slutar jag med det. Var så säker.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-10 17:40
addeh

Jo jag förstår att det är själva principen, men vi har fortfarande skulder och vi sitter i skiten tack vare en viss person. Detta är en bra lösning som kommer att göra väldigt gott för klubben, både kortsiktigt och långsiktigt.

Jag vill bara att folk andas ut och läser lite mer om Qatar foundation, de verkar vara väldigt bra. Äh, jag får väl ta en paus tills alla har lugnat ner sig.

Barcelonito

Skit samma, det blev en hettad diskussion. Vi drar ett streck över hela grejen, uppskattar om du slutar kalla mig för "pojk" för att det stör mig.
Barcelona De Goda
2010-12-10 17:38
Personligen tycker jag att UNICEF loggan är riktigt ful. Om man nu ändå ska pryda/smutsa ner tröjan kan man väl ta betalt för det. Välgörenhet kan man syssla med ändå vid sidan om fotbollen som andra klubbar gör. Förstår inte riktigt varför Barca ska skylta med sina "goda" gärningar.
elbraco
2010-12-10 17:38
Ärligt talat tycker jag inte det är någon big deal så länge det inte står McDonald's eller Kentucky Friend Chicken på tröjorna. Nu handlar det om en välgörenhetsfond som är icke vinstdrivande, vilket ändå är helt okej. Dessutom kommer Unicef finnas kvar, och så länge det gör det så spelar det faktiskt ingen roll för mig personligen om det även står Qatar Foundation bredvid.

Tvärtom kan det ju bli en fördel om tv-rättigheterna jämnas ut så att vi får mindre pengar.

Essienesque
Jo, visst är det lite paradoxalt men samtidigt handlar detta om att tjäna pengar.
Att det är blir en välgörenhetsorganisation är ju bara ett plus. Dessutom kan man inte riktigt jämföra Unicef och Qatar Foundation.
Barcelona Kim ★
2010-12-10 17:38

Criff

Wow. Bra inlägg!
Atlético addeh
2010-12-10 17:37
Hetfield

Det hela handlar om att det är något företag som ska pryda våra tröjor i fortsättningen, vad det är eller vilka det är tror jag inte en kotte här inne bryr sig så mycket om. Faktum kvarstår att det är några som kommer ha sitt namn på våra tröjor, det är det som gör folk så upprörda.
Atlético addeh
2010-12-10 17:34
Jag tror inte att någon på fullaste allvar tar detta positivt, alla vet att detta inte var den enda utvägen, och jag tror det är därför så många är upprörda. Att en del tar det mer bra än andra får vi väl respektera. Personligen tycker jag det kommer vara väldigt konstigt att våra vackra blåröda-tröjor ska prydas med ett träd, och att tröjorna var cleana var en av de sakerna som gjorde denna klubb så speciell och en liten den av identiteten försvinner, även om det inte har något med det fotbollsmässiga att göra.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-12-10 17:33
Hetfield

Var inte så jäkla barnslig och kalla folk för saker. Du beter dig som en barnunge som inte tål att andra inte tycker som han. Skärp dig pojk.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-10 17:32
tarrak

Jag har inte kallat någon för ointelligent. Jag påstår däremot att det är gapigt och "dramaqueen"fasoner att börja bete sig som en tjurig 6 åring istället för att ta tid och läsa om Qatar foundation. Det är inte precis så att det är Shell som ska sponsra oss.

That's all. Ber om ursäkt ifall någon tog åt sig, blev lite hårdare än menat.

Barcelonito

Kalla mig inte för pojk är du snäll.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-10 17:32
tarrak

Jag har inte kallat någon för ointelligent. Jag påstår däremot att det är gapigt och "dramaqueen"fasoner att börja bete sig som en tjurig 6 åring istället för att ta tid och läsa om Qatar foundation. Det är inte precis så att det är Shell som ska sponsra oss.

That's all. Ber om ursäkt ifall någon tog åt sig, blev lite hårdare än menat.
Barcelona Essienesque
2010-12-10 17:30
Ni som står positiva till detta kan väl erkänna att det är aningen paradoxalt att å ena sidan betala UNICEF varje år för att ha deras logo medan man väljer att ta betalt av en annan välgörenhetsorganisation för att de ska få ha deras logo på tröjan....
Barcelona Criff
2010-12-10 17:30
De Goda, Alla har väl sina anledningar till varför dem favoriserar en klubb. Jag har min anledning.
Barcelona tarrak
2010-12-10 17:29
Hetfield

Jag rekommender dig att skruva ner tonläget en aning och sluat att kalla alla som inte håller med om dina fantastiskt nyanserade inlägg för dramaqueens, gapiga och ointelligenta. Du vet det här med glashus och grejer...
Barcelona De Goda
2010-12-10 17:28
Criff---

Vad säger ditt inlägg om alla andra lag och fans som inte håller på Barca och har tröjsponsorer?

Barcelona Heywood Jablome - Barça si, Rosell no
2010-12-10 17:27
Hetfield.

Jo, jag är en intelligent person. Och jag vet att det här inte var sista utvägen. Jag är också en Barcelonasupporter som alltid har uppskattat våra rena tröjor.

Vi lever i en värld där kapitalismen styr, jag hade hoppats på att vi skulle fortsätta vara rena från kapitalismens händer.

Jag hade stått bakom Rosell om detta var sista utvägen. Absolut.

Varför tog vi inte tröjsponsors när klubben var i kris? Både ekonomiskt och sportsligt? Då klarade vi oss. Kolla på oss nu.

Barcelona Criff
2010-12-10 17:26
Man ser att många verkligen inte blev kär i klubben pga vad den stod för, utan mer vad laget har gjort på planen dem senaste åren.
Jag blev kär i laget för precis allting dem stod för, tyckte det var charmigt att inte ha en tröjsponsor i en värld där pengar dominerar. Tyckte det var charmigt att alla var välkomna att bli medlemmar osv..
Dagens Barcelona går i helt fel riktning enligt mig!
Hade hellre kommit 7a i tabellen i 3 år för att slippa reklam på tröjan.
Kommer inte köpa en enda tröja så länge där sitter en sponsor & hoppas verkligen den försvinner så fort som möjligt när kontraktet upphävs.


Rätt intressant också hur han spydde galla över Laporta för han inte bad medlemmarna att rösta om att tillsätta Cruyff som hederspresident. Vad fan hände nu då?
Jävla dubbelmoral så det bara skriker om det!
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-10 17:26
Jag rekommenderar alla dramaqueens och Rosell hatare att gå in i deras hemsida och läsa lite mer vad de vill göra och vilka de är.

Då kan ni kanske lugna ner istället. Finns inget värre än gapiga personer utan fakta.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-12-10 17:23
Delarocha

Jo, för om du var med när Laporta valdes för första gången så var det ingen slump att det var just han som skulle bli president och inte Rosell. Laporta var den som folk kunde identifiera sig med och Rosell var affärsmannen av hög klass. Hans affärssinne har ju påverkat oss såhär hittills: Direkt lön på 1,5 miljarder, spelarförsäljning, tröjreklam efter 111 år, Anledning? Han skyller allt på Laporta. Jävligt enkel utväg.

Det trots att Pep försöker spara så mycket på pengarna som möjligt. 25 miljoner euro per år är inte så mycket i en miljardverksamhet. Dom pengarna kan man spara på genom att köpa en ung backup istället för en världsstjärna som Mascherano som ändå sitter på bänken 3 av 4 matcher.

Men du ser väl inga problem med att han inte har pratat om det eller diskuterat med medlemmarna och gjort det i det tysta? Sen när blev Barca en sån klubb som inte diskuterade 111 åriga traditioner med medlemmarna?
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-10 17:22
Heywood

Ja, jag säger ju att de vill sprida deras namn och message, de är inte ute efter att suga blod eller stjäla "själen". Kom igen.

De får pengar från privata investerare, jag antar att det är rika shjeker. Deras mäktigaste person i styrelsen är en kvinna, så de är väldigt liberala och de verkar vilja göra nytta i samhället, varför ska då folk bli bajsnödiga för det här?

Kom igen, du är en intelligent person, jag trodde att du var en av de som skulle bita ihop.
Barcelona De Goda
2010-12-10 17:22
Heywood --- Nej dom kan inte skänka det till välgörenhet, det skulle vara detsamma som att skjuta sig själv i foten. Det dom gör är att investera för sin framtid eftersom oljan (där pengarna kommer ifrån) kommer att sina till slut.
Barcelona tarrak
2010-12-10 17:21
Bara för att man är kritisk till det Rosell sysslar med så innebär det väl inte att man ställer sig bakom allt Laporta gjorde. Personligen ansåg jag att han skulle avgått sommaren 2008 efter att en klar majoritet av de röstande medlemmarna krävt hans avgång. Att han efter det orsakat klubben stor skada med sin maktfullkomlighet och galna spenderande är inte heller någon hemlighet, MEN det är knappast så att vi idag står mellan valen utförsäljning av tröjan eller konkurs.

Om man ser till rörliga kostnader så går klubben ekonomiskt bra även om det kan och borde gå bättre, däremot måste man sluta spendera miljardbelopp på spelarköp varje sommar. Det handlar helt enkelt om prioriteringar och Rosell verkar inte värdera ägandet av klubbens tröja speciellt högt, annars hade han inte fortsatt att jaga Cesc efter att han fått reda på klubbens ekonomiska situation.

Jag älskar Barca lika mycket om de ligger etta eller tia i tabellen, men inte om man tar bort det som en gång gjorde klubben så speciell och det här var definitivt en av dessa.
Barcelona Heywood Jablome - Barça si, Rosell no
2010-12-10 17:20
Hetfield.

Qatar foundation vill synas med deras projekt. Det är ett fond som inte drivs av ekonomisk vinning, men ändå ska de betala FC Barcelona 300 miljoner kronor om året.

Var kommer pengarna ifrån? Kan man inte använda 300 miljoner kronor till välgörenhet än att betala ut det till FC Barcelona?
Annons: