/spanien/barcelona/forum/14651.aspx/spanien/barcelona/forum/14651.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Maestro!
2010-12-12 10:24
Detta är väl ändå en chockerade nyhet!

"BREAKING NEWS: Manchester City Confirm Carlos Tevez Has Handed In Transfer Request"

Jag hittar inga logiska förklaringar till Tevez handlingar. Han är 26 år och är i toppen av sin karriär. Han tjänar otroligt mycket pengar som få kan göra. Han är kapten i laget. O.s.v.
Kan hans beteenden att göra med att Tevez har en mer andlig syn på tillvaron? Kanske det. Han har en indianisk bakgrund trots allt? Han är apache som bekant. Kanske ser han tillvaron därför på ett annat sätt. Pengar är inte allt. Vem vet.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-12-12 08:48
Det är riktigt hemskt det Del Nido säger om staden Sevilla.

Jag var i Sevilla under sommaren och blev kär, i precis allt. Vilken vacker stad, kultur, musik, struktur, turism och så fotbollen... Det är en stad som har precis allt för en människa att trivas och för att ha ett bra fotbollslag. Människorna är mycket passionerade och stolta över allt staden har men dom är inte heller så dryga som spanjorer i andra delar av landet ibland kan vara.

Del Nido sviker Sevilla och fansen. Det är så synd...
Barcelona Antonio Puerta
2010-12-12 00:54
Tjena

Har någon en länk till där Marc Bartra gjorde mål i Copa Catalunya då han kysste klubbmärket.

Tacksam för svar
AndreD
2010-12-12 00:47
Hyder

En liten rättelse bara, Sergio Garcia gick till Betis efter EM.
Barcelona el Flaco
2010-12-12 00:10
Hetfield: "Det vore kul att få reda på varför det är så att mittfältare och försvarare verkar prioriteras bland scouterna."

Det är väl så att La Masia-scouterna har som högsta prioriteringen att söka efter spelare med bra bollbehandling och just den här egenskapen är inte så viktigt för just anfallare. Tekniska bolltrixare är ungdomsakademins signum och därför produceras det inte fram strikers med det här kliniska avslutningarna på ett tillslag inne i boxen. Det skulle kunna vara en anledning.

Edit. "Jag tror personligen på att sättet som la masia väljer att "utbilda" fotbollsspelare går mer ut på teknik och bollkontroll än att göra mål."

Såg nu att du själv tog upp detta i ett senare inlägg.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-12 00:10
addeh

Det finns en anledning till att Rochina får så lite speltid, han är helt enkelt inte good enough. Han är ju trots allt bara 91:a, men av det jag har sett som sagt så var jag inte ett dugg imponerad. Han såg bara vilsen och klumpig ut, jag tror inte att han är en vidare framtid i A-laget.

Hyder

Jo det stämmer, men Sergio Garcia var väl aldrig en renodlad striker a la Villa/Eto'o, han är mer av en striker som viker in och funkar som en nr 10:a. Jag tror personligen på att sättet som la masia väljer att "utbilda" fotbollsspelare går mer ut på teknik och bollkontroll än att göra mål.

Du ser ju själv hur vi spelar med "tika-taka" spelet där man ska rulla runt bollen istället för att bara skjuta när läget ges. Det är i alla fall my 2 cents.
Barcelona UT Clásico
2010-12-12 00:04
försökte leta efter den målet som bartra gjorde mot spanyol men har inte hittat i youtube
Atlético addeh
2010-12-11 23:58
Hetfield

Kan inte heller säga att jag är jätteimponerad av Rochina, men så dåligt är väl hans målfacit ändå inte? Han har bara fått starta en match och i övrigt agerat inhoppare sista kvarten, ändå har det blivit två mål. Visst, det är inget bra facit, men med den ynka speltid han har fått får det anses som godkänt i mitt tycke. Han har ju trots allt gjort fler mål än Benja, Edu Oriol & Tello som startat betydligt fler matcher, även om de är kantspelare.
elbraco
2010-12-11 23:58
El Flaco

Haha skön grej! Kul att alla hade tangabrallor med...
Barcelona Hyder
2010-12-11 23:58
Hetfield- Megan Fox is a dude

Det där med 9:or är ett jävla mysterium. Bojan är väll den ända på flera år som har blivit permanent som just 9:a i A-laget. Då är han alltså en reserv. Sergio Garcia var ju annars en personlig favorit. Åtminstone blev han det efter sin tid i Betis där han enligt mig var otroligt imponerande och skaffade sig själv en plats i den spanska EM-truppen.

Annars är det ganska tomt. Rochina är precis som du säger säkerligen inget att ta upp till A-laget då han inte har imponerat eller startat matcher med B-laget. Vore kul med en riktigt stor talang som spelar som striker, det skulle fullända laget på något sätt. Sedan har det ju varit ont om ytterbackar från La Masía också. Tills nu, det vill säga. Vi minns väll alla Oscár Lopéz, Damía och vår otroligt talangfulle Fernando Navarro. Inga spelare att hända i julgranen direkt även om den sistnämnda utvecklats ganska mycket på senare år.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-11 23:50
el Flaco

Rochina kan vi mer eller mindre stryka bort, av det jag har sett av honom så är han inte så imponerande. Hans målfacit är inte heller imponerande.

Jag vet inte varför men la masia har problem med att producera nr.9:or, vi har haft en tradition de senaste åren av att köpa in strikers. Det vore kul att få reda på varför det är så att mittfältare och försvarare verkar prioriteras bland scouterna.
Barcelona el Flaco
2010-12-11 23:41
Vet inte om detta har nämnts tidigare, men på tal om inget så passade vissa av spelarna igår, med tanke på att de hade ledigt, att bege sig till stranden och lira lite fotboll. Det var framförallt den brasilianska klanen som var närvarande; Dani Alves, Adriano, Maxwell, Thiago och Rafa Alcántara och deras far Mazinho och även Jonathan dos Santos.

Under matcherna visade de dock prov på sin vilja att alltid vinna då bl.a Adriano och Mazinho flera gånger diskuterade fram och tillbaka om vem som skulle ha poängen. Dani Alves, med sin enorma vinnarskalle, ska även han vägat att vika ner sig.

Kul att se att de hade kul ute på stranden och att det finns en god harmoni bland spelarna, såväl som A-lagsspelarna som de lite mer yngre.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-11 23:35
el Flaco,

Tack för infon! Du är oerhört kunnig :) Det lär väl dröja några år innan vi ev. får se Etock och Ella i A-laget, men jag håller tummarna. Tello är också intressant. Man bör ju ha köpt hem honom av en anledning?

Nu ska jag lägga mig och somna till El Clasico (om det nu går). Godnatt!

PS. Avsevärt mycket trevligare stämning härinne ikväll än vad det var igår :)
Barcelona el Flaco
2010-12-11 23:22
1.70-ligan/

Eftersom Rochina mest endast får agera inhoppare i B-laget och Etock och Ella håller till i Juveil A är det inte oftast man får chansen att se de in action. De två sistnämnda är det i stort sett omöjligt, men det har skrivits en hel del om de.

De bägge kameruanerna är ganska olika Eto'o, mannen som förde de till La Masia via sin stiftelse, till spelstilen, då Etock är mer av en gammal klassisk center och Ella är en avig kantspelare och bra en-mot-en.

Sen har vi även yttern Tello, som addeh nämnde.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2010-12-11 23:12
Hetfield- Megan Fox is a dude

Haha okej!
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-11 23:10
Diar Iniesta

Nej, han är inte ihop med Shakira, han har själv nekat till det. Han sa något i stil med att om alla rykten om honom stämde så skulle Zlatan bli väldigt sur (eller något i den stilen).
Atlético addeh
2010-12-11 23:08
På tal om anfallstalanger får vi inte glömma en av mina favoriter Cristian Tello, som håller till i Barça B. Spelade två år i Espanyols reservlag men köptes nu i somras tillbaka till Barcelona där han är fostrad. Född 1991 och kan spela på båda flankerna i anfallet. Tello och Rochina är just nu dem enda anfallarna i B-laget som möjligtvis kan ha en framtid i A-laget. Time will tell, men höll ögonen på Tello.
elbraco
2010-12-11 23:06
Jag har för mig att Pique hade ett skönt svar på en reporters fråga när han frågade om han var ihop med Shakira, kommer bara inte ihåg vad det var...
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2010-12-11 23:05
1.70-ligan.

Ojojoj man blir galen när man ser henne vanligt bara , sen att få ligga med henne..
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-11 23:03
Det ryktas om det, ja :P
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2010-12-11 23:00
Är det sant att Pique är ihop med SHAKIRA? Tyckte jag läste om det på sport med google translte.. :P
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-11 22:46
el Flaco,

Just det ja, kameruanerna! Etock vet jag är det, men även Ella är det va? Etock har jag kollat endel på.. hoppas mycket på han. En stor stark anfallare som har vuxit upp med Barcas spel. Han kan bli en Etoo 2.0 :P Håller tummarna för honom och Ella.. även Rochina givetvis, men det vore kul med lite utländska egna produkter också, som lite omväxling :)

Har du någon koll på vem av dessa tre som tros ha störst potential?
Barcelona el Flaco
2010-12-11 22:39
1.70-ligan./

Bland de potentiella anfallastalangerna kan du även lägga Rochina och Etock på minnet och dessutom yttern Ellla.

Många har sagt, men det tåls att upprepas; detta är verkligen the golden era för akademin. Ungefär vad åren 1988-95 var för hip-hop. :)
Atlético addeh
2010-12-11 22:34
Frodo

"Min gissning är att Muniesa tar över vänsterbacksplatsen om några år för att så småningom slussas in som mittback. Precis som fallet var med Puyol."

Exakt så har jag också resonerat, fast jag överväger nog att Muniesa kommer få vara vänsterback permanent då det kommer finnas många aspiranter om mittbacksplatserna framöver.

Alves-Piqué[C]-Fontás-Muniesa om två-tre år? Plus Bartra som agerar ständig reserv både som högerback och mittback. What a dream!
Atlético addeh
2010-12-11 22:30
Hetfield

"Det är något med Sevilla, de är väldigt unika på deras sätt. Jag menar, hur bra är Juande Ramos sen han lämnade Sevilla? Hans turer i Real Madrid och Tottenham var minst sagt misslyckade, ibland är det bäst att stanna kvar och inte gapa för mycket."

Det där håller jag helt klart med om. Verkar vara samma sak med Manzano, det är bättre att stanna och träna ett mindre lag efter en lyckad säsong än att få för mycket luft under vingarna och hoppa på de större jobben direkt. Blev ju bara pladask för hans del.

el Flaco

Fontás känns absolut som en mer killer-försvarare än Piqué, då den senare är mer elegant i sin spelstil. Jag tycker Bartra är den som liknar Piqué mest. Precis som du nämner med braveheart-stil så finns det ingen som ens är i närheten av Puyol, och jag förmodar att det tar några år innan den egenskapen växer fram.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-11 22:29
Frodo,

Ett mycket möjligt scenario. Men ställer mig tveksam till att Muniesa kan bli ordinarie som mittback, då det finnas x antal intressanter där. Det beror såklart helt och hållet på vilken utvecklingskurva han får.. men nog lär det finnas plats för både, Bartra, Fontas och Muniesa i backuppställningen i framtiden, förutsatt att alla tar det sista "klivet" :)

Risken finns att vi kommer få lida av överflödets förbannelse även på mittfältet så småningon. Thiago, Sergi Roberto, Rafa och Gerard har alla stora möjligheter att blå något stort. Sen det finns redan idag ganska "hyfsade" spelare på mittfältet, som har ganska många år kvar på toppnivå. Det blir onekligen ett lyproblem för Pep. Men det snackas om att Rafa håller på att skolas om till en "falsk nr 9" väl? Hade varit bra med en anfallstalang ocså ;)
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-11 22:20
Addeh,

Hoppas du får rätt i allt du säger. Både Fontas och framförallt Bartra har blivit lite av nya ungfavoriter hos mig. Vill verkligen se dom lyckas i Barca.
Barcelona Frodo
2010-12-11 22:18
Min gissning är att Muniesa tar över vänsterbacksplatsen om några år för att så småningom slussas in som mittback. Precis som fallet var med Puyol. Alves har många år kvar och därför är nog tanken att man fortsätter med en defensivare vänsterback (se Abidal) som balanserar upp laget. Eftersom våra vänsterbackar börjar komma upp i ålder är det nog bara en tidsfråga innan Muniesa om en säsong eller två börjar slussas in på den platsen.

Enligt mig är Muniesa den mest spännande backen i la masia. Han har en mix av elegans och brutalitet i sitt spel som man inte ofta ser. De dragen såg man hos Rafa Marquez.

Någon annan som är väldigt intressant är Deulofeu som spelar i Juvenil A. Man har sett honom som en blivande a-lagsspelare ända sedan han var liten och han har hittills inte snubblat på vägen. Han hade inte riktigt la masia-profilen som man är van vid att se. Han var mer av en egoistisk diva med Christano-attityd men han har tydligen ändrat på sig. Det fanns en artikel om honom på Sport häromdan där de berättade hur han blivit mer av en lagspelare och att han endast fokuserar på fotboll numera. Han och Rafa lär ta steget upp till b-laget nästa säsong. Det kommer att bli intressant att se hur de hanterar att möta fullvuxna män från Segundan som kommer att smälla till i duellerna.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-11 22:14
addeh

Jo, men jag säger bara att det är inte världens lättaste jobb att ta över Sevilla när de är nere i skiten så pass mycket.

Det är något med Sevilla, de är väldigt unika på deras sätt. Jag menar, hur bra är Juande Ramos sen han lämnade Sevilla? Hans turer i Real Madrid och Tottenham var minst sagt misslyckade, ibland är det bäst att stanna kvar och inte gapa för mycket.
Atlético addeh
2010-12-11 22:12
Hetfield

Nej det är väl ganska logiskt att Sevilla inte var något vidare innan Manzano tog över, annars hade dem ju aldrig sparkat Álvarez. Grejen är ju att laget har presterat bra en match sedan Manzano tog över och det var bortamatchen mot Brussia Dortmund i Europa League. Sedan dess har dem varit helt under isen.
Annons: