/spanien/barcelona/forum/1464.aspx/spanien/barcelona/forum/1464.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Reymar
2016-02-20 20:51
@Barcelonistas:

Där misstar du dig, Pep har redan en legendarisk status världsfotbollen. Det var han som tog oss från skuggan till rampljuset, han revolutionerade fotbollen. Fotbollens Einstein som Alves så härligt påpekade och till skillnad från Lucho kunde Pep ändra på en matchbild när laget inte presterade.

Som vissa härinne har sagt, varför håll vi inte bollen för att vila istället för att jaga? Mittfältet utan Busquets var en öppen gata, varför då inte ta ut en av MSN och stoppa in en fjärde mittfältare för att täppa till och ha övertag i mitten?

Nej Lucho har grova brister i sitt coachande och saknar 'cojones' för att ta ut en av MSN. Bra tränare men inte i närheten av Pep.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-02-20 20:50
@Liunil Masse:


Man såg de idag genom hela matchen. Det hände att Neymar och Suarez tog hemjobbet då och då. Men 95% av matchen stod alla 3 däruppe och lät de andra springa ihjäl sig. Inte snällt om du frågar mig. Hade jag varit Iniesta skulle jag säga till dem att gå och byt om ni är så trötta eller hjälp till.
Barcelona The Octopus of Badia
2016-02-20 20:49
Liunil Masse

Det har inte med att de inte orkar eller saknar viljan till det, för det ser vi i toppmatcherna när de sätter in maxlöpningar för att täcka ytor på egen planhalva. Saken är dock att de inte kan spela så i varenda match under säsongens gång eftersom det med största sannolikhet resulterat i att de helt kört ut sig när vi står där i CL-slutspelet. Problemet är att vi inte har några gedigna ersättare i dessa matcher, som kan avlasta vår stjärntrio och samtidigt även slita på plan när dessa chanser ges, något som definitvt måste fixas till sommaren, med en VY/HY och en rutinerad striker.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-02-20 20:47
Usch!

Vilken jobbig match att titta på idag med Barca. Nu när jag har lugnat ner mina nerver tar de 3 poängen och stället fundera på när den dagen kommer.

Den dagen då Messi säger till tränaren byt ut mig eller jag vilar den här matchen och låt någon annan spela så att den personen kan hjälpa laget på hela planen. Vi vet alla att det har varit en väldigt intensivt schema för Barca. Men hej, så var det föra säsongen med.

Men jag vet inte om det är bara jag eller känns det som att vi har haft oerhört jobbiga matcher senaste 2 veckor. Lagen vi möter spelar ju för liv och död. Det kanske är inte så konstigt då Barca vann ligan föra säsongen ändå.

Jag måste berömma Mathiue's som var på tårna genom hela matchen.
Han må ha passat fel här och där men det är för att alla spelare gömde sig när han kom med bollen på mitt plan. Det var som att ingen ville ha bollen.

Skönt iallafall att Lagen tog med sig de 3 poängen. Det tråkiga blir att Wengar kommer att studera den här matchen och parkera bussen och pressa stenhårt i emellanåt.

Hur som helst så måste samtliga höja sig på Tisdag.
Barcelona Liunil Masse
2016-02-20 20:42
7v9. Barca had to defend with 7( 1) men the last 20 minutes because #MSN wants to play every minute. Där har ni problemet i dagens match. Lucho MÅSTE våga byta ut Messi o Neymar om de inte orkar eller har vilja att försvara i en sån här match.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-02-20 20:40
Det är ju inte snyggt, men jag gör det ändå. Citerar mig själv, från tidigare i veckan. "Det finns ett visst mått av osäkerhet gällande Lucho, man vet inte riktigt vad man får. Det gäller så väl i långa loppet som i nästa match." Och idag så ser vi det igen. Man har inte en aning om vad man ska få se. Och det beror ju på att vi inte har ett kontrollerat grundspel vi kan luta oss tillbaka emot och vila i. Det är som att det inte finns någon grund till husbygget. Men vi har fantastiska inredningsarkitekter i MSN som med blommor, vaser, tapeter, tricks och mål lyckas täcka över det mesta. Oftast. Men när de inte har den orken då ser man hur mycket glipor och sprickor det är i detta husbygge. Det är absolut inte så här man spelar en match när "tre poäng är det enda viktiga". Då ser man istället till att kontrollera saker och ting. För övrigt så anser jag att tre poäng i stort sett aldrig är det enda viktiga.
Barcelona Barcelonistas
2016-02-20 20:32
Mido - märkt det också tror det har mycket och göra med att han inte gjort så mycket mål. kanske missnöjd med sina prestationer elr han kanske inte är i form helt enkelt.

Jag hoppas verkligen Neymar sätter 1-2 bollar mot Arsenal.
Barcelona Mido
2016-02-20 20:26
Vill ta upp ett ämne som vissa här inne märkt det kanske. Neymars attityd eller rättare sagt hans kroppsspråk. Han verkar inte glad eller njuter. Jag ser inte hans glädje i spelet eller framförallt vid mål. Vad kan det beror på? Jag snackar inte om dagens match bara, vi kan säga senaste 2 månaderna. Han påminner mig om messis höst 2014. Vad tror ni?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Coach Pep.
2016-02-20 20:20
Lion24

I feel you, helt sjukt irriterande att se Las Palmas spela ut oss. Känner mig kränkt, och det säger jag utan ironi.
Barcelona Himne del Barcelona
2016-02-20 20:00
@Mascherano#14 el Jefecito:

Precis som du beskriver är det inte konstigt att fokus ligger på Arsenalmatchen och det viktiga är tre poäng. Men om det viktiga är tre poäng måste det vara mycket bättre att stänga matchen och därefter gå ner i tempo och "vila" med kontroll på matchen än att låta bli att ta jobbet och helt enkelt hålla tummarna för att Las Palmas skjuter utanför, vilket de som tur var gjorde när de fick det öppna läget med mindre än tio minuter kvar. Att därefter behöva jaga ett segermål i slutet av matchen (när det sliter som mest på spelarna) hade knappast varit bättre inför Arsenalmatchen.
Barcelona the cameroonians
2016-02-20 19:59
Även B-laget spelar match ikväll, de tar emot Levantes B-lag på Mini Estási 20.45. Tarin är avstängd så idag startar endast 3 spelare från la Masia; Ortolá GODSWILL, Fali, Gumbau, Moi SAMPER, Xemi, KAPTOUM Perea, Romera, Cámara Bänk: Exkieta, Borja, PAIK, Chamorro och ROS Sydkoreanerna Lee och Paik har tränat med B-laget i veckan och den sistnämnde kom alltså med i truppen. B-laget ligger för närvarande på en 10:e plats i Segunda B:s grupp 3. En vinst idag ( i så fall den sjätte raka) tar laget en plats upp och fem poäng från kvalplats - dock med en match mer spelad. Dagens motståndare ligger däremot under nedflyttningsstrecket, en bra bit efter Barcelona poängmässigt. Tyvärr visas inte matchen på TV utanför Katalonien - därmed ingen stream.
Mascherano#14 el Jefecito
2016-02-20 19:55
@Lion24:


Här håller jag helt med dig. Det hade varit skönt att kunna byta in en Xavi och en Busquets idag, tillsammans med Pique. Men Luchos Barca är ju å andra sidan mer rakt och böljande än vad vi har varit vana vid. Jag tycker det iofs är mest positivt men idag kanske vi såg baksidan av det?
Barcelona Lion24
2016-02-20 19:39
Mascherano#14 el Jefecito

Jag har full förståelse att spelarna är trötta, små skadade och så vidare. Jag vet att vi har spelat många matcher, kommer spela fler och en av dom är om 3 dagar mot ett starkt lag. Om man har dessa problem, då tycker jag att det är bättre att genomföra matcher som denna på ett annat sätt. Till exempel: om man är trött och ska spela en viktig match och svår match om 3 dagar, varför inte spela mer med boll då? Istället blev det oro, stress, okontrollerat och böljande spel. Det enda jag ville ha från den här matchen var kontroll på matchen men framförallt bollen, för det är då vi vilar. Men 3 poäng är 3 poäng.
Real Madrid Arrribbbaaa
2016-02-20 19:39
Vem av Messi, Suarez och Neymar hade ni sålt om ni behövde sälja en?
Barcelona the cameroonians
2016-02-20 19:30
Slutsatsen efter dagens match är densamma som så ofta tidigare.

Har MSN en mindre lyckad dag och inte är superintresserade av att dra upp tempot så har vi inget grundspel att falla tillbaka på. Det skapas inget direkt tryck på motståndarna vilket i sig är en produkt av just avsaknaden av energi. Således blir det mycket spel "en och en" vilket får de individuella prestationerna att ställas på prov. Och med detta följer misstag.

Ibland kan jag sakna Puyol, någon som inte tillåter de andra att slappna av mentalt även om det ska sparas energi fysiskt. Och med ibland menar jag ofta.

Nu är Lucho en riktig vinnartyp som kräver mycket, men inte ens hans skäll under pausvilan räcker för att spelarna ska behålla fokus.

Med det sagt. Detta lagbygge är en maskin och inget verkar kunna stoppa dess framfart just nu - oavsett fokus, lagspel eller bristen därav.

Efter bortamatcher i Aragonien och Gran Canaria väntar nu, inom loppet av 7 dagar, en tredje i London.
Jag hoppas taktpinnen följer med i bagaget och inte glöms bot vid incheckningen. Den lär nämligen komma väl till pass när motståndet blir betydligt tuffare.
Barcelona Barcelonistas
2016-02-20 19:30
Kröjf

"Missnöjet riktas istället främst mot dessa som annars brukar vinna matcherna åt honom."


Pep Guardiola blev också räddad av spelarna. Folk här inne snackar om Pep eran elr Lucho eran men vet ni vad? Det finns varken en Pep era elr en Lucho era. Om 40 år kmr det snackas om en Messi era.


Sen ska givetvis både Lucho och Pep ha cred men i min bok så levde Pep en hel del på individualisterna också om ni frågar mig. Han formade ett lag som spelade som han ville de stämmer men utan dom individuella prestationerna så hade Pep inte ens varit där han är idag.


Iniesta vs Chelsea 09.
Messi vs Real 11.

Finns många fler matcher där Pep blivit räddad av individuella prestationer.
Mascherano#14 el Jefecito
2016-02-20 19:30
Lion24

Jag menade inte att någon har skrivit det heller, jag formulerade mig otydligt där. Jag förstår bara inte varför folk inte klarar av att släppa sin frustration efter matchen när man ändå vann den. Tro mig, jag var sjukt frustrerad under matchen, satt och skrek och hade mig, tyckte att jag kunde gjort det bättre själv, "min mormor hade satt Suarez chanser" osv. Men vad spelar spelet, inställningen och missade målchanser för roll nu när laget ändå tog 3 poäng?

Självklart vill jag också se oss spela bättre än så här, men man får ha lite förståelse också. Att spela matcher så är ofta gör ont i kroppen, det är tröttsamt mentalt, många resor, lite vila, mycket rehab, lite träning, knappt om tid för ställa om osv. 3 poäng var riktigt jäkla bra och det enda som räknas, för mig iaf.
Barcelona Mido
2016-02-20 19:30
3 poäng, tack! Allt annat är oviktigt, just nu
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-02-20 19:30
Nu är också Arda en flopp tydligen enligt vissa. Holy shit alltså haha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Stright outa Barca
2016-02-20 19:26
Setien (coach Las Palmas): "Due to Liga lead, Barça relax against weaker teams. But when needed, they start playing their normal game."
Postat via SvenskaFans-appen
Mascherano#14 el Jefecito
2016-02-20 19:22
Himne del Barcelona

Jag håller med dig om att spelarna inte visade den bästa av inställningar idag. Men det hör också till denna intensiva matchperiod, det är inte helt jävla enkelt att vara 100% till varje match, speciellt inte när man har Arsenal borta om några dagar. Och med 100% så menar jag både fysiskt och mentalt.

Det viktigaste i den här typen av matcher är 3p inget annat. Urladdningen och inställningen får gärna komma mot Arsenal istället. Visst, man kan tycka att spelarna är proffs och att de tjänar så mycket pengar och att vi är Barcelona och att vi ska kunna visa hjärta och inställning i varje match osv. Men i slutet av dagen så är spelarna bara människor och därmed mänskliga. Och i slutet av samma dag så tog vi 3 poäng trots det. Jag vill även lägga till att för Las Palmas-spelarna så var detta den största matchen för i år, det gör det inte enklare för oss då de ger allt och lite till. För oss, ärligt talat nu, så är det väl en av de minst intressanta matcherna.

Vi får nog börja acceptera att Puyol har slutat. Han är den enda jag har sett i Barca som ALLTID gav allt. Han var unik av sitt slag och knappast mänsklig :)
Barcelona Lion24
2016-02-20 19:19
Mascherano#14 el Jefecito

Jag har inte sätt en skribent skriva att vi måste vinna med 8-0 eller åtminstone tennissiffror. Problemet (enligt mig) är att vi borde genomföra den här matchen på ett annat sätt. Tränarna och spelarna kanske tänker att den här matchen inte är den viktigaste, spelarna kanske är trötta efter att precis som du säger ha spelat var 3:e dag, laget kanske tänker på Arsenal och alla möjliga scenarion men om man vet att spelarna inte går in 100% för matchen, låt oss åtminstone kontrollera bollen. Ingen behöver tokspringa men ha bara bollen inom laget för det kommer alltid dyka upp möjligheter där motståndaren blottar sig.

Vara ett bollförande lag med tålamod! Jag behöver inte se 5-0 mot Las Palmas men jag behöver inte se ett Las Palmas som ett flertal gånger är nära att göra mål, åtminstone skapa en het målchans. Varför denna oro? Varför denna stress? Inte för mig utan för laget, spelarna. Om spelarna är trötta, varför spelar vi en fotboll där vi behöver springa mer? Om vi vilar inför Arsenal, varför inte göra det med bollen istället för att jaga eller spela en böljande fotboll? Som sagt, ingen (åtminstone inte jag) kräver 5-0 segrar på löpande band men låt oss genomföra matcherna på ett smartare sätt.
Barcelona enkos
2016-02-20 19:19
När man skjuter ett skott som målvakt räddar och Neymar gör mål, är det inte assist för Messi?
Barcelona Kröjff
2016-02-20 19:18
Det är irriterade toner härinne och dom handlar huvudsakligen om inställningen hos spelarna. Så jag söker på L.E, Luis Enrique samt "Lucho" och dröm då om min förvåning. Denne demontränare verkar trots sin roll som ledaren med stort L, inte ha nåt som helst ansvar för spelarnas inställning i fansens ögon, Detta eftersom han över huvud taget inte nämns i denna sin ledarroll, vare sig under eller efter matchen; från skillnad till när dagens syndabockar mangrant varit riktigt på tårna.

Missnöjet riktas istället främst mot dessa som annars brukar vinna matcherna åt honom. Inte minst då Messi som nån ilsket tyckte borde ha bytt ut sig själv. Men sägas ska att det finns undantag från regeln, även en dag som denna. En skriver faktiskt att Luis Enrique återigen visade vilken pålitlig och kompetent matchcoach han är, genom att i alla fall byta ut Arda Turan. Så idag fick såväl "blåstället på" som "coach" och "cojones", en helt ny innebörd.
Barcelona Barcelonistas
2016-02-20 19:13
Real har nu Malaga borta i mon och nästa vecka har man Atletico hemma. Vi har möjligheten att dra ifrån ännu mer!
Barcelona Himne del Barcelona
2016-02-20 19:08
@Mascherano#14 el Jefecito:
Det handlar INTE om att man kräver en 0-8 kross. Det handlar om att Barcelona gör matchen till ett lotteri istället för att spela med tillräckligt bra inställning för att kunna kontrollera matchen. Med lite marginaler emot hade det mycket väl kunnat bli ett kostsamt poängtapp idag.
Barcelona Ribohn Fan
2016-02-20 19:07
Glad att se Alves andra halvlek, den var bra.
Syntes att han också fick självförtroende igen och glöden i ögonen.
Arda! Jag säger det igen, han är inte fysiks förberedd för detta.
Han kommer försent i varje närkamp eller så går han inte dit alls.
Bytet Lucho gör är enbart för att han är en stor risk för att bli utvisad, på grund av hans klumpiga närkamps spel.
Jag gillade verkligen Arda när han spelade i Atletic.
Mascherano#14 el Jefecito
2016-02-20 19:04
Vi tar ännu en "grisseger" mitt i de mest hektiska perioden på hela säsongen och folk lipar. Många här inne borde zooma ut sitt perspektiv lite och se vad det är för typ av period vi är inne i just nu (hint: match var tredje dag) istället för att bara se match för match.

Jag väljer att vara glad över att det nu är ännu en omgång mindre för övriga lag att ta in poäng på oss, istället för att lipa över att jag inte blev bjuden på en 0-8 kross. Det roligaste av allt är att om Suarez hade satt alla sina 3-4 klara lägen så hade många här inne jublat över vilken bra match laget spelade. Total avsaknad av fotbollskunskap och förståelse. Och när gör mig så här grinig så blir jag en dryg översittare som tror mig veta bättre än andra ;)
Barcelona Lion24
2016-02-20 18:57
Katastrofalt, oacceptabelt. Alla storlag gör dåliga matcher, vi har spelat var tredje dag sen årskiftet och jag förväntar mig absolut inte propaganda-fotboll varje match. Men när tränaren känner att den här matchen inte är den ''viktigaste'', när tränaren vet att spelarna inte har rätt inställning (vilket är tränarens ansvar), så det enda man kan begära av laget är att ha kontroll på matchen och bollen. Nu hade vi varken kontroll på matchen eller bollen. Varför kunde vi inte göra en dålig match (det såg bestämt ut att den här matchen skulle bara spelas) MED bollen inom laget? Då kontrollerar vi oss själva, Las Palmas och matchen. Ett lag med FC Barcelonas filosofi och spelare ska inte göra så många felpassningar. Går man inte 100 på den här matchen? Fullt förståeligt, men kontrollera åtminstone matchen/bollen.

Det är det här som är nackdelen med dagens Barca. Man tänker nästan alltid på matchen som ska komma om några dagar än matchen som ska spelas (med väldigt få undantag). Jag vet att vi inte kommer spela så här mot Arsenal men man lever mycket farligt på att inte hålla en jämn nivå, jämn energi, jämn intensitet. Precis som Las Palmas tränare är inne på så är vi för bekväma i ligan. Vi har en bra utgångsposition men vi lever farligt när vi ska vara bra en match för att vara dålig nästa. Då ''leker'' man med kroppen, hjärnan. Vi hade förmodligen sett samma Barca förra säsongen vid den här tidpunkten men efter kaoset mot Sociedad och tabell situationen var vi tvungna att höja växeln. Jag vet att vi har en högre växel att lägga till, jag vet att Lucho väntar på att lägga in den växeln men eftersom vi är så bekväma i ligan ''försenas'' den höjda växeln. Jag önskar att vi går för att höja växeln ganska snart så vi har en jämn nivå nu under slutspurten för det är bara ca 3 månader kvar men jag tror knappast det för tabellläget.
Barcelona Liunil Masse
2016-02-20 18:42
Ni kommer få se ett Barca på maxfart mot Arsenal. Att många av er inte lärt er hur Luchos Barca fungerar alltså.. Förra säsongen spela vi lika uselt innan första åttondelsfinalen i CL, japp det var hemmaförlusten mot Malaga. Vad hände sen mot City? Jo vi körde över de helt. Lugna er för fan.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: