/spanien/barcelona/forum/14618.aspx/spanien/barcelona/forum/14618.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona NoGo™ - Krkic #9
2010-10-06 17:25
Det diskuterades ju om en eventuell värvning av Kanouté här inne för ett par dagar sedan och tror han skulle vara en riktigt bra värvning. Han skulle kunna bryta mönstret lite, förändra matchbilden ala Larsson. Men det kommer säkert inte hända men men kan ju hoppas.
elbraco
2010-10-06 17:14
Barca har hamnat i lite av ett dödläge. Pedro - Villa - Messi är alltför lika enligt mig, kommer motståndaren på hur man stoppar en av dom kan dom stoppa alla tre.

Vad borde Pep göra då? Torres hade ju varit en drömvärvning, men samtidigt är det helt fel att sätta Pedro och Bojan (ja, iaf Pedro än så länge...) på bänken då båda två har visat att dom faktiskt kan. Pedro är trots allt en startspelare, oavsett vad många säger. Han är den av våra tre anfallare som är MEST irrationell och oväntad. Efter det har vi ingen ny på bänken som kan komma in och förändra en matchbild. Adriano hade jag faktiskt större förhoppningar på, då han har ett grymt skott och vi vet ju alla att Barca vägrar skjuta, förutom Pique då. Vad ska man göra då?
Köpa nya spelare eller vänta på resultat? Personligen tror jag att man kan vänta, Villa har ju faktiskt haft otur med stolpar, ribbor etc, målskörden hade ju ökat betydligt för honom om han hade haft marginalen på sin sida.
En förändring behövs ju iaf snart.
Barcelona Rambla~
2010-10-06 17:12
F*go då? :P
elbraco
2010-10-06 17:04
Jag tror Bojan kommer växa till sig så småningom med tanke på att killen har sett likadan ut i två-tre år nu. Skillnaden på fysik/längd på en 20- och en 22-åring kan ju trots allt skilja sig ganska mycket. Dessutom är det ju ganska fel att sätta mer press på Bojan bara för att han är några veckor äldre än 19, han ändras ju knappast på så kort tid.

Ganska löjligt rykte om Pepe vilket jag tycker är bra då jag har svårt för portugiser (inte på grund av Ronaldo - bara). Den senaste fotbollspelande portugisen som jag gillade var väl Rui Costa. Och då var jag ganska ung så jag kan inte så mycket om honom! :)
s.eto
2010-10-06 17:02
Hetfield- Megan Fox is a dude

Torres hade vart fel förutom att han är väldigt skadebenägen. Det är i och för sig Pato också men gillar han skarpt.
Barcelona NoGo™ - Krkic #9
2010-10-06 16:37
Vi såg alla i slutet av förra säsongen hur bra Bojan kan vara bara han får förtroendet och när han får spela i mitten, han tillför inget när han flyttas ut på en kant. Det är slöseri med talang. Målen kommer att komma från han trust me.

Men håller med er om att han kan se väldigt "valpig" ut i vissa situationer och han måste jobba lite med fysiken.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-10-06 16:31
Hetfield//

Jag håller med av mycket det du säger. Det jag menar är att att Bojan vid den tidpunkten i princip var sedd som en talang i samma klass med Messi och det gjorde det mer eller mindre omöjligt att låta honom spela i fjärdedivisionen eftersom han utan problem gick från dominant i Juvenil A till att bli en av de viktigaste spelarna i B-laget . Hade B-laget inte blivit degraderade och fortsatt spela i tredjedivisionen så hade Bojan möjligtvis kunna fortsätta men inte som läget var. Det är i alla fall min tes.
Barcelona Medgångsfan
2010-10-06 16:02
Hörde från en Hoffenheim supporter att Barcelona tittar på Demba Ba som ett anfallsalternativ.
Barcelona c.mako
2010-10-06 15:55
Hetfield- Megan Fox is a dude

Tänk på att många av de frilägen han gjorde mål på skapade han själv, exempel mot villareal de är inget lätt mål han gör, så de inte bara serverat på silverfat för honom han har gjort det bra. Men jag håller med om att han kanske inet håller måttet som en nr. 9 i just Barca, där jag tror att spelare som , forlan diego milito skulle vara en pärla i fram men det är upp till sandro o zubi att reda ut det .. peace
s.eto
2010-10-06 15:30
Barca o Mort!

Jo det är klart att den går träna upp. Messi te.x han spelar ju inte som renodlad striker därför spelar han så bra fastän han är kort , men en striker/nr9 behöver vara större/bättre fysik än vad bojan är för att kunna tampas med top lagens defensiv.

Eto var perfekt för barca men tänk på att vi både hade Toure och Henry i laget när Eto var i barca, som båda hjälpte till i defensiven. Nu när båda är borta förlorade vi tyngd i luftrummet. Därför tycker jag det hade varit bra med en 9a som är fysiskt starkare.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-10-06 15:24
El Kaiser de Michoacán

Må så vara, men jag håller fast vid att det hade gynnat Bojan att få spela i B-laget i ett par innan han flyttades upp. Sen när det gäller hans succésäsong så beror det på främst två saker (enligt mig)
1. Han var 17 år och hade absolut ingen press på sig, dvs. även om han bidrog med ingenting så är det praktiskt taget omöjligt att kasta dynga på en 17 åring, men nu är det en helt annan sak. Nu är hela världens ögon på honom och nu har förväntningarna kommit.
2. De målen han gjorde i all ära, men om jag inte minns fel så var 80 % av de på frilägen eller praktiskt taget öppet mål där han behövde peta in den.

Jag ser potential i killen, men frågan är hur länge klubben orkar gulla honom när han blir äldre.

s.etoo

Jag säger bara en sak : Fernando Torres.
Han är som en mix mellan Eto'o och Zlatan, han har deras styrkor.
Barcelona Barca o Mort!
2010-10-06 15:20
s.etoo

Ja han har ganska dålig fysik, å andra sidan är fysiken ganska lätt att träna upp.
Fast jag håller inte riktigt med dig om att vi ska ha en längre och bra på huvudspelet striker. Lite Zlatan vibbar.

Nej jag tycker att en spelartyp som Villa eller Eto'o hade varit perfekt. Ingen av dessa 2 är speciellt bra på huvudet.

Fysiskt starkare lag är också sedan lättare att spela ut, även om dem är bättre i närkamper osv hänger dem inte med i vårt passningsspel ;)
s.eto
2010-10-06 14:48
Jag anser att Bojan har alldeles för dålig fysik för att bli en top striker. Han är både för kort och för tanig för att bli en top striker. Jag tycker vi behöver en fysiskt starkare striker och längre som är bra på huvudspelet och som också kan hjälpa till defensivt vid fasta situationer. Hade gärna sett Pato i Barca fast det lär väl aldrig ske.

Nu kommer nog moståndarna satsa på att göra mål via huvudspelet mot oss mer och mer då vi nästan enbart har korta spelare. Det är ju i princip bara Pique,Puyol, Busquets ( Abidal med när han spelar ) som är tillräckligt långa ( Puyol är väl kanske inte så lång men bra på huvudet ) och bra på huvudet för våran del, vilket inte känns så bra. Jag är faktiskt orolig för matcherna längre fram i CL då vi antagligen kommer möta betydligt mer fysiskt starka lag än vad vi gör i ligan.

Hur ser ni på detta?
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-10-06 13:43
Hetfield//

Problemmet med Bojan var väl att B-laget hade ramlat ur tredje divisionen vid den tidpunkten och skulle spela i fjärde divisionen kommande säsong vilket kanske inte skulle vara speciellt utvecklande heller då han redan visat att klarat av tredjedivisionen utmärkt.

När Bojan flyttades upp till B-laget så spelade han riktigt bra och gjorde 10 mål under hans halva säsong och blev skyttekung. Sen gjorde han mål för A-laget i vänskapsmatcehn mot Al-Ahly. Lägg till att hans facit med över 800 mål i de olika ungdomslagen, hans imponerande facit med de spanska ungdomslandslagen samt den lyckade försäsongen med A-laget. Det var liksom Messi-vibbar över honom och jag tror att Rijkaard hade väldigt svårt att motivera att skicka honom till den spanska fjärdedivisonen.
Barcelona el Flaco
2010-10-06 13:27
A.Gaudi/

Rosell och Pérez har å andra sidan en god relation med varandra så jag tror nog inte att Sandrusco hade försökt köpa loss en så pass viktig spelare för Madrid som Pepe.

Vet inte om det stämmer, men har läst att Rosell var emot att värva Eto'o när det begav sig eftersom han inte ville reta upp Florentino, eller nåt i den stilen.
Barcelona A.Gaudi
2010-10-06 13:13
jag har för mig att Calderon och Laporta hade någon sådan tyst överenskommelse. men något sådant finns garanterat inte mellan Perez och Rosell som är två extremkapitalister.
Real Madrid Mesut Özil "the next one"
2010-10-06 12:50
Jag var bara intresserad av er åsikt. Jag tror inte heller de finns någon chans i världen att det kommer ske att pepe spelar för er.

Det känns som i dagens fotboll är en sådan övergång ganska omöjligt. Det är rätt länge sedan en övergång mellan Real och Barca sket. Tror inte det kommer ske på ett bra tag heller.

Har Real och Barca någon överenskommelse om att inte värva från varandra? vet ni det?
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-10-06 12:28
Mojito

Jag tror att de flesta kan enas om 2 saker när det gäller Bojan:

1. Han flyttades upp alltför tidigt vilket hämmande hans utveckling, det hade gynnat honom att spela i B-laget med ett par matcher i A-laget tills han blev runt 20 år.

2. En striker måste (!) vara stark i kroppen, oavsett om man heter Jan Köller eller Bojan. Det funkar inte att så fort någon tacklar honom så flyger han iväg, inte heller funkar det att när han ska använda kroppen till att komma förbi en mittback så förlorar han kampen 8/10.

Messi var i liknande situation när han började spela. Ja visst, han hade utomordentlig teknik och fart, men så fort en mittback var hyfsat hård mot honom så tappade han bollen, eller så blev han skadad. Fystränarna tog hand om det problemet genom att låta Messi få bygga på lite muskler, och titta hur han är nu.

Nu vet jag inte om muskler är lösningen till Bojans problem, muskler innebär ju inte per automatik att Bojan kommer att bli en världsstriker, men det skulle hjälpa honom på traven. Som sagt, Bojan är endast 20 år så han har tid, men jag undrar hur fansen kommer att se på saken om han blir 23 år och är en bänkis.
AndreD
2010-10-06 12:02
Mesut

Inte en chans i hela världen.
Barcelona Barcadinho.
2010-10-06 11:44
Mesut -

Skit snack, oroa dig inte.
Barcelona Barcadinho.
2010-10-06 11:43
På tal om Bojan – titta på listan som Mojito tog upp om olika nr 9.
Det är sådana spelare som ska bära anfallsspelet på sina axlar.
Att vara en avslutare i en toppklubb
Han ska inte spela i skymundan av de andra, utan han ska utveckla till en nyckelfigur. Nr 9 behöver vara en nyckelfigur.
Jag är rädd att han som max hamnar på samma nivå som Savoila eller Maxi Lopez. Det duger inte för att konkurrera mot de stora hajarna, även om dessa två har gjort en del mål med barcaströjan.

Jag hoppas verkligen att Bojan kommer att visa att jag har fel. Jag äter mer än gärna mina ord om han hjälper laget att nå framgång. Hellre det än att jag personligen ska få rätt för mina misstankar.

Men det är också bra att klubben visar tålamod med vissa spelare. Det har ju hänt så ofta att Pep skickade bort spelare som har gjort ett par misstag. Det funkar inte så, lite kontinuitet måste man ha för att bygga till framtiden.
Barcelona Rambla~
2010-10-06 11:13
Mesut Özil:

Det kommer aldrig att ske, det vet både du och jag. Det är någon som läckt uppgifter om detta bara för att påskynda förhandlingar om ett nytt kontrakt med Madrid. Det är samma gamla vanliga visa när någon är mitt uppe i kontraktsförhandlingar. Dessutom så förnekar de inom Barcelona att några kontakter med Pepe har förekommit.
Real Madrid Mesut Özil "the next one"
2010-10-06 10:52
Vad säger ni om ryktet att Pepe ska ryktas till er?

"Pepe gör den "förbjudna flytten"?

Pepes representanter har varit i kontakt med Barcelona.

Pepe kan vara på väg att göra den "förbjudna flytten" i sommar. Enligt Unda Cero har Real Madrid-försvararens representanter varit i kontakt med Barcelona om en eventuell övergång.

Anledningen är att portugisen är bland de lägst betalda på Santiago Bernabéu. Klubben har dessutom skjutit på kontraktsförhandlingarna en tid nu vilket fått portugisen ordentligt irriterad.

Barcelona har inte dementerat upgiften ännu. Och med tanke på att Carles Puyol närmar sig slutet på sin karriär och att Gabriel Milito är inne på sitt sista kontraktsår med klubben så är en ny mittback efterfrågad i klubben."
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2010-10-06 01:44
Som ni ser på bilderna i länktips så byter de nu ut gräsmattan på camp nou. Äntligen, riktigt amatörmässigt var det!
Nicname
2010-10-06 00:42
Jag har 2 biljetter till Cl matchen mellan Barcelona-Köpenhamn på Camp Nou.
Bra platser och kan dessvärre pga förhinder inte åka iväg.
Är ngn intresserad får ni gärna höra av er på min mail.
Kluivert_barc10@hotmail.com
Barcelona Barca4eva
2010-10-05 23:42
Barca Barca

Haha så ere...var nyligen o kolla på en match där mitt lag fick straff, alla jublade och POOF så ändrade domaren sig (Hammarby - Syrianska)...snacka om bli knäckt.
Barcelona Barca Barca
2010-10-05 22:49
Barca4eva// Värst av allt var att ja såg matchen med typ 40 personer på en storbildsskärm och jag hörde eller uppfattade inte att domaren hade redan hade blåst. Alla mina barca vänner och jag jublade nästan samma jubel som Iniestas mål mot chelsea, sen så fattade man att målet blåstes bort...det var inte bra för hjärtat kan ja säga dig :P hehe
Barcelona Barca4eva
2010-10-05 22:42
Barca Barca

"killen var ett domslut ifrån att skjuta oss till CL final. "

Tänk om det godkändes alltså fyyyyyyfan
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2010-10-05 22:32
Mojito

Co-signar utan att ens blinka!
Barcelona Barca Barca
2010-10-05 22:30
Mojito// Bra, mycket bra skrivet! Bojans första säsong var otroligt bra, men då fick han väldigt mycket speltid och det resulterade med att han gjorde 13 liga mål. Samma sak förra säsongen, får en ärlig chans på slutet då Zlatan (Gud vet vad som hände med honom) underpresterade och gör mål i varje match han spelade. Dom flesta har glömt att Xavi var inte heller så bra sina första år i a laget, han fick väldigt mycket kritik för att han passade allt för mycket i sidled, nu är han en lagets viktigaste spelare. Alla slår inte igenom när dom är 20. Bojan lever på sitt målsinne och sånt kommer i 25-26 års åldern.

Som jag skrev i mitt förra inlägg, killen var ett domslut ifrån att skjuta oss till CL final. Vilken hjälte han hade blivit ifall dommaren kunde blunda så som han gjorde när Sneijder tacklade Alves bakifrån i straffområdet på San Siro.
Annons: