/spanien/barcelona/forum/14596.aspx/spanien/barcelona/forum/14596.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Jojjje
2010-12-14 14:55
Barcadinho

Självklart kommer nytillkomna medlemmar aldrig väga lika tungt ekonomiskt som en tröjsponsor. Men om nu klubben befinner sig i en "djup ekonomisk kris" borde väl alla möjliga inkomster vara intressanta.

Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen, Rosell överdriver sannolikt den ekonomiska situationen. Skattetekniska åtgärder kan förhållandevis enkelt vrida ett resultat ganska kraftigt åt något håll. Med det inte sagt att Laporta skötte klubben exemplariskt men han var iallafall väldigt mån om klubbens yttre och om fansen. Vi ska också komma ihåg att han är den mest framgångsrika presidenten i klubbens historia rent sportsligt. Enligt min mening är det också Laporta som har fört oss dit vi är idag, en av världens allra största och mest respekterade klubbar och varumärken inom idrottsvärlden.

Att man begränsar medlemskap är inget annat än ett knytnävsslag på alla som någon gång hoppats på att kunna skriva in sig som socios.

Tröjreklamen är så att säga inte det värsta tilltaget av Rosell enligt min mening.
Barcelona Heywood Jablome - Barça si, Rosell no
2010-12-14 14:48
Hetfield, el Flaco.

Delar inte samma uppfattning. Förra veckan talade Faus om att sponsoravtalet var mellan Qatar Foundation och FC Barcelona, men i själva verket kommer finanserna från ett företag, men en simpel logga från en fond.

Det är en stor skillnad.

På måndag går Rosell och förklarar hela saken. Varför gjorde han inte det förra veckan?
Barcelona Pep the King
2010-12-14 14:41
Andreas - V.V [Barney S]
Jag själv funderar på flytta till Barcelona. Tänk dig så hära. Jobba Måndag till Fredag. Sen på helger kolla en Barca match. Varje vecka så:) Det är Lyx Liv!
Spanien god mat snällt folk. Bra väder. Ska fan flytta till Barceloa:)

Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2010-12-14 14:34
Razzmatazz

The sportsbar på Les Rambles.
Du åker till metro Drassanes, väl på Ramblan går du uppåt, dvs inte mot havet och sen har du The Sports Bar på höger sida jämte Subway och en strippklubb ;)

Jag och polarn är nog snudd på VIP där snart, haha.
Man får då skämmas att man alltid går dit och tar en pizza, burgare, pasta osv när det finns så mycket annat i Barcelona att äta, ha ha!
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2010-12-14 14:31
Finns det någon kuriosa i Barcelona? typ vilken supporter som gått på mest matcher?

Så jag vet vad jag ska satsa på när jag flyttat samt om man ska bli lite hälsosam så man lever till man är 110 :)
Barcelona Barcadinho.
2010-12-14 14:20
Jojjje –

Jag håller med dig. Den här saken dök upp i mitt huvud samma kväll som alla fick läsa om beslutet om reklam. Det går ju emot idén att klubben behöver tjäna pengar för att lösa den ekonomiska situationen. Flera nya medlemmar betyder så klart mer pengar till kassan, så det är motstridigt att klubben säger stopp.

Men jag tror att det finns minst två anledningar till varför.

Först – det handlar om ganska små summor. Låt oss saga att klubben skulle växa till 200 000 medlemmar på några år, alltså 50 000 nya. Var och en betalar 150 euro. Det ger 7,5 milj euro utspridda i flera säsonger. Inte så mycket pengar, men ändå.

Sen – det är ett politiskt balansdrag. Ena sidan vill ledningen ge klubben en starkare katalansk identitet men å andra sidan tvärtom. Då hamnar man mitt emellan inför de katalanska supportrarna.

Det finns en del saker som jag inte gillar hos Rosell. Jag gillar inte att alla beslut kommer så plötsligt. Tom nya värvningar kommer som en bomb. Det är för mycket ”Shhh-tyst” mentalitet som jag inte gillar.
Jag vill att beslutfattarna ska vara mer öppna och att de ska dela med andra sina tankar i god tid, inte minst för diskussion. Det känns mindre demokratisk som det nu är.

Jag gillar inte heller att han är borta från matcherna så ofta. Det är trots allt spelarna som springer på gräsmattan som gör att alltihop, hela Barca verksamheten rullar på. Utan dem finns det inget.
Kan ni tänka er Rosell på ett diskotek tillsammans med spelarna efter en viktig match? Knappt. Jag tycker att varje företag mår bättre, när avståndet mellan cheferna och anställda är minimalt. Men det vad jag tycker.

Rosell har annars en grå och tråkig personlighet, enligt min smak, i alla fall som det syns i median. Jag har aldrig träffat honom annars förstås.
Barcelona Razzmatazz
2010-12-14 14:13
Hej alla Barcabröder!

Jag ska börja plugga i Barcelona i januari och undrar om ni känner till de bästa sportbarerna som supportrar brukar gå till för att se Barcamatcherna?

Tack på förhand för hjälpen!
Barcelona Edmilson
2010-12-14 14:10
Musikhjälpen auktionerar ut en signerad affisch av Barça´s spelartrupp 2009-2010. Dra ert strå till stacken & visa att Barça är "Mer än en klubb"
Barcelona Jojjje
2010-12-14 13:33
Om ett alternativ till tröjsponsor var att höja medlemsavgiften kan man ju fråga sig varför Rosell och styrelsen valt att begränsa möjligheten för uppkomsten av nya medlemmar.

Någon som har ett vettigt svar på detta?

Jag behåller iallafall min uppfattning om Rosell som en osympatisk herre.Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-14 13:18
Nahro

Det var Laporta som köpte Zlatan (betalade för mycket förövrigt) och Sandro fick plocka upp skiten som Laporta lämnade efter sig genom att sälja honom illa kvickt.

Sen fick Sandro ta in sponsor för att Laporta misskötte ekonomin, så i mina ögon om man ska leta efter en syndabock så är det faktiskt Laporta , rent ekonomiskt givetvis.

Barcadinho

Bra punkter, men om man skulle uppoffra på det sättet så skulle man bli av med något annat, men med sponsor avtalet så har man löst problemet snabbt och enkelt.

Sen förstår jag inte varför alla tjurade här i forumet när de flesta i Barcelona är nöjda med beslutet.
Barcelona Barcadinho.
2010-12-14 11:18
Gai Assulin kommer med all säkerhet att hamna i reservlaget i City och inte i a-laget.

På tal om Oleguer – jag vet att han har fått mycket skit, men folk glömmer att han faktiskt bänkade Belletti under säsongerna 04-05 och 06-06. Jag gillade grabben.
- - - - - - - - - - -

Skönt att läsa om att Rosell och ledningen hade flera alternativ i sina huvud innan de bestämde sig att sälja reklam till QF (eller vilken organisation det nu var). Det var kanske den bästa nödlösningen.

Ena alternativet var att minska i olika verksamheter som t ex ungdomsakademin och kanske basketlaget och andra grenar. Det vill man helst inte. FCB har framgångsrika sportgrenar som basket, handboll och bandy.

En till lösning var att sälja mark. Jag vet inte exakt vilket område man skulle kunna tänka sig och sälja. Men det känns snarare att det är för trångt. Jag kommer ihåg ett stort projekt som Laporta försökte driva fram som snarare skulle expandera klubbens ägda mark.
Idén var att köpa några hektar i området Les Corts, där det idag finns vanliga bostadsområden, för att sedan göra om området till ett stort och lukrativt köpcentrum i närheten av Camp Nou. Hela området skulle bli som en stor park med affärer och sportanläggningar samt CN. Jag tror inte att klubben äger mark som är typ oanvändbar.

Den tredje lösningen var att höja medlemsavgiften. Det skulle innebära en rejäl ökning för att det verkligen skulle leverera en rejäl summa till kassan. Klubben har ca 150 000 medlemmar. En ökning med 100 euro per socio skulle innebära 15 milj extra euro till kassan. Det är en bra summa. Men avgiften ligger nu runt 150 euro och en ökning med extra 100 euro skulle nog vara impopulärt.

Så var fanns det för flera alternativ – ju att sälja reklam, lätt förtjänade pengar från dag ett. Det är bara att skicka tröjorna till tryckeriet och vipps så kommer in 30 milj euro per säsong. Lätt och smidigt, trots det att det är kontroversiellt.

Jag har alltid varit emot kommersiellt och fotboll, men verkligheten har gjort sitt sura intryck på mig för länge sen.

Atlético Nahro
2010-12-14 11:15
Tjena! Jag är lite nyfiken på Rosells stöd medlemmarna emellan. Har han fortfarande majoriteten bakom sig eller är folk missnöjda med hans arbete?

Spontant känns det som att han har förstört en stor del av det som tidigare var Barcelona. Jag tänker bland annat på "låsningen" av medlemmarna, hur hela Zlatan-affären sköttes och nu senast tröjsponsorn.

Håller Rosell måttet, eller vill man ha tillbaka Laporta?
Barcelona Castefa
2010-12-14 10:10
Allvarligt, hur menar du att Rosell ljugit? Han sa själv på presskonferensen igår att det inte var Qatar foundation som skulle betala? Det var inte direkt något detektivarbete som avsöljade det?

Vidare angående artikeln igår. Medlemmarna har redan röstat för reklam. Rosell sa i sin valkampanj att det kan bli nödvändigt och han säger nu att om general församlingen röstar mot kommer han att följa det beslutet. Vill medlemmarna inte ha det kan man/kunde man, och kommer kunna sätta stopp. Men faktum är att majoriteten inte är emot det samt inser nödvändigheten.
Barcelona el Flaco
2010-12-14 09:59
Måste säga att jag delar Hetfields uppfattning. Jag har också hela tiden utgått från att pengarna inte skulle komma från själva Qatar Foundation, utan snarare från ett annat håll som var sammankopplad till stiftelsen

Har nu även läst att Luis Enrique ska ha, via sin twitter, uttryckt sitt godkännande till att ha Qatar Foundation på tröjan de kommande fem åren: "FC Barcelona blir på så sätt den bäst betalda klubben av en sponsor och lyckas även bibehålla sina värderingar. Två organisationer som hjälper folk i nöd. Kan man kräva mer?".
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-14 09:41
Heywood

Det var väl rätt så givet att pengarna kommer från investerare och inte från själva Qatar Foundation som inte är ute efter vinster.
Det är ungefär som att Bill Gates skulle investera pengar i Amnesty och säga "Ha Amnesty på tröjorna så ger jag er pengar". Det är så jag har uppfattat saken.

Jag tycker att du brusar upp i onödan, det verkar som att de flesta nere i Barcelona är nöjda, även de stora namnen som t.ex: Guardiola har gett the stamp of approval, varför göra en så stor sak av det här?

addeh & Abbe.

Jag diggade verkligen Oleguer, han var kanske inte världens bästa spelare men att dag ut och dag in få skit på sig och springa sönder sig är beundransvärt.
Barcelona el Flaco
2010-12-14 09:19
Idag för exakt 10 år sedan skrev Leo Messi på sitt första kontrakt med FC Barcelona, mycket tack vare klubbens dåvarande sportdirektör Carles Rexach. "Har det redan gått tio år?!", sade Charly Rexach när han träffade la Pulga för att fira argentinarens jubileum.

Det var Rexach som insisterade att klubben skulle signa den då 13-årige argentinaren från Rosario efter att endast sett honom spela i fem minuter mot barn som var två år äldre än honom i ett av de mindre fotbollsplanerna runt om Miniestadi. "Jag såg att Messi var duktig, men jag trodde aldrig att han skulle komma att bli bäst i världen".

En historisk dag med andra ord och trots att det borde vara Messi som ska tacka Rexach för att ha gett honom chansen, var det istället klubbikonen som uttryckte sin tacksamhet till Barças nr. 10: "Grattis och tack för allt".
Barcelona Criff
2010-12-14 07:07
Hellre det än Real Bwin Madrid. Att ett spelbolag skulle sponsra ens lag hade vart det värsta tänkbara!
Barcelona serdelbarcaeselmillorquehiha
2010-12-14 07:06
Higuain

Var har du hört det? Källa?

Känns nästan som att du bara är här inne för att provocera? Anledningen till att du tar upp våran nya sponsor är väl för att på det rent sportsliga planet så ligger ni så jävla långt efter, ni är helt enkelt för dåliga.

Du är nog bara bitter för att ni har färre titlar de senaste åren än storebror Atletico.
Barcelona Heywood Jablome - Barça si, Rosell no
2010-12-14 04:18
...för att tillägga.

Så som jag har förstått det av allt surfande om Qatar. Så heter huvudbolaget Qatar investment authority och de har olika sektorer. Sportsektorn heter Qatar Sports investment.
Barcelona Heywood Jablome - Barça si, Rosell no
2010-12-14 04:16
Pedro León.

Jag anser att ledningen har ljugit för fansen. Jag som skrev artikeln.

Ledningen går ut och bestämmer att de ska skaffa sponsorer och uttalar sig om Qatar Foundation. Sponsringen kommer i från Qatar Sports Investment. Det enda Qatar Foundation gör är att deras logga ska pryda vår tröja.

166 miljoner euro kommer att komma i från Qatar Sports Investment och inte Qatar Foundation.

Vilka är vi sponsrade av? Qatar Foundation eller Qatar Sports Investment? You do the math...

Pedro León.

Ja, det är precis det vi ska göra. Och vi ska byta namn till FC Qatar.
Real Madrid Gonzalo Gerardo Higuaín
2010-12-14 03:19
"Roliga" timmen är slut precis som din tid på Les Rambles. Tack för din medverkan!/ Red
Real Madrid Gonzalo Gerardo Higuaín
2010-12-14 03:18
Har hört att ni ska byta namn till FC Qatar, stämmer det?
Pedro León
2010-12-14 02:59
M. Ahmed skriver i er senaste artikel: "Sandro Rosell verkar ha ljugit för oss fans. I korthet: vi är alltså sponsrade av Qatar investment, men vi ska bära Qatar foundations logga på våra tröjor".

Der ser inte ut som Rosell ljög (varför er president nu skulle vilja göra det). Q. Investment samarbetar med Q. Foundation: http://www.ameinfo.com/251128.html

"Qatar invesment Authority är ett företag som specialiserar sig på att investera i lokala och utländska företag. QIA har tillgångar värda ungefär 60 miljarder dollar"

Qatar Investment Authority, om jag förstått det rätt, tillhör staten Qatar (ett SWF). Den skapades av Qatar för att "…develop, invest and manage the state reserve funds and other property assigned to it by the Supreme Council in accordance with policies, plans and programs approved by the Supreme Council".

Tamim bin Hamad Al Thani, som är det högsta hönset i Q. Investment, är sonen till emir Hamad bin Khalifa Al Thani (mannen som grundade Qatar F.) och är dessutom den första tronarvingen till posten som Emiren av Qatar.

Som sagt, oroa er inte för att Rosell skulle ha ljugit...

http://www.qia.qa/QIA/

EDIT: Maykii, Borell är Lecce- och Arsenal-fan.

Hans poäng var inte att Real "hade en fantastisk ungdomsverksamhet" då, poängen var snarare att ingen snackade och snackar om Real-produkter (och ja, de finns - men alltför ofta utanför Real!), om jag inte misstar mig...
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2010-12-14 02:37
Det är inget tvång att kolla på Eurotalk, känns lite onödigt att smutsa ner forumet med en massa gnäll på någon "Borell", speciellt när alla verkar göra det, typ 1 sida med gnäll men men :)

Godnatt!

Barcelona Maykii
2010-12-14 02:36
Borell är avundsjuk på Barcelona, punkt slut. Erkänn istället att Barcelona är världens bästa lag för tillfället, fan va irriterande det är att lyssna på honom.

Vad är hans problem egentligen, han påstår att Real madrid hade en fantastisk ungdomsverksamhet när florentino Perez hade skapat "pavones y zidanes". vilka talanger hade de? Vet nån här om Borell hejar på real madrid eller överhuvudtaget inte gillar Barcelona bara.

Vill inte se honom i eurotalk igen, så jävla pessimistiskt.
Barcelona .Sami.
2010-12-14 01:00
Gai klar för City. Ska bli roligt och följa han. Riktig grym spelare!
Barcelona Barca4eva
2010-12-14 00:21
Och folk klagar på att det är våra pengar som gör ligan ojämn...en 3-1 ledning ska man bara inte tappa om man vill slåss i toppen.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-13 23:32
Fruktansvärt tråkigt att glappet till toppduon ökar. Kritiken mot La liga lär bara växa. fast jag Valencia är ju egentligen ett bra lag.. de var ju nära att slå united förra veckan, t.ex..
Atlético addeh
2010-12-13 23:17
Satan vad tråkigt att samtliga topplag tappar onödiga poäng och halkar efter toppduon. Hur kan ett formstarkt Valencia släppa 3-1 på Mestalla till 3-3 mot Osasuna som åkt på däng två ligamatcher i rad?

Underskattning? Förmodligen.
Ofattbart? Ja.
AndreD
2010-12-13 23:11
Ja antagligen gjorde de det, inte första gången. Men att släppa in ett mål på slutet mot ett bottenlag är verkligen inte okej. Tråkigt att utmanarna till Barca och Real ständigt tappar poäng. Hade varit kul att ha några fler lag i toppen som utmanar om guldet. Det kommer nog tyvärr dröja några år innan det händer.
Annons: