/spanien/barcelona/forum/14594.aspx/spanien/barcelona/forum/14594.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-14 19:46
Gaby Milito påväg bort? Snälla, inte i vinter..
Pedro León
2010-12-14 19:45
- buggad hemsida -
Pedro León
2010-12-14 19:45
Vill tipsa er om den här matchen. Barcelona-bekantingen van Bronckhorst är med, tillsammans med Ronaldo (brasilianska), Zidane osv.
CarlesPuyolSaforcada
2010-12-14 19:07
SvenskaFans.com Barcelona är en Facebook-sida som kommer att publicera artiklar och nyheter härifrån dit.
Barcelona Hyder
2010-12-14 18:25
1.70-ligan.

Du är inte ensam. Jag håller med dig vad det gäller i princip allt du säger.

När man har genomlidit Gaspart-eran borde man vara relativt glad att man har en president som just Sandro. Förnuft på det ekonomiska planet är grundläggande för att de viktiga verksamheterna inom klubben ska fungera. Sandro vill inte sälja viktiga spelare eller riskera att tappa i slagkraft när det kommer till att utvecka exempelvis ungdomsverksamheten i pengarväg.

Tröjreklam är den sista livlinan att ta till. Att vi sedan har gjort världens bästa deal om man tittar till hur mycket pengar vi får, är endast en enda stor positiv aspekt.

Laporta i all ära men när vi pratar pengar är Rosell mannen man kan lita på. Han verkar inte vara pengarglad utan snarare lite små snål vilket är en positiv sak. Visst kanske det handlar lite om en personlig vandetta med Joan men man hade inte gått med på klubbens första reklamdeal om det inte vore nödvändigt, det hoppas jag att man som culé förstår.

Man har även fått ett litet smakprov på hur Sandro vill värva spelare. El Jefecito kom för en stor summa pengar endast för att man redan hade gjort en stor förtjänst när man sålde Yaya. Adriano och Afellay är två otroligt talangfulla spelare som man tillsammans köpt in för drygt 10milj euro. Det kallar jag klassvärvningar. Smarta sådana. Sandro verkar ha fötterna på jorden vilket jag inte riktigt trodde på när han blev vald som president med tanke på att han är känd för sina "crack-värvningar". Tiden för i och för sig avgöra om jag har rätt, men nu pratar jag hittils.

Jag hoppas innerligt att Rosell fortsätter på den väg som han hittils valt att gå. Tröjreklamen blir med största sannolikhet ingenting permanent. När vi står på två starka ben tror jag att man kommer återgå till föregående traditioner, det är vad jag tror i alla fall.

Jag gillar de värvningar vi gjort detta år. De är hungriga spelare som inte redan har vunnit allt. Dessa spelare i kombination med egna talanger med stor kämparglöd och hjärta är enligt mig ett mycket bra koncept. Ta in ett crack när det är behövligt men inte annars, då kommer vi fortsätta gå bra.
PedroRodriguez
2010-12-14 18:07
elbraco

Självklart, vem vill inte se Dirigenten :)
elbraco
2010-12-14 18:00
AndreD

Haha, skön video :P gillar kommentaren under; "That was just a cheap way for her dad to meet Xavi".
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-14 17:43
Har läst igenom lite vad som skrivits i eftermiddag. Debatten kring Rosell och tröjorna tycks aldrig riktigt lägga sig helt. Jag vill bara en sista gång så säga mitt i det hela..

Jag verkar vara ganska ensam om detta, men jag har inget emot Rosell.
Det finns en sak jag inte gillade att han gjorde och det var att beggränsa medlemmarna, men i övrigt tycker jag han har varit bra. Hans värvningar har varit klockrena, likaså hur förhandlingarna har skötts. Det är stor skillnad mot Laporta, som gjorde massa onödiga, överprisköp. Dessutom skötte han t.ex. Fabregas-affären på ett oproffsigt sätt. På dessa två punkter är Rosell en KLAR förbättring..

Och ang. tröjreklamen kan jag heller inte klandra honom. Särskilt inte efter att ledningen klargjorde allt igår. Av de alternativen man hade för att minska skulden, var detta det klart bästa alternativet. I en perfekt värld spelar Barca utan tröjreklam, men nu är världen annorlunda och efter omständigheterna gjorde han rätt.. Rosell är en utmärkt ekonom och jag tror han gör sitt bästa för att få klubbens ekonomi på fötter igen. Vilken annan klubb som helst hade jublat över att kunna teckna ett sådant här avtal!
När vi om fem år fått pengarna, kanske vi återgår till reklamfri tröja igen. Han har trots allt sagt att om medlemmarna i en omröstning skulle rösta "nej", kommer man avsluta sammarbetet med Qatar Foundation (Sports Investment?)..

Vissa här inne oroar sig över vad som kommer att komma härnäst.. jag tror inte vi behöver oroa oss för att Rosell skulle byta namn på Camp Nou, sälja viktiga spelare eller något i den stilen. Han har själv sagt att inte ens tröjreklamen skulle gjorts om inte den ekonomiska situationen tvingade dem. Då valde man sponsring som det bästa alternativet för att minska skulden, istället för att just sälja spelare bl.a. Eller sälja mark, osv.. enligt mig var sponsring det absolut bästa alternativet eftersom det inte påverkar klubbens möjligheter att bli ännu bättre. Istället ökar möjligheterna - vi har bättre ekonomi igen, utan att ha behövt skära ned på nånting annat.
Camp Nou kommer inte bytas namn på, var så säkra. Det tvivlar jag att han ens har funderat på.

Kort och gott, jag tror inte Rosell är så dum som många vill få honom till. Ja, han är olik Laporta. Men nej, han är inte dålig för det.
Laporta var långt ifrån felfri han också. Faktum är att mycket av de beslut Rosell har fattat och som han kritiserats för, har indirekt varit tvugna att tas pga Laportas gamla ageranden.
Nu börjar trots allt stormen lägga sig. Rosell har väckt en debatt, men han har också fått klubben på fötter igen. Jag tror personligen att nästa steg för Rosell blir att köpa Fabregas. En värvning man nu kan ha råd med, utan att behöva dra in på något annat.

PS! Vill inte smutskasta Laporta på något sätt. Bara ta Rosell i försvar.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2010-12-14 17:42
Messi har gjort 27 mål på 22 matcher den här säsongen. Det är helt sjukt.
Det som är mer imponerande är att förra året gjorde han totalt 14 assister och nu halva säsongen är inte ens spelad och han har gjort 12´.
AndreD
2010-12-14 17:26
Ganska mycket OT, men kommer ni ihåg den lilla flickan som ville träffa Xavi när VM-guld kortegen körde runt i Madrid? Igår fick hon träffa sin idol när Xavi var och hämtade priset "Premi Catalunya de l’Esport", dvs Årets idrottsman i Katalonien.
PedroRodriguez
2010-12-14 17:25

Bästa starten någonsin i La Liga står Barca för denna säsong!...Hela 40 poäng har man lyckats skrapa ihop på 15 matcher. Ännu ett rekord har raderats...Man har 38 + i målskillnad! Tidigare rekord stog Barca också för då man hade 37 + i målskillnad.

HELT SINNES....Så som det ser ut nu så lär flera rekord raderas ut och så hoppas man på att Leo gör mer än 47.
Barcelona jonny p
2010-12-14 17:18
Zizou_spars

Ok jag har kollat på de stora bolagen och de verkar inte ha något spel. Bara det är ju skumt egentligen... Stängde de inte ner spel på lottningen en gång typ år 2008 för att den hade läckt eller hur var det?
Real Madrid Zizou_spars
2010-12-14 17:14
jonny p

Det kan man med all säkerhet. Är dock ganska grön på betting så vet inte var, förmodligen på de flesta sidorna
Barcelona jonny p
2010-12-14 17:11
Zizou_spars

Tror ni man kan spela på lottningen någonstans? Jag skulle lätt kunna sätta 1000 spänn på att vi får Milan och Real möter Inter.... Nån som vet någon betting sida som har de spelen?
Real Madrid Zizou_spars
2010-12-14 17:09
Hetfield- Megan Fox is a dude

Jag menade inte att jag trodde ni skulle åka ut mot Milan? Menade att det verkar vara ganska uppgjort vilka man får i gruppspel/åttondel nu för tiden.
Tex Madrid-Lyon som du nämnde.
Så fort det finns en svidande relation gällande nyliga övergångar eller liknande verkar lagen ställas emot varandra.
Atlético addeh
2010-12-14 17:02
Mojito

"Jag är med på att man inte kan hålla på det historiska i alla lägen, men redan efter ett halvår har det kompromissats på två områden. Vad blir nästa steg?"

Jag förstår helt klart din oro. Det absolut värsta, förutom att vi skulle sälja viktiga spelare, vore att byta namn på Camp Nou. Även om Rosell verkar vilja ha mycket klirr i kassan hoppas jag det inte slår slint i huvudet på honom så han bara vill mjölka in mer och mer pengar. Visst, det är medlemmarna som i slutändan bestämmer, men bara ett sådant förslag vore horribelt.

På tal om något annat. Är det ingen mer än jag som är oroad över Dani Alves kontrakt? Vad spelar det för roll om han ligger i samma lönefack som Xavi & Iniesta, så länge han inte begär mer i framtiden ser jag inget fel med det. Alves är en oerhört viktig spelare och det finns en anledning till varför han kallas Barcelonas tolfte spelare. Eftersom det inte finns någon värdig ersättare - gå med på allt Alves begär.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-14 16:55
Zizou_spars

Ni åkte ut mot Lyon....

Gonzalo Higuain

Lägg ner med din moralpredikan, att du ens har mage att sitta och fördöma att vi har UNICEF på tröjan visar bara hur svartsjuk du verkar vara. Om alla klubbar är så generösa så hade Real Madrid skippat sponsordealen från alla möjliga företag och haft "Amnesty" eller något liknande på tröjorna.

Du tror inte att Real Madrid får klara fördelar från bankerna som lånar ut pengar med nästintill obefintlig ränta så fort Perez ringer ett samtal? Give me a break.

Fyfan vad jag är trött på maränger som ska komma hit och klaga på oss när de själva har tummen upp i röven och vägrar stå för något.
Barcelona Napao
2010-12-14 16:54
Jag skulle lätt bo i Barcelona på heltid ,skaffa en lägenhet runt Les corts ,slippa läsa spanska sport tidningarna via nätet kolla på alla bra fotbolls program som går innan och efter matcherna ha årskort på kortsidan där Nike märket är ,kolla in träningarna ja det skulle vara nice.
Real Madrid Zizou_spars
2010-12-14 16:50
GabrieL

Utav historia att döma bör väl oddsen på att ni får möta Milan inte allt för stora, samtidigt som Real får möta Inter.
Hade det blivit så i år, hade man verkligen börjat att fundera...
Atlético addeh
2010-12-14 16:50
Jag hade hellre haft en lägenhet i Barcelona och varit där 3-4 gånger per år istället för att bo där på heltid, men det hade absolut inte varit fel. Problemet är ju att man måste ha ett jobb att trivas med och dessutom lära sig spanska. Språket är inget måste, man kan säkert hitta jobb där spanskan inte behövs, men i vardagslivet vore det skönt att kunna göra sig förstådd någorlunda.

Gabriel/

Ska vi se det ur någon positiv synvinkel så vann vi i alla fall inte Champions League åt Zlatan.
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2010-12-14 16:33
Alla människor är vi olika, tack gud för det och därmed är smaken som baken.

Jag brukar ALDRIG längta hem från en semester men ibland när jag åker till Barcelona så känner man ibland efter några dagar, fasiken.
Nu vill jag hem till Sverige! ha ha.

Skulle jag bosätta mig i Barcelona skulle det bli likt spelarna i Castelldefeles, dvs i utkanten med en hängmatta uppspänd mellan 2 apelsinträd och sippra på en inhemsk öl.
Barcelona Gabriel
2010-12-14 16:32
Ghazza

Håller med, tyvärr. Man har blivit bortskämd med tjejerna som finns i Sverige.

Vad gäller Champions League lottningen så finns det främst tre lag som jag vill möta. Inter står högst på listan, sedan Milan och sist Arsenal.

Har fortfarande inte kommit över att vi inte vann CL förra säsongen. We were suppose to be the first team ever to win it two years straight, dessutom på Bernabeu och ett riktigt skräplag stod i vägen för det, för det är precis vad Inter är. I min mening var det inte Inters prestationer som såg till att vi inte gick vidare, utan snarare så att vi själva underpresterade från vår normala förmåga. Men trots det, så var det ändå domarna som stod i vägen för oss. Jag är fortfarande bitter över det här och jag kommer inte att släppa det förens vi slår ut Inter på ett grovt övertygande sätt.

Milan vill jag bara dänga till pga alla Zlatan lovers och Arsenal, helt enkelt bara för att Arsenalfansen är grovt annoying.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2010-12-14 16:28
Gonzalo

Unicef har inget med Més att göra.
Jag tror också att kostnaden att ha Unicef tas tillbaka på andra plan, men det gör den för alla andra klubbar också, Barca går bara ett steg längre i och med avsaknaden av reklam på tröjan.

Och som jag skrev, Varför ska det ena utesluta det andra? Jag är med på att man inte kan hålla på det historiska i alla lägen, men redan efter ett halvår har det kompromissats på två områden. Vad blir nästa steg?
Det är då risken finns att identiteten går förlorad, ungefär som den gjort för Real, och där vill jag inte hamna som supporter.

Och ja, jag håller med om att Barca inte alltid haft samma identitet på det sportsliga planet som just nu, men med Laporta hittade vi tillbaka till det som känns rätt - även om vissa delar har varit mindre roliga, t ex Uzbekistan där man kan ifrågasätta Laportas, och därmed klubbens, agerande.

Men sett till symbolvärdet, spelidén etc så har klubben en betydligt längre historisk identitet att falla tillbaka på, och den håller än idag.
Fast som jag skrev innan, det börjar vackla lite.
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2010-12-14 16:26
Sami //

Om man säger så här..

Äsch, det blir bara fel..
Barcelona är ingen stad jag skulle vilja bo i.
Avgas & kloaklukt här och där, allmänt ofräscht (förutom i de finare affärsdistrikten) fattigt, tattigt folk (missförstå mig inte nu) men efter några veckor där med alla tattare som vill sälja saker, öl och knark m.m så är man ganska trött.

Till Barcelona åker man för fotbollen, därmed basta! :)

Spanska folket är dock väldigt hjälpsamma och trevliga men som sagt, nej tack till att bosätta sig i Barcelona på heltid.
Barcelona Ghazza
2010-12-14 16:23
Sami,
Förlåt, jag var lite otydlig. Damerna förstås.
Barcelona .Sami.
2010-12-14 16:22
Ghazza
Sorry. Men vad betyder standarden?
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2010-12-14 16:22
Jag ska nog inte flytta till Barcelona på heltid utan ska försöka hitta mig en billig lägenhet/villa i utkanten och sen när jag är hemma i Sverige bo i föräldrarnas villa, hela nedervåningen duger helt klart åt 1 person :)

Barcelona är ingen stad jag vill bo i 365 dagar om året, 100-150 räcker och blir över :)
Barcelona Ghazza
2010-12-14 16:20
Vill inte vara ytlig.. men standarden i barcelona är låg.. mycket låg...
Barcelona Pep the King
2010-12-14 16:18
Abbe.
Hahaha. Chicks aj aj Mi amore:)
Barcelona Abbe.
2010-12-14 16:11
"Håller med bästa place att bo är fan Barcelona. Så sjukt snälla är alla! riktig god mat, fint place med snygga chicks."

Det sista du sa är verkligen en definitionsfråga ;-).
Annons: