/spanien/barcelona/forum/14589.aspx/spanien/barcelona/forum/14589.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-08-10 15:03
el Flaco

Återigen, du får lita på ungdomarnas talanger. Jag upprepar igen: Om Thiago och JDS har talangen så kommer de att få speltid och chansen, även om vi köper 10 Fabregas.

Jag är väl en av de som tycker att ett köp av t.ex: Fabregas eller Özil osv. inte utesluter att Thiago och JDS får en chans i laget.

Förövrigt så ska talangerna i La Masia kyssa marken varje dag, de har ingen aning om hur lyckligt lottade de är. De får spela i världens bästa lag, som dessutom ger ungdomar en rejäl chans. Hur många lag i världen gör så? Det är därför spelare som Gai och GDS äcklar mig, jag hoppas att båda ruttnar i division 3 fotboll.

Jag tycker att det du skriver är briljanta, och du är en vettig person, men i det här fallet så är du aningen naiv och överdrivet optimistisk.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-08-10 15:02
Hetfield//

Messi kan jag hålla med dig om. Han kom som raket rakt in i A-laget, men hur många har Messis talang egentligen? Det känns inte riktigt rättvist att jämföra med honom. Iniesta kom väl knappast rakt in från ingenstans då han tillbringade flera säsonger i A-laget innan han blev ordinarie.

Jag tycker att man som klubb någonstans måste göra ett medvetet val om att ha satsa på egna talanger (om dessa finns) eller om man ska prioritera spelare utifrån. Självfallet så måste de egna spelarna besitta rätt talang, rätt psyke osv men någon måste ge dom chansen också. Se på Real Madrid som släppt till exempel Mata och Soldado. Fast bägge två har talang nog att åtminstone var med Madrids trupp har dessa inte fått chansen.

Ta Pedro och Busquets som exempel. Inga av dessa hade från början någon speciellt ögonfallande talang (framförallt inte Busquets) men där gjorde Pep ett medvetet val och valde dessa före värvningar utifrån. Om Barcelona istället inför trippel-säsongen tagit in t.ex. Mascherano för att konkurrera med Touré då tror inte jag att Busquets hade fått chansen.

Tycker dessutom inte att Thiago och Dos Santos har fått allting serverat. Thiago kom till Barcelona när han var 13 år och Dos Santos kom när han var 12 år och de har jobbat sig igenom samtliga lag för att nu stå på tröskeln till A-laget. För att klara alla uppflyttningar mellan de olika lagen krävs både talang och vilja att jobba hårt. Tror inte Guardiola satsar på dessa för att vara snäll mot dem utan för att han tror att de kommer göra ett bra jobb.
Real Madrid Alex.K
2010-08-10 14:47
!Sergio_ Busquets!

Nej de kommer inte spela i La Liga. 2 lag från samma klubb får inte spela i samma division.
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2010-08-10 14:46
Om Barcelona B vinner segundan, kommer de att komma upp till La Liga då?
Barcelona el Flaco
2010-08-10 14:45
Hetfield/

Jag har inte skrivet att Thiago och Jonathan dos Santos ska få en startplats i laget serverat på ett "silverfat". Jag ifrågasätter helt enkelt syftat med att värva in Özil när vi redan har lovande talanger i B-laget. Har hela tiden sagt att nu de egna produkterna ska lyckas är det helt upp till de om de tar vara på chansen eller ej.

Klubben befinner sig idag i ett bra skede, både sportsligt och institutionellt. A-laget är starkare än på många år och vi har både en huvudtränare och en sportchef som verkar ha all förtroende i världen för La Masia. Med tanke på all den harmonin som genomsyrar Barça, tack vare Pep, så vore det enklare idag för Thiago och Jonathan att slå sig in i A-laget än vad det var för t.ex. Xavi när det begav sig.
Barcelona Messidinho_10
2010-08-10 14:44
Nu när BarcelonaB har gått upp till segundan så undrar jag hur man kommer göra t ex med JDS,Thiago och några till? Får dem spela både i segundan och la liga spel samtidigt under säsongen, hur är reglerna?
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-08-10 14:35
Håller (återigen) med el Flaco.

Visst blommade varken Xavi, Puyol eller Iniesta ut med en gång och det kommer förmodligen inte Thiago eller Jonathan heller göra. Men jag tycker inte att dom behöver det heller. Ingen spelare är väl färdig vid 19-20 års ålder? De är dessutom tänka som ersättare, som fjärde-femte-val bakom Xavi, Iniesta och Keita. Frågan är ju endast om de är kapabla att göra ett hyfsat jobb de gånger de får chansen, tycker inte man kan begära att de ska bära laget utan de ska göra sitt jobb.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-08-10 14:35
Jag förstår inte hela resonemanget att man måste lägga allt på ett silverfat för JDS och Thiago. Om de har talangen så kommer de att knipa en plats i A-laget, oavsett vem vi köper.

Båda Messi och Iniesta kom från "ingenstans" och gjorde dundersuccé tack vare deras enorma talang och skicklighet. Om Thiago och JDS har den sortens talang så kommer de att få spela för oss, det är bara korkat att man inte ska köpa klasspelare bara för att stackars Thiago och JDS inte ska känna sig petade.
Det är ingen välgörenhetsmatch.

Thiago är inte i närheten av att vara redo för A-laget, av det jag har sett så är han helt osynlig i de flesta matcherna för att i enstaka sekvenser visa briljans. Sånt räcker inte i CL.
JDS är mer mogen för spel i A-laget, men han behöver slussas in.

Och sist men inte minst så vill jag se Thiago och JDS lyckas i Barcelona tröjan, men jag ser inte varför vi ska sluta värva spelare bara för att de ska få en förtur. Även om Özil inte kommer så vill jag fortfarande se Fabregas (eller dylikt) i laget.
Barcelona el Flaco
2010-08-10 14:27
Suñol/

Visst, Xavi kanske inte blommade ut riktigt förrän Rijkaard kom till klubben, men samtidigt tror jag inte Xavi hade blivit den han är idag om det inte vore för de tuffa åren under Gaspart-eran. Jag tycker att Thiago och Dos Santos och även mittbackarna Fóntas, Bartra & Co är i rätt ålder för att slussas.

Längre skador på etablerade A-lagsspelare går aldrig att förutspå och om det nu skulle ske är det upp till La Masia lirarna att ta vara på chansen.

Edit: Dessutom så befann sig hela klubben som förening i ett kaotiskt läge under åren med Gaspart. Det hade onekligen en negativ effekt på många av spelarna och kanske även Xavi, Puyol m.fl. Idag är situationen bättre på alla sätt. Vi har inte minst en tränare som har varit mån om att ge canteranos chansen i A-laget.
Barcelona Rambla~
2010-08-10 14:27
Suñol

Precis, Xavi hade allt några tunga år från 1999 och framåt. Så även Puyol.
Barcelona Suñol
2010-08-10 14:22
el Flaco: Visst men samtidigt så blommade inte Xavi ut på en gång som Guardiola det är väl egentligen dom senaste 4-5 åren som han blivit den världsspelare han är idag. Då är det ju betydligt vanligare och säkrare att slussa in någon inom sin tid se: Iniesta, Pedro, Ferrer o.s.v

Barcelona Tan
2010-08-10 14:14
Ämne: Rambla/

Jag har h....
Co-sign. Instämmer till 100 % i ditt resonemang.
Barcelona el Flaco
2010-08-10 14:09
Det verkar vara många här inne som har ställt sig tveksamma till om Thiago och Jonathan dos Santos är redo att ersätta Xavi och Iniesta under en längre period ifall dessa två sistnämnda skulle drabbas av skador. Det är värt att komma ihåg att anledningen till att en viss Pep Guardiola fick debutera berodde på att A-laget hade drabbats av skador och avstängningar. När Xavi fick debutera så var det också för att en äldre Guardiola och Celades var skadade.

Både Pep och Xavi tog sin chans och imponerade. När det gäller Xavis fall ska man komma ihåg att Guardiola, som var odiskutabel som startspelare på den tiden, var borta i flera månader på grund av skadeproblem. Lägg även till att Pep och Xavi var runt 18-19 år gamla när de slog sig in i A-laget. Thiago och Dos Santos är även de 19-20 idag.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-08-10 14:05
Hurvidare Thiago och Dos Santos skulle klara att ersätta Xavi eller Iniesta under en längre tid är såklart osäkert. Men jag tycker inte heller det är uteslutet att det faktiskt skulle kunna gå. Busquets gick från fjärdedivisionen rakt in i truppen och fick hyfsad med speltid under sin debutsäsong. Och Pedro hade en säsong där han fick nosa lite lätt på A-laget men spelade primärt i B-laget (inte helt olikt Dos Santos och Thiago den gångna säsongen) för att sedan kommande säsong fullkommligt meja ner dörren till A-laget.

Dessutom är varken Thiago eller Dos Santos första reserv bakom X&I utan det är ju faktiskt Keita.
Barcelona Rambla~
2010-08-10 14:05
Rotaciónes var en av de största anledningarna till Triplete-säsongen som jag ser det.
Barcelona Frodo
2010-08-10 13:57
Det är viktigt att Pep roterar mycket om vi ska ha en liten trupp. Hans första säsong kunde man aldrig gissa sig till startelvan medan hans andra var mer förutsägbar vad det gäller laguttagningar. Det behöver nödvändigtvis inte roteras friskt i startelvan men leder man med 4-0 efter 60 minuter är det lika bara att lufta spelarna. Förra säsongen utnyttjade han inte bytena till fullo trots stora ledningar. Så om han säger att han litar på canteran och truppen, så skulle jag vilja se det också.

Några av spelarna har spelat 60-70 matcher de senaste säsongerna om man inkluderar landslagsspel. Det är alldeles för mycket och kommer inte att hålla i längden.
elbraco
2010-08-10 13:56
Engelsk media om Özil och Barca.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-08-10 13:50
Özil förnekar flytt till Barca.
Barcelona Rambla~
2010-08-10 13:50
Jag tror att vi kan glömma hela den här historien i och med att Werder förnekar både bud och överenskomelse. Det hela verkar ha varit Sports och EMDs vanliga påhittade och överdrivna rykten. De har antagligen inte en susning om vad som försigår hos Can Barca.
elbraco
2010-08-10 13:44
Tycker det är lite naivt att börja tveka på Özil bara för att han inte har jobbat hem i defensiven. Det är knappast så att han kommer spela likadant i Barca som i Bremen.
Özil måste, som alla andra, anpassa sig till Barcelona och med tanke på hans ålder så är det fortfarande saker som behöver förbättras, han är knappast en komplett spelare ännu. Om Pep värvar honom kommer han att få utvecklas och lära sig nya roller, där bl.a. defensivt jobb ingår...
Nä, bättre anledningar än så måste finnas för att inte värva honom.
Barcelona el Flaco
2010-08-10 13:43
Rambla/

Jag har hela tiden varit inne på att klubben måste värva en ersättare till Touré och att jag vill helst då se en rutinerad, billig och bra spelare köpas in.

Angående om huruvida jag tror att Thiago och Jonathan är beredda att ersätta Xai och Iniesta under en längre period så är det självklart att det finns en risk att de inte är redo för att ta sig an den uppgiften än. Trots det vill jag se Pep och klubben ge de chansen hellre än att plocka in Özil.

Du skrev dessutom i ett senare inlägg att den som behöver avlastning är Xavi. Den som liknar katalanen mest i sin spelstil just nu är Jonathan dos Santos. Ser hellre honom som Xavis ersättare i framtiden än Cesc.
Barcelona Rambla~
2010-08-10 13:40
El Kaiser

Jag är bara rädd för att om truppen är så här tunn (om det ej blir några värvningar alls) så kommer nyckelspelarna att vara utbrända långt innan ligan ska avgöras. Det är väl klart jag hellre föredrar både Thiago eller JDS över Özil. Jag menar bara att de två kan fasas in i laget mycket smidigare och mindre press om man gör denna värvning. De kommer att få speltid ändå, speciellt om tanken är att de ska alternera och även spela i Segundan.
Spanien Elsafrånunderjorden
2010-08-10 13:37
El Kaiser de Michoacán: Pratar vi om det? Iaf så tror jag absolut inte det.
Barcelona Rambla~
2010-08-10 13:36
Elsa

"Tror du alla uttalanden är fejk och att den engelska pressen har gått ihop för att svartmåla Barcelona?"

Svar: JA
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-08-10 13:31
Rambla//

Att Touré kommer att saknas och det därmed blir tunnt bakom Busquets är vi överens om. Och jag har skrivit innan att jag ville ha Senna till den positionen men det har ju ledningen dementerat så det kan vi förmodligen släppa.

Det jag skrev om innan gällde inte pivote-positionen utan Xavi och Iniestas positioner och där undrar jag fortfarande om Özil kan spela. Har som sagt inte sett hnom sådär jättemycket men av det jag har sett och hört så verkar inte vara den spelartypen och därav min tveksamhet.


Elsafrånunderjorden//

Har jag fel då? Handen på hjärtat, tror du att er kapten hade varit kvar i Arsenal om han själv fick bestämma med tanke på hans senaste uttalande?
Barcelona Tan
2010-08-10 13:29
Ämne: Förlåt om jag drar u....
Jag har längtat efter 31 augusti ända sedan sommaren startade. Silly season är definitivt inte min favoritperiod på året. I år kändes det extra osäkert med tanke på presidentval och allt. Men på den punkten är jag positivt överraskad, trots att jag fortfarande är skeptisk till Rosell.
Barcelona Tan
2010-08-10 13:27
Ämne: el Flaco & El Kaiser....
Även Messi, Pedro och Jeffren kan nog spela på mittfältet om det skulle behövas. Även om jag håller med om att det känns lite tunt. Samt att dessa herrar väl är mer lämpade att ersätta Iniestas roll än Xavis. Jag känner ändå att det kanske är pivote-rollen som är den mest utsatta i vårt nuvarande lag. Hade inte haft något emot en erfaren def mittfältare som backup till Busi. Därför var jag för en värvning av Senna eller någon liknande spelare.

Ersättare till Xavi är svårt att hitta på marknaden tror jag. Vår viktigaste spelare i mina ögon. Den som spelar här ska styra hela vårt spel. Därför hade jag gärna sett en spelare från akademin. Om Dos Santos är redo kan han täcka både denna och pivote-positionen. Är han det är dock frågan. Jag har sett aldeles för lite av honom för att bedöma det.
Spanien Elsafrånunderjorden
2010-08-10 13:23
Rambla~: För att jag ville diskutera Özil transfern. Jag och Arsenal? Om du inte ser det så är jag också registrerad som fan till Barcelona.

Puyol har dementerat ett uttalande så vitt jag vet, självklart var Xavi's senaste "uttalande" fejkat/missförstått. De uttalar sig ofta utan respekt men det där var uppenbart fel.

Tror du alla uttalanden är fejk och att den engelska pressen har gått ihop för att svartmåla Barcelona?

Mojito - Culé (un estilo de vida):
Då har du fel där i början. Nej det var inte känsligt.


El Kaiser de Michoacán:
Ja herregud...
Barcelona Rambla~
2010-08-10 13:21
Nu försöker Mascheranos agent sälja in honom igen till Barca. Det blev visst ingenting med Inter. :P
Barcelona 1.70-ligan.
2010-08-10 13:21
Förlåt om jag drar upp diskussionen igen, men EMD skriver nu att det INTE finns en överenskommelse med Bremen.

De skriver även Mascherano kan gå motsatt väg om Hleb lämnar för pool.

Någon mer än jag som börjar längta till den 31 augusti?
Annons: