/spanien/barcelona/forum/14578.aspx/spanien/barcelona/forum/14578.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona tarrak
2010-11-02 12:15
adil

Tycker tvärtom att La Masia har en hel del talangfulla ytterbackar på gång. Planas och Muniesa på vänstern, Montoya, Bartra och Dalmau på högern bör alla ses med god chans för att nå A-lagsspel i någon utsträckning. Vilka som lyckas ta ditt sista steget är alltid svårt att sia om, men det var nog länge sedan det såg så här lovande ut.
Atlético addeh
2010-11-02 12:08
Cataloniaboy

Haha! Jag tror vilken vante som helst här inne skulle få igång La Liga-snacket bättre än vad det är för tillfället i Euro Talk. En panel bestående av Kviborg, Dahlqvist och Niva tror jag dock skulle bli den bästa ur Spanien-perspektiv.
Atlético addeh
2010-11-02 12:03
Mojito

"Det jag ville få fram är att man inte ska stirra sig blind på offensiva vänsterbackar då jag anser att Abidal bidragit med precis det som Barca som lag behöver."

Jag instämmer till fullo. Så länge högerkanten består av Alves och Messi kommer aldrig vänsterkanten bli lika delaktig i spelet, och av den anledningen har Abidal varit perfekt för Barcelona, då han är stabil bakåt och löper ofta med offensivt när det finns läge.

Jag har hela tiden sagt att Fabio Coentrão vore den bästa ersättare för Abidal, och det står jag fast vid. Bastos, Bale och Vargas känns alldeles för offensiva för uppgiften.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2010-11-02 11:44
Addeh

Jag håller med, det är snart dags för ett permanent byte. Det jag ville få fram är att man inte ska stirra sig blind på offensiva vänsterbackar då jag anser att Abidal bidragit med precis det som Barca som lag behöver.
Vore ju bra om han ersätts med en liknande typ av spelare och inte en "wingback" som har det offensiva spelet som främsta egenskap.

Jag tror också, precis som Hetfield, att Abidal kommer avsluta sin karriär i Barca.
I framtiden ser jag Adriano som back-up till Abidals ersättare.
Tror inte Maxwell kommer få förnyat kontrakt.
Barcelona Cataloniaboy
2010-11-02 11:31
Kollade på Euro Talk igårkväll. Programmet är ca 75 min långt. Dem diskuterar Premier League ca 45 min av tiden. La Liga diskuteras 10 min av tiden! Och då pratade dem bara om Messi och Ronaldo. Inte om La Liga. DÅLIGT!!! Bästa panellen är Kviborg, Dahlqvist, Birro och Fjäll som programledare. Ehh, och addeh förresten ;)
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-11-02 11:08
Ni kan glömma att Coentrao köps för under 20 miljoners (euro) strecket, det växer inte precis bra ytterbackar överallt. Lägg till att halva Europa lär jaga honom, så ni kan förvänta er att priset kommer att trissas upp ordentligt.

Abidal sa väl själv att han tänker avsluta karriären i Barcelona, så frågan är om han ens kommer att spela efter att hans kontrakt går ut.
adil,
2010-11-02 10:55
Gabriel

Du har helt rätt i att klubben behöver en framtida investering i en vänsterback, och får man ett gyllene tillfälle att knipa sig an exempelvis Coentrao för ett skäligt pris bör man inte backa ur. La Masia verkar dessutom ha väldigt sparsamt med lovande ytterbacksmaterial? Tycker mig ha hört lovande namn från akademin på alla positioner utom den, och jag har ingen lust att hämta hem Oleguer, hehe. I vilket fall, som många redan påpekat bör det isåfall vara en renodlad ytterback man ska leta efter. Inte yttermittfältare ala Bale och Vargas. Dessutom har vi redan den speltypen i Adriano, som tidigare nämnt. Som vi ser lär Adriano heller aldrig bli ordinarie i Barca för den delen just för att det egentligen inte finns någon egentlig plats för defensivt svaga yttermittfältare i vårt spelsystem, trots att Adriano är en fantastisk spelare som presterat i La Liga under flera år. En sådan spelare fungerar ju för oss som komplement att spela med vid behov samt att byta in när laget behöver ett eventuellt energilyft. Jag må ha underskattat Adrianos defensiva färdigheter som ytterback men hoppas jag lyckats nå ut med poängen.

Sen är det intressanta och lockande synpunkter du har kring Suarez, men är fortfarande inte riktigt övertygad om att det bästa för laget vore att köpa honom, då Pedro kan komma att hamna i skymundan. Jag tror inte någon culé vill se Suarez som är i samma ålder komma och peta Pedro. Ingen av dem kommer heller riktigt uppskatta att hamna på bänken. Som sagt, endast en äldre stor stjärna kan få Pedro att acceptera bänken utan att se rött. Man måste ha i beakting att Pedro har sitt genombrott just nu och smått börjar nå samma nivå som förra säsongen. Pedro förtjänar sin plats i elvan till skillnad från iskalla Bojan som har sig själv att skylla om han får sparsamt med speltid fortsättningsvis. Fast chanserna kommer ju dyka upp, som alltid. Han måste börja göra fler mål om han ska övertyga.
Barcelona Barca-nist
2010-11-02 10:52
TV: ”Ge Iniesta guldbollen” aftonbladet
lite diskunion om guldbollen ! min 26
Atlético addeh
2010-11-02 10:45
Mojito

Du har helt rätt i det du skriver om Abidal, han är ju synonym med stabil i mina ögon. Men ända sedan VM i somras tycker jag fransmannen inte har sett lika säker och stabil ut som tidigare år, och av den anledningen känns det som om det snart är dags för ett permanent byte på vänsterbacken. Abidals kontrakt går ut 2012, och till dess tror jag han håller åtminstone den klassen han håller i dagsläget, men jag tvivlar starkt på att klubben kommer förlänga med honom.

Rambla

Även Bastos stämmer överens med beskrivningarna på Bale och Vargas, dvs att han spelar framför en vänsterback och inte tar hand om hela kanten själv.
Barcelona Cataloniaboy
2010-11-02 10:26
FCK-tränaren tror att FCK har tiodubblat sina chanser mot Barca.
Barcelona Cataloniaboy
2010-11-02 10:24
Pep hyllar FCK.
Barcelona Abbe.
2010-11-02 10:19
Patrik Andersson besökte Barças träningspass på Parken i Köpenhamn igår, på tal om ingenting.
Barcelona Je m'appelle Samuel
2010-11-02 09:49
Förtjänar inte jag lite bra karma nu? Jag gav bort mina 2 biljetter till kvällens match eftersom jag inte har möjlighet att åka.

Blir till att följa matchen på tv =/
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2010-11-02 09:17
Ang diskussionen kring framtida vänsterbackar;

Det som i mina ögon gör Abidal till den perfekta versionen av en vänsterback i Barca är att han är otroligt bra på att värdera sina lägen, både defensivt men framför allt offensivt.
Han är lika mycket balansspelare som Busquets i det avseendet.
När jag tänker Abidal tänker jag stabil.

När man idag tänker ytterbackar så ser de flesta gärna att de är offensivt lagda, men i ett 4-3-3 anser jag att den defensiva uppgiften är minst lika viktig.
Man måste, som Rambla skriver, kunna äga sin kant i båda riktnbingarna.

Jag är tveksam till att såväl Maxwell som Adriano är kapabla att göra detta under en hel säsong. Det är också svårt att hitta sådana spelare som är lediga på markanden och går att värva, Lahm vore inte så dumt, men som sagt, det är svårt.
Personligen skulle jag nog satsa på någon sydamerikan, kankse från Chile eller Uruguay som spelar med väldigt hårt jobbande ytterbackar.
Dock är dessa spelare relativt okända för mig så jag vågar inte namedroppa någon, hehe.

Annars finns ju Monreal i Osasuna, lovande men kanske inte Barcamaterial.
jeffren
2010-11-02 09:11
Någon som vet varför inte Abidal ska spela idag? eller Pep är skrockfull då han även kör med "masken"

då både masken&maxwell var med i segern mot KPH senast
Barcelona Rambla~
2010-11-02 08:30
Intressanta diskussioner på sistone.

När det gäller vänsterbackar. Gabriel, du är medveten om att både Vargas och Bale spelar framför två vänsterbackar? De är alltså inte ytterbackar i den meningen att de på egen hand tar hand om hela kanten, både offensiv och defensiv, vilket spelare som Maicon och Alves gör. När tex Bale spelade som vänsterback var han rent ut sagt bedrövlig och speciellt då i defensiven. Det samma gäller även Vargas, totalt värdelös när han ska sköta defensiven som ensam vänsterback.

Dessa spelare skulle knappt få rubriker om de inte hade duktiga vänsterbackar bakom sig som täcker upp bakåt eller överlappar framåt. Mitt resonemang bygger på att i Barcas spelsystem så hade dessa spelare fått spela som "ensamma" ytterbackar där de får ta hand om både defensiv som offensiv.
jeffren
2010-11-02 08:15
Godmorgon mina kära vänner:-)

Idag är det dax igen för ännu en viktig match för F.C Barcelona och en speciell match för mig eftersom jag arbetar i just Köpenhamn och givetvis så ska jag på matchen vore jävligt korkat annars (skojade inte lätt att få tag på biljett) är super nervös men ska samtidigt bli jävligt kul

Nu kör vi

Visca Barca
Nicname
2010-11-02 08:11
Hoppas för allt i världen ni tvålar dit FCK hemma i Danmark så att de hamnar nere på jorden en gång för alla.

Lycka till!
Barcelona Puyi_5 (D.E.P. Puerta)
2010-11-02 08:06
Måste bara säga att sidans nya design är väldigt vacker. Stilren och väldigt vacker! Men en sak som jag hade önskat är att man skulle utnyttja all plats på vänster sida. Har sett på flera sidor bilder på legender inom klubben och det hade jag gärna sett här också. Men det skulle vara stilrent det med. Enkelt. Inte en massa kladd som hos vissa sidor. Bara en bild på legenden och så namn och åren han spelat i klubben och antal matcher. Det hade varit något. =)
Barcelona Gabriel_
2010-11-02 01:47
adil--

Jag tvivlar absolut inte på varken Abidal eller på Maxwell heller för den delen, det enda jag poängterar är att dem båda börjar komma till åren och att det vore tid att förnya på den positionen, alternativt Coentrão då. För visst spelar Abidal och Maxwell bra just nu, men det gäller att tänka mer långsiktigt än så. Ett av det mest knepigaste inom fotbollen är att veta när det är dags att släppa spelare för att satsa på nya. Henry var ett sånt fall förra säsongen! Och jag har en känsla av att vi borde släppa Abidal till nästa säsong då han spelar på sin sista bensin den här säsongen.

Och när det kommer till Bale och Vargas så var dem inte mina förstahandsval, helt enkelt enbart alternativ. Däremot måste jag säga det igen, jävlar vilken spelare denna Bale är, men det är en annan sak.

Sedan kan jag kan dessvärre inte hålla med dig angående Luis Suarez, dvs att Pedro är bättre, och jag kan inte heller klassa honom som en "ung talang" på samma sätt som du gör då han enligt mig bevisat att han håller på den högsta nivån och är redo för att ta steget till en riktig storklubb. Missförstå mig inte nu, jag älskar Pedro och tycker att han är grymt duktig. Men att han skulle vara bättre än Luis Suarez kan jag bara inte hålla med om. Luis Suarez är i min mening än mycket mer målfarlig spelare än vad Pedro är. Och visst, då kommer argumentet att "det är mycket enklare att göra mål i den holländska ligan" och visst stämmer det men samtidigt så tycker jag att Luis Suarez bevisat att han håller på även den högsta nivån. Det har han visat både under VM men även i CL. Och att göra jämförelser mellan honom och Huntelaar tycker jag inte är rättvist då Luis Suarez har ett mycket bredare register som spelare än vad Huntelaar har. Luis Suarez är inte bara en målskytt till skillnad från Huntelaar, han är dessutom en riktigt bra spelare som har många andra bra kvalitéer. Jag skulle vilja gå så långt och tom säga att det är klass skillnad på Luis Suarez och Huntelaar. Han har mycket att komma med, passningsspel, djupleddspel, målfarlig på huvudet, bra skott med båda fötterna, dessutom har en en enorm vinnarmentalitet. Han är även lagkapten för Ajax. Det känns helt enkelt som att det är i rätt stund för att han ska ta steget till en storklubb.Vi ska trots allt inte glömma att det faktiskt behövs alternativ på alla positioner. Jag argumenterar absolut inte emot dig om att Pedro är duktig, men en säsong är lång, skador och avstägningar kommer och det är alltid bättre att ha två spelare för en position istället för en spelare. Sedan räknar jag inte heller med Jeffren i vårat framtida lag, tyvärr. Dem enda spelarna i anfallet som jag känner mig helt säker på är faktiskt Villa, Messi och Pedro. Även Bojan måste ta sig en funderare och inse att han borde fokusera sig på att bygga på sig muskler och bli starkare, för han är varken jätte snabb eller jätte teknisk. Han lever väldigt mycket på sin "näsa för mål" och det är inte tillräckligt för att vara anfallare för oss. En värvning av Luis Suarez känns därför mer än befogat enligt mig. Men men, tror inte att jag kommer att övertyga dig oavsett vad jag än säger om honom och givetvis är alla berättigade till sina egna åsikter.

Tevez hade varit en dröm förutom att han sagt att han inte vill hålla på med fotboll länge till, just det gör att jag stryker bort honom.
Atlético addeh
2010-11-01 23:42
Innan jag kryper till kojs måste jag bara kommentera hur patetisk Borell återigen är. I dagens Euro Talk löd hans försvarsargument till att C.Ronaldo var medioker i VM att han i dagarna blev far. Vad i hela friden är det för ett argument? Man borde väl snarare bli mer taggad och motiverad att göra bra ifrån sig på en fotbollsplan om man nyligen blivit farsa, än att bete sig som en två-åring och skämma ut sig som lagkapten?

Varför detta togs upp var såklart pga den ständiga diskussionen om vem som är bäst mellan Messi och Ronaldo. Det går sannerligen inte ta miste på Borells hat gentemot Messi, men samtidigt är jag övertygad om att han hade haft en helt annan syn på argentinaren om han spelat i en italiensk klubb.
Atlético addeh
2010-11-01 23:26
L.Messi - / - 10

Totalt har David Villa gjort sju mål för Barcelona, då inräknat målet mot Milan i Trofeo Joan Gamber under försäsongen. Utöver det har han gjort fyra mål i ligaspelet och två i Champions League.

Bona nit!
Barcelona L.Messi - / - 10
2010-11-01 23:18
Hur många mål har Villa gjort för Barca?
Barcelona Khazal
2010-11-01 23:04
Enligt @barcastuff på twitter:
Juventus is preparing a 22M offer for Bojan, who's also followed by Liverpool, Arsenal and West Ham. [calcionews24]

Vad har ni för funderingar kring det? Själv tycker jag att Bojan kanske skulle må bra av en utlåning till en spansk klubb, där han får regelbunden speltid.
Barcelona Skippstripps
2010-11-01 22:56
Instämmer här med Barcadhino ang den trevliga diskussion och ovanligt höga nivån här.

Angående vänsterbacksplatsen:
En viktig faktor att ta hänsyn till är balansen på vänsterbacken jämfört medhögerbacken. Det är lätt att bländas av Alves offensiva kvaliteter och samspel med våra forwards (förutom hans inlägg då) men precis som länken från 'The Leader' (Zonalmarking - analys av förra matchen mot sevilla) antyder så har han en extremt hög position som högerback.

När vi lyckas vinna tillbaka bollen högt fungerar detta utmärkt men så fort motståndaren spelar sig ur press och vänder spelet bli vi mycket sårbara bakåt vilket föranleder en något defensivare vänsterback. På ett sätt löser ofta Iniesta den offensiva biten på vänsterkanten via väggspel xavi/pedro/dcm/etc..

För att avsluta detta segdragna resonemang vill jag bara ha sagt detta:
Det behövs ffa en mycket defensivt stabil vänsterback med bra kortpassningsspel och vettiga inlägg (Abidal har de senaste matcherna visat sitt gamla fina spel med överlappande djupled med distinkta inlägg). Kanske därför lite obalanserat att dregla över Bastos, Bale, Vargas och dylika?

Okej nu gör jag en rövare, Leighton Baines någon?
Barcelona 1.70-ligan.
2010-11-01 22:48
Man ska inte underskatta Köpenhamn. De har vunnit 9 av 10 matcher hemma på Parken i CL-sammanhang. Men det är klart, kommer vi upp i samma klass som mot Sevilla ska det nog inte vara några problem.
Barcelona Barcadinho.
2010-11-01 22:39
På tal om bugg i systemet.

Igår, när jag försökte klicka på "ändra" för att fixa ett inlägg, hamnade jag med elbracos inlägg istället.
Det krånglade också idag med olika saker.

Godnatt - trött nu - lika bra att spara krafterna till Cl imorgon
Barcelona Barcadinho.
2010-11-01 22:34
elbraco -

Jag tror att en del (bland dem också jag) jämför Suarez med den tidigare nr 9 i Ajaz. Huntelaar gjorde också massa med mål i Ajax men han räckte inte till i Real o Milan. Suarez som ersätter honom gör minst lika bra jobb. Men en del är lite skeptiska om det verkligen räcker med att göra mål i Holland för att lyckas i den allra högsta nivån.

Men så klart så finns det otroligt många exempel på spelare som har lyckats och som kom från mindre klubbar, men också väldigt många som försvann utan att lämna några intryck.

Det är svårt att avgöra sånt och jag tror att det hänger också på tur om en spelare ska lyckas eller inte. Det räcker inte alltid med bra couching. Det krävs också lite tur.
Barcelona Barcadinho.
2010-11-01 22:11
Rambla - det verkar behöva ta sin tid att förhandla.

Det tog förut långt tid att förhandla med tom äkta culés som Valdes och Xavi.
Talangerna Thiago och JDS fick också vänta nästan till sista minuten sist de förhandlade.
Med Alves är det inte precis panik.
Titta vilken kalabalik Rooneys förhandlingar orsakade. Han var på väg bort sa alla.
Det löser sig säkert.
Annars finns det ersättare för de som inte vill stanna.
elbraco
2010-11-01 22:03
Förstår inte hur man inte kan vilja ha Suarez i Barca. Hans känsla för var målet är är helt sjukt, kan göra mål med huvud, räder, långskott etc etc.
Annons: